eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › Dostawa mięsa mrożonego a także gryzoni hodowlanych mrożonych do Gdańskiego Ogrodu Zoologicznego w latach 2023- 2024



Ogłoszenie z dnia 2023-05-30


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa mięsa mrożonego a także gryzoni hodowlanych mrożonych do Gdańskiego Ogrodu Zoologicznego w latach 2023- 2024

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Gdański Ogród Zoologiczny

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 190560361

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Karwieńska 3

1.5.2.) Miejscowość: Gdańsk

1.5.3.) Kod pocztowy: 80-328

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zpubliczne@zoo.gda.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoo.gda.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://platformazakupowa.pl/pn/zoo_gda

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


Ogrody Zoologiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa mięsa mrożonego a także gryzoni hodowlanych mrożonych do Gdańskiego Ogrodu Zoologicznego w latach 2023- 2024

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8e5ac67e-e425-11ed-b70f-ae2d9e28ec7b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00238334

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-05-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00195372

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP.D.271.3.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 921756,89 PLN

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 918008,45 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

a) Ćwierćtusze wołowe w klasie I
zdatne do spożycia przez ludzi, odpowiadające PN-74/A-82001 schłodzone, świeże w szacunkowej ilości 14.600 kg
b) Podroby wołowe (serca, płuca, wątroba, języki),
schłodzone, świeże – ok. 80 kg rocznie na zamówienie
1.a.) Klasyfikacja jakościowa mięsa:
a) mięso wołowe w klasie odtłuszczenia półtuszy 1 ( brak złogów tłuszczu w klatce piersiowej, widoczne wszystkie żebra),
b) pełno-mięsne, schłodzone, świeże
c) konsystencja – mięso jędrne, elastyczne
d) barwa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej, z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej
e) mięso bez przerostów tłuszczowych
2) Warunki i terminy dostaw:
a) Dostawy będą realizowane jeden raz na 2 tygodnie, ( 2 razy w miesiącu ),po wcześniejszym uzgodnieniu terminu i wielkości dostawy z działem zaopatrzenia GOZ,
b) dostawa do magazynu Zamawiającego, wraz z wyładowaniem do chłodni,
w Gdańsku - Oliwie ul. Karwieńska 3 w godz. 07:00 – 13:00
c) Mięso musi być przewożone samochodem typu chłodnia. Samochód musi posiadać decyzję
lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną. Transport musi odbywać się zgodnie
z obowiązującym prawem dotyczącym produktów spożywczych mięsa.
3) Mięso wołowe stanowiące przedmiot dostawy powinno spełniać następujące warunki:
a) mięso i podroby wołowe muszą pochodzić z ubojni będącej pod nadzorem weterynaryjnym – nadany Weterynaryjny Numer Identyfikacyjny,
b) zamawiane mięso wołowe musi być dostarczane w ćwierćtuszach tylnych i przednich w równych proporcjach, przy czym ćwierćtusza przednia powinna być dodatkowo podzielona poprzez oddzielenie łopatki z karkówką od żeber,
c) mięso wołowe i podroby powinny być czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, bez zapachu obcego wskazującego na rozpoczynające się psucie,
d) mięso i podroby powinny być świeże i dostarczane w stanie wychłodzonym,
e) dostarczane mięso wołowe musi być zakwalifikowane przez lekarza weterynarii jako
mięso dopuszczone do spożycia dla ludzi i ostemplowane wg zasad zgodnych z obecnie obowiązującymi przepisami,( ocechowane pieczatką, posiadająca ten sam znak identyfikacyjny lekarza weterynarii, co załączone do każdej dostawy zaświadczenie kwalifikacyjne, stwierdzające przydatność mięsa do handlu )
f) każda ćwierćtusza musi posiadać właściwą dla mięsa spożywczego pieczątkę weterynaryjną i być zaopatrzona w etykietę (zaświadczenie kwalifikacyjne):
z nazwą asortymentu, numerem kolczyka, datą urodzenia, datą uboju, krajem pochodzenia zwierzęcia oraz numerem i nazwą zakładu w którym ubój został wykonany a także z datą przydatności do spożycia,
g) mięso musi być dostarczane do magazynu GOZ przynajmniej 7 dni przed datą utraty przydatności do spożycia,
h) do każdej dostawy Wykonawca musi dołączyć dokument handlowy stosowany przy przewozie w obrębie Wspólnoty Europejskiej produktów pochodzenia zwierzęcego, zgodnie z obowiązującymi przepisami - Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) potwierdzający przydatność mięsa wołowego do spożycia dla ludzi. Dokument musi zawierać weterynaryjny numer identyfikacyjny zakładu.
i) każda część tuszy powinna być szczelnie owinięta folią spożywczą.

