eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Uherce Mineralne › "DOSTAWY ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH ORAZ MROŻONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W UHERCACH MINERALNYCH"

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2024-04-12

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
"DOSTAWY ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH ORAZ MROŻONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W UHERCACH MINERALNYCH"

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Uhercach Mineralnych

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000321081

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Uherce Mineralne 153

1.5.2.) Miejscowość: Uherce Mineralne

1.5.3.) Kod pocztowy: 38-623

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński

1.5.7.) Numer telefonu: 13 4657832

1.5.8.) Numer faksu: 13 4618400

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_uherce@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

"DOSTAWY ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH ORAZ MROŻONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W UHERCACH MINERALNYCH"

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-9932e475-f89c-11ee-8d01-6607a228ef1b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00283372

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-04-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00086745/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.5 Doastawa artykułów ogólnospożywczych oraz mrożonek

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-9932e475-f89c-11ee-8d01-6607a228ef1b

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu Platformy e-Zamówienia https://ezamowienia.gov.pl , ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal , poczty elektronicznej zk_uherce@sw.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). W przypadku załączników, które są zgodne z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy / wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym.
W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzula informacyjna została zawarta w załączniku nr 4 do SWZ.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DKw.2232.6.2024.AK

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 3

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. CPV 15863200-7 herbata czarna granulowana, granulat jednolity, wolny od zanieczyszczeń. Smak i zapach naparu charakterystyczny dla herbaty czarnej, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 120
2. CPV 15411200-4 olej roślinny uniwersalny, spożywczy przejrzysty, klarowny, bez osadów opakowaniach jednostkowych do 5l, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. litr 1 600
3. CPV 15851100-9 makaron nitki produkt otrzymany z surowców pochodzących z przemiału ziarna pszenicy zwyczajnej i wody, z dodatkiem jaj i innych składników, odpowiednio uformowany i wysuszony, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 200
4. CPV 15851100-9 makaron rurki , produkt otrzymany
z surowców pochodzących z przemiału ziarna pszenicy zwyczajnej i wody, z dodatkiem ja i innych składników, odpowiednio uformowany
i wysuszony, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 2 400
5. CPV 15831200-4 cukier biały, kryształy sypkie, bez zlepów
i grudek, dopuszcza się obecność zrostów, kryształów bliźniaczych. Barwa biała, dopuszcza się odcień lekko kremowy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 1 000
6. CPV 15613100-9 kasza manna, otrzymana z przemiału ziarna pszenicy, niedopuszczalna obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 500
7. CPV 15613100-9 kasza jęczmienna, kasza otrzymana z ziarna jęczmienia szklistego, o cienkiej łusce, przeznaczonego do celów konsumpcyjnych, barwa jasnoszara z odcieniem od zielonkawego do żółtawego, dopuszcza się zawartość ziaren z odcieniem brązowym w ilości nie większej niż 10%, niedopuszczalna obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, termin przydatności do spożycia nie krótszy kg 3 000
8. CPV 15600000-4 mąka ziemniaczana, 100% skrobi ziemniaczanej konsystencja sypka bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach – właściwe dla produktu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 30
9. CPV 15614100-6 ryż biały, ziarno ryżu powinno być wolne od toksycznych i innych szkodliwych substancji, niedopuszczalna obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, obcych zapachów lub zapachu wskazującego na psucie, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu kg 3 000
10. CPV 15331427-6 koncentrat pomidorowy, pasta 25-30% produkt otrzymany ze świeżych, dojrzałych, czerwonych pomidorów, bez żadnych dodatków, waga jednostkowa opakowania od 200 g do 1kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu kg 800
11. CPV 15331133-8 groch dzielony suszony, produkt wolny od zanieczyszczeń, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 1 200
12. CPV 15332230-5 marmolada, twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe nie zawierająca czarnej porzeczki o żelowanej konsystencji, opakowanie cateringowe, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 3 200
13. CPV 15890000-3 granulat sojowy, produkt wykonany
z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 20 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 100
14. CPV 15890000-3 soczewica czerwona suszona, produkt wolny od zanieczyszczeń, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 450
15. CPV 15890000-3 ciecierzyca suszona, produkt wolny od zanieczyszczeń, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 600
16. CPV-15331400-1 leczo pieczarkowe, przetworzone i zakonserwowane pieczarki, papryka wraz z innymi warzywami, smak charakterystyczny dla potrawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu . kg 1 300
17. CPV 15890000-3 fasola suszona biała, sucha, bez przebarwień, produkt wolny od zanieczyszczeń, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 1 800
18. CPV 15890000-3 kostka sojowa, produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 20 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 1 400

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15610000-7 - Produkty przemiału ziarna

