eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Białystok › Świadczenie usługi cateringowej podczas spotkania z okazji Dni Miasta Białegostoku organizowanego przez Prezydenta Miasta

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-06-13

Białystok: Świadczenie usługi cateringowej podczas spotkania z okazji Dni Miasta Białegostoku organizowanego przez Prezydenta Miasta
Numer ogłoszenia: 200282 - 2012; data zamieszczenia: 13.06.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 148108 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Białystok, ul. Słonimska 1, 15-950 Białystok, woj. podlaskie, tel. 085 869 60 02, faks 085 869 62 65.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi cateringowej podczas spotkania z okazji Dni Miasta Białegostoku organizowanego przez Prezydenta Miasta.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Świadczenie usług cateringowych podczas spotkania okolicznościowego wydanego przez Prezydenta Miasta z okazji Dni Miasta Białegostoku w dniu 23 czerwca 2012 r., o godz. 20.00, w Pałacu Branickich Aula Magna przy ul. Jana Kilińskiego 1 w Białymstoku lub na terenie Salonu Ogrodowego Pałacu Branickich w Białymstoku (w zależności od warunków pogodowych). 2. Przewidywana liczba uczestników - 280 osób. 3. Zamawiający wymaga dostarczenia: 3.1) W przypadku świadczenia usługi w Auli Magna: - stołów szwedzkich okrągłych o średnicy min. 150 cm w ilości 10 sztuk, na których rozstawione zostaną potrawy, - stołów prostokątnych, które ustawione zostaną wzdłuż ścian, do wydawania posiłków gorących, - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilości 13 sztuk i rozstawienie ich na holach bocznych przy Auli Magna, do spożycia posiłku na stojąco, - stoły powinny być nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnętrza Sali oraz zaakceptowana przez Zamawiającego). 3.2) W przypadku świadczenia usługi na terenie Salonu Ogrodowego Pałacu Branickich: - stołów szwedzkich prostokątnych w ilości 14 sztuk, na których rozstawione zostaną potrawy, - stołów prostokątnych w ilości 4 sztuk do wydawania posiłków gorących, stołów prostokątnych w ilości 4 sztuk do wydawania posiłków z grilla, - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilości 10 sztuk do spożycia posiłku na stojąco. 4. Wymagania dotyczące obsługi: - 20 kelnerów posiadających doświadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (białe kurtki, białe koszule z długim rękawem, czarne muchy, czarne spodnie, czarne pantofle, białe rękawiczki), w przypadku kobiet (biała koszula oraz czarna spódnica), - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, sprawność, uprzejmość, minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, znajomość dwóch języków obcych (obowiązkowo język angielski w stopniu średnim, ze względu na dużą ilość osób za granicy). Wykluczone jest palenie papierosów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy. 5. Wykonawca zobowiązuję się, najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania w dniu 23 czerwca 2012r., do dostarczenia posiłków, stołów oraz grilla gazowego własnym środkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiającego (pełna gotowość wymagana jest na godz. 19.30). 6. Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie własnych stołów, grilla gazowego, nakrycia, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie sali lub salonu ogrodowego po zakończeniu spotkania w ciągu godziny. 7. Wykonawca zapewnia naczynia, sztućce, termosy, podgrzewacze oraz inne narzędzia i przedmioty niezbędne do wykonania zamówienia. 8. Posiłki muszą być bezwzględnie świeże i przyrządzone w dniu dostawy. Dostarczone w termosach i szczelnych pojemnikach, własnym transportem Wykonawcy. 