4)
a) Niespełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych np. za mała ilość ćwierćtuszy tylnych w stosunku do przednich, może spowodować nieprzyjęcie części lub całości danej dostawy.
W przypadku odrzucenia dostawy Wykonawca zobowiązany jest wymienić na własny koszt zakwestionowaną partię towaru, na wolną od wad, w terminie do 48 godzin.
b) W trakcie realizacji dostaw Zamawiający może zlecić wykonanie badań laboratoryjnych w celu wykluczenia nosicielstwa różnych chorób i określenia jakości towaru. Próbki będą pobierane w obecności przedstawiciela Wykonawcy (dostawcy towaru) podczas przyjmowania towaru do magazynu GOZ. Niekorzystny wynik badania, zobowiązuje Wykonawcę do pokrycia kosztów badania.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15111000-9 - Mięso wołowe

4.5.5.) Wartość części: 317555,70 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

a) Filety z piersi indyka bez kości,
pakowane próżniowo po 2-3 kg, zdatne do spożycia przez ludzi, schłodzone, świeże
w szacunkowej ilości 3.100 kg
1.a.) Klasyfikacja jakościowa mięsa z piersi indyka – cechy produktu:
a) czyste, bez najmniejszych śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi,
b) swoisty, charakterystyczny zapach, bez zapachu obcego wskazującego na rozpoczynające się psucie,
c) właściwy wygląd, bez wysuszki powierzchniowej.
2) Warunki i terminy dostaw:

a) Dostawy będą realizowane dwa razy w miesiącu, po wcześniejszym uzgodnieniu terminu i wielkości dostawy z działem zaopatrzenia GOZ,
b) dostawa do magazynu Zamawiającego, wraz z wyładowaniem do chłodni,
w Gdańsku - Oliwie ul. Karwieńska 3 w godz. 07:00 – 13:00
c) Mięso musi być przewożone samochodem typu chłodnia. Samochód musi posiadać decyzję lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną.
Transport musi odbywać się zgodnie z obowiązującym prawem dotyczącym produktów żywnościowych - mięsa.

3) Filety z piersi indyka muszą spełniać następujące warunki:

a) filety z piersi indyka muszą pochodzić z ubojni będącej pod nadzorem weterynaryjnym – nadany Weterynaryjny Numer Identyfikacyjny,
b) filety z piersi indyka powinny posiadać etykietę informacyjną z datą przydatności do spożycia i weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym,
c) mięso musi być dostarczane do magazynu GOZ przynajmniej 6 dni przed datą utraty przydatności do spożycia,

d) do każdej dostawy wymagany jest Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) potwierdzający zdatność filetów z piersi indyka do spożycia dla ludzi.

4)
a) Niespełnienie wymogów jakościowych może spowodować nieprzyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku odrzucenia dostawy Wykonawca zobowiązany jest wymienić na własny koszt zakwestionowaną partię towaru, na towar wolny od wad, w terminie do 48 godz.

b) W trakcie realizacji dostaw Zamawiający może zlecić wykonanie badań laboratoryjnych w celu wykluczenia nosicielstwa różnych chorób i określenia jakości towaru.
Próbki będą pobierane w obecności przedstawiciela Wykonawcy (dostawcy towaru) podczas przyjmowania towaru do magazynu GOZ.
Niekorzystny wynik badania, zobowiązuje Wykonawcę do pokrycia kosztów badania.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób

4.5.5.) Wartość części: 97650 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3.A.
1. Gryzonie hodowlane głęboko mrożone pojedynczo
CPV: 15110000-2, 15119000-5,
a) myszy hodowlane dorosłe ( pakowane po 25 szt. lub 50 sz. ) - ilość 33.000 szt.
b) noworodki myszy hodowlanych: 1-2 dniowe (1-2 gramów) pakowane po 25 szt. lub 50 szt.
– ilość 8.500 szt.
c) noworodki myszy hodowlanych: 6-7 dniowe (6-9 gramów) pakowane po 25szt. lub 50 szt.
– ilości 850 szt.
d) szczury średnie hodowlane 5-6 szt./kg, pakowane do 5 kg – ilość 1.850 kg
e) noworodki szczurów hodowlanych 1-2 dniowe (5-9 gramów) pakowane po 25szt. lub 50 szt. – 14.500 szt.

