Ogłoszenie z dnia 2023-07-14
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00288660/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-07-04
- 2023/BZP 00299716/01 - Modyfikacja z dnia 2023-07-11
- 2023/BZP 00337763/01 - Wynik z dnia 2023-08-02
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Usługa całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Średzkiego Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Szpital Średzki Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000308560
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Żwirki i Wigury 10
1.4.2.) Miejscowość: Środa Wielkopolska
1.4.3.) Kod pocztowy: 63-000
1.4.4.) Województwo: wielkopolskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL418 - Poznański
1.4.7.) Numer telefonu: 612854031
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@szpitalsredzki.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalsredzki.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00307184
2.2.) Data ogłoszenia: 2023-07-14
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00288660
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie precyzuje warunku.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający uzna spełnienie przez Wykonawcę tego warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, że jest wpisany do rejestru zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność, podległych urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie precyzuje warunku.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający uzna spełnienie przez Wykonawcę tego warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
a) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie: wykonał lub wykonuje dwie usługi zbiorowego żywienia np. pacjentów podmiotu leczniczego, uczniów szkół, przedszkoli, pensjonariuszy domów opieki społecznej itp. o wartości co najmniej 200 000,00 zł brutto każda usługa, sukcesywnie w okresie co najmniej 10 miesięcy. Wykonawca zobowiązany jest wykazać realizację każdej usługi na rzecz różnych podmiotów.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie spełnieniem warunku w zakresie doświadczenia zobowiązany jest się wykazać jeden Wykonawca. Doświadczenie Wykonawców nie sumuje się. Na poczet doświadczenia zaliczona zostanie wyłącznie część zrealizowanej usługi jeżeli usługa jest nadal wykonywana.
b) dysponuje jednym środkiem transportu do przewozu posiłków spełniającymi wymaga sanitarno-epidemiologiczne,
c) dysponuje osobą posiadającą wykształcenie wyższe dietetyka/technologa żywienia lub pokrewne,
d) dysponuje co najmniej dwoma kucharzami, z których każdy posiada minimum trzyletnie doświadczenie zawodowe w gastronomii.
Po zmianie:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie precyzuje warunku.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie precyzuje warunku.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie precyzuje warunku.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający uzna spełnienie przez Wykonawcę tego warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
a) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie: wykonał lub wykonuje dwie usługi zbiorowego żywienia np. pacjentów podmiotu leczniczego, uczniów szkół, przedszkoli, pensjonariuszy domów opieki społecznej itp. o wartości co najmniej 200 000,00 zł brutto każda usługa, sukcesywnie w okresie co najmniej 10 miesięcy. Wykonawca zobowiązany jest wykazać realizację każdej usługi na rzecz różnych podmiotów.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie spełnieniem warunku w zakresie doświadczenia zobowiązany jest się wykazać jeden Wykonawca. Doświadczenie Wykonawców nie sumuje się. Na poczet doświadczenia zaliczona zostanie wyłącznie część zrealizowanej usługi jeżeli usługa jest nadal wykonywana.
b) dysponuje jednym środkiem transportu do przewozu posiłków spełniającymi wymaga sanitarno-epidemiologiczne,
c) dysponuje osobą posiadającą wykształcenie wyższe dietetyka/technologa żywienia lub pokrewne,
d) dysponuje co najmniej dwoma kucharzami, z których każdy posiada minimum trzyletnie doświadczenie zawodowe w gastronomii,
e) jest wpisany do rejestru zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność, podległych urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2023-07-17 11:00
Po zmianie:
2023-07-19 11:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2023-07-17 11:30
Po zmianie:
2023-07-19 11:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2023-08-15
Po zmianie:
2023-08-17
INNE PRZETARGI Z ŚRODY WIELKOPOLSKIEJ
- Modernizacja budynku mieszkalnego wielorodzinnego przy ul. Harcerskiej 22 i 22A oraz budynków gospodarczych przejętych w zasób komunalny gminy Środa Wielkopolska.
- UBEZPIECZENIE MAJĄTKU I INNYCH INTERESÓW GMINY ŚRODA WIELKOPOLSKA WRAZ Z JEDNOSTKAMI ORGANIZACYJNYMI I INSTYTUCJAMI KULTURY"
- Przebudowa drogi powiatowej nr 3720P w ciągu ul. Kórnickiej w Środzie Wielkopolskiej wraz z przebudową skrzyżowania z DK11
- Wykonanie instalacji fotowoltaicznych w formule zaprojektuj i wybuduj
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa przygotowywania śniadań dla gości PG Ikar oraz usługi restauracyjne i podawania posiłków na terenie SGGW
- Usługa przygotowania i dostarczenia gorących posiłków uczniom szkoły w roku szkolnym 2024-2025
- Świadczenie usług cateringowych dla Sieć Badawcza Łukasiewicz-Łódzki Instytut Technologiczny.
- Usługa żywienia pacjentów Zduńskowolskiego Szpitala Powiatowego Sp. o.o.
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom Szkoły Podstawowej im. Wincentego Witosa w Rudzie
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom Szkoły Podstawowej nr 4 im. Królowej Jadwigi w Wieluniu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.