eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chorzele › Adaptacja pomieszczeń na stołówkę w Szkole Podstawowej w Chorzelach.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2024-03-04


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Roboty budowlane
Adaptacja pomieszczeń na stołówkę w Szkole Podstawowej w Chorzelach.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA CHORZELE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 550667882

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Stanisława Komosińskiego 1

1.5.2.) Miejscowość: Chorzele

1.5.3.) Kod pocztowy: 06-330

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL924 - Ostrołęcki

1.5.7.) Numer telefonu: 29 7516540

1.5.8.) Numer faksu: 29 7516530

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@chorzele.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.chorzele.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://chorzele.ezamawiajacy.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Adaptacja pomieszczeń na stołówkę w Szkole Podstawowej w Chorzelach.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f84c5455-b13c-11ee-b628-1a85378e6c0a

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00229690

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-03-04

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00032547/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.1.4 Adaptacja pomieszczeń na potrzeby stołówki w budynku SP w Chorzelach

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00036081

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP/TP/1/2024

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 394307,41 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Roboty budowlane

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wykonanie stołówki (kuchni i jadalni) wraz zapleczem magazynowym i socjalnym dla personelu kuchni na potrzeby Szkoły Podstawowej w Chorzelach. Celem budowy jest poprawa funkcjonalności i polepszenie warunków żywieniowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej. W aktualnie funkcjonujących pomieszczeniach zostaną zlikwidowane istniejące ścianki działowe, a na ich miejsce zostaną wykonane pomieszczenia zaplecza kuchennego, pomieszczenie kuchni oraz pomieszczenie stołówki. Ściany działowe
należy wykonywać w technologii gips-karton wraz z izolacją akustyczną ścian przy użyciu wełny mineralnej. Konieczne będzie również wykonanie okładzin ceramicznych ściennych i podłogowych oraz malowanie pomieszczeń farbą emulsyjną. Do nowych urządzeń sanitarnych zostaną wykonane podejścia wodociągowe oraz kanalizacyjne. W pomieszczeniu łazienek i socjalnym zostaną zamontowane grzejniki, w pomieszczeniu stołówki - pozostaną istniejące. Budynek posiada piwnicę i na tym poziomie należy prowadzić poziomy wodne oraz kanalizacyjne. Wykonana zostanie także instalacja elektryczna zasilona z istniejących punktów, dokładne rozmieszczenie punktów poboru należy uzgodnić z inwestorem. W pomieszczeniu
stołówki zostaną wykonane otwory w ścianach, w których zostanie wykonana stolarka okienna i drzwiowa (zgodnie z rysunkiem) celem pośredniego doświetlenia korytarza. Wentylację pomieszczeń należy włączyć do istniejących kominów wentylacyjnych. W dokumentacji projektowej wzięto pod uwagę rodzaje posiłków, ilość osób żywionych, stan zatrudnienia oraz
praktykowany system wydawania posiłków. W szkole wydawany będzie obiad składający się z dwóch dań: zupy i drugiego dania w ilości 100 dań dziennie, w trzech turach, na przerwach pomiędzy zajęciami. Praktykowane są dwa sposoby podawania posiłków do stolików: przez personel lub pobieranie z miejsca ekspedycji przez dzieci (samoobsługa). Na zapleczu kuchni będzie znajdował się magazyn towarów oraz pomieszczenia dla personelu. Dostawa towarów będzie odbywała się z poziomu terenu do pomieszczeń zaplecza, dojście personelu do obiektu – z zewnątrz za pomocą wewnętrznej komunikacji prowadzącej do zaplecza kuchennego. Przewiduje się zatrudnienie 3 osób ( 2 kucharki i 1 pomoc kuchenna). Po konsumpcji tace i naczynia stołowe będą zwracane do zmywalni przez ladę, zlokalizowaną tuż obok kuchni. Stosunek powierzchni okien do powierzchni podłogi w pomieszczeniu kuchni spełnia warunek 1:8. Pomieszczenia kuchenne
