Ogłoszenie z dnia 2021-12-30
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00314220/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-12-14
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 1 im. K.I. Gałczyńskiego w Grajewie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 1 im. K.I. Gałczyńskiego w Grajewie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000719599
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Szkolna 12
1.5.2.) Miejscowość: Grajewo
1.5.3.) Kod pocztowy: 19-200
1.5.4.) Województwo: podlaskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL843 - Suwalski
1.5.7.) Numer telefonu: 862724828
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp1.grajewo@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://sp1grajewo.szkolnastrona.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://um-grajewo.logintrade.net, http://sp1grajewo.szkolnastrona.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 1 im. K.I. Gałczyńskiego w Grajewie2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c1e94634-5c12-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00339291
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-30
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00298212/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 1 im. K. I. Gałczyńskiego w Grajewie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00314220/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: S.26.2.2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 245000 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia są Dostawy produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkoła Podstawowa Nr 1 im. K. I. Gałczyńskiego w Grajewie w okresie od 02.01.2022 do 31.12 2022 r.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 7 w załączniku nr 1 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 7 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet – 1 mięso i wędliny wieprzowe CPV 15130000-2,
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 2 pkt 6 i art. 36 a ust. 1 i 2 ustawy P z p . Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5. Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet - 1 dostawa od godz. 6.30 do godz. 7.00 codziennie
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta jakiejkolwiek pozycji zadania spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 poz. 1252) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2019 poz. 1252).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
14. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z COVID -19, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.
16. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej w związku z trwaniem epidemii Covid-19 oraz Ministerstwa Rodziny Pracy i Polityki Społecznej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.5.) Wartość części: 34206 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia są Dostawy produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkoła Podstawowa Nr 1 im. K. I. Gałczyńskiego w Grajewie w okresie od 02.01.2022 do 31.12 2022 r.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 7 w załączniku nr 1 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 7 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 2 mięso i wędliny drobiowe CPV 15100000,
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 2 pkt 6 i art. 36 a ust. 1 i 2 ustawy P z p . Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5. Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet – 2 dostawa od godz. 6.30 do godz. 7.00 codziennie
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta jakiejkolwiek pozycji zadania spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 poz. 1252) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2019 poz. 1252).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
14. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z COVID -19, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.
16. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej w związku z trwaniem epidemii Covid-19 oraz Ministerstwa Rodziny Pracy i Polityki Społecznej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.5.) Wartość części: 15030 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia są Dostawy produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkoła Podstawowa Nr 1 im. K. I. Gałczyńskiego w Grajewie w okresie od 02.01.2022 do 31.12 2022 r.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 7 w załączniku nr 1 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 7 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 3 ryby mrożone CPV 15200000
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 2 pkt 6 i art. 36 a ust. 1 i 2 ustawy P z p . Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5. Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet - 3 dostawa od godz. 6.30 do godz. 7.30 dostawa raz w tygodniu
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta jakiejkolwiek pozycji zadania spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 poz. 1252) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2019 poz. 1252).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
14. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z COVID -19, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.
16. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej w związku z trwaniem epidemii Covid-19 oraz Ministerstwa Rodziny Pracy i Polityki Społecznej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.5.) Wartość części: 21177 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia są Dostawy produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkoła Podstawowa Nr 1 im. K. I. Gałczyńskiego w Grajewie w okresie od 02.01.2022 do 31.12 2022 r.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 7 w załączniku nr 1 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 7 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet – 4 warzywa i owoce świeże CPV 01121000
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 2 pkt 6 i art. 36 a ust. 1 i 2 ustawy P z p . Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5. Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet - 4 dostawa od godz. 6.30 do godz. 7.30 codziennie
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta jakiejkolwiek pozycji zadania spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 poz. 1252) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2019 poz. 1252).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
14. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z COVID -19, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.
16. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej w związku z trwaniem epidemii Covid-19 oraz Ministerstwa Rodziny Pracy i Polityki Społecznej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.5.) Wartość części: 37240 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia są Dostawy produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkoła Podstawowa Nr 1 im. K. I. Gałczyńskiego w Grajewie w okresie od 02.01.2022 do 31.12 2022 r.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 7 w załączniku nr 1 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 7 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 5 pieczywo i produkty cukiernicze CPV 15810000
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 2 pkt 6 i art. 36 a ust. 1 i 2 ustawy P z p . Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5. Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet - 5 dostawa od godz. 6.30 do godz. 7.30 codziennie
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta jakiejkolwiek pozycji zadania spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 poz. 1252) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2019 poz. 1252).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
14. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z COVID -19, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.
16. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej w związku z trwaniem epidemii Covid-19 oraz Ministerstwa Rodziny Pracy i Polityki Społecznej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.5.) Wartość części: 8722 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia są Dostawy produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkoła Podstawowa Nr 1 im. K. I. Gałczyńskiego w Grajewie w okresie od 02.01.2022 do 31.12 2022 r.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 7 w załączniku nr 1 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 7 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 6 artykuły spożywcze mieszana CPV 15800000
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 2 pkt 6 i art. 36 a ust. 1 i 2 ustawy P z p . Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5. Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet - 6 dostawa od godz. 7.00 do godz. 7.30 co drugi dzień
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta jakiejkolwiek pozycji zadania spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 poz. 1252) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2019 poz. 1252).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
14. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z COVID -19, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.
16. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej w związku z trwaniem epidemii Covid-19 oraz Ministerstwa Rodziny Pracy i Polityki Społecznej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.5.) Wartość części: 90679 PLN
Część 7
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia są Dostawy produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkoła Podstawowa Nr 1 im. K. I. Gałczyńskiego w Grajewie w okresie od 02.01.2022 do 31.12 2022 r.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 7 w załączniku nr 1 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 7 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet -7 artykuły nabiałowe CPV 15500000-3
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 2 pkt 6 i art. 36 a ust. 1 i 2 ustawy P z p . Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5. Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet - 7 dostawa od godz. 7.00 do godz. 7.30 codziennie
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta jakiejkolwiek pozycji zadania spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 poz. 1252) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2019 poz. 1252).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
14. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z COVID -19, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.
16. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej w związku z trwaniem epidemii Covid-19 oraz Ministerstwa Rodziny Pracy i Polityki Społecznej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.5.) Wartość części: 37486 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 29959,75 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 29959,75 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 29959,75 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Zagłoba" Z. Łaguna i wspólnicy S.J.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7191192734
7.3.3) Ulica: Magazynowa 2
7.3.4) Miejscowość: Grajewo
7.3.5) Kod pocztowy: 19-200
7.3.6.) Województwo: podlaskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-27
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 29959,75 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-02 do 2022-12-31Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej oferty
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 0
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 0
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 0
Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 9185,30 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 9185,30 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 9185,30 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: "Negresko" Hurtownia Lodów, Mrożonek i artykułów spożywczych sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 2910059824
7.3.3) Ulica: Bellottiego 5/58
7.3.4) Miejscowość: Warszawa
7.3.5) Kod pocztowy: 01-022
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-27
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 9185,30 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-02 do 2022-12-31Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 30606,46 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 74219,70 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 30606,46 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: "Alwa" Hurtownia owoców, warzyw i artykułów spożywczych Ewa Zyskowska
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8480002462
7.3.3) Ulica: Sikorskiego 19
7.3.4) Miejscowość: Ełk
7.3.5) Kod pocztowy: 19-300
7.3.6.) Województwo: warmińsko-mazurskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
jakie przetargi wygrała firma
NEGRESKO HURTOWNIA LODÓW MROŻONEK I ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH SP. Z O.O.
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-27
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 30606,46 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-02 do 2022-12-31Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 11119,96 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 11119,96 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 11119,96 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Usługowe Cezary Babik
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7191164850
7.3.3) Ulica: Konopska 67
7.3.4) Miejscowość: Grajewo
7.3.5) Kod pocztowy: 19-200
7.3.6.) Województwo: podlaskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
jakie przetargi wygrała firma
EWA ZYSKOWSKA "ALWA" HURTOWNIA OWOCÓW, WARZYW I ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-27
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 11119,96 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-02 do 2022-12-31Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
wszystkie złożone wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo oferty podlegały odrzuceniu
SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
Część 7
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej oferty
SEKCJA VI OFERTY (dla części 7)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
INNE PRZETARGI Z GRAJEWA
- Prace budowlane przy zabytkowym budynku Szkoły Podstawowej nr 1 przy ul. Szkolnej w Grajewie
- Prace budowlane przy zabytkowym budynku Miejskiej Biblioteki Publicznej przy ul. Ełckiej w Grajewie
więcej: przetargi w Grajewie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI dla Uzdrowiska Lądek - Długopole S.A.
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Dostawy artykułów ogólnospożywczych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie na II półrocze 2024 roku.
- Dostawa artykułów spożywczych do bielańskich placówek
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 6 w Bełchatowie
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2024 roku
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.