1.a.) Cechy dyskwalifikujące:
a) oznaki choroby, a w szczególności chorób pasożytniczych i zakaźnych, nowotworów, ropni i guzów,
b) nadmierne zanieczyszczenie moczem i kalem (biegunka),
c) oznaki rażących zmian skórnych,
d) oznaki wskazujące na rozpoczęcie procesów psucia się przed zamrożeniem,
e) krwawe wybroczyny wewnętrzne i zewnętrzne.

2) Warunki i terminy dostaw:
a) Dostawy będą realizowane co trzy tygodnie, po wcześniejszym uzgodnieniu terminu i wielkości dostawy z działem zaopatrzenia GOZ,
b) dostawa do magazynu Zamawiającego, wraz z wyładowaniem do chłodni,
w Gdańsku - Oliwie ul. Karwieńska 3 w godz. 07:00 – 13:00
c) gryzonie muszą być przewożone samochodem typu chłodnia. Samochód musi posiadać dokument o dopuszczeniu środka transportu do przewozu produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, wydany przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną kat.3
3) Gryzonie mrożone muszą spełniać następujące warunki:
a) gryzonie muszą pochodzić z hodowli objętej nadzorem weterynaryjnym i posiadającej Weterynaryjny Numer Identyfikacyjny,
b) powinny być poddane ubojowi zgodnie z obecnie obowiązującymi przepisami weterynaryjnymi,
c) mrożone gryzonie oraz ich transport muszą spełniać wymagania sanitarne zgodnie z obecnie obowiązującymi przepisami( Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1069/2009 z dnia 21 października 2009r.) – materiał kategorii 3
d) gryzonie nie mogą pochodzić z uboju sanitarnego. Niedozwolone jest też dostarczanie ciężarnych samic,
e) do każdej dostawy wymagany jest dokument handlowy stosowany przy przewozie produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego nie przeznaczonych do spożycia dla ludzi.

4)
a) Niespełnienie wymogów jakościowych może spowodować nieprzyjęcie części lub całości danej dostawy.
W przypadku odrzucenia dostawy wykonawca zobowiązany jest wymienić na własny koszt zakwestionowaną partię towaru, na wolną od wad, w terminie do 48 godzin.
b) Na żądanie Zamawiającego, wykonawca zobowiązany jest dostarczyć aktualne zaświadczenie lekarza weterynarii nadzorującego hodowlę, o stanie zdrowia zwierząt.
c) W trakcie realizacji dostaw Zamawiający może zlecić wykonanie badań laboratoryjnych w celu wykluczenia nosicielstwa różnych chorób i określenia jakości towaru.
Próbki będą pobierane w obecności przedstawiciela Wykonawcy (dostawcy towaru) podczas przyjmowania towaru do magazynu GOZ.
Niekorzystny wynik badania, zobowiązuje Wykonawcę do pokrycia kosztów badania.
Część 3. B.
1. Króliki dorosłe głęboko mrożone
CPV: 15119100-6