9. Dania na ciepło powinny być gorące (min. 85 stp. C). 10. Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jaki i estetyki. 11. Wykonawca zadba o właściwy stan dostarczonych posiłków. 12. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia. W przypadku ich nieusunięcia Zamawiający ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami w § 5 wzoru umowy. 13. Do obowiązków Wykonawcy należy: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne będą zbierane po zakończeniu uroczystości. 14. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 15. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. Przez Świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania cateringu zgodnie z menu podanym w SIWZ. 16. Menu na jedną osobę w przypadku realizacji zamówienia w Pałacu Branickich Aula Magna w Białymstoku powinno zawierać: Dania gorące: Pieczone mieszki z polędwicy wieprzowej w sosie z kurkami - 100g/os Potrawka cielęca (cielęcina b/k) podawana ze szparagami z wody - 100g/os Kuleczki wołowe w aromatycznym ostrym sosie (papryka, pomidory, bazylia) - 100g/os Naleśniki ze szpinakiem i łososiem (w duże placki z ciasta naleśnikowego zawinięty szpinak oraz płaty wędzonego łososia. Całość podzielona i przed podaniem podsmażona) - 50-70g/os Przystawki zimne mięsne: Galantyna z kaczki z pistacjami, śliwkami suszonymi, morelami - 50-70g/os Pieczona pierś z indyka faszerowana morelami i migdałami - 50-70g/os Schab faszerowany śliwką i morelą - 50-70g/os Pasztet z dzika z pistacjami, żurawiną - 50-70g/os Pasztet z królika z prawdziwkami - 50-70g/os Jaja garnirowane łososiem wędzonym (ugotowane połówki jaj zawinięte w plaster łososia i udekorowane) - 50-70g/os Koreczki z sera (składniki: pleśniowy, żółty, winogrona, orzechy włoskie, pomidory koktajlowe, salami - różne konfiguracje) - 20-40g/os Szynka parmeńska z melonem Galia - 50g/os Tartinki z kurczakiem, żółtym serem, szynką, ananasem, itp.; różne konfiguracje składników - 20-40g/os Tartaletki z pastą twarogową z chrzanem, łososiem i rukolą - 30-40g/os Koktajl drobiowy (pieczona pierś z kurczaka, ananas, seler naciowy, różne rodzaje sałat, filety z pomarańczy z sosem majonezowym) - składniki ozdobnie ułożone w pucharku lub w kieliszku koktajlowym - 50-70g/porcja Przystawki zimne rybne: Terrina z łososia Mousseline z wędzonego pstrąga z kawiorem z łososia Koktajl z krewetek (krewetki, rukola, mango, czarne oliwki, orzeszki Pini, sos majonezowy z curry i sokiem z limonki) - składniki ozdobnie ułożone i podane w kieliszkach koktajlowych lub pucharkach Paluszki z łososiem i warzywami w cieście filo(Przystawki w wadze - 50g/os) Sałatki: Sałatka z szynką parmeńską (szynka parmeńska w plastrach, kapary, oliwki, suszone pomidory, mieszanka sałat, z sosem balsamicznym) Sałatka z wędzonym pstrągiem (wędzony pstrąg, ogórki konserwowe, jabłko, por, papryka czerwona) z sosem majonezowym z dodatkiem soku z cytryny i natki pietruszki (Sałatki w wadze - 50g/os) Dodatki do dań: Warzywa z wody: szparagi, brokuły, kalafior - 50g/os Pieczywo: białe, razowe, pełnoziarniste - 50g/os Sosy: chrzan ze śmietaną, cumberland, musztardowy, chutney (jabłka, śliwki, papryka, pomidory) - 80ml/os Marynaty: ogórki, borowiki, papryka, cebulki koktajlowe - 50g/os Desery: Owoce filetowane: ananas, pomarańcza, melon, arbuz, winogrona, kiwi, grejpfrut, Sernik domowy,Szarlotka, Mufinki czekoladowe i bananowe, Mini rogaliki z nadzieniem konfiturowym, Panna cotta (Ciasta w wadze - 100g/os) Napoje gorące: Kawa, herbata (400 ml/os) Cukier w kostkach, Śmietanka do kawy Cytryna do herbaty. Napoje zimne: Woda gazowana i niegazowana (1 l/os) Sok jabłkowy i pomarańczowy (1 l/os). 