eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olszanica › Dostawy pieczywa i ciast do Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy



Ogłoszenie z dnia 2022-09-06


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawy pieczywa i ciast do Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 384899520

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Olszanica 222

1.5.2.) Miejscowość: Olszanica

1.5.3.) Kod pocztowy: 38-722

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński

1.5.7.) Numer telefonu: 134617460

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: odk_olszanica@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy pieczywa i ciast do Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-82e26afa-22a8-11ed-b8b2-9a321cc30829

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00334079

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-09-06

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00070946/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawy pieczywa i ciast

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00317054/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: DKw.2232.3.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy pieczywa do Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy, w ilości i asortymencie podanym w załączniku nr 4 do SWZ (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) oraz w załączniku nr 1 do SWZ (formularz ofertowy – zadanie nr 1). Dostawy pieczywa do Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy odbywać się będą sukcesywnie od poniedziałku do soboty w godzinach 5:00 – 7:00.
1. CPV 15811100-7 Chleb pszenno-żytni. Chleb świeży krojony. Bochenki o wadze od 400 g do 800 g wypiekane z mąki żytniej i pszennej. Niedopuszczalny chleb kwaśny, kruszący się, niedopieczony, z zakalcem oraz smak stęchły lub inny obcy. Przydatność do spożycia min. 3 dni od daty dostarczenia do magazynu. W ilości 1250 kg.
2. CPV 15811100-7 Chleb razowy. Chleb świeży krojony. Bochenki o wadze od 400 g do 800 g wypiekane z mąki razowej na zakwasie z dodatkiem drożdży. Niedopuszczalny chleb kwaśny, kruszący się, niedopieczony, z zakalcem oraz smak stęchły lub inny obcy. Przydatność do spożycia min. 3 dni od daty dostarczenia do magazynu. W ilości 500 kg.
3. CPV 15811400-0 Bułka pszenna typu "kajzerka". Pieczywo pszenne zwykłe wyrabiane z mąki pszennej na drożdżach z dodatkiem soli i innych surowców określonych recepturą. Waga 1 szt. nie mniej niż 50g, kształt kopulasty o podstawie okrągłej lub owalnej. Niedopuszczalne wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone, ze śladami pleśni. Skórka ściśle połączona z miękiszem, błyszcząca o barwie od złocistej do jasnobrązowej może być posypana makiem lub sezamem. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. Przydatność do spożycia min. 2 dni od dnia dostawy do magazynu. W ilości 3000 szt.
4. CPV 15811400-0 Bułka pszenna typu "graham". Pieczywo pszenne zwykłe wyrabiane z mąki pszennej z dodatkiem mąki grahamki, na drożdżach z dodatkiem soli i innych surowców określonych recepturą. Waga 1 szt. nie mniej niż 50 g. Kształt kopulasty o podstawie owalnej lub okrągłej. Niedopuszczalne wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone oraz ze śladami pleśni. Skórka ściśle połączona z miękiszem, chropowata, może być posypana ziarnami. Nie dopuszcza się wyrobów o miękiszu lepkim, niedopieczonym z zakalcem, kruszącym się z obecnością grudek mąki lub soli. Smak i zapach swoisty, typowy dla tego rodzaju pieczywa. Przydatność do spożycia min. 2 dni od dnia dostawy do magazynu. W ilości 3000 szt.
5. CPV 15811400-0 Bułka pszenna typu „bagietka”. Pieczywo pszenne zwykłe wyrabiane z mąki pszennej na drożdżach z dodatkiem soli i innych surowców określonych recepturą. Waga 1 szt. od 90 g. do 160 g. Kształt podłużny. Niedopuszczalne wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone, ze śladami pleśni. Skórka ściśle połączona z miękiszem, błyszcząca o barwie od złocistej do jasnobrązowej może być posypana makiem lub sezamem. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. Przydatność do spożycia min. 2 dni od dnia dostawy do magazynu. W ilości 2000 szt.
6 CPV 15812100-4 Drożdżówka z nadzieniem. Wyrób otrzymany z ciasta drożdżowego. Różne kształty o wadze nie mniejszej niż 90 g. Nadzienie: ser biały, mak, jabłka lub inne owoce, jogurt, marmolada, budyń. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. Niedopuszczalne drożdżówki twarde lub niedopieczone. Przydatność do spożycia min. 2 dni od dnia dostawy do magazynu. W ilości 3000 szt.
7. CPV 15800000-6 Bułka tarta. Produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego, bez dodatku nasion, nadzień i zdobień; struktura i konsystencja: sypka, bez grudek o barwie jasnożółtej; smak i zapach charakterystyczny dla suszonego pieczywa; waga ok. 500 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. W ilości 75 kg.
8. CPV 15612100-2 Mąka pszenna, struktura i konsystencja- sypka, rozdrobniona bez grudek, barwa biała z odcieniem żółtym. Niedopuszczalny zapach obcy, stęchły, zanieczyszczenia organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie o wadze do 25 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 300 kg.
9. CPV 15820000-2 Groszek ptysiowy, termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 10 kg.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15612100-2 - Mąka pszenna

