eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ustrzyki Dolne › Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Moczarach

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2021-11-10


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych dla
Domu Pomocy Społecznej w Moczarach

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Moczarach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001276610

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Moczary

1.5.2.) Miejscowość: Ustrzyki Dolne

1.5.3.) Kod pocztowy: 38-700

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński

1.5.7.) Numer telefonu: 134611107

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dpsmoczary@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsmoczary.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samorządowy zakład budżetowy

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych dla
Domu Pomocy Społecznej w Moczarach

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-dce11d92-41fb-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00264706

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-10

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003745/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Moczarach

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 13.1. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie Pzp, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U.
z 2020 r. poz. 344).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Działając na podstawie art. 14 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych – dalej „RODO” (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) w związku z stanowiskiem Urzędu Ochrony Danych Osobowych („UODO”) https://uodo.gov.pl/pl/225/1577 opublikowanym 30 czerwca 2020 r. w którym organ wyraził pogląd zgodnie z którym dane członków zarządu reprezentujących osobę prawną, dane pełnomocników osób prawnych, a także dane pracowników, którzy są osobami kontaktowymi osoby prawnej są danymi osobowymi podlegającymi ochronie RODO i w związku z powyższym administrator jest zobligowany do wypełnienia w stosunku do takich osób obowiązku informacyjnego.
1. Mając na uwadze powyższe uprzejmie informuję, że: w czasie realizacji umowy na zadanie; Dostawa oleju opałowego lekkiego do Domu Pomocy Społecznej w Moczarach
Administratorem danych osobowych osób reprezentujących Państwa Podmiot oraz osób wskazanych przez Państwa, jako osoby do kontaktu i reprezentacji jest Dyrektor Domu Pomocy Społecznej w Moczarach 41, 38-700 Ustrzyki Dolne tel. 134611107
1. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych: Rafał Andrzejewski: mail- iod.r.andrzejewski@szkoleniaprawnicze.com.pl, tel.504976690.
2. Dane osobowe:
a) osób reprezentujących Państwa Podmiot, będą przetwarzane na podstawie obowiązku prawnego, o którym mowa w art. 6 ust. 1 lit. c rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), wynikającego z przepisów prawa określających umocowanie do reprezentowania – w zakresie ważności umów i właściwej reprezentacji stron. Podane tych danych jest warunkiem zawarcia umowy lub ważności podejmowanych czynności.
b) osób wskazanych przez Państwa Podmiot, jako osoby do kontaktu/realizacji umowy (imię i nazwisko, służbowe dane kontaktowe, miejsce pracy) będą przetwarzane w prawnie uzasadnionym interesie, o którym mowa w art. 6 ust. 1 lit. f rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), w celu należytej realizacji niniejszej umowy/przebiegu postępowania art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Dane zostały podane przez Państwa Podmiot w ramach zawieranej umowy/prowadzonego postępowania.



4. Dane osobowe Administrator danych pozyskał od Podmiotu, który wskazał Pana/Panią jako osobę upoważnioną do reprezentowania.
5. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu zakończenia realizacji umowy lub ewentualnie do czasu jej rozwiązania.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DPS.ZP.261.7.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu Pomocy
Społecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia:
1. Artykuły ogólnospożywcze zadanie nr 1/2022

