eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kobyłka › "Usługa cateringowa - Przygotowanie i dostarczanie wyżywienia/posiłków dla uczestników na pobycie dziennym i całodobowym Powiatowego Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Kobyłce". Znak sprawy:1/2024

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2024-04-10

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
„Usługa cateringowa - Przygotowanie i dostarczanie wyżywienia/posiłków dla uczestników na pobycie dziennym i całodobowym Powiatowego Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Kobyłce”. Znak sprawy:1/2024

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Powiatowe Centrum Opiekuńczo-Mieszkalne w Kobyłce

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 522719796

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Poprzeczna 18

1.5.2.) Miejscowość: Kobyłka

1.5.3.) Kod pocztowy: 05-230

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL912 - Warszawski wschodni

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@pcomkobylka.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: bip.pcom-pw.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Powiatowe Centrum Opiekuńczo-Mieszkalne dla osób ze znacznym i umiarkowanym stopniem niepełnosprawności

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Usługa cateringowa - Przygotowanie i dostarczanie wyżywienia/posiłków dla uczestników na pobycie dziennym i całodobowym Powiatowego Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Kobyłce”. Znak sprawy:1/2024

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b0fd2d73-f69b-11ee-ac52-ee29f86ffd4f

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00280007

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-04-10

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00277923/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 „Usługa cateringowa - Przygotowanie i dostarczanie wyżywienia/posiłków dla uczestników na pobycie dziennym i całodobowym Powiatowego Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Kobyłce”.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-b0fd2d73-f69b-11ee-ac52-ee29f86ffd4f

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Postępowanie można wyszukać ze strony głównej Platformy e-Zamówienia (przycisk „Przeglądaj postępowania/konkursy”).
4. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy eZamowienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych) (Dz. Urz. UE L 119 z dnia 4 maja 2016 r., str. 1; zwanym dalej "RODO") informujemy, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Powiatowe Centrum Opiekuńczo-Mieszkalne w Kobyłce.
2) administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, z którym można się kontaktować pod adresem e-mail: biuro@pcom-w.pl.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: Znak sprawy:1/2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest „Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia/ posiłków dla uczestników na pobycie dziennym i całodobowym Powiatowego Centrum Opiekuńczo- Mieszkalnego w Kobyłce"

4.2.6.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-05-18 do 2025-05-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia (doświadczenie kucharza

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
1) spełniają warunki udziału w postępowaniu,
2) nie podlegają wykluczeniu.

