eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › ¦wiadczenie us³ug cateringowych na rzecz Krajowej Szko³y S±downictwa i Prokuratury w Krakowie



Og³oszenie z dnia 2023-04-25


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦wiadczenie us³ug cateringowych na rzecz Krajowej Szko³y S±downictwa i Prokuratury w Krakowie

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Krajowa Szko³a S±downictwa i Prokuratury

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 140580428

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: Przy Rondzie 5

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Kraków

1.5.3.) Kod pocztowy: 31-547

1.5.4.) Województwo: ma³opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków

1.5.7.) Numer telefonu: 12 617 96 95

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@kssip.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://www.kssip.gov.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

¦wiadczenie us³ug cateringowych na rzecz Krajowej Szko³y S±downictwa i Prokuratury w Krakowie

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-9688fafb-e294-11ed-9355-06954b8c6cb9

2.5.) Numer og³oszenia: 2023/BZP 00191996

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2023-04-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://e-propublico.pl/Zamawiajacy/AktualneOgloszenia?zamawiajacyId=d02d3ad5-085f-43bf-b39c-b8dd2427afd5

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://e-propublico.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: W niniejszym postêpowaniu komunikacja Zamawiaj±cego z Wykonawcami odbywa siê przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, za po¶rednictwem
Platformy on-line dzia³aj±cej pod adresem https://e-propublico.pl. Korzystanie z Platformy przez Wykonawcê jest bezp³atne.
Szczegó³owe informacje zawiera Rozdzia³ 8 SWZ.

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Klauzule informacyjne z art. 13 i art. 14 RODO znajduj± siê w SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: BA-X.2611.13.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak

4.1.6.) Warto¶æ zamówienia stanowi±cego przedmiot tego postêpowania (bez VAT): 554216,67 PLN

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak

4.1.14.) Okre¶lenie aspektów spo³ecznych, ¶rodowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:

Zamawiaj±cy uwzglêdni³ wymagania w zakresie dostêpno¶ci dla osób niepe³nosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich u¿ytkowników, zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy

Zamawiaj±cy okre¶li³ wymagania dotycz±ce wydajno¶ci lub funkcjonalno¶ci, zgodnie z art. 101 ust. 1 ustawy

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug cateringowych na wydarzeniach organizowanych przez Krajow± Szko³ê S±downictwa i Prokuratury w Krakowie.
2. Miejsce ¶wiadczenia us³ug cateringowych: Krajowa Szko³a S±downictwa i Prokuratury w Krakowie, ul. Przy Rondzie 5 lub w innym miejscu na terenie Krakowa wskazanym przez Zamawiaj±cego.
3. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegó³owo okre¶lony w za³±czniku nr 2 do SWZ.
4. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegó³owo okre¶lony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowi± za³±cznik nr 3 do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Us³ugi podawania posi³ków

55511000-5 - Us³ugi bufetowe oraz us³ugi kawiarniane dla ograniczonej grupy klientów

55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków

55510000-8 - Us³ugi bufetowe

55322000-3 - Us³ugi gotowania posi³ków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ udzielenia przez Wykonawcê wyja¶nieñ tre¶ci z³o¿onych przez niego ofert.
2. Zamawiaj±cy bêdzie ocenia³ oferty wed³ug nastêpuj±cych kryteriów:
Kryteria oceny ofert i ich waga:
- cena oferty – 60 pkt
- Aspekt spo³eczny (integracja zawodowa i spo³eczna) – 40 pkt
a) cena oferty
punkty w kryterium cena oferty zostan± przyznane wg wzoru:
a = (C min/C n) x 60 pkt
gdzie:
C min – cena oferty z najni¿sz± cen±,
C n – cena oferty ocenianej;
b) Aspekt spo³eczny (integracja zawodowa i spo³eczna)
Punkty w kryterium aspekt spo³eczny zostan± przyznane w nastêpuj±cy sposób:
Za skierowanie do realizacji zamówienia osób:
1) niepe³nosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i spo³ecznej oraz zatrudnianiu osób niepe³nosprawnych ( t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 100, ze zm.), lub
2) bezrobotnych w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 690 ze zm.), lub
3) poszukuj±cych pracy, niepozostaj±cych w zatrudnieniu lub niewykonuj±cych innej pracy zarobkowej, w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 690 ze zm.), lub
4) do 30. roku ¿ycia oraz po ukoñczeniu 50. roku ¿ycia, posiadaj±cych status osoby poszukuj±cej pracy, bez zatrudnienia.
zatrudnionych na podstawie umowy o pracê lub umowy cywilnoprawnej w czasie trwania umowy wykonuj±cych bezpo¶redni czynno¶ci zwi±zane z realizacj± us³ugi gotowania lub przygotowania oraz podawania posi³ków.
Wykonawca otrzyma:
• 20 punktów „AS” za 1 osobê,
• 40 punktów „AS” za 2 osoby i wiêcej osób.
W/w osoby bêd± zatrudnione przez ca³y okres trwania umowy na podstawie stosunku pracy zgodnie z art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy, je¿eli bêd± wykonywa³y czynno¶ci zwi±zane z bezpo¶redni± us³ug± gotowania lub przygotowywania posi³ków.
Ocena oferty w niniejszym kryterium dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu oferty (za³±cznik nr 1 do SWZ).
W przypadku nie wype³nienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki wskazuj±cej czy zatrudniona osoba/osoby bêd± osobami z katalogu osób wskazanego powy¿ej oferta otrzyma 0 punktów w niniejszym kryterium.
 Je¿eli w trakcie ¶wiadczenia us³ugi nast±pi okoliczno¶æ zwolnienia pracownika, wyznaczonego do realizacji zadania spe³niaj±cego kryterium „Aspekt spo³eczny”
z winy pracownika lub te¿ pracownik wypowie umowê o prace, Wykonawca zobowi±zany jest zapewniæ ci±g³o¶æ zatrudnienia innego pracownika zgodnie z opisanym powy¿ej kryterium;
 Zamawiaj±cy ma prawo do zastosowania sankcji z tytu³u niespe³nienia warunków opisanych w kryterium „Aspekt spo³eczny”(przy zaoferowaniu tego kryterium). Wysoko¶æ kar okre¶lona zosta³a w projektowanych postanowieniach umowy (za³±cznik nr 3 do SWZ);
 Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do kontroli wype³nienia zobowi±zania okre¶lonego
w pozacenowym kryterium „Aspekt spo³eczny” zgodnie z zapisami w projektowanych postanowieniach (za³±cznik nr 3 do SWZ).
3. Do oceny bêd± brane pod uwagê ceny brutto.
4. Wyniki powy¿szych dzia³añ zostan± zaokr±glone do dwóch miejsc po przecinku.
5. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, spo¶ród ofert spe³niaj±cych warunki okre¶lone w SWZ, która uzyska najwy¿sz± sumê punktów (pkt) w kryteriach wskazanych w ust. 2.
6. Maksymalna ilo¶æ punktów jak± mo¿e otrzymaæ oferta wynosi 100 ,00 pkt.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

