eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Żnin › Dostarczanie przygotowanych całodziennych posiłków dla pacjentów oraz dystrybucja w oddziały szpitalne Pałuckiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o.



Ogłoszenie z dnia 2023-06-13


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Dostarczanie przygotowanych całodziennych posiłków dla pacjentów oraz dystrybucja w oddziały szpitalne Pałuckiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: PAŁUCKIE CENTRUM ZDROWIA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 093213309

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: ul. Szpitalna 30

1.4.2.) Miejscowość: Żnin

1.4.3.) Kod pocztowy: 88-400

1.4.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL617 - Inowrocławski

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@szpialznin.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://szpitalznin.pl/

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00257645

2.2.) Data ogłoszenia: 2023-06-13

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00255583

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale VI, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału
w postępowaniu.

2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału
w postępowaniu, dotyczące:

1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
– Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.

2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile wnika to z odrębnych przepisów
– Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie świadczenia usług dostarczania przygotowanych posiłków dla pacjentów jednostek ochrony zdrowia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa.

3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej
– Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedłoży Zamawiającemu opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, na minimalną sumę ubezpieczenia 800.000,00 PLN. Polisa musi obejmować klauzulę dotyczącą ryzyka przenoszenia chorób zakaźnych i zatruć pokarmowych.

4) zdolności technicznej i zawodowej
– Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedłoży Zamawiającemu:
• wykaz dostaw lub usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże wykonanie co najmniej 2 (dwóch) zamówień w zakresie przygotowania i dostarczenia posiłków dla jednostek ochrony zdrowia (pacjentów szpitala), o wartości nie mniejszej niż 400.000,00 zł brutto rocznie oraz udowodni, że usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
• wykazania, iż Wykonawca dysponuje co najmniej 1 (jednym) środkiem transportu mogącym służyć, zgodnie z obowiązującymi przepisami, do transportu żywności.
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże posiadanie ww. środka transportu, zgodnie ze wzorem wykazu stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ.
• wykazania, iż dysponuje co najmniej:
a) jedną osobą przygotowaną do wykonywania określonych świadczeń w obszarze dietetyki zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, posiadającą wykształcenie co najmniej średnie w zawodzie dietetyka,
b) jedną osobą posiadającą tytuł zawodowy kucharza, posiadającą min. 2 letnie doświadczenie zawodowe w obszarze gastronomii.
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże dysponowanie ww. osobami zgodnie ze wzorem wykazu stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ.
3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienia:
1) Wykonawcy muszą spełniać łącznie warunki określone w Rozdz. V SWZ z zastrzeżeniem uwagi poniżej
2) Każdy z Wykonawców samodzielnie jest zobowiązany do wykazania braku podstaw do wykluczenia w okolicznościach, o których mowa poniżej.

Po zmianie:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale VI, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału
w postępowaniu.

2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału
w postępowaniu, dotyczące:

1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
– Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.

2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile wnika to z odrębnych przepisów
– Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie świadczenia usług dostarczania przygotowanych posiłków dla pacjentów jednostek ochrony zdrowia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa.

3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej
– Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedłoży Zamawiającemu opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, na minimalną sumę ubezpieczenia 800.000,00 PLN. Polisa musi obejmować klauzulę dotyczącą ryzyka przenoszenia chorób zakaźnych i zatruć pokarmowych.

4) zdolności technicznej i zawodowej
– Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedłoży Zamawiającemu:
• wykaz dostaw lub usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże wykonanie co najmniej 2 (dwóch) zamówień w zakresie przygotowania i dostarczenia posiłków dla jednostek ochrony zdrowia (pacjentów szpitala), o wartości nie mniejszej niż 400.000,00 zł brutto rocznie dla każdego zamówienia oraz udowodni, że usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
• wykazania, iż Wykonawca dysponuje co najmniej 1 (jednym) środkiem transportu mogącym służyć, zgodnie z obowiązującymi przepisami, do transportu żywności.
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże posiadanie ww. środka transportu, zgodnie ze wzorem wykazu stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ.
• wykazania, iż dysponuje co najmniej:
a) jedną osobą przygotowaną do wykonywania określonych świadczeń w obszarze dietetyki zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, posiadającą wykształcenie co najmniej średnie w zawodzie dietetyka,
b) jedną osobą posiadającą tytuł zawodowy kucharza, posiadającą min. 2 letnie doświadczenie zawodowe w obszarze gastronomii.
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże dysponowanie ww. osobami zgodnie ze wzorem wykazu stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ.
3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienia:
1) Wykonawcy muszą spełniać łącznie warunki określone w Rozdz. V SWZ z zastrzeżeniem uwagi poniżej
2) Każdy z Wykonawców samodzielnie jest zobowiązany do wykazania braku podstaw do wykluczenia w okolicznościach, o których mowa poniżej.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych

Przed zmianą:
Wykaz przedmiotowych środków dowodowych, na potwierdzenie, że oferowane dostawy spełniają określone przez Zamawiającego wymagania, cechy lub kryteria, jeżeli są one niezbędne do przeprowadzenia postępowania (art. 106 ust. 1 uPzp) - „dołączyć do oferty” zgodnie z art. 107 ust. 1 uPzp:
a) dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca wdrożył i stosuje system zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP;
b) protokół z ostatniej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej kuchni, w której przygotowywane będą posiłki dla Zamawiającego.
8. Wykonawca składa przedmiotowe środki dowodowe wraz z ofertą.
9. Jeżeli Wykonawca nie złoży przedmiotowych środków dowodowych do oferty lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są niekompletne, Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia lub uzupełnienia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 2 dni robocze od dnia wezwania do przedmiotowych środków dowodowych.
10. Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści przedmiotowych środków dowodowych.

Po zmianie:
7. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych, na potwierdzenie, że oferowane dostawy spełniają określone przez Zamawiającego wymagania, cechy lub kryteria, jeżeli są one niezbędne do przeprowadzenia postępowania (art. 106 ust. 1 uPzp) - „dołączyć do oferty” zgodnie z art. 107 ust. 1 uPzp:
a) Certyfikat HACCP, wydany przez akredytowaną jednostkę oceniającą, potwierdzającą, że Wykonawca wdrożył i stosuje system zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP;
b) protokół z ostatniej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej kuchni, w której przygotowywane będą posiłki dla Zamawiającego.
8. Wykonawca składa przedmiotowe środki dowodowe wraz z ofertą.
9. Jeżeli Wykonawca nie złoży przedmiotowych środków dowodowych do oferty lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są niekompletne, Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia lub uzupełnienia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 2 dni robocze od dnia wezwania do przedmiotowych środków dowodowych.
10. Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści przedmiotowych środków dowodowych.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.