eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jodłownik › Świadczenie usług w zakresie dostarczania i przygotowywania posiłków w użyczonych pomieszczeniach kuchni i stołówkach szkolnych na terenie gminy Jodłownik



Ogłoszenie z dnia 2021-12-23


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usług w zakresie dostarczania i przygotowywania posiłków w użyczonych pomieszczeniach kuchni i stołówkach szkolnych na terenie gminy Jodłownik

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ,JODŁOWNIK

1.3.) Oddział zamawiającego: GOPS JODŁOWNIK

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 491966245

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 198

1.5.2.) Miejscowość: Jodłownik

1.5.3.) Kod pocztowy: 34-620

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL218 - Nowosądecki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: gops@jodlownik.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.malopolska.pl/gopspolecznej8

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług w zakresie dostarczania i przygotowywania posiłków w użyczonych pomieszczeniach kuchni i stołówkach szkolnych na terenie gminy Jodłownik

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-be70fd83-63e1-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00329581

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-23

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00329311/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Świadczenie usług w zakresie dostarczania i przygotowywania posiłków w użyczonych pomieszczeniach kuchni i stołówkach szkolnych na terenie gminy Jodłownik

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://gops-jodlownik.ezamawiajacy.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://gops-jodlownik.ezamawiajacy.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W przedmiotowym postępowaniu Zamawiający dopuszcza możliwość przekazywania sobie przez strony postępowania oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji:1.1. Elektronicznie za pośrednictwem Platformy znajdującej się pod adresem: https://gops-jodlownik.ezamawiajacy.pl w zakładce „Korespondencja” lub na adres e-mail: gops@jodlownik.pl. 2. Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia lub informacje, które wpłyną do Zamawiającego, uważa się za dokumenty złożone w terminie, jeśli ich czytelna treść dotrze do Zamawiającego przed upływem tego terminu. Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przekazywanym na adres e-mail Zamawiającego przyjmuje się datę dostarczenia wiadomości na adres e-mail Zamawiającego. W przypadku skorzystania z Platformy za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje się datę ich wpływu na Platformę.3. Zamawiający określa niezbędne wymagania sprzętowo- aplikacyjne umożliwiające pracę na Platformie Zakupowej tj.:3.1. Stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s;3.2. Komputer klasy PC lub MAC, o następującej konfiguracji: pamięć min 2GB Ram, procesor Intel IV 2GHZ, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7 , Mac Os x 10.4, Linux, lub ich nowsze wersje;3.3. Zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa obsługująca TLS 1.2, najlepiej w najnowszej wersji w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10.0; 3.4. Zamawiający określa dopuszczalne formaty przesyłanych danych tj. plików o wielkości do 100 MB w txt, rtf, pdf ,xps, odt, ods, odp, doc, xls, ppt, docx, xlsx, pptx, csv, jpg, jpeg, tif, tiff, geotiff, png, svg, wav, mp3, avi, mpg, mpeg, mp4, m4a, mpeg4, ogg, ogv, zip, tar, gz, gzip, 7z, html, xhtml, css, xml, xsd, gml, rng, xsl, xslt, TSL, XMLsig, XAdES, CAdES, ASIC, XMLenc.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Gminy Ośrodek Pomocy Społecznej w Jodłowniku, z siedzibą 34-620 Jodłownik 198 reprezentowany przez Kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Jodłowniku – Danutę Bartosz, z którym można skontaktować się: tel.: 183347070 e- mail: gops@jodlownik.pl. 2. Inspektorem danych osobowych w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Jodłowniku jest Maria Bachulska, e-mail: iodo@jodlownik.pl, tel.: 183347081. 3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji umowy cywilnoprawnej na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b)RODO oraz ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r Kodeksu Pracy Dz.U. 1974 Nr 24 poz. 141z późn. zm , ustawy z dnia 23 kwietnia 19 64 Kodeks Cywilny Dz.U. 1964 nr 16 poz. 93 z późn. zm. 4. Odbiorcami Pana/i danych będą podmioty, wskazane przepisami prawa: Zakład Ubezpieczeń Społecznych, Urząd Skarbowy, Bank 5. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji ww. celu z uwzględnieniem okresów przechowywania określonych w przepisach odrębnych, w tym przepisów archiwalnych. 