eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Doruchów › Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych w roku 2022 do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. Powstańców Wielkopolskich w Doruchowie



Ogłoszenie z dnia 2021-12-15


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych w roku 2022 do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. Powstańców Wielkopolskich w Doruchowie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Powstańców Wielkopolskich w Doruchowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000265595

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Kaliska 5

1.5.2.) Miejscowość: Doruchów

1.5.3.) Kod pocztowy: 63-505

1.5.4.) Województwo: wielkopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL416 - Kaliski

1.5.7.) Numer telefonu: 627315880

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: podstawowka@doruchow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spdoruchow.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-35cc32f8-50ff-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych w roku 2022 do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. Powstańców Wielkopolskich w Doruchowie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-35cc32f8-50ff-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00316479

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-15

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00295173/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP271.01.2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 180464,69 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw i owoców w ilości i jakości określonej w załączniku nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia dla części 1
Dostarczane owoce i warzywa z części I powinny być pierwszego gatunku.
Gat. I oznacza, że warzywa i owoce:
• są świeże, zdrowe, o czystej skórce, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń obcych (np. ziemia) powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania i transportu;
• nie posiadają objawów zepsucia, gnicia, pleśni, wgnieceń lub oznak, które sprawiają że są one niezdatne do spożycia;
• nie są zwiędnięte;
• są wolne od plam chorobowych na skórce oraz oznak wyrośnięcia;
• nie mogą być przejrzałe i cieknące;
• są właściwie obcięte:
• są odmian wyłącznie jadalnych a nie pastewnych;
• nie są zmarznięte i zaparzone, bez obecności szkodników;
• posiadają wygląd, barwę i zapach charakterystyczny dla gatunku:
• powinny być dostarczane w pojemnikach, skrzynkach o wadze nie przekraczającej 15kg, w warunkach odpowiadających systemowi HACCP.

Dostarczane produkty powinny mieścić się w gramaturze podanej przy danym asortymencie w formularzu asortymentowo – cenowym i opisie przedmiotu zamówienia dla części 1.

4.5.3.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.5.5.) Wartość części: 33880,92 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa drobiu świeżego i produktów drobiowych w ilości i jakości określonej w załączniku nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia dla części 2
• Drób powinien być świeży, niemrożony, mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien. każdy produkt z grupy Drób i produkty drobiowe powinien być bez przebarwień, uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wykrwawiony, bez pozostałości piór i innych zanieczyszczeń. Każda dostawa drobiu świeżego powinna być dostarczana samochodem typu chłodnia w warunkach chłodniczych, temperatura 0-4ºC.
• Każda partia towaru powinna mieć dołączoną etykietę (dokument HDI) zawierającą nazwę produktu, skład, wartość odżywczą 100g produktu, kraj pochodzenia oraz datę przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na etykiecie produktu.
• Nie dopuszczalne jest aby zamówione produkty posiadały obce zapachy, były obślizgłe i po terminie ważności.
• Uda z kurczaka cale nie mniejsze niż 310g sztuka.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.5.5.) Wartość części: 14820,95 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mrożonek - warzyw, owoców i filetów rybnych mrożonych w ilości i jakości określonej w załączniku nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia dla części 3
• Filety rybne mrożone techniką SHP.
• Mrożenie SHP (ang.Shatter Pack) polega na oddzieleniu poszczególnych filetów, układanych warstwami, foliowymi przekładkami.
• Wygląd mrożonek charakterystyczny dla danego owocu lub warzywa, produkt nieoblodzony, bez zlepieńców – warzywa i owoce powinny być sypkie, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki czy zmiany chorobowe.
• Zapach i smak mrożonek typowy, bez obcego smaku i zapachu.
• Produkty mrożone – owoce i warzywa powinny być dostarczane w jednostkowych, oryginalnych opakowaniach z folii polietylenowej z widoczną etykietą produktu zawierającą: dane producenta, datę przydatności do spożycia, skład produktu, warunki przechowywania. Waga opakowania zgodna z gramaturą podaną w tabeli powyżej oraz w formularzu asortymentowo – cenowym (załącznik nr 3c SWZ). Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na etykiecie produktu.
• Podczas transportu mrożonek opakowaniem zewnętrznym dla opakowań jednostkowych jest karton.
• Mrożonki powinny być przechowywane i przewożone do stołówki w temperaturze nie wyższej niż – 18`C z zachowaniem łańcucha chłodniczego.
• Niedopuszczalna jest dostawa owoców, warzyw i filetów rybnych, które w momencie przyjęcia towaru są rozmrożone, cieknące, zbrylone a ich zapach świadczy że mrożonki uległy zepsuciu.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15331170-9 - Warzywa mrożone