aspekty spo³eczne, w tym integracja zawodowa i spo³eczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt spo³eczny (integracja zawodowa i spo³eczna)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Okre¶lenie aspektów spo³ecznych, ¶rodowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty spo³eczne

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c

Art. 109 ust. 1 pkt 3

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:

Oferta winna zawieraæ wszystkie dokumenty wymienione w SWZ w nastêpuj±cym uk³adzie:
1) wype³niony i podpisany przez osobê uprawnion± „Formularz oferty”
– wg Za³±cznika nr 1 do SWZ;
2) o¶wiadczenia i dokumenty, o których mowa w Rozdziale 7 ust. 2, 3 SWZ:
a) o¶wiadczenie, wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 4 do SWZ, o niepodleganiu wykluczeniu w postêpowaniu w zakresie wskazanym w rozdziale 6 SWZ.
b) w celu potwierdzenia, ¿e osoba dzia³aj±ca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania: dokumenty rejestrowe lub pe³nomocnictwo,
c) zastrze¿enie tajemnic± przedsiêbiorstwa informacji stanowi±cych tajemnicê przedsiêbiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji
(je¶li dotyczy)
3) informacje o których mowa w Rozdziale 13 ust. 11 SWZ (je¶li dotyczy).

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy wystêpuj±cy wspólnie s± zobowi±zani do ustanowienia pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu albo do reprezentowania ich w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego. Wszelka korespondencja bêdzie prowadzona przez Zamawiaj±cego wy³±cznie z pe³nomocnikiem.
2. W przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie przez Wykonawców, o¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu
w postêpowaniu, sk³ada ka¿dy z ka¿dy spo¶ród Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku o¶wiadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia Wykonawcy.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o niniejsze zamówienie, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejsz±, przed podpisaniem umowy o realizacjê zamówienia,
s± zobowi±zani przedstawiæ Zamawiaj±cemu kopiê umowy reguluj±cej wspó³pracê Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia.

Szczegó³owe informacje zawarte w SWZ

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostan± wprowadzone do umowy w sprawie zamówienia publicznego – wzór umowy zawarty jest w za³±czniku nr 3 do SWZ.
2. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ dokonania zmian postanowieñ zawartej umowy w przypadkach opisanych projektowanych postanowieñ umowy (za³±cznik nr 3 SWZ).

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okoliczno¶ciach, o których mowa w art. 95 ustawy

obejmuj±ce, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty spo³eczne

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2023-05-05 10:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://e-propublico.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-05-05 10:05

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2023-06-03

SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE

Zamawiaj±cy wykluczy z postêpowania Wykonawcê wobec którego zachodz± przes³anki okre¶lone w art. 7 ust. 1 pkt 1-3 ustawy z dnia 13.04.2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego (t.j. DZ. U. z 2023 r. poz. 129 ze zm.). Wykluczenie Wykonawcy nastêpuje na okres trwania okoliczno¶ci okre¶lonych w art. 7 ust. 1 pkt 1-3 ustawy sankcyjnej.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.