6. Posiada Pan/i prawo do: dostępu do treści swoich danych oraz możliwości ich poprawiania, sprostowania, ograniczenia przetwarzania oraz do przenoszenia swoich danych, a także - w przypadkach przewidzianych prawem - prawo do usunięcia danych i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych. 7. Ma Pan/ i prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów RODO. 8. Podanie danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy cywilnoprawnej. Osoba, której dane dotyczą jest zobowiązana do ich podania. Konsekwencją niepodania danych osobowych jest brak możliwości zawarcia umowy. 9. Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie podlega Pan/Pani decyzjom, które się opierają wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: GOPS.IZP.271.1.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie dostarczania i przygotowywania posiłków w użyczonych pomieszczeniach kuchni i stołówkach szkolnych na terenie gminy Jodłownik, który obejmuje :
a) Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów szkoły w stołówce przy Zespole Szkolno- Przedszkolnym w Jodłowniku a także przygotowywanie i dowóz posiłków do Szkoły Podstawowej w Wilkowisku, Szkoły Podstawowej Sadek-Kostrza w Sadku, Szkoły Podstawowej w Szyku, Szkoły Podstawowej w Krasnem-Lasocicach, Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Szczyrzycu, Zespołu Szkół w Szczyrzycu. Posiłki dla uczniów szkół będą wydawane w formie jednego dania. b) Przygotowanie posiłków dla oddziałów przedszkolnych w szkołach w stołówce przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Jodłowniku oraz dowóz posiłków do Szkoły Podstawowej w Wilkowisku, Szkoły Podstawowej Sadek-Kostrza w Sadku, Szkoły Podstawowej w Szyku, Szkoły Podstawowej w Krasnem-Lasocicach, Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Szczyrzycu. Posiłki dla oddziałów przedszkolnych będą mieć formę obiadu (takiego samego jak w przedszkolu). c) Przygotowanie posiłków dla przedszkolaków w stołówce przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Jodłowniku oraz dowóz posiłków do Przedszkola w Jodłowniku i Szczyrzycu. Posiłki dla przedszkolaków będą mieć formę całodziennego wyżywienia składającego się z trzech posiłków: śniadanie, obiad i podwieczorek.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wybór oferty dokonany zostanie na podstawie niżej przedstawionych kryteriów (nazwa kryterium, waga, sposób punktowania) :
1) Cena – 60 %
2) Urozmaicenie posiłków – 20 %
3) Dodatkowa usługa (usługa dietetyka) – 20 %
Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania, spośród ofert niepodlegających odrzuceniu, otrzyma maksymalną liczbę punktów. Pozostałym ofertom, wypełniającym wymagania kryterialne przypisana zostanie odpowiednio mniejsza (proporcjonalnie mniejsza) liczba punktów. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty.
2. Zastosowane wzory do obliczenia punktowego (dotyczy kryterium ceny) :
Liczba punktów = Liczba punktów GP + Liczba punktów PO + Liczba punktów CW
Gdzie:
Liczba punktów GP - liczba punktów za cenę jednego gorącego posiłku dziennie (danie obiadowe - jednodaniowe),
Liczba punktów PO - liczba punktów za cenę pełnego obiadu (zupa i II danie obiadowe),
Liczba punktów CW - liczba punktów za cenę całodziennego wyżywienia (śniadanie, obiad, podwieczorek),
Wzory do wyliczenia punktacji częściowej :
Gorące posiłki (danie obiadowe-jednodaniowe):
Liczba punktów GP = C min / C of x 100 x 38 %
Gdzie:
C min - minimalna cena oferty
C of - cena oferty
38 % waga kryterium cenowego
Pełny obiad:
Liczba punktów PO = C min / C of x 100 x 10 %
Gdzie:
C min - minimalna cena oferty
C of - cena oferty
10 % waga kryterium cenowego
Całodzienne wyżywienie (śniadanie, obiad, podwieczorek):
Liczba punktów CW = C min / C of x 100 x 12 %
Gdzie:
C min - minimalna cena oferty
C of - cena oferty
12 % waga kryterium cenowego
3. Sposób punktowania dotyczy kryterium urozmaicenie posiłków :
Liczba punktów według przedmiotowego kryterium zostanie przyznana w oparciu o analizę załączonego do oferty przykładowego jadłospisu miesięcznego (20 dni) zawierającego skład poszczególnych potraw oraz przy poniższych założeniach :
- posiłek nie powtarza się w dekadzie - oferta otrzyma 20 pkt
- posiłek powtarza się raz w dekadzie - oferta otrzyma 10 pkt
- posiłek powtarza się dwa razy w dekadzie - oferta otrzyma 0 pkt
Wzory jadłospisów , które należy załączyć do oferty stanowią załączniki do SWZ.
W przypadku braku wypełnienia przedmiotowego załącznika lub pominięcia którejś z pozycji oferta zostanie odrzucona.
4. Sposób punktowania dotyczy dodatkowa usługa (usługa dietetyka) :
- Wykonawca zapewni usługi dietetyka - oferta otrzyma 20 punktów
- Wykonawca nie zapewni usługi dietetyka - oferta otrzyma 0 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Urozmaicenie posiłków

