Og³oszenie z dnia 2023-04-25
Powi±zane og³oszenia:
- 2023/BZP 00257492/01 - Wynik z dnia 2023-06-13
Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦wiadczenie us³ug cateringowych na rzecz Krajowej Szko³y S±downictwa i Prokuratury w Krakowie
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Krajowa Szko³a S±downictwa i Prokuratury
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 140580428
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Przy Rondzie 5
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Kraków
1.5.3.) Kod pocztowy: 31-547
1.5.4.) Województwo: ma³opolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków
1.5.7.) Numer telefonu: 12 617 96 95
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@kssip.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://www.kssip.gov.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
¦wiadczenie us³ug cateringowych na rzecz Krajowej Szko³y S±downictwa i Prokuratury w Krakowie
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-9688fafb-e294-11ed-9355-06954b8c6cb9
2.5.) Numer og³oszenia: 2023/BZP 00191996
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2023-04-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://e-propublico.pl/Zamawiajacy/AktualneOgloszenia?zamawiajacyId=d02d3ad5-085f-43bf-b39c-b8dd2427afd53.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://e-propublico.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: W niniejszym postêpowaniu komunikacja Zamawiaj±cego z Wykonawcami odbywa siê przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, za po¶rednictwem
Platformy on-line dzia³aj±cej pod adresem https://e-propublico.pl. Korzystanie z Platformy przez Wykonawcê jest bezp³atne.
Szczegó³owe informacje zawiera Rozdzia³ 8 SWZ.
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Klauzule informacyjne z art. 13 i art. 14 RODO znajduj± siê w SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: BA-X.2611.13.2023
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak
4.1.6.) Warto¶æ zamówienia stanowi±cego przedmiot tego postêpowania (bez VAT): 554216,67 PLN
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak
4.1.14.) Okre¶lenie aspektów spo³ecznych, ¶rodowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:
Zamawiaj±cy uwzglêdni³ wymagania w zakresie dostêpno¶ci dla osób niepe³nosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich u¿ytkowników, zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy
Zamawiaj±cy okre¶li³ wymagania dotycz±ce wydajno¶ci lub funkcjonalno¶ci, zgodnie z art. 101 ust. 1 ustawy
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug cateringowych na wydarzeniach organizowanych przez Krajow± Szko³ê S±downictwa i Prokuratury w Krakowie.
2. Miejsce ¶wiadczenia us³ug cateringowych: Krajowa Szko³a S±downictwa i Prokuratury w Krakowie, ul. Przy Rondzie 5 lub w innym miejscu na terenie Krakowa wskazanym przez Zamawiaj±cego.
3. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegó³owo okre¶lony w za³±czniku nr 2 do SWZ.
4. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegó³owo okre¶lony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowi± za³±cznik nr 3 do SWZ.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Us³ugi podawania posi³ków
55511000-5 - Us³ugi bufetowe oraz us³ugi kawiarniane dla ograniczonej grupy klientów
55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków
55510000-8 - Us³ugi bufetowe
55322000-3 - Us³ugi gotowania posi³ków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ udzielenia przez Wykonawcê wyja¶nieñ tre¶ci z³o¿onych przez niego ofert.
2. Zamawiaj±cy bêdzie ocenia³ oferty wed³ug nastêpuj±cych kryteriów:
Kryteria oceny ofert i ich waga:
- cena oferty – 60 pkt
- Aspekt spo³eczny (integracja zawodowa i spo³eczna) – 40 pkt
a) cena oferty
punkty w kryterium cena oferty zostan± przyznane wg wzoru:
a = (C min/C n) x 60 pkt
gdzie:
C min – cena oferty z najni¿sz± cen±,
C n – cena oferty ocenianej;
b) Aspekt spo³eczny (integracja zawodowa i spo³eczna)
Punkty w kryterium aspekt spo³eczny zostan± przyznane w nastêpuj±cy sposób:
Za skierowanie do realizacji zamówienia osób:
1) niepe³nosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i spo³ecznej oraz zatrudnianiu osób niepe³nosprawnych ( t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 100, ze zm.), lub
2) bezrobotnych w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 690 ze zm.), lub
3) poszukuj±cych pracy, niepozostaj±cych w zatrudnieniu lub niewykonuj±cych innej pracy zarobkowej, w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 690 ze zm.), lub
4) do 30. roku ¿ycia oraz po ukoñczeniu 50. roku ¿ycia, posiadaj±cych status osoby poszukuj±cej pracy, bez zatrudnienia.