2. Warunki udziału w postępowaniu, spełnia wykonawca który:
2.1. Posiada zdolność techniczną lub zawodową przez co rozumie się:
a) dysponowanie wykwalifikowanym personelem – co najmniej 1 kucharzem, który będzie wyznaczony do realizacji zamówienia, posiadającego doświadczenie zawodowe co najmniej 1 rok na stanowisku kucharz lub pokrewnym.
Na potwierdzenie doświadczenia kucharza należy załączyć dowody potwierdzające posiadane doświadczenie (umowy o pracę, świadectwo pracy, itp.)
UWAGA!! Wykonawca ma prawo do zmiany kucharza/szefa kuchni - osoby bezpośrednio realizującej przedmiot zamówienia, z zastrzeżeniem, że Wykonawca wykaże, iż nowa osoba wyznaczona do realizacji przedmiotu zamówienia posiada takie samo lub większe doświadczenie w pracy na stanowisku kucharza/szefa kuchni (staż pracy) - jak zadeklarowane w ofercie. Wykonawca jest zobowiązany do zgłoszenia Zamawiającemu zmiany osoby wyznaczonej do realizacji przedmiotu zamówienia (kucharza/szefa kuchni) w formie pisemnej w terminie 5 dni roboczych od dnia zaistnienia zmiany.
b) posiadanie doświadczenia w świadczeniu usług przygotowania i dostarczania posiłków:
Wykonawcę musi wykazać, że w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, zrealizował lub realizuje co najmniej 1 usługę polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu w sposób ciągły przez okres minimum 6 miesięcy posiłków o wartości co najmniej 50 000 zł brutto. W wykazie usług należy podać wartość usługi, jej przedmiot, datę wykonania i podmiot, na rzecz którego usługa została wykonana lub jest wykonywana, wraz z załączeniem dowodów określających, czy ta usługa zostały wykonane lub jest wykonywana należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy;
Do każdej pozycji wykazu należy załączyć dowody określające, czy usługi te zostały wykonane w sposób należyty.
c) dysponowanie pojazdem służącym do przewozu żywności – co najmniej 1 pojazdem, którym Wykonawca będzie się posługiwał w całym okresie świadczenia usługi.
Na potwierdzenie dysponowania pojazdem należy załączyć skan dowodu rejestracyjnego pojazdu oraz w przypadku dzierżawy lub użyczenia pojazdu – kopię stosownej umowy(dokumentu) o podstawie dysponowania pojazdem.
2.2. Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu w zakresie: posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej, sytuacji ekonomicznej i finansowej oraz w zakresie zdolności do występowania w obrocie gospodarczym.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Wszelkie zmiany lub uzupełnienia niniejszej umowy wymagają zachowania formy pisemnej pod rygorem nieważności.
2. Zamawiający przewiduje zmiany wynagrodzenia należnego Wykonawcy za realizację przedmiotu zamówienia, której podstawą jest zaistnienie po dacie podpisania umowy .
3. Zgodnie z treścią art. 439 ustawy Pzp Zamawiający określa zasady wprowadzenia zmian dotyczących wysokości wynagrodzenia należnego wykonawcy (Waloryzacja wynagrodzenia) w przypadku zmiany ceny materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia dla umowy, której przedmiotem są roboty budowlane, dostawy lub usługi, zawartej na okres dłuższy niż 6 miesięcy. Waloryzacja wynagrodzenia nastąpi na zasadach wskazanych poniżej:
4. Waloryzacja nastąpi na pisemny wniosek złożony przez Wykonawcę, z tym zastrzeżeniem, że pierwszy wniosek o waloryzację może zostać złożony nie wcześniej niż po 1 maja 2024 r.
5. W przypadku pierwszej waloryzacji poziom zmiany cen uwzględnia się w stosunku do poziomu cen z daty składania ofert.
6. Druga waloryzacja nastąpi na pisemny wniosek złożony przez Wykonawcę nie wcześniej niż po upływie 4 miesięcy od dnia pierwszej waloryzacji.
7. W przypadku drugiej waloryzacji poziom zmiany cen uwzględnia się w stosunku do poziomu cen po pierwszej waloryzacji.
8. Zmiany cen ustala się przy zastosowaniu wskaźników ogłaszanych w komunikacie GUS dotyczących cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za okresy kwartalne– publikowany na stronie internetowej GUS-u: https://stat.gov.pl/sygnalne/komunikaty-i-obwieszczenia/lista-komunikatow-i-obwieszczen/
Wartość zmiany cen ustala się jako różnicę wartości wskaźników GUS, o których mowa wyżej.
9. Waloryzacja jest dopuszczalna tylko w związku ze zmianą (wzrostem/ obniżeniem) ceny wytworzenia 1 porcji dla 1 osoby*związanej z zaistnieniem przesłanek wskazanych w ust. 4, z zastrzeżeniem, że minimalna wartość cen uzasadniających waloryzację wynosi 10%.
10. Wniosek o waloryzację stanowiący podstawę do zwiększenia należnego Wykonawcy wynagrodzenia musi zawierać:
a. wskazanie podstawy prawnej w oparciu, o którą nastąpi waloryzacja wynagrodzenia umownego zgodnie z ust. 4) wraz ze wskazaniem daty, od kiedy nastąpi/nastąpiła zmiana wysokości kosztów realizacji przedmiotu zamówienia;
b. pisemne zestawienie wynagrodzeń (przed i po zmianie) pracowników zatrudnionych zgodnie z art. 95 ust 1 ustawy Pzp bezpośrednio związanych z realizacją przedmiotu zamówienia (kucharz/szef kuchni);
c. wydruk ze strony GUS aktualnie obowiązującego wskaźnika waloryzacji cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem;
d. wyliczenie ceny po waloryzacji uwzględniającej w/w wskaźnik waloryzacji.
11. Dniem pierwszej oraz drugiej waloryzacji jest dzień zawarcia aneksu do umowy z waloryzacją ceny.
12. Maksymalna wartość waloryzacji w stosunku do cen za 1 porcja dla 1 osoby (zestaw składający się ze śniadania, obiadu dwudaniowego z deserem i kompotem oraz kolacji) przedstawionych w ofercie Wykonawcy nie może przekroczyć 40% ceny z oferty.
13. Jeżeli waloryzacja wynagrodzenia spowoduje wzrost całkowitego wynagrodzenia Wykonawcy z tytułu realizacji przedmiotu umowy, którego Zamawiający nie będzie w stanie sfinansować, Zamawiający zastrzega sobie prawo do rozwiązania umowy z zachowaniem dwumiesięcznego okresu wypowiedzenia ze skutkiem na koniec miesiąca, w takim wypadku żadnej ze Stron umowy nie przysługują żadne roszczenia.

*1 porcja dla 1 osoby czyli posiłek składający się ze śniadania, obiadu dwudaniowego z deserem i kompotem podwieczorek oraz kolacji dla 1 osoby w 1 dniu

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-04-18 17:45

8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-04-18 18:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-05-17

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.