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza Oferty stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
W cenę oferty muszą być wliczone wszystkie koszty związane z realizacją zadania, jakie ma pokryć Zamawiający łącznie
z transportem do miejsca wskazanego tj. Domu Pomocy Społecznej w Moczarach, z uwzględnieniem wszystkich opłat
i podatków. Ceną należy obliczyć zgodnie z zestawieniem w załączniku cenowym – Załącznik nr 3 do SWZ, w którym należy podać cenę jednostkową brutto oraz wartość brutto ogółem dla poszczególnej pozycji oraz części zamówienia.
17.2. Cena w formularzu ofertowym musi uwzględniać wszystkie wymagania niniejszej SWZ oraz obejmować wszystkie koszty, jakie poniesie Wykonawca z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
17.3. Wszystkie netto ceny określone przez Wykonawcę w Formularzu oferty, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ
oraz w załączniku cenowym Nr 3 zostaną ustalone na okres ważności umowy i nie będą podlegały zmianom.
17.4. W przypadku wystąpienia omyłek rachunkowych, za prawidłowe Zamawiający przyjmie ceny jednostkowe netto i dokona przeliczenia oferty zgodnie ze sposobem wskazanym w Załączniku cenowym nr 3 do SWZ.
17.5. Wszystkie ceny będą określone w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a wszystkie płatności będą realizowane w złotych polskich, zgodnie z obowiązującymi przepisami.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu Pomocy
Społecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia:
2. Artykuły mięsne i wędliniarskie zadanie nr 2/2022Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych
potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności,
z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych
artykułów, tj. w ilości niższej niż podana. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania
umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały
żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
4.4. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego
żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 8 października 2020 r.,Dz.U. z 2020 r. poz.
2021)
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 1 marca 2021 r. (Dz.U. z 2021 r.
poz. 630),
- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające
ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz
ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny
środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i
89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)
- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).
4.5. Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami
wydanymi na jej podstawie,
- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy
dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest
zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.
- dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia
- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami
i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do
spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach
- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu
spożywczego, licząc od daty dostawy.
4.6. Każde opakowanie poszczególnego produktu musi zawierać następujące dane:
- nazwa środka spożywczego,
- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
- dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, zawartość netto lub liczbę sztuk środka
spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków
przechowywania, oznaczenie partii produkcji,
- klasę jakości handlowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza Oferty stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
W cenę oferty muszą być wliczone wszystkie koszty związane z realizacją zadania, jakie ma pokryć Zamawiający łącznie
z transportem do miejsca wskazanego tj. Domu Pomocy Społecznej w Moczarach, z uwzględnieniem wszystkich opłat
i podatków. Ceną należy obliczyć zgodnie z zestawieniem w załączniku cenowym – Załącznik nr 3 do SWZ, w którym należy podać cenę jednostkową brutto oraz wartość brutto ogółem dla poszczególnej pozycji oraz części zamówienia.
17.2. Cena w formularzu ofertowym musi uwzględniać wszystkie wymagania niniejszej SWZ oraz obejmować wszystkie koszty, jakie poniesie Wykonawca z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
17.3. Wszystkie netto ceny określone przez Wykonawcę w Formularzu oferty, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ
oraz w załączniku cenowym Nr 3 zostaną ustalone na okres ważności umowy i nie będą podlegały zmianom.
17.4. W przypadku wystąpienia omyłek rachunkowych, za prawidłowe Zamawiający przyjmie ceny jednostkowe netto i dokona przeliczenia oferty zgodnie ze sposobem wskazanym w Załączniku cenowym nr 3 do SWZ.
17.5. Wszystkie ceny będą określone w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a wszystkie płatności będą realizowane w złotych polskich, zgodnie z obowiązującymi przepisami.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu Pomocy
Społecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia
3. Artykuły mleczarskie zadanie nr 3/2022Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych
potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności,
z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych
artykułów, tj. w ilości niższej niż podana. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania
umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały
żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
4.4. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego
żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 8 października 2020 r.,Dz.U. z 2020 r. poz.
2021)
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 1 marca 2021 r. (Dz.U. z 2021 r.
poz. 630),
- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające
ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz
ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny
środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i
89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)
- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).
4.5. Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami
wydanymi na jej podstawie,
- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy
dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest
zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.
- dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia
- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami
i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do
spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach
- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu
spożywczego, licząc od daty dostawy.
4.6. Każde opakowanie poszczególnego produktu musi zawierać następujące dane:
- nazwa środka spożywczego,
- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
- dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, zawartość netto lub liczbę sztuk środka
spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków
przechowywania, oznaczenie partii produkcji,
- klasę jakości handlowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza Oferty stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
W cenę oferty muszą być wliczone wszystkie koszty związane z realizacją zadania, jakie ma pokryć Zamawiający łącznie
z transportem do miejsca wskazanego tj. Domu Pomocy Społecznej w Moczarach, z uwzględnieniem wszystkich opłat
i podatków. Ceną należy obliczyć zgodnie z zestawieniem w załączniku cenowym – Załącznik nr 3 do SWZ, w którym należy podać cenę jednostkową brutto oraz wartość brutto ogółem dla poszczególnej pozycji oraz części zamówienia.
17.2. Cena w formularzu ofertowym musi uwzględniać wszystkie wymagania niniejszej SWZ oraz obejmować wszystkie koszty, jakie poniesie Wykonawca z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
17.3. Wszystkie netto ceny określone przez Wykonawcę w Formularzu oferty, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ
oraz w załączniku cenowym Nr 3 zostaną ustalone na okres ważności umowy i nie będą podlegały zmianom.
17.4. W przypadku wystąpienia omyłek rachunkowych, za prawidłowe Zamawiający przyjmie ceny jednostkowe netto i dokona przeliczenia oferty zgodnie ze sposobem wskazanym w Załączniku cenowym nr 3 do SWZ.
17.5. Wszystkie ceny będą określone w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a wszystkie płatności będą realizowane w złotych polskich, zgodnie z obowiązującymi przepisami.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu Pomocy
Społecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia:
4. Pieczywo zadanie nr 4/2022Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych
potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności,
z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych
artykułów, tj. w ilości niższej niż podana. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania
umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały
żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
4.4. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego
żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 8 października 2020 r.,Dz.U. z 2020 r. poz.
2021)
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 1 marca 2021 r. (Dz.U. z 2021 r.
poz. 630),
- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające
ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz
ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny
środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i
89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)
- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).
4.5. Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami
wydanymi na jej podstawie,
- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy
dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest
zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.
- dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia
- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami
i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do
spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach
- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu
spożywczego, licząc od daty dostawy.
4.6. Każde opakowanie poszczególnego produktu musi zawierać następujące dane:
- nazwa środka spożywczego,
- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
- dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, zawartość netto lub liczbę sztuk środka
spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków
przechowywania, oznaczenie partii produkcji,
- klasę jakości handlowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza Oferty stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
W cenę oferty muszą być wliczone wszystkie koszty związane z realizacją zadania, jakie ma pokryć Zamawiający łącznie
z transportem do miejsca wskazanego tj. Domu Pomocy Społecznej w Moczarach, z uwzględnieniem wszystkich opłat
i podatków. Ceną należy obliczyć zgodnie z zestawieniem w załączniku cenowym – Załącznik nr 3 do SWZ, w którym należy podać cenę jednostkową brutto oraz wartość brutto ogółem dla poszczególnej pozycji oraz części zamówienia.
17.2. Cena w formularzu ofertowym musi uwzględniać wszystkie wymagania niniejszej SWZ oraz obejmować wszystkie koszty, jakie poniesie Wykonawca z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
17.3. Wszystkie netto ceny określone przez Wykonawcę w Formularzu oferty, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ
oraz w załączniku cenowym Nr 3 zostaną ustalone na okres ważności umowy i nie będą podlegały zmianom.
17.4. W przypadku wystąpienia omyłek rachunkowych, za prawidłowe Zamawiający przyjmie ceny jednostkowe netto i dokona przeliczenia oferty zgodnie ze sposobem wskazanym w Załączniku cenowym nr 3 do SWZ.
17.5. Wszystkie ceny będą określone w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a wszystkie płatności będą realizowane w złotych polskich, zgodnie z obowiązującymi przepisami.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu Pomocy
Społecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia:
5. Artykuły rybne i produkty mrożone zadanie nr 5/2022Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych
potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności,
z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych
artykułów, tj. w ilości niższej niż podana. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania
umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały
żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
4.4. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego
żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 8 października 2020 r.,Dz.U. z 2020 r. poz.
2021)
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 1 marca 2021 r. (Dz.U. z 2021 r.
poz. 630),
- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające
ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz
ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny
środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i
89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)
- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).
4.5. Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami
wydanymi na jej podstawie,
- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy
dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest
zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.
- dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia
- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami
i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do
spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach
- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu
spożywczego, licząc od daty dostawy.
4.6. Każde opakowanie poszczególnego produktu musi zawierać następujące dane:
- nazwa środka spożywczego,
- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
- dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, zawartość netto lub liczbę sztuk środka
spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków
przechowywania, oznaczenie partii produkcji,
- klasę jakości handlowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza Oferty stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
W cenę oferty muszą być wliczone wszystkie koszty związane z realizacją zadania, jakie ma pokryć Zamawiający łącznie
z transportem do miejsca wskazanego tj. Domu Pomocy Społecznej w Moczarach, z uwzględnieniem wszystkich opłat
i podatków. Ceną należy obliczyć zgodnie z zestawieniem w załączniku cenowym – Załącznik nr 3 do SWZ, w którym należy podać cenę jednostkową brutto oraz wartość brutto ogółem dla poszczególnej pozycji oraz części zamówienia.
17.2. Cena w formularzu ofertowym musi uwzględniać wszystkie wymagania niniejszej SWZ oraz obejmować wszystkie koszty, jakie poniesie Wykonawca z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
17.3. Wszystkie netto ceny określone przez Wykonawcę w Formularzu oferty, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ
oraz w załączniku cenowym Nr 3 zostaną ustalone na okres ważności umowy i nie będą podlegały zmianom.
17.4. W przypadku wystąpienia omyłek rachunkowych, za prawidłowe Zamawiający przyjmie ceny jednostkowe netto i dokona przeliczenia oferty zgodnie ze sposobem wskazanym w Załączniku cenowym nr 3 do SWZ.
17.5. Wszystkie ceny będą określone w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a wszystkie płatności będą realizowane w złotych polskich, zgodnie z obowiązującymi przepisami.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu Pomocy
Społecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia:
6. Owoce i warzywa zadanie nr 6/2022 .
Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych
potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności,
z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych
artykułów, tj. w ilości niższej niż podana. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania
umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały
żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
4.4. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego
żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 8 października 2020 r.,Dz.U. z 2020 r. poz.
2021)
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 1 marca 2021 r. (Dz.U. z 2021 r.
poz. 630),
- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające
ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz
ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny
środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i
89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)
- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).
4.5. Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami
wydanymi na jej podstawie,
- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy
dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest
zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.
- dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia
- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami
i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do
spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach
- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu
spożywczego, licząc od daty dostawy.
4.6. Każde opakowanie poszczególnego produktu musi zawierać następujące dane:
- nazwa środka spożywczego,
- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
- dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, zawartość netto lub liczbę sztuk środka
spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków
przechowywania, oznaczenie partii produkcji,
- klasę jakości handlowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza Oferty stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
W cenę oferty muszą być wliczone wszystkie koszty związane z realizacją zadania, jakie ma pokryć Zamawiający łącznie
z transportem do miejsca wskazanego tj. Domu Pomocy Społecznej w Moczarach, z uwzględnieniem wszystkich opłat
i podatków. Ceną należy obliczyć zgodnie z zestawieniem w załączniku cenowym – Załącznik nr 3 do SWZ, w którym należy podać cenę jednostkową brutto oraz wartość brutto ogółem dla poszczególnej pozycji oraz części zamówienia.
17.2. Cena w formularzu ofertowym musi uwzględniać wszystkie wymagania niniejszej SWZ oraz obejmować wszystkie koszty, jakie poniesie Wykonawca z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
17.3. Wszystkie netto ceny określone przez Wykonawcę w Formularzu oferty, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ
oraz w załączniku cenowym Nr 3 zostaną ustalone na okres ważności umowy i nie będą podlegały zmianom.
17.4. W przypadku wystąpienia omyłek rachunkowych, za prawidłowe Zamawiający przyjmie ceny jednostkowe netto i dokona przeliczenia oferty zgodnie ze sposobem wskazanym w Załączniku cenowym nr 3 do SWZ.
17.5. Wszystkie ceny będą określone w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a wszystkie płatności będą realizowane w złotych polskich, zgodnie z obowiązującymi przepisami.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