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dodatkowa usługa (usługa dietetyka)

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym oraz uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający nie określa wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
2) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
Warunek ten zostanie spełniony jeśli Wykonawca przedstawi opłaconą polisę, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 100 000,00 zł
3) Zdolność techniczna lub zawodowa:
Warunek ten zostanie spełniony, jeśli wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał co najmniej jedną usługę w sposób ciągły i przez okres minimum 12 miesięcy polegającą na przygotowaniu i dowozie posiłków dla minimum 300 dzieci (uczniów) i minimum 70 przedszkolaków - podobną z charakteru, rodzaju oraz wartości do przedsięwzięcia będącego przedmiotem zamówienia z podaniem rodzaju i wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załączeniem dowodów czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie oraz zatrudni co najmniej trzy osoby, które mają co najmniej dwu letnie doświadczenie w przygotowaniu posiłków dla uczniów lub przedszkolaków (tj. pracowały na stanowisku np. kucharka lub pomoc kuchenna ).

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Aktualizujące oświadczenie o braku podstaw wykluczenia z postępowania na podstawie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający wzywa wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych - Wykaz wykonanych usług oraz dokumenty potwierdzające należytą realizację, Wykaz osób które zostaną skierowane do realizacji zadania, Dokument potwierdzający że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga złożenia przedmiotowych środków dowodowych

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak

6.4.1) Informacje dotyczące wadium:

1. Wykonawca jest zobowiązany do wniesienia wadium, przed upływem terminu składania ofert w wysokości : 3 000,00 zł (słownie : trzy tysiące złotych i zero groszy).
2. Wadium może być wnoszone :
a) pieniądzu;
b) gwarancjach bankowych;
c) gwarancjach ubezpieczeniowych;
d) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2019 r. poz. 310, 836 i 1572).

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wymagania określone zostały w SWZ

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

UMOWA O PRACĘ – jeżeli wynika ona z art. 22 §1 Kodeksu pracy : 1. Zamawiający na podstawie art. 95 ustawy pzp wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności wchodzące w skład przedmiotu zamówienia, jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (tekst jedn.: Dz. U. z 2019 r. poz. 1040 z późn. zm.).
2. Zamawiający wymaga zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia, polegające na : zapewnieniu sprawnej organizacji funkcjonowania kuchni oraz odpowiedniej jakości podawanych potraw wraz z transportem, sporządzaniu potraw dla uczniów szkolnych i wychowanków przedszkolnych zgodnie z przyjętymi przepisami kulinarnymi, prawidłowym przechowywaniu artykułów spożywczych i produktów kulinarnych.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-31 09:30

8.2.) Miejsce składania ofert: Platforma zakupowa znajdująca się pod adresem internetowym : https://gops-jodlownik.ezamawiajacy.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-31 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-29

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.