4.5.5.) Wartość części: 22858,48 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich w ilości i jakości określonej w załączniku nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia dla części 4
• Produkty powinny być dostarczane do stołówki samochodami dostosowanymi do przewozu żywności zapewniając przewóz w wymaganych na opakowaniu temperaturach przechowywania produktu, w warunkach chłodniczych, aby nie przerwać łańcucha chłodniczego.
• Wszystkie produkty z grupy PRODUKTY MLECZARSKIE powinny być wysokiej jakości, klasy I, w oryginalnych opakowaniach bez uszkodzeń, zawierających nazwę producenta, wartość odżywczą 100g produktu, wagę, skład, warunki przechowywania oraz datę ważności. Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na etykiecie produktu.
• W składzie produktów mleczarskich nie dopuszczalna jest obecność pektyn, gumy ksantynowej, gumy guar-guar, mączki chleba świętojańskiego, emulgatorów, fosforanów, skrobi modyfikowanej, kwasu cytrynowego, żelatyny, spulchniaczy, sztucznych barwników, mleka w proszkui innych substancji zagęszczających, aromatów, wzmacniaczy smaku.
• Zamawiane sery muszą zawierać w nazwie słowo „ser”. Nie dopuszcza się dostarczania produktów seropodobnych.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15510000-6 - Mleko i śmietana

15530000-2 - Masło

15540000-5 - Produkty serowarskie

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

4.5.5.) Wartość części: 15610,67 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa Różnych produktów spożywczych oraz jaj w ilości i jakości określonej w załączniku nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia dla części 5
• Poszczególne produkty powinny być dostarczane do stołówki szkolnej w oryginalnych, czystych opakowaniach producenta, nieuszkodzone, z czytelnym terminem ważności do spożycia, który od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.
• Powinny w składzie zawierać naturalne składniki bez konserwantów, glutaminianu sodu, sztucznych barwników, aromatów, polepszaczy smaku, bez dodatku substancji zagęszczających, syropu glukozowo – fruktozowego.
• Suszone owoce, musy owocowe bez dodatku cukru i substancji słodzących.
• Makarony powinny być produkowane z najwyższej jakości mąki. Skład to mąka makaronowa z twardej pszenicy durum. Bez dodatku barwników, substancji wzbogacających. Po ugotowaniu makarony powinny być sprężyste, nie sklejać się, powinny zachować naturalny zapach i kolor.
• Produkty powinny być najwyższej jakości, przyprawy po otwarciu – zapach świeży, produkty sypkie np. ryż, kasze, mąka, bułka tarta, cukier i inne bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, bez grudek.
• Opakowania jednostkowe powinny być wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością, szczelnie zabezpieczone przed wyciekiem, zabezpieczone przed wpływem czynników zewnętrznych.
• Jaja powinny być świeże, czyste, brak uszkodzonej skorupki. Każde z nadrukiem numeru identyfikacyjnego. Do każdej partii produktu powinien być dostarczony dokument HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny) na którym umieszczona będzie data zniesienia jaj, dane producenta oraz data ważności do spożycia. Od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być ona krótsza niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03142100-9 - Miód naturalny

03142500-3 - Jaja

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

15411100-3 - Olej roślinny

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.5.5.) Wartość części: 44374,72 PLN

Część 6

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa świeżego w ilości i jakości określonej w załączniku nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia dla części 6
• Dostarczane pieczywo powinno być świeże, bez dodatku substancji spulchniających, barwników, wzmacniaczy smaku, zgodne z opisem podanym przy każdym produkcie.
• Cechy dyskwalifikujące to: obecność zakalca wewnątrz produktu, zatęchły posmak, oznaki pleśni, zawilgocenia i zanieczyszczeń na powierzchni. Niedopuszczalna jest dostawa pieczywa spalonego, zgniecionego, porozrywanego, z widocznymi oznakami obecności szkodników oraz ich pozostałości.
• Opakowanie zbiorcze – kosz plastikowy, czysty.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15811000-6 - Pieczywo