ma wysokość użytkową 3,30m. Działalność kuchni polegać będzie na usłudze związanej z organizacją konsumpcji na miejscu. Konsumpcja odbywać się będzie na stołówce. W szkole prowadzony będzie tradycyjny system produkcji potraw: magazynowanie półproduktów, obróbka wstępna warzyw i owoców, mycie i dezynfekcja jaj, obróbka czysta surowców w kuchni, termiczna w kuchni, ekspedycja – podawanie posiłków uczniom.
Wymagania konstrukcyjne :
- konstrukcja ścian i stropów powinna uniemożliwić wykraplanie się pary wodnej, ściany i stropy powinny być odporne na działanie pary wodnej; wszystkie pomieszczenia w poziomie przyziemia zostały zaprojektowane o wys.3,0- 3,30 m
- wymagania dotyczące wykończenia wnętrz:
- ściany i sufity pomieszczeń produkcyjnych (kuchnia z zapleczem oraz wszystkie sanitariaty) powinny być w jasnych kolorach, nienasiąkliwe, niepylące, powinny mieć gładkie i łatwo zmywalne powierzchnie;
- dolna część ścian korytarz do wys. 1,5 m od podłogi powinna być zmywalna, narożniki ścian w ciągu komunikacyjnym i miejsca narażone na uszkodzenia należy zabezpieczyć przed uszkodzeniami mechanicznymi;
- ściany w kuchni do pełnej wysokości wyłożyć glazurą, w pomieszczeniu obróbki wstępnej do wys. min 2,1 m powinny być wyłożone glazurą - mieć powierzchnie łatwe do czyszczenia i dezynfekcji;
- w zmywalni naczyń należy wyłożyć ściany glazurą do sufitu;
- należy wykonać wyokrąglenia połączeń ścian oraz ścian z podłogami;
- podłogi muszą być łatwe do czyszczenia, a zapleczu kuchennym oraz w magazynach przeznaczonym do przechowywania żywności - również łatwe do dezynfekcji. Powinny być wykonane z materiałów nieprzepuszczalnych, nienasiąkalnych, nietoksycznych i zmywalnych. W pomieszczeniach z wpustami podłogowymi należy wykonać posadzki ze spadkiem 1,5 % w kierunku wpustów;
- w kuchni i innych pomieszczeniach wskazanych na rys. technologicznym powinien zostać wykonany spływ wody z powierzchni podłóg.
- przy instalowaniu urządzeń ściekowych w kuchni, należy wykonać je tak, aby były one kryte, a pokrywy wypustów podłogowych nie wystawały ponad poziom podłogi, lub nie tworzyły zagłębień.
- drzwi i futryny zewnętrzne od zaplecza powinny być metalowe, szczelne; drzwi wewnętrzne należy wykonać z materiału łatwego do czyszczenia i dezynfekcji.
- okna powinny być dokładnie dopasowane, otwierane do wewnątrz i być otwierane z poziomu podłogi. Okna otwierane powinny być zabezpieczone siatką przeciwko owadom.
- wymagania dotyczące wyposażenia zaplecza kuchennego :
- maszyny, urządzenia technologiczne, meble kuchenne stykające się ze środkami spożywczymi powinny mieć atest Państwowego Zakładu Higieny;
- elementy robocze urządzeń, blaty stołów, lady powinny być w dobrym stanie technicznym, bez uszkodzeń, pęknięć i zarysowań;
- sprzęt pomocniczy i naczynia kuchenne oraz deski, widelce, szczypce, noże, itp. powinny być wydzielone dla poszczególnych asortymentów artykułów spożywczych.
UWAGA:
1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został przedstawiony w załącznikach do SWZ, które stanowią:
a) Projekty Budowlane - załącznik nr 10 do SWZ.
b) Szczegółowa Specyfikacja Techniczna Wykonania i Odbioru Robót - załącznik nr 11 do SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 45000000-7 - Roboty budowlane

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

45400000-1 - Roboty wykończeniowe w zakresie obiektów budowlanych

45410000-4 - Tynkowanie

45421000-4 - Roboty w zakresie stolarki budowlanej

45442100-8 - Roboty malarskie

45430000-0 - Pokrywanie podłóg i ścian

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 467894,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 534759,09 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 467894,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: ILBUD INVEST Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5223247533

7.3.3) Ulica: Szeligowska 32/99

7.3.4) Miejscowość: Warszawa

7.3.5) Kod pocztowy: 01-320

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-02-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 467894,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.