eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zgierz › ZAKUP WYPOSAŻENIA I SPRZĘTU STOŁOWO-KUCHENNEGO DLA SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2024-04-05


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
ZAKUP WYPOSAŻENIA I SPRZĘTU STOŁOWO-KUCHENNEGO DLA SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 31 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.3.) Oddział zamawiającego: Sekcja Zamówień Publicznych

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 101067256

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Konstantynowska 85

1.5.2.) Miejscowość: Zgierz

1.5.3.) Kod pocztowy: 95-100

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL712 - Łódzki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 31wog.zp@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://31wog.wp.mil.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

ZAKUP WYPOSAŻENIA I SPRZĘTU STOŁOWO-KUCHENNEGO DLA SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4bedde47-f32a-11ee-b016-82aaee56c84c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00273549

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-04-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00254132/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Wyposażenie i sprzęt kuchenny oraz gospodarczy.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://portal.smartpzp.pl/31wog/public/postepowanie?postepowanie=65181814

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: http://portal.smartpzp.pl/31wog

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami, w szczególności składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej zapewnionych przez System. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta w Systemie, ani logowania do Systemu. Za pośrednictwem posiadanego w Systemie konta Użytkownika Zewnętrznego tj. użytkownika Wykonawcy odbywa się komunikacja Wykonawcy z Zamawiającym w postępowaniu, w szczególności: przekazywanie dokumentów, oświadczeń, informacji, pytań, wniosków w ramach postępowania. Do pełnego i prawidłowego korzystania z Systemu przez Użytkowników Zewnętrznych konieczne jest posiadanie przez co najmniej jednego uprawnionego Użytkownika Zewnętrznego Wykonawcy kwalifikowanego podpisu elektronicznego lub podpisu zaufanego lub podpisu osobistego służącego do autentykacji.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami, w szczególności składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej zapewnionych przez System. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta w Systemie, ani logowania do Systemu. Za pośrednictwem posiadanego w Systemie konta Użytkownika Zewnętrznego tj. użytkownika Wykonawcy odbywa się komunikacja Wykonawcy z Zamawiającym w postępowaniu, w szczególności: przekazywanie dokumentów, oświadczeń, informacji, pytań, wniosków w ramach postępowania. Do pełnego i prawidłowego korzystania z Systemu przez Użytkowników Zewnętrznych konieczne jest posiadanie przez co najmniej jednego uprawnionego Użytkownika Zewnętrznego Wykonawcy kwalifikowanego podpisu elektronicznego lub podpisu zaufanego lub podpisu osobistego służącego do autentykacji.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 55/ZP/24

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa drobnego sprzętu stołowo-kuchennego dla Służby Żywnościowej w celu właściwego i higienicznego utrzymania i zabezpieczenia obsługi konsumenckiej i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz oraz sprzętu na wyposażenie pomieszczeń socjalnych dla WSNJO Łódź. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

39221200-9 - Zastawa stołowa

39221180-2 - Naczynia do gotowania

39221123-5 - Szklanki do napojów

39221110-1 - Naczynia

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający uprawniony jest do realizacji zwiększonego zakresu umowy maksymalnie do 90% wartości zamówienia podstawowego, według potrzeb po wykorzystaniu środków finansowych zamówienia podstawowego. Realizacja zamówienia opcjonalnego nastąpi po takich samych cenach jednostkowych jak w zamówieniu podstawowym, zgodnie z ofertą złożoną przez Wykonawcę.
W przypadku potrzeby skorzystania z zamówienia opcjonalnego Zamawiający powiadomi na piśmie (faxem) Wykonawcę o asortymencie, który będzie przedmiotem zamówienia opcjonalnego oraz o jego ilości w terminie do 30 września 2024 r.
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru zamówionego w opcji w formie jednorazowej dostawy w terminie do 7 dni od daty powiadomienia o zamówieniu opcjonalnym.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 30 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup drobny sprzęt AGD dla Służby Żywnościowej w celu właściwego i higienicznego utrzymania i zabezpieczenia obsługi konsumenckiej i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz oraz sprzętu na wyposażenie pomieszczeń socjalnych dla WSNJO Łódź.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku
Nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 39711310-5 - Elektryczne zaparzacze do kawy

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

39711100-0 - Chłodziarki i zamrażarki

39711362-4 - Kuchenki mikrofalowe

39711361-7 - Kuchenki elektryczne

39711211-1 - Miksery kuchenne

39710000-2 - Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego

42664100-9 - Urządzenia do zgrzewania tworzyw sztucznych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający uprawniony jest do realizacji zwiększonego zakresu umowy maksymalnie do 90% wartości zamówienia podstawowego, według potrzeb po wykorzystaniu środków finansowych zamówienia podstawowego. Realizacja zamówienia opcjonalnego nastąpi po takich samych cenach jednostkowych jak w zamówieniu podstawowym, zgodnie z ofertą złożoną przez Wykonawcę.
W przypadku potrzeby skorzystania z zamówienia opcjonalnego Zamawiający powiadomi na piśmie (faxem) Wykonawcę o asortymencie, który będzie przedmiotem zamówienia opcjonalnego oraz o jego ilości w terminie do 30 września 2024 r.
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru zamówionego w opcji w formie jednorazowej dostawy w terminie do 7 dni od daty powiadomienia o zamówieniu opcjonalnym.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 30 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa drobnego sprzętu AGD dla WSNJO Łódź dla Służby Żywnościowej w celu właściwego i higienicznego utrzymania i zabezpieczenia obsługi konsumenckiej i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz oraz sprzętu na wyposażenie pomieszczeń socjalnych dla WSNJO Łódź. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 39711100-0 - Chłodziarki i zamrażarki