4.5.5.) Wartość części: 1154,67 PLN

Część 7

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa Wyrobów garmażeryjnych (dań gotowych świeżych, niemrożonych) w ilości i jakości określonej w załączniku nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia dla części 7
• Wyroby garmażeryjne wskazane w tabeli są to wyroby świeże, nie mrożone, obgotowane, gotowe do spożycia po uprzednim podgrzaniu.
• Powinny być produkowane z wysokogatunkowych, naturalnych składników i przypraw bez substancji konserwujących, polepszaczy smaku i sztucznych barwników.
• Gramatura produktu (gołąbki) nie może odbiegać od gramatury wskazanej w powyższej tabeli.
• Produkty garmażeryjne powinny być transportowane do stołówki szkolnej w warunkach chłodniczych, samochodami typu chłodnia, spakowane próżniowo w workach foliowych. Opakowanie zbiorcze – czysty pojemnik plastikowy.
• Każda partia produktu powinna zawierać etykietę z nazwą produktu, danymi producenta, datą produkcji oraz z czytelnym terminem ważności do spożycia, który od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.
• Etykieta powinna również zawierać skład oraz wartość odżywczą 100g produktu.
• Cechy dyskwalifikujące: nie zostanie przyjęta dostawa, w której produkty będą się rozpadać, będą popękane, zlepione, nie schłodzone, w porozrywanych workach, z oznakami zepsucia i zapleśnienia, bez etykiet z danymi produktu wskazanymi powyżej

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15894300-4 - Dania gotowe

4.5.5.) Wartość części: 13492,26 PLN

Część 8

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa Produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych (mięso wieprzowe, mięso wołowe, wędliny) w ilości i jakości określonej w załączniku nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia dla części 8
• Mięso i wędliny powinny być dostarczane do stołówki szkolnej samochodami typu chłodnia w temperaturze 0-4°C aby nie przerwać łańcucha chłodniczego. Powinny być najwyższej jakości, świeże, niemrożone, dobrze wykrwawione, o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, pochodzące z produkcji krajowej. Mięso oznakowane przez lekarza weterynarii – zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych. Mięso wołowe z bydła młodego. Mięso wieprzowe nie powinno pochodzić z knurów i loch.
• Wędliny o minimalnej zawartości mięsa podanej przy każdym produkcie w formularzu asortymentowo - cenowym, świeże, o zapachu i wyglądzie charakterystycznym dla danego wyrobu. Niedopuszczalne są zanieczyszczenia osłonki, obecność pleśni oraz kwaśnego zapachu.
• Cechy dyskwalifikujące to wędliny popękane, pomarszczone, zawierające w składzie mięso oddzielone mechanicznie.
• Razem z dostawą mięsa i wędlin powinien być każdorazowo dostarczany Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) oraz etykieta zawierająca nazwę produktu, skład, wartość odżywczą 100g produktu, kraj pochodzenia, numer weterynaryjny oraz datę przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na etykiecie lub opakowaniu produktu.
• Towar powinien być przewożony w pojemnikach przeznaczonych do kontaktu z żywnością, czystych, nie uszkodzonych, zamkniętych, zapewniających zabezpieczenie przedmiotu dostawy przed wpływem jakichkolwiek szkodliwych czynników.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15111100-0 - Wołowina

15113000-3 - Wieprzowina

15131130-5 - Wędliny

4.5.5.) Wartość części: 29071,50 PLN

Część 9

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków w ilości i jakości określonej w załączniku nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia dla części 9. Ziemniaki powinny być dostarczane Pierwszego gatunku, świeże, zdrowe, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania i transportu.

4.5.3.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03212100-1 - Ziemniaki

4.5.5.) Wartość części: 5200,52 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Postepowanie zostało unieważnione na podstawie Art. 255 pkt 6 , ponieważ postepowanie obarczone było niemożliwą do usunięcia wadą uniemożliwiającą zawarcie niepodlegającej unieważnieniu umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Decyzja o unieważnieniu postepowania została podjęta w wyniku stwierdzenia przez Zamawiającego nieścisłości w rozdziale XVI Specyfikacji warunków zamówienia „Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert”. Nieścisłość ta dotyczy punktu 4c „Kryterium czas reakcji”. W w/w kryterium oferta z czasem reakcji powyżej 2 godzin od zgłoszenia wady powinna otrzymać 0 punktów. Jest to sprzeczne z zapisem końcowym punktu 4c), który mówi że: „ W przypadku zaoferowania czasu reakcji od zgłoszenia wady dłuższego niż 2 godziny oferta zostanie odrzucona”. Sprzeczność ta uniemożliwiała przyznanie punktów Wykonawcom oraz wybór najkorzystniejszych ofert w postepowaniu.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.