eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zawiercie › Sukcesywna dostawa suszu konferencyjnego w ramach realiz. projektu 9.1.1. "Wzmacnianie potencjału społeczno - zaw." na lata 2020-2022 II Etap współfina. ze środków EFS.



Ogłoszenie z dnia 2021-09-22


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa suszu konferencyjnego w ramach realiz. projektu 9.1.1. „Wzmacnianie
potencjału społeczno – zaw.” na lata 2020-2022 II Etap współfina. ze środków EFS.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zawierciu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 003462043

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Piłsudskiego 47

1.5.2.) Miejscowość: Zawiercie

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-400

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki

1.5.7.) Numer telefonu: 032 672 21 34

1.5.8.) Numer faksu: Nie dotyczy

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mops@mopszawiercie.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopszawiercie.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://mops-zawiercie.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa suszu konferencyjnego w ramach realiz. projektu 9.1.1. „Wzmacnianie
potencjału społeczno – zaw.” na lata 2020-2022 II Etap współfina. ze środków EFS.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b9675edd-bcd4-11eb-911f-9ad5f74c2a25

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00189281

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-09-22

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004330/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 dostawa suszu konferencyjnego w ramach projektu "Wzmacnianie potencjału społeczno-zawodowego" na lata 2020-2022 - II etapie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.12.) Nazwa projektu lub programu:

Zadanie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach RPO WSL na lata 2014- 2020 (Europejski Fundusz Społeczny) w ramach realizowanego projektu 9.1.1. „Wzmacnianie potencjału społeczno – zawodowego” na lata 2020-2022 II Etap.