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

39710000-2 - Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający uprawniony jest do realizacji zwiększonego zakresu umowy maksymalnie do 90% wartości zamówienia podstawowego, według potrzeb po wykorzystaniu środków finansowych zamówienia podstawowego. Realizacja zamówienia opcjonalnego nastąpi po takich samych cenach jednostkowych jak w zamówieniu podstawowym, zgodnie z ofertą złożoną przez Wykonawcę.
W przypadku potrzeby skorzystania z zamówienia opcjonalnego Zamawiający powiadomi na piśmie (faxem) Wykonawcę o asortymencie, który będzie przedmiotem zamówienia opcjonalnego oraz o jego ilości w terminie do 30 września 2024 r.
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru zamówionego w opcji w formie jednorazowej dostawy w terminie do 7 dni od daty powiadomienia o zamówieniu opcjonalnym.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 30 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa termosu z kubkiem – sprzęt polowy dla Służby Żywnościowej w celu właściwego i higienicznego utrzymania
i zabezpieczenia obsługi konsumenckiej i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz oraz sprzętu na wyposażenie pomieszczeń socjalnych dla WSNJO Łódź.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 39221150-3 - Termosy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający uprawniony jest do realizacji zwiększonego zakresu umowy maksymalnie do 90% wartości zamówienia podstawowego, według potrzeb po wykorzystaniu środków finansowych zamówienia podstawowego. Realizacja zamówienia opcjonalnego nastąpi po takich samych cenach jednostkowych jak w zamówieniu podstawowym, zgodnie z ofertą złożoną przez Wykonawcę.
W przypadku potrzeby skorzystania z zamówienia opcjonalnego Zamawiający powiadomi na piśmie (faxem) Wykonawcę o asortymencie, który będzie przedmiotem zamówienia opcjonalnego oraz o jego ilości w terminie do 30 września 2024 r.
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru zamówionego w opcji w formie jednorazowej dostawy w terminie do 7 dni od daty powiadomienia o zamówieniu opcjonalnym.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 30 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup wyposażenia i sprzętu stołowo-kuchennego dla Służby Żywnościowej w celu właściwego i higienicznego utrzymania i zabezpieczenia obsługi konsumenckiej i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz oraz sprzętu na wyposażenie pomieszczeń socjalnych dla WSNJO Łódź.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 39710000-2 - Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający uprawniony jest do realizacji zwiększonego zakresu umowy maksymalnie do 90% wartości zamówienia podstawowego, według potrzeb po wykorzystaniu środków finansowych zamówienia podstawowego. Realizacja zamówienia opcjonalnego nastąpi po takich samych cenach jednostkowych jak w zamówieniu podstawowym, zgodnie z ofertą złożoną przez Wykonawcę.
W przypadku potrzeby skorzystania z zamówienia opcjonalnego Zamawiający powiadomi na piśmie (faxem) Wykonawcę o asortymencie, który będzie przedmiotem zamówienia opcjonalnego oraz o jego ilości w terminie do 30 września 2024 r.
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru zamówionego w opcji w formie jednorazowej dostawy w terminie do 7 dni od daty powiadomienia o zamówieniu opcjonalnym.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 30 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyposażenia magazynowego dla Służby Żywnościowej w celu właściwego i higienicznego utrzymania i zabezpieczenia obsługi konsumenckiej i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz oraz sprzętu na wyposażenie pomieszczeń socjalnych dla WSNJO Łódź.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 38311000-8 - Wagi elektroniczne i akcesoria

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający uprawniony jest do realizacji zwiększonego zakresu umowy maksymalnie do 90% wartości zamówienia podstawowego, według potrzeb po wykorzystaniu środków finansowych zamówienia podstawowego. Realizacja zamówienia opcjonalnego nastąpi po takich samych cenach jednostkowych jak w zamówieniu podstawowym, zgodnie z ofertą złożoną przez Wykonawcę.
W przypadku potrzeby skorzystania z zamówienia opcjonalnego Zamawiający powiadomi na piśmie (faxem) Wykonawcę o asortymencie, który będzie przedmiotem zamówienia opcjonalnego oraz o jego ilości w terminie do 30 września 2024 r.
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia towaru zamówionego w opcji w formie jednorazowej dostawy w terminie do 7 dni od daty powiadomienia o zamówieniu opcjonalnym.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 30 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: • Oświadczenia Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 5 ustawy PZP, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2021 r. poz. 275), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę lub ofertę częściową albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej. Wzór oświadczenia, o którym mowa stanowi Załącznik Nr 7 do SWZ.

• Oświadczenie w celu potwierdzenia aktualności informacji przedstawionych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust.1 w oryginale w formie elektronicznej podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzone podpisem zaufanym lub elektronicznym podpisem osobistym zgodnie z Załącznikiem Nr 8 do SWZ.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Dla Zadania nr 5 - Zamawiający żąda, by Wykonawca złożył wraz z ofertą przedmiotowe środki dowodowe w postaci katalogu z oferowanym modelem maszyny. Katalog ten ma zawierać informacje o podstawowych wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania dotyczące montażu urządzenia.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku:
• Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego.
• Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-04-15 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z załącznikami należy złożyć za pośrednictwem platformy pod adresem https://portal.smartpzp.pl/31wog na stronie dotyczącej odpowiedniego postępowania

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-04-15 10:10

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-05-14

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:

Część 1 : Tak

Część 2 : Tak

Część 3 : Tak

Część 4 : Tak

Część 5 : Tak

Część 6 : Tak

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.