eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bystrzejowice Drugie › Świadczenie usługi cateringowej: przygotowanie gotowych posiłków i ich dostawa, w tym: śniadanie, dwudaniowy obiad (zupa i danie główne) i napój (przy uwzględnieniu zgłaszanych diet) dla 15 ucz. (2)



Ogłoszenie z dnia 2022-07-04


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usługi cateringowej: przygotowanie gotowych posiłków i ich dostawa, w tym: śniadanie, dwudaniowy obiad (zupa i danie główne) i napój (przy uwzględnieniu zgłaszanych diet) dla 15 ucz. (2)

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: STOWARZYSZENIE LOKALNA GRUPA DZIAŁANIA "DOLINA GIEŁCZWI"

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 060396557

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 15

1.5.2.) Miejscowość: Bystrzejowice Drugie

1.5.3.) Kod pocztowy: 21-050

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@dolinagielczwi.org

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dolinagielczwi.org

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/7668457f-68c5-4847-b5aa-8a1320634280

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


Stowarzyszenie

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


działanie na rzecz zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usługi cateringowej: przygotowanie gotowych posiłków i ich dostawa, w tym: śniadanie, dwudaniowy obiad (zupa i danie główne) i napój (przy uwzględnieniu zgłaszanych diet) dla 15 ucz. (2)

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f311983a-d502-11ec-9a86-f6f4c648a056

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00237240

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-07-04

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.12.) Nazwa projektu lub programu:

"GMINA PIASKI DLA SENIORÓW”