zatrudnionych na podstawie umowy o pracê lub umowy cywilnoprawnej w czasie trwania umowy wykonuj±cych bezpo¶redni czynno¶ci zwi±zane z realizacj± us³ugi gotowania lub przygotowania oraz podawania posi³ków.
Wykonawca otrzyma:
• 20 punktów „AS” za 1 osobê,
• 40 punktów „AS” za 2 osoby i wiêcej osób.
W/w osoby bêd± zatrudnione przez ca³y okres trwania umowy na podstawie stosunku pracy zgodnie z art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy, je¿eli bêd± wykonywa³y czynno¶ci zwi±zane z bezpo¶redni± us³ug± gotowania lub przygotowywania posi³ków.
Ocena oferty w niniejszym kryterium dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu oferty (za³±cznik nr 1 do SWZ).
W przypadku nie wype³nienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki wskazuj±cej czy zatrudniona osoba/osoby bêd± osobami z katalogu osób wskazanego powy¿ej oferta otrzyma 0 punktów w niniejszym kryterium.
Je¿eli w trakcie ¶wiadczenia us³ugi nast±pi okoliczno¶æ zwolnienia pracownika, wyznaczonego do realizacji zadania spe³niaj±cego kryterium „Aspekt spo³eczny”
z winy pracownika lub te¿ pracownik wypowie umowê o prace, Wykonawca zobowi±zany jest zapewniæ ci±g³o¶æ zatrudnienia innego pracownika zgodnie z opisanym powy¿ej kryterium;
Zamawiaj±cy ma prawo do zastosowania sankcji z tytu³u niespe³nienia warunków opisanych w kryterium „Aspekt spo³eczny”(przy zaoferowaniu tego kryterium). Wysoko¶æ kar okre¶lona zosta³a w projektowanych postanowieniach umowy (za³±cznik nr 3 do SWZ);
Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do kontroli wype³nienia zobowi±zania okre¶lonego
w pozacenowym kryterium „Aspekt spo³eczny” zgodnie z zapisami w projektowanych postanowieniach (za³±cznik nr 3 do SWZ).
3. Do oceny bêd± brane pod uwagê ceny brutto.
4. Wyniki powy¿szych dzia³añ zostan± zaokr±glone do dwóch miejsc po przecinku.
5. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, spo¶ród ofert spe³niaj±cych warunki okre¶lone w SWZ, która uzyska najwy¿sz± sumê punktów (pkt) w kryteriach wskazanych w ust. 2.
6. Maksymalna ilo¶æ punktów jak± mo¿e otrzymaæ oferta wynosi 100 ,00 pkt.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
aspekty spo³eczne, w tym integracja zawodowa i spo³eczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt spo³eczny (integracja zawodowa i spo³eczna)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak
4.3.11.) Okre¶lenie aspektów spo³ecznych, ¶rodowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty spo³eczne
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c
Art. 109 ust. 1 pkt 3
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:
Oferta winna zawieraæ wszystkie dokumenty wymienione w SWZ w nastêpuj±cym uk³adzie:1) wype³niony i podpisany przez osobê uprawnion± „Formularz oferty”
– wg Za³±cznika nr 1 do SWZ;
2) o¶wiadczenia i dokumenty, o których mowa w Rozdziale 7 ust. 2, 3 SWZ:
a) o¶wiadczenie, wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 4 do SWZ, o niepodleganiu wykluczeniu w postêpowaniu w zakresie wskazanym w rozdziale 6 SWZ.
b) w celu potwierdzenia, ¿e osoba dzia³aj±ca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania: dokumenty rejestrowe lub pe³nomocnictwo,
c) zastrze¿enie tajemnic± przedsiêbiorstwa informacji stanowi±cych tajemnicê przedsiêbiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji
(je¶li dotyczy)
3) informacje o których mowa w Rozdziale 13 ust. 11 SWZ (je¶li dotyczy).