a) króliki dorosłe w całości ze skórą i wnętrznościami, głęboko mrożone pojedynczo, – ilość 2.900 kg
b) króliki dorosłe częściowo wypatroszone w całości – ilości 3.900 kg
króliki dorosłe mrożone lub schłodzone,
- mrożone pojedynczo lub świeżo ubite schłodzone
- mają być ze skórą, z całymi łbami, łapami, częściowo wypatroszone ( mają posiadać serca, wątrobę, płuca )
- bez układu pokarmowego i pęcherza moczowego
1.a.) Cechy dyskwalifikujące:
a) oznaki choroby, a w szczególności chorób pasożytniczych i zakaźnych, nowotworów, ropni i guzów,
b) nadmierne zanieczyszczenie moczem i kalem (biegunka),
c) oznaki rażących zmian skórnych,
d) oznaki wskazujące na rozpoczęcie procesów psucia się przed zamrożeniem,
e) krwawe wybroczyny wewnętrzne i zewnętrzne.
2) Warunki i terminy dostaw:
a) Dostawy będą realizowane co trzy tygodnie, po wcześniejszym uzgodnieniu terminu i wielkości dostawy z działem zaopatrzenia GOZ,
b) dostawa do magazynu Zamawiającego, wraz z wyładowaniem do chłodni,
w Gdańsku - Oliwie ul. Karwieńska 3 w godz. 07:00 – 13:00
c) Mięso musi być przewożone samochodem typu chłodnia. Samochód musi posiadać dokument o dopuszczeniu środka transportu do przewozu produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, nie do spożycia dla ludzi, wydany przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną.
3) Króliki muszą spełniać następujące warunki:
a) króliki muszą pochodzić z hodowli objętej nadzorem weterynaryjnym i posiadającej Weterynaryjny Numer Identyfikacyjny,
b) powinny być poddane ubojowi zgodnie z obecnie obowiązującymi przepisami weterynaryjnymi,
c) króliki oraz ich transport muszą spełniać wymagania sanitarne zgodnie z obecnie obowiązującymi przepisami,
d) króliki nie mogą pochodzić z uboju sanitarnego. Niedozwolone jest też dostarczanie ciężarnych samic,
e) do każdej dostawy wymagany jest dokument handlowy stosowany przy przewozie produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego nieprzeznaczonych do spożycia dla ludzi- kat.3

4)
a) Niespełnienie wymogów jakościowych może spowodować nieprzyjęcie części lub całości danej dostawy.
W przypadku odrzucenia dostawy Wykonawca zobowiązany jest wymienić na własny koszt zakwestionowaną partię towaru, na wolną od wad, w terminie do 48 godzin.

b) na żądanie Zamawiającego, wykonawca zobowiązany jest dostarczyć aktualne zaświadczenie lekarza weterynarii nadzorującego hodowlę o stanie zdrowia zwierząt,

c) W trakcie realizacji dostaw Zamawiający może zlecić wykonanie badań laboratoryjnych w celu wykluczenia nosicielstwa różnych chorób i określenia jakości towaru.
Próbki będą pobierane w obecności przedstawiciela Wykonawcy (dostawcy towaru) podczas przyjmowania towaru do magazynu GOZ.
niekorzystny wynik badania, zobowiązuje Wykonawcę do pokrycia kosztów badania.

Zadanie 3,C.
Tuszki królicze z podrobami
CPV: 15119000-6
Pakowane próżniowo, świeże, schłodzone, zdatne do spożycia dla ludzi,
w szacunkowej ilości 4.400 kg
1.a.) Klasyfikacja jakościowa tuszek króliczych – cechy produktu:
a) muszą być czyste, bez najmniejszych śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi,
b) swoisty, charakterystyczny zapach, bez zapachu obcego wskazującego na rozpoczynające się psucie,
c) właściwy wygląd, bez wysuszki powierzchniowej.
2) Warunki i terminy dostaw:
a) Dostawy będą realizowane raz na trzy tygodnie, po wcześniejszym uzgodnieniu terminu i wielkości dostawy z działem zaopatrzenia GOZ,
b) dostawa do magazynu Zamawiającego, wraz z wyładowaniem do chłodni,
w Gdańsku - Oliwie ul. Karwieńska 3 w godz. 07:00 – 13:00
c) Tuszki królicze muszą być przewożone samochodem typu chłodnia.
Króliki tuszki będą stanowiły pokarm dla zwierząt i nie wrócą do łańcucha żywnościowego (nie będą wykorzystane do spożycia przez ludzi), dlatego dopuszcza się przewóz transportem produktów kat. 3
d) do każdej dostawy wymagany jest dokument handlowy.
3) Tuszki królicze z podrobami muszą spełniać następujące warunki:
a) każda pojedyncza tuszka musi być pakowana próżniowo,
b) tuszki królicze powinny pochodzić z ubojni będącej pod nadzorem weterynaryjnym
- nadany Weterynaryjny Numer Identyfikacyjny,
c) tuszki królicze z podrobami powinny posiadać etykietę z informacją dotyczącą daty przydatności do spożycia, weterynaryjny numer identyfikacyjny w owalnym znaku, nazwę
i adres producenta,
d) tuszki muszą być dostarczane do magazynu GOZ przynajmniej 6 dni przed datą utraty przydatności do spożycia,