17. Menu na jedną osobę w przypadku realizacji zamówienia na terenie Salonu Ogrodowego Pałacu Branickich w Białymstoku powinno zawierać: Dania gorące: Pieczone mieszki z polędwicy wieprzowej w sosie z kurkami - 100g/os Potrawka cielęca (cielęcina b/k) podawana ze szparagami z wody - 100g/os Kuleczki wołowe w aromatycznym ostrym sosie (papryka, pomidory, bazylia) - 100g/os Dania gorące z grilla: Grillowania karkówka z sosem chrzanowym - 200g/os Szaszłyki ze schabu na grillu pachnące rozmarynem - 200g/os Grillowania kaszanka po polsku - 200g/os. Przystawki zimne mięsne: Galantyna z kaczki z pistacjami, śliwkami suszonymi, morelami - 50-70g/os Schab faszerowany śliwką i morelą - 50-70g/os Pasztet z dzika z pistacjami, żurawiną - 50-70g/os Pasztet z królika z prawdziwkami - 50-70g/os Jaja garnirowane łososiem wędzonym (ugotowane połówki jaj zawinięte w plaster łososia i udekorowane) - 50-70g/os Koreczki z sera (składniki: pleśniowy, żółty, winogrona, orzechy włoskie, pomidory koktajlowe, salami - różne konfiguracje) - 20-40g/os Szynka parmeńska z melonem Galia - 50g/os Tartinki z kurczakiem, żółtym serem, szynką, ananasem, itp.; różne konfiguracje składników - 20-40g/os Tartaletki z pastą twarogową z chrzanem, łososiem i rukolą - 30-40g/os Koktajl drobiowy (pieczona pierś z kurczaka, ananas, seler naciowy, różne rodzaje sałat, filety z pomarańczy z sosem majonezowym) - składniki ozdobnie ułożone w pucharku lub w kieliszku koktajlowym - 50-70g/porcję Przystawki zimne rybne: Terrina z łososia Mousseline z wędzonego pstrąga z kawiorem z łososia Koktajl z krewetek (krewetki, rukola, mango, czarne oliwki, orzeszki Pini, sos majonezowy z curry i sokiem z limonki) - składniki ozdobnie ułożone i podane w kieliszkach koktajlowych lub pucharkach (Przystawki w wadze - 50g/os) Sałatki: Sałatka z szynką parmeńską (szynka parmeńska w plastrach, kapary, oliwki, suszone pomidory, mieszanka sałat, z sosem balsamicznym) Sałatka z wędzonym pstrągiem (wędzony pstrąg, ogórki konserwowe, jabłko, por, papryka czerwona) z sosem majonezowym z dodatkiem soku z cytryny i natki pietruszki (Sałatki w wadze - 50g/os). Dodatki do dań: Warzywa z wody: szparagi, brokuły, kalafior - 50g/os Pieczywo: białe, razowe, pełnoziarniste - 50g/os Sosy: chrzan ze śmietaną, cumberland, musztardowy, chutney (jabłka, śliwki, papryka, pomidory) - 80ml/os. Marynaty: ogórki, borowiki, papryka, cebulki koktajlowe - 50g/os. Desery: Owoce filetowane: ananas, pomarańcza, melon, arbuz, winogrona, kiwi, grejpfrut, Sernik domowy, Szarlotka, Mufinki czekoladowe i bananowe, Mini rogaliki z nadzieniem konfiturowym, Panna cotta (Ciasta w wadze - 100g/os). Napoje gorące: Kawa, herbata (400 ml/os) Cukier w kostkach, Śmietanka do kawy, Cytryna do herbaty Napoje zimne: Woda gazowana i niegazowana (1 l/os), Sok jabłkowy i pomarańczowy (1 l/os) 18. Zamawiający skonkretyzuje miejsce realizacji zamówienia do 23 czerwca 2012 r. do godziny 8:00 rano ( w zależności od warunków pogodowych). Kursywą (pochyłym drukiem) wpisane są potrawy, które różnią menu imprezy organizowanej w Aula Magna Pałacu Branickich od imprezy organizowanej na terenie Salonu Ogrodowego.Produkty niezbędne do realizacji zamówienia zapewnia Wykonawca.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PHU ALICJA Skurski Tomasz, ul. Rzemieślnicza 40, 15-773 Białystok, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 31481,48 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 39800,00

  • Oferta z najniższą ceną: 26913,60 / Oferta z najwyższą ceną: 39800,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.