eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Braniewo › Całodzienne wyżywienie wychowanków Internatu Zespołu Szkół Budowlanych w Braniewie



Ogłoszenie z dnia 2021-10-05


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Całodzienne wyżywienie wychowanków
Internatu Zespołu Szkół Budowlanych w Braniewie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Budowlanych w Braniewie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001072817

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Wiejska, 2

1.5.2.) Miejscowość: Braniewo

1.5.3.) Kod pocztowy: 14-500

1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL621 - Elbląski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zsb.iq.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: zsb.iq.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://www.zsb.iq.pl/pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


Zespół Szkół Budowlanych w Braniewie

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Całodzienne wyżywienie wychowanków
Internatu Zespołu Szkół Budowlanych w Braniewie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4307a491-064f-11ec-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00208390

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-10-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00160963/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZSB/UŻ/2/2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest: „Całodzienne wyżywienie wychowanków Internatu ZSB w Braniewie”.
W realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawcę obowiązuje „System HACCP” regulowany:
Ustawą bezpieczeństwa żywności i żywienia oraz przepisy Unii Europejskiej w zakresie bezpieczeństwa żywności.
Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy na trzy posiłki dziennie:
a. Śniadanie
b. Obiad (I danie (zupa) i II danie i napój )
c. Kolacja
Zamawiający nie zamierza dzielić zamówienia na części ze względu na konieczność łącznego wykonania usługi będących przedmiotem zamówienia (posiłek dobowy).

1. Wykonawca w ramach realizacji umowy :
- będzie zobowiązany do przygotowania i wydawania obiadów w swojej stołówce, która musi znajdować się nie dalej niż 1500 m od miejsca zakwaterowania wychowanków internatu ZSB to znaczy 14-500 Braniewo, ul Wiejska 2, woj. Warmińsko-Mazurskie i
- będzie zobowiązany do przygotowania i wydawania śniadań i kolacji w jadalni zamawiającego znajdującej się przy ul. Królewieckiej 13 przez obsługę Wykonawcy
- będzie zobowiązany do przygotowania posiłków dla co najmniej 40 osób jednocześnie
- wydanie posiłków nastąpi w wyznaczonych godzinach tj.:
w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach:
a)Śniadanie – godz. 7:00 – 8:00 –stołówka Zamawiającego
b)Obiad – godz. 14:00 –17:00- stołówka Wykonawcy
c) Kolacja – godz. 18: 30- 19:30- stołówka Zamawiającego
2. Zamawiający wymaga, aby:
- posiłki były urozmaicone, odpowiadające normom zarówno pod względem ilości, jak i jakości oraz wartości odżywczych, bogate w witaminy, dużą ilość warzyw i owoców,
- co najmniej trzy razy w tygodniu obiad zawierał pełnowartościowe białko zwierzęce,
- dodatki do głównego dania obiadowego były gotowane lub tarte,
- w każdym posiłku (śniadanie, kolacja) znajdowało się pełnowartościowe białko zwierzęce,
- w skład śniadania wchodziły róże rodzaje pieczywa oraz napoje: mleko, herbata, kawa zbożowa, kakao, wędliny, nabiał,
- Wykonawca gwarantował przygotowanie różnego rodzaju diet zgodnie z ewentualnymi zaleceniami lekarza,
- posiłki spełniały Zasady Racjonalnego Żywienia,
- posiłki były porcjowane (śniadanie, obiad, kolacja)
- posiłki spełniały zalecane normy żywności i żywienia dla młodzieży w przedziale wiekowym od 14 do 20 lat.,
3. Przygotowania posiłków maksymalnie dla 60 wychowanków. Liczba wychowanków uzależniona może być od dziennych stanów osobowych wychowanków, oraz z uwzględnieniem możliwości zaistnienia niższych stanów osobowych spowodowane wyjazdami młodzieży.
4. Wykonawca jest zobowiązany do zabezpieczenia dodatkowych 2 porcji z przyczyn nieprzewidzianych.
5. Wykonawca przedkłada Zamawiającemu projekt jadłospisu dekadowy z zaznaczeniem rodzajowo - wagowych wartości porcji na kolejny okres dekady, jadłospis jest przedstawiany do wglądu na trzy dni przed końcem trwającej dekady, jednak w przypadku, gdy Zamawiający zgłosi uwagi w jadłospisie, Wykonawca zobowiązany jest dostosować się do tych uwag i naniesienia właściwych zmian w terminie 2 dni licząc od dnia otrzymania uwag od Zamawiającego.
6. Przygotowane obiady będą wydawane przez Wykonawcę dla wychowanków internatu Zamawiającego w pomieszczeniach (jadalni - stołówki) Wykonawcy. Wykonawca zajmuje się myciem i dezynfekcją całości kompletu naczyń i sztućców.
Natomiast śniadania i kolacje będą wydawane w jadalni Zamawiającego przez Wykonawcę dla wychowanków internatu Zamawiającego. Wykonawca zajmuje się myciem i dezynfekcją całości kompletu naczyń i sztućców, zabezpiecza i utylizuje resztki pokarmowe.
7. Zamawiający udostępni pomieszczenia stołówki wraz z wyposażeniem w celu wydawania śniadań i kolacji w internacie ZSB.
8. Na Wykonawcy spoczywa obowiązek dostosowania kuchni i przestrzegania wymogów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zamawiający w każdej chwili może wnioskować o przeprowadzenie kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
9. Wykonawca ponosi pełna odpowiedzialność za przestrzeganie przepisów sanitarno-epidemiologicznych.
10. Wykonawca jest zobowiązany w okresie trwania umowy posiadać ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej deliktowej i kontraktowej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę co najmniej 100 000,00 zł w tym co najmniej 20.000,00 na jedno zdarzenie po odjęciu kwot franszyz, udziałów własnych, zmniejszeń itp. w okresie ubezpieczenia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych

55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 1320 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 1320 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 1320 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Hotel Warmia Restauracja Jakubowa Hanna Barbara Uhryn

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 170036322

7.3.4) Miejscowość: Braniewo

7.3.5) Kod pocztowy: 14-500

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-09-07

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 1320 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-06-24

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.