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00160045/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej - przygotowanie gotowych posiłków i ich dostawa, w tym: śniadanie i dwudaniowy obiad (zupa oraz danie główne) oraz napój (przy uwzględnieniu zgłaszanych diet), dla 15 uczestników projektu “GMINA PIASKI DLA SENIORÓW”. Zamówienie realizowane jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa: 11 Włączenie społeczne Działanie 11.2 Usługi społeczne i zdrowotne.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia tj.: opis diet oraz wymagana minimalna gramatura posiłków i gotowych potraw stanowi załącznik nr 9 do SWZ.
3. Miejsce dostawy zamówienia: Dzienny Dom Pomocy, Piaski ul. Lubelska 80, 21-050 Piaski.
4. Przewidywana maksymalna całkowita liczba posiłków w ramach projektu wynosi: 3600 posiłków (śniadanie, dwudaniowy obiad) - 15 osób x 20 dni x 12 miesiące. Wskazana liczba może ulec zmianie, maksymalnie do 7200 posiłków, w przypadku wydłużenia terminu realizacji projektu (IX SWZ), na zasadach 15 osób x 20 dni x ilość dodatkowych miesięcy (prawo opcji).
5. Zadanie obejmuje dostawę gotowych posiłków uczestnikom projektu o określonych porach, codziennie w dni robocze, średnio 20 dni w miesiącu.
6. Określona w zapytaniu ilość posiłków (dzienna 15 posiłków) jest ilością maksymalną, może ulec zmniejszeniu, w zależności od frekwencji uczestników projektu i nie może wówczas stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.
7. Zamawiający zastrzega prawo do zmiany diet, jak również co do ilości zamawianych posiłków
w zależności od potrzeb i ilości uczestników. Maksymalne zmniejszenie dziennej liczby posiłków może wynieść maksymalnie 10%. Zamawiający zapłaci za faktycznie zrealizowaną liczbę obiadów. Wykonawcy nie będzie przysługiwało jakiekolwiek roszczenie z tego tytułu.
8. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać posiłki własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania sanitarne w tym zakresie, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Posiłki muszą być dostarczane w atestowanych, jednorazowego użytku naczyniach, indywidualnie dla każdego uczestnika projektu (porcjowane), gwarantujących odpowiednio wysoką temperaturę posiłku, bez konieczności jego podgrzewania. Rozładunek posiłków powinien zostać wykonany przez pracownika Wykonawcy posiadającego sanepidowską książeczkę zdrowia. Każdorazowo przy przeliczaniu ilości dostarczonych posiłków powinien uczestniczyć upoważniony pracownik Wykonawcy.
9. Godziny dostaw posiłków:
Śniadania - godz. 8:00- 8:30
Obiady - godz. 12:30-13:00
10. Propozycję tygodniowego jadłospisu z uwzględnieniem niezbędnych diet, Wykonawca będzie podawał z przynajmniej jednotygodniowym wyprzedzeniem osobie wyznaczonej przez Zamawiającego.
11. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania obiadów urozmaiconych, te same potrawy nie mogą powtarzać się częściej niż raz na 10 dni.
12. Zlecenie ilościowe zamawianych posiłków obiadowych na dany dzień, z podziałem na diety będzie przekazywane emailem lub telefonicznie, przez wyznaczonych pracowników DDP od poniedziałku do piątku do godziny 800 rano.
13. Wszelkie naczynia, w których Wykonawca dostarcza posiłki, Zamawiający będzie oddawał Wykonawcy bez obowiązku ich mycia.
14. W razie braku możliwości wywiązania się przez Wykonawcę z obowiązku przygotowania posiłków, Wykonawca zobowiązany będzie na swój koszt we właściwym czasie do wyżywienia uczestników przez osobę trzecią, bez ponoszenia dodatkowych kosztów przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania dokumentacji potwierdzającej ilość dostarczanych posiłków i odbioru potwierdzenia wystawionego przez Zamawiającego (wykaz ilości dostarczonych posiłków).
16. Posiłki wykonane będą ze świeżych i naturalnych produktów, nie używając produktów gotowych.
17. Zamawiający ma prawo do kontrolowania gramatury ilości dostarczanych produktów zgodnie z wcześniej dostarczonym jadłospisem.
18. Zamawiający zastrzega prawo do kontroli zgodności rodzaju posiłków
z zamówionymi dietami oraz wielkości porcji.
19. Zamawiający zastrzega możliwość zwrotu żywności oraz artykułów spożywczych
w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych na podstawie Protokołu rozbieżności. W miejsce zakwestionowanych posiłków muszą być dostarczone właściwe w terminie 2 h od momentu zwrotu.
20. Wykonawca przedstawi na każde żądanie Zamawiającego aktualne zaświadczenie Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu warunków sanitarnych, dotyczących produkcji posiłków w kuchni Wykonawcy.
21. W przypadku zakwestionowania prawidłowości świadczonych usług żywieniowych przez Wykonawcę na terenie Zamawiającego, przez zewnętrzne służby sanitarne oraz nałożenia na Zamawiającego kary finansowej - kara zostanie w całości potrącona z wynagrodzenia należnego Wykonawcy.
22. Zamawiający zastrzega możliwość okresowej kontroli, w zakresie zgodności dostarczanych posiłków z wymogami wagowymi (gramówka) oraz odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków:
1) zupy- 75°C
2) II danie- 65°C
3) gorące napoje 80°C,
4) sałatki, surówki nie wyższa niż 15°C.
23. Zamówienie obejmuje również zabezpieczenie odpowiedniej ilości i stanu technicznego naczyń transportowych oraz zapewnienie ciągłości w świadczeniu usług żywienia z zachowaniem reżimu sanitarnego.
24. Dodatkowo Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek żywności w Zakładzie produkującym żywność i wprowadzającym ją do obrotu zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007 r., Nr 80, poz. 545).
25. Wykonawca będzie realizował przedmiot zamówienia zgodnie z przepisami ustawy
o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz. U. 2020 r., poz. 2021) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
26. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci.
27. Rozliczenie za dostarczane posiłki następować będzie w transzach miesięcznych. Podstawą zapłaty za wydane posiłki będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę po zakończeniu każdego miesiąca, określająca liczbę faktycznie dostarczonych posiłków.
28. W przypadku korzystania z podwykonawców, Zamawiający zastrzega obowiązek spełniania powyższych wymagać przez podwykonawcę zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający zgodnie z art.255 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2021 r. poz. 1129 ze zm.) unieważnił postępowanie ponieważ nie złożono żadnej oferty.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.