4.5.5.) Wartość części: 20850,00 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy ciast do Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy, w ilości i asortymencie podanym w załączniku nr 4 do SWZ (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) oraz w załączniku nr 1 do SWZ (formularz ofertowy – zadanie nr 2). Dostawy ciast odbywać się będą od poniedziałku do soboty w godzinach 5:00 –11:00.
1. CPV 15812200-5 Sernik Wyrób z ciasta kruchego, wypiekany na blachach z dodatkiem kawałków brzoskwiń lub rodzynek. Wykończony polewą, galaretką lub wiórkami kokosowymi, jednorodna struktura masy bez oznak kruszenia, puszysta. Niedopuszczalne: smak stęchły lub inny obcy, grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane, przypalone, twarde, rozpadające się. Opakowania stanowią kosze płytkie lub kartony wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Produkty należy układać jednowarstwowo. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, nazwę dostawcy-producenta, adres, termin przydatności do spożycia. Ciasto porcjowane: waga 1 porcji od 70g do 140g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 dzień. W ilości 40 kg.
2. CPV 15812200-5 Makowiec Ciasto kruche połączone z masą makową z dodatkiem bakalii. Wypiekane na blachach. W korpusach kruchych charakterystyczna barwa jasnokremowa do żółtej, smak i zapach swoisty, bez oznak kruszenia i rozsypywania. Mak bez zanieczyszczeń i smaku stęchlizny. Niedopuszczalne: smak stęchły lub inny obcy, ciasto przypalone, twarde, rozpadające się, grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane. Opakowania stanowią kosze płytkie lub kartony wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Produkty należy układać jednowarstwowo. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, nazwę dostawcy-producenta, adres, termin przydatności do spożycia. Ciasto porcjowane: waga 1 porcji od 70g do 140g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 dzień. W ilości 40 kg.
3. CPV 15812200-5 Ciasto serowo-makowe Ciasto kruche przełożone masami: makową i serową. Masy przylegające ściśle do siebie. Ciasto wypiekane na blachach, wykończone glazurą, posypane wiórkami kokosowymi lub orzechami itp. Korpusy kruche, jasno-kremowe do żółtej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych dodatków, bez oznak zakalca. Barwa masy serowej kremowa do jasno-złotej. Masa makowa zwarta drobnoziarnista. Mak bez zanieczyszczeń. Niedopuszczalne: grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane, przypalone, twarde, rozpadające się. Opakowania stanowią kosze płytkie lub kartony wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Produkty należy układać jednowarstwowo. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, nazwę dostawcy-producenta, adres, termin przydatności do spożycia. Ciasto porcjowane: waga 1 porcji od 70g do 140g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 dzień. W ilości 40 kg.
4. CPV 15812200-5 Szarlotka Ciasto kruche przełożone masą jabłkową. Ciasto wypiekane na blachach. Korpusy kruche, jasno-kremowe do żółtej, bez oznak zakalca. Masa jabłkowa o wysokości min. 4cm. Niedopuszczalne: grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane, przypalone, twarde, rozpadające się. Opakowania stanowią kosze płytkie lub kartony wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Produkty należy układać jednowarstwowo. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, nazwę dostawcy-producenta, adres, termin przydatności do spożycia. Ciasto porcjowane: waga 1 porcji od 70g do 140g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 dzień. W ilości 40 kg.
5. CPV 15812200-5 Kremówka ciastko złożone z dwóch płatów ciasta francuskiego, przełożone kremem budyniowym posypane cukrem pudrem. Opakowania stanowią kosze płytkie lub kartony wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Produkty należy układać jednowarstwowo. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, nazwę dostawcy-producenta, adres, termin przydatności do spożycia. Ciasto porcjowane: waga 1 porcji od 70g do 140g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 dzień. W ilości 40 kg.
6. CPV 15812200-5 Karpatka ciastko złożone z dwóch blatów ciasta parzonego, przełożone kremem budyniowym lub śmietanowym posypane cukrem pudrem. Opakowania stanowią kosze płytkie lub kartony wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Produkty należy układać jednowarstwowo. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, nazwę dostawcy-producenta, adres, termin przydatności do spożycia. Ciasto porcjowane: waga 1 porcji od 70g do 140g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 dzień. W ilości 40 kg.
7. CPV 15812200-5 Wuzetka wyrób cukierniczy w postaci dwóch blatów kakaowego biszkoptu przełożonych bitą śmietaną, wykończony polewą czekoladową i udekorowany bitą śmietaną. Opakowania stanowią kosze płytkie lub kartony wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Produkty należy układać jednowarstwowo. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, nazwę dostawcy-producenta, adres, termin przydatności do spożycia. Ciasto porcjowane: waga 1 porcji od 70g do 140g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 dzień. W ilości 40 kg.
8. CPV 15812200-5 Ciasto tortowe złożone z kilku warstw ciasta, przełożonych kremem cukierniczym, bitą śmietaną, konfiturami, z dodatkiem owoców, bakalii lub innymi, wykończony polewą czekoladową, masą, lub wiórkami, kokosowymi. Opakowania stanowią kosze płytkie lub kartony wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Produkty należy układać jednowarstwowo. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, nazwę dostawcy-producenta, adres, termin przydatności do spożycia. Ciasto porcjowane: waga 1 porcji od 70g do 140g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 dzień. W ilości 40 kg.
9. CPV 15812200-5 Torcik hiszpański ciasto bezowe przełożone bitą śmietaną, może być z dodatkiem owoców. Opakowania stanowią kosze płytkie lub kartony wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Produkty należy układać jednowarstwowo. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, nazwę dostawcy-producenta, adres, termin przydatności do spożycia. Ciasto porcjowane: waga 1 porcji od 70g do 140g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 dzień. W ilości 40 kg.
10. CPV 15812200-5 Eklerka Wyrób z ciasta parzonego podłużne lub okrągłe przekrojone na pół i wypełnione kremem lub bita śmietaną z owocami. Opakowania stanowią kosze płytkie lub kartony wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Produkty należy układać jednowarstwowo. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, nazwę dostawcy-producenta, adres, termin przydatności do spożycia. Waga 1 szt. od 50g do 120 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 dzień. W ilości 300 szt.
11. CPV 15812100-4 Pączek Wyrób cukierniczy z mąki pszennej na drożdżach z nadzieniem z powideł, marmolady, kremu budyniowego lub toffi, wykończony glazurą lukrową, polewą czekoladową lub cukrem pudrem, średnia waga 1 szt. ok. 100 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 dzień. W ilości 750 szt.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15812200-5 - Ciasta