8.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają określone przez Zamawiającego warunki
udziału w postępowaniu.
8.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
8.2.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie;
8.2.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
8.2.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie
8.2.4. zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym, zakresie
8.3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunek określony w pkt. 8.2.2. musi zostać spełniony przez każdego z Wykonawców.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 11.7. W zakresie nieuregulowanym ustawą Pzp lub niniejszą SWZ do oświadczeń i dokumentów składanych przez Wykonawcę
w postępowaniu zastosowanie mają w szczególności przepisy rozporządzenia Ministra Rozwoju Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 11.1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SWZ.
11.2. Informacje zawarte w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 11.1 SWZ stanowią wstępne potwierdzenie, że
Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
11.3. Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, jeżeli wymagał ich złożenia w ogłoszeniu
o zamówieniu lub dokumentach zamówienia, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych.
11.4. Podmiotowe środki dowodowe wymagane od wykonawcy obejmują:
11.4.1. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej;
11.4.2. aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej;
Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

12.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
12.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w pkt 11.1. SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
12.3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni Wykonawcy.
12.4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy
z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

22.1. Wybrany Wykonawca jest zobowiązany do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach
określonych w projekcie postanowień umowy, stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ.
22.2. Zakres świadczenia Wykonawcy wynikający z umowy jest tożsamy z jego zobowiązaniem zawartym w ofercie.
22.3. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie wskazanym
w Projektowych postanowień umowy, stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ.
22.4. Zmiana umowy wymaga dla swej ważności, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-23 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: miniportal.uzp.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-23 10:15

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.