Ogłoszenie z dnia 2021-09-22
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00158931/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-08-24
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków dla uczniów Szkół Podstawowych i Przedszkola Samorządowego w Gminie Izbica
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA IZBICA
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 950371703
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Gminna 4
1.5.2.) Miejscowość: Izbica-Wieś
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-375
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ugizbica@mbnet.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://ugizbica.bip.e-zeto.eu/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków dla uczniów Szkół Podstawowych i Przedszkola Samorządowego w Gminie Izbica2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-fd433203-04df-11ec-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00188426
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-09-22
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00001681/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.5 Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków dla uczniów Szkół Podstawowych i Przedszkola Samorządowego w Gminie Izbica
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00158931/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.272.5.2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest „Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków dla uczniów Szkół Podstawowych