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy wystêpuj±cy wspólnie s± zobowi±zani do ustanowienia pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu albo do reprezentowania ich w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego. Wszelka korespondencja bêdzie prowadzona przez Zamawiaj±cego wy³±cznie z pe³nomocnikiem.2. W przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie przez Wykonawców, o¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu
w postêpowaniu, sk³ada ka¿dy z ka¿dy spo¶ród Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku o¶wiadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia Wykonawcy.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o niniejsze zamówienie, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejsz±, przed podpisaniem umowy o realizacjê zamówienia,
s± zobowi±zani przedstawiæ Zamawiaj±cemu kopiê umowy reguluj±cej wspó³pracê Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia.
Szczegó³owe informacje zawarte w SWZ
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostan± wprowadzone do umowy w sprawie zamówienia publicznego – wzór umowy zawarty jest w za³±czniku nr 3 do SWZ.2. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ dokonania zmian postanowieñ zawartej umowy w przypadkach opisanych projektowanych postanowieñ umowy (za³±cznik nr 3 SWZ).
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Tak
7.6.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okoliczno¶ciach, o których mowa w art. 95 ustawy
obejmuj±ce, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty spo³eczne
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2023-05-05 10:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://e-propublico.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-05-05 10:05
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2023-06-03
SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE
Zamawiaj±cy wykluczy z postêpowania Wykonawcê wobec którego zachodz± przes³anki okre¶lone w art. 7 ust. 1 pkt 1-3 ustawy z dnia 13.04.2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego (t.j. DZ. U. z 2023 r. poz. 129 ze zm.). Wykluczenie Wykonawcy nastêpuje na okres trwania okoliczno¶ci okre¶lonych w art. 7 ust. 1 pkt 1-3 ustawy sankcyjnej.INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Budowa przej¶cia dla pieszych na skrzy¿owaniu ul. Krasickiego z ul. Orawsk±
- NAJEM ULTRAD¬WIÊKOWEGO ASPIRATORA TKANEK
- Wykonanie robót budowlanych: modernizacyjnych - malarskich - posadzkarskich -elektrycznych przy ul. Jana Sas-Zubrzyckiego 10 w Krakowie
- Dostawa chromatografu cieczowego (HPLC/UHPLC) z wyposa¿eniem i oprogramowaniem
- Zapewnienie obs³ugi w zakresie rezerwacji i sprzeda¿y miejsc noclegowych na potrzeby Krakowskiego Biura Festiwalowego
- Kompleksowa us³uga sprz±tania wraz z obs³ug± portiersk±, szatniarsk± i bie¿±cym utrzymaniem gospodarczo - technicznym budynku Auli Koncertowej "Florianka"
wiêcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Us³ugi restauracyjne na rzecz uczniów Szko³y Podstawowej nr 68 im. II Tysi±clecia Wroc³awia we Wroc³awiu w roku szkolnym 2024/2025.
- dostawa posi³ków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu "£ódzkie gra w szachy"
- ¦wiadczenie us³ug w zakresie ca³odziennego ¿ywienia pacjentów Oddzia³u Rehabilitacyjnego oraz Oddzia³u Rehabilitacji Pulmonologicznej w Krzy¿ewie - powtórka
- Us³uga spo³eczna polegaj±ca ¶wiadczeniu us³ug wy¿ywienia na potrzeby dla Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Paw³a II z podzia³em na 2 czê¶ci
- Us³uga cateringu dla uczestników projektu "Dzi¶ uczeñ - jutro student"
- Us³uga ¿ywienia pacjentów szpitala i pensjonariuszy Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego
wiêcej: Us³ugi podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.