eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola nr 348



Ogłoszenie z dnia 2021-12-09


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola nr 348

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 9

1.2.) Oddział zamawiającego: Przedszkole nr 348

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 362301310

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Kadetów, 15

1.4.2.) Miejscowość: Warszawa

1.4.3.) Kod pocztowy: 03-987

1.4.4.) Województwo: mazowieckie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.4.7.) Numer telefonu: 22 671 93 87

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zsp9@edu.um.warszawa.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zsp9warszawa.szkolna.net/

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00308630

2.2.) Data ogłoszenia: 2021-12-09

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu,

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2021/BZP 00303933/01

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IX - POZOSTAŁE INFORMACJE

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

9.1. Informacje dodatkowe

Przed zmianą:

Po zmianie:
Pełna nazwa postępowania: Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola nr 348 wchodzącego w skład Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 9 ul. Kadetów 15, 03-987 Warszawa na okres od 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r.

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
1. Zamawiający wymaga wykazania przez Wykonawcę spełnienia warunków określonych w art. 112 ust. 2 Pzp dotyczących:
1.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania zdolności do występowania w obrocie gospodarczym. Zamawiający uzna warunek za spełniony poprzez posiadanie dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych, prowadzonych w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jego złożeniem (KRS, CEIDG).
1.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydanego na podstawie Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2017.149 t.j.
z dnia 2017.01.24) zezwalającej na prowadzenie działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu.
1.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku
w tym zakresie.
1.4. zdolności technicznej i zawodowej: Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawcy wykaże, że:
a) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy– w tym okresie, zrealizował co najmniej dwa zamówienia, każde z nich o wartości nie niższej niż 150 000,00 zł (dwieście pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto, polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla dzieci w placówce o minimalnej liczbie 100 żywionych dzieci.
b) dysponuje lub będzie dysponował co najmniej jednym samochodem do przewozu żywności, na który została wydana decyzja/zezwolenie właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydana na podstawie Ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2017.149 t.j. z dnia 2017.01.24) dopuszczająca samochód do przewozu żywności;

Po zmianie:
1. Zamawiający wymaga wykazania przez Wykonawcę spełnienia warunków określonych w art. 112 ust. 2 Pzp dotyczących:
1.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania zdolności do występowania w obrocie gospodarczym. Zamawiający uzna warunek za spełniony poprzez posiadanie dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych, prowadzonych w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jego złożeniem (KRS, CEIDG).
1.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydanego na podstawie Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2017.149 t.j.
z dnia 2017.01.24) zezwalającej na prowadzenie działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu.
1.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku
w tym zakresie.
1.4. zdolności technicznej i zawodowej: Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawcy wykaże, że:
a) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy– w tym okresie, zrealizował co najmniej dwa zamówienia, każde z nich o wartości nie niższej niż 150 000,00 zł (sto pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto, polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla dzieci w placówce o minimalnej liczbie 100 żywionych dzieci.
b) dysponuje lub będzie dysponował co najmniej jednym samochodem do przewozu żywności, na który została wydana decyzja/zezwolenie właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydana na podstawie Ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2017.149 t.j. z dnia 2017.01.24) dopuszczająca samochód do przewozu żywności;

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.