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-05-06 do 2024-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny. Za najkorzystniejszą zostanie wybrana oferta z najniższą ceną.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. CPV 15872100-2 pieprz czarny, konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 30
2. CPV 15872400-5 sól spożywcza jodowana, konsystencja sypka, kryształki bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. kg 500
3. CPV 15871270-7 czosnek mielony, konsystencja sypka, proszek lub granulat bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 10
4. CPV 15871270-7 majeranek, konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. od dnia dostawy do magazynu. kg 15
5. CPV 15871270-7 liść laurowy, produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu kg 8
6. CPV 15871270-7 ziele angielskie, produkt dostarczony
w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 10
7. CPV 15871270-7 koper suszony, konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 25
8. CPV 15871270-7 cynamon, konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 8
9. CPV 15871120-1 ocet spirytusowy 10 %, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. litr 150
10. CPV 15871270-7 kminek, konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak
i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 4
11. CPV 15862000-8 kawa zbożowa, produkt otrzymywany
z przemiału zbóż, korzeni cykorii i buraka cukrowego , termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 350
12. CPV 15870000-7 uniwersalna przyprawa warzywna, konsystencja sypka z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu kg 450
13. CPV 15891500-5 rosół drobiowy, konsystencja, sypka,
z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, proszek barwy żółtej bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla rosołu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 200
14, CPV 15891000-0-7 barszcz czerwony, konsystencja sypka, proszek lub granulat barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla barszczu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 80
15. CPV 15891000-0-7 zupa grzybowa, konsystencja sypka
z dodatkiem suszonych kawałków grzybów, proszek lub granulat barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla zupy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 70
16. CPV 15871260-4 sos pomidorowy do makaronu, konsystencja sypka, proszek lub granulat barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek ; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smaki zapach – właściwe dla sosu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy. kg 20
17. CPV 15871260-4 sos biały, konsystencja sypka, proszek lub granulat barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla sosu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 35
18. CPV 15871260-4 sos pieczeniowy, konsystencja sypka, proszek lub granulat barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla sosu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. kg 150
19. CPV 15870000-7 przyprawa warzywna w płynie do zup, sosów i sałatek, z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo -zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu litr 400

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15610000-7 - Produkty przemiału ziarna

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-05-06 do 2024-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny. Za najkorzystniejszą zostanie wybrana oferta z najniższą ceną.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. CPV 15331170-9 marchew z groszkiem mrożonka, składniki marchew 60%, groch zielony 40% dozwolona zmiana proporcji do 20%, dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C. kg 600
2. CPV 15331170-9 mieszanka jarzynowa, mieszanka min. sześciu warzyw, dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C. kg 2000
3. CPV 15331170-9 brokuły mrożone, dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C. kg 150
4. CPV 15331170-9 kalafior mrożony, dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C. kg 180
5. CPV 15220000-6 burger rybny panierowany mrożony, dostawa w opakowaniu pozwalającym na oddzielenie pojedynczych sztuk bez konieczności rozmrażania całego opakowania. Farsz rybny minimum 60% wagi. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C. kg 1000
6. CPV 15894300-4 pierogi ruskie mrożone, skład ziemniaki 20-30%, ser twarogowy 10-15%, mąka pszenna, dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C. kg 450
7. CPV 15331170-9 włoszczyzna mrożona, dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C. kg 3000

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-05-06 do 2024-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny. Za najkorzystniejszą zostanie wybrana oferta z najniższą ceną.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SWZ
2. Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy)

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zgodnie z art. 58 ust.2 ustawy Pzp . Pełnomocnictwo do złożenia oferty musi być złożone w oryginale w takiej samej formie, jak składana oferta (t. j. w formie elektronicznej lub postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym). Dopuszcza się także złożenie elektronicznej kopii (skanu) pełnomocnictwa sporządzonego uprzednio w formie pisemnej, w formie elektronicznego poświadczenia sporządzonego do art. 97 § 2 ustawy z dnia 14 lutego 1991 r. – Prawo o notariacie, które to poświadczenie notariusz opatruje kwalifikowanym podpisem elektronicznym, bądź też poprze opatrzenie skanu pełnomocnictwa sporządzonego uprzednio w formie pisemnej kwalifikowanym podpisem, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym mocodawcy. Elektroniczna kopia pełnomocnictwa nie może być uwierzytelniona przez upełnomocnionego.
2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika jaki zakres rzeczowy zamówienia realizować zamierzają poszczególni Wykonawcy.
3. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z Pełnomocnikiem.
4. Jeżeli jako najkorzystniejsza zostanie wybrana oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający będzie żądał przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 455 ustawy, w tym zmiany cen jednostkowych brutto w przypadku zmiany przepisów stawki podatkowej VAT, przy czym zmianie ulegną wyłącznie ceny brutto a cena netto pozostanie bez zmian. Zmiana umowy wymaga, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-04-22 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z wymaganymi załacznikami należy złożyć za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia zgodnie z SWZ.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-04-22 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-05-14

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Brak

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.