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00063987/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: PN/2/2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 12977,61 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa suszu konferencyjnego na koszt i ryzyko
Wykonawcy do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu, ul. Niedziałkowskiego 22,
obejmującego następujący asortyment:a/ Ciastka MIX (Pierniki w czekoladzie z nadzieniem -
skład: czekolada min.28%, cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny palmowy;
Herbatniki mieszanka z nadzieniem, z masą - skład: cukier, tłuszcz roślinny, polewa kakaowa,
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, orzechy arachidowe, kakao, mleko odtłuszczone w
proszku, olej roślinny; Ciastka typu biszkopty z galaretką owocową oblewane czekoladą; Ciastka
typu markizy – herbatniki z kremem kakaowym lub orzechowym lub waniliowym lub chałwowym;
Ciastka kokosowe - skład: cukier, olej palmowy, wiórki kokosowe (min.15%); Ciastka kruche z
cukrem - skład: cukier, mąka pszenna, tłuszcz roślinny palmowy; Rurki z nadzieniem - skład:
cukier, tłuszcz palmowy, odtłuszczone mleko w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu,
Andruty, wafel – opłatek, bez konserwantów - skład: mąka pszenna, woda, cukier, olej
rzepakowy;b/ kawa rozpuszczalna 100% naturalna, 200g – w ilości 44 sztuk;c/ kawa naturalna
mielona, 100% arabica, 250g – w ilości 40 sztuk;d/ herbata czarna ekspresowa op.100 x 2g – w
ilości 21 opakowań;e/ herbata owocowa ekspresowa, 50g, różne smaki – w ilości 99
opakowań;f/ paluszki słone duże opakowanie 320g (+/- 5%) – w ilości 112 opakowań;g/ paluszki
z sezamem duże opakowanie 320g (+/- 5%) – w ilości 112 opakowań;h/ cukier biały 1kg – w
ilości 12kg;i/ cukier trzcinowy 1kg – w ilości 5kg;j/ śmietanka w płynie do kawy, op. 10szt/10g – w
ilości 156 opakowań;k/ woda niegazowana o pojemności 0,5l – w ilości 2700 sztuk;l/ woda
gazowana o pojemności 0,5l – w ilości 1300 sztuk;ł/ sok owocowy, 300ml, 100% pasteryzowany,
nie zawierający dodatków smakowych, zapachowych , konserwantów, bez dodatku cukru – w
ilości 1350 sztuk;m/ kubek jednorazowy do zimnych napojów o pojemności 200ml (1op=100szt)
– w ilości 36 opakowańn/ kubek jednorazowy do ciepłych napojów o pojemności 200ml
(1op=100szt) – w ilości 36 opakowań;o/ łyżeczki jednorazowe małe (1op = 100szt) – w ilości 36
opakowań;p/ mieszanka suszonych owoców (żurawina, jagody, rodzynki, śliwki, 250g – w ilości
8 kg;r/ batonik śniadaniowy/ zbożowy z ziarnami/suszonymi owocami 40g – w ilości 8 kg.2.
Dostarczone produkty muszą być odpowiednio oznakowane, tj. opatrzone etykietą z opisem Dostarczone produkty muszą być odpowiednio oznakowane, tj. opatrzone etykietą z opisem
produktu, numerem partii, wagą, terminem przydatności do spożycia. 3. Dostawy będą
realizowane sukcesywnie w ilościach, terminie i według wskazań określonych przez
Zamawiającego, stosownie do zaistniałych potrzeb począwszy od dnia zawarcia umowy. 4.
Zamówienie każdej dostawy będzie się odbywało telefonicznie lub drogą elektroniczną z
jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 7.00-15.00 średnio 1 raz na dwa miesiące.5.
Wykonawca będzie realizował dostawy towarów na własny koszt do siedziby Zamawiającego w
godzinach pracy Zamawiającego.6. Termin przydatności do spożycia artykułów spożywczych od
chwili dostarczenia produktu do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym
produkt zachowuje zdatność do spożycia określoną na etykiecie. W przypadku dostawy
przedmiotu zamówienia z krótszą datą ważności niż wyżej wymieniona, Zamawiający ma prawo
zwrotu przedmiotu zamówienia przed upływem terminu jego ważności. 7. Reklamacje z tytułu jakości, ilości dostawy towaru będą zgłaszane przez Zamawiającego w dniu, w którym
dostarczono wadliwy towar. Wykonawca zobowiązuje się do wymiany wadliwego towaru na
towary wolne od wad i spełniające wymagania jakościowe, na koszt własny. Zamawiający może
zwrócić całą partię towarów Wykonawcy odmawiając jednocześnie zapłaty.8. Wykonawca
będzie realizował zamówienia do Zamawiającego środkami transportu dostosowanymi do
przewozu żywności, zgodnie z odpowiednimi wymogami sanitarnymi, w sposób zapobiegającym
utracie walorów smakowych i odżywczych, w opakowaniach Wykonawcy, za które on nie będzie
pobierał opłat, a Zamawiający zobowiązany będzie do ich zwrotu. 9. Dostawa nastąpi na koszt i
ryzyko Wykonawcy. Środek transportu musi być przystosowany do przewożenia tego typu
towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi, w sposób zapobiegający utracie
walorów smakowych i odżywczych.10. Środek transportu winien być przystosowany do
przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich
jakości.11. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towaru do pomieszczeń wskazanych
przez Zamawiającego. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy
wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. 12. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie
produktów równoważnych lub zaoferowanie rozwiązań równoważnych, z zachowaniem
podanych w opisie wymagań minimalnych dla danego produktu. Gramatura oferowanego
produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego przez
Zamawiającego. Zaoferowany produkt musi posiadać co najmniej takie same walory
organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie
co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego i
nie obniżą określonych przez Zamawiającego standardów.. Wykonawca oferując produkt
równoważny musi jednocześnie zaznaczyć w ofercie jakiego produktu dotyczy oferta
równoważna – co proponuje Wykonawca jako produkt równoważny. Ponadto produkt należy
opisać w taki sposób, aby potwierdzić, że spełnia wymogi Zamawiającego i załączyć do oferty
dokumenty potwierdzające, że zastosowane rozwiązania równoważne spełniają wymogi
Zamawiającego. 13. Wielkości zamówienia podane w Załączniku nr 1 a do SIWZ – w formularzu
asortymentowo -cenowym są wielkościami szacunkowymi, jakie Zamawiający planuje zakupić w
okresie obowiązywania umowy. Zamawiający dopuszcza możliwość zmian ilości
poszczególnych pozycji asortymentu z zastrzeżeniem dokonywania przez Zamawiającego
zakupów do maksymalnej kwoty łącznej określonej w umowie. Z tytułu zmniejszenia kwoty
wynagrodzenia Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe. Zamawiający
informuje, że wynagrodzenie wyniesie nie mniej niż 70% ceny podanej w formularzu oferty.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 13826,31 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 13826,31 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 13826,31 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzględnia określone w kryteriach:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: „Społem” PSS

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 000821458

7.3.3) Ulica: Ul. Mostowa 22

7.3.4) Miejscowość: Zawiercie

7.3.5) Kod pocztowy: 42-400

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-06-14

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 13826,31 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2021-06-14 do 2022-10-29

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe

w zakresie żądania określonej etykiety lub wskazania mającego zastosowanie wymagania określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety społecznej

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Pełna nazwa zamówienia: Sukcesywna dostawa suszu konferencyjnego w ramach
realizowanego projektu 9.1.1. „Wzmacnianie potencjału społeczno – zawodowego” na lata 2020-
2022 II Etap współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.