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15812100-4 - Wyroby ciastkarskie

4.5.5.) Wartość części: 13284,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W przedmiotowym postępowaniu wpłynęła jedna oferta złożona przez firmę Piekarnia-Cukiernia „Szelców” Lesko Sp. J. H.A.M.R. Szelc, ul. Przemysłowa 2, 38-600 Lesko. Zgodnie z postanowieniami rozdziału XII Specyfikacji Warunków Zamówienia ofertę należało złożyć, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. W toku badania oferty zamawiający stwierdził, że oferta złożona przez wykonawcę nie została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi przez zamawiającego, ponieważ nie została opatrzona kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub podpisem osobistym lub podpisem zaufanym. Wobec powyższego na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2021 r., poz. 1129 z późn. zm.) zamawiający odrzuca ofertę, ponieważ nie została sporządzona lub przekazana w sposób zgodny z wymaganiami technicznymi oraz organizacyjnymi sporządzania lub przekazywania ofert przy użyciu środków komunikacji elektronicznej określonymi przez zamawiającego.
W związku z powyższym zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy pieczywa i ciast do Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy na podstawie art. 255 pkt 2, ponieważ wszystkie złożone oferty podlegały odrzuceniu.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W przedmiotowym postępowaniu wpłynęła jedna oferta złożona przez firmę Piekarnia-Cukiernia „Szelców” Lesko Sp. J. H.A.M.R. Szelc, ul. Przemysłowa 2, 38-600 Lesko. Zgodnie z postanowieniami rozdziału XII Specyfikacji Warunków Zamówienia ofertę należało złożyć, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. W toku badania oferty zamawiający stwierdził, że oferta złożona przez wykonawcę nie została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi przez zamawiającego, ponieważ nie została opatrzona kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub podpisem osobistym lub podpisem zaufanym. Wobec powyższego na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2021 r., poz. 1129 z późn. zm.) zamawiający odrzuca ofertę, ponieważ nie została sporządzona lub przekazana w sposób zgodny z wymaganiami technicznymi oraz organizacyjnymi sporządzania lub przekazywania ofert przy użyciu środków komunikacji elektronicznej określonymi przez zamawiającego.
W związku z powyższym zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy pieczywa i ciast do Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy na podstawie art. 255 pkt 2, ponieważ wszystkie złożone oferty podlegały odrzuceniu.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.