4)
a) Niespełnienie wymogów jakościowych może spowodować nieprzyjęcie części lub całości danej dostawy.
W przypadku odrzucenia dostawy Wykonawca zobowiązany jest wymienić na własny koszt zakwestionowaną partię towaru, na wolną od wad, w terminie do 48 godzin.
b) W trakcie realizacji dostaw Zamawiający może zlecić wykonanie badań laboratoryjnych w celu wykluczenia nosicielstwa różnych chorób i określenia jakości towaru.
Próbki będą pobierane w obecności przedstawiciela Wykonawcy (dostawcy towaru) podczas przyjmowania towaru do magazynu GOZ.
Niekorzystny wynik badania, zobowiązuje Wykonawcę do pokrycia kosztów badania.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15119000-5 - Mięsa różne

15119100-6 - Mięso królicze

4.5.5.) Wartość części: 493922,89 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) CPV: 15.11.21.00-7
a) schłodzone udka kurczaka
– w szacunkowej ilości 1.200 kg
świeże, schłodzone, część nogi zawierająca jedynie kość udową
- dowóz do magazynu Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Gdańsku – Kokoszkach
ul. Przyrodników 14,
- częstotliwość dostaw:
Standardowa 200 kg raz w miesiącu;, dopuszcza się okresowe przerwy w dostawach, po wcześniejszym uzgodnieniu terminu i wielkości dostawy z Kierownikiem Schroniska.

2) Klasyfikacja jakościowa udek z kurczaka:
- mięso świeże, schłodzone pakowane po około 5kg,
- z możliwością spożycia przez ludzi,
- zapach powinien być charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego, niedopuszczalny jest zapach kwaśny, pleśniowy, lub inny obcy,
- udka z kurczaka nie mogą pochodzić z uboju sanitarnego,
- termin przydatności do spożycia minimum 6 dni od dnia dostawy.

3) Części nogi kurczaka muszą być przewożone samochodem typu chłodnia.
Samochód musi posiadać decyzję lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Państwową Inspekcję Sanitarną.

4) Przy każdej dostawie wymagany jest Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI).

5)
a) Niespełnienie wymogów jakościowych może spowodować nieprzyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku odrzucenia dostawy Wykonawca zobowiązany jest wymienić na własny koszt zakwestionowaną partię towaru, na towar wolny od wad, w terminie do 48 godz.

b) W trakcie realizacji dostaw Zamawiający może zlecić wykonanie badań laboratoryjnych w celu wykluczenia nosicielstwa różnych chorób i określenia jakości towaru.
Próbki będą pobierane w obecności przedstawiciela Wykonawcy (dostawcy towaru) podczas przyjmowania towaru do magazynu Schroniska.
Niekorzystny wynik badania, zobowiązuje Wykonawcę do pokrycia kosztów badania.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób

4.5.5.) Wartość części: 32400 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 256300 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 256300 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 256300 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowo Usługowa RAFALEX Rafał Wons

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5911435403

7.3.3) Ulica: Wilcze Błota Kościerskie

7.3.4) Miejscowość: Stara Kiszewa

7.3.5) Kod pocztowy: 83-430

7.3.6.) Województwo: pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-05-24

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 256300 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2024-03-31

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 96100 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 103540 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 96100 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Bruno Tassi Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5272359947

7.3.3) Ulica: Staniewicka 12

7.3.4) Miejscowość: Warszawa

7.3.5) Kod pocztowy: 03-310

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-05-24

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 96100 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2024-03-31

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

wpłynęła tylko jedna oferta , która znacznie przewyższała kwotę przeznaczona na to zadanie .

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 657772,75 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 657772,75 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 13680 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 13680 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 13680 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Bruno Tassi Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5272359947

7.3.3) Ulica: Staniewicka 12

7.3.4) Miejscowość: Warszawa

7.3.5) Kod pocztowy: 03-310

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-05-24

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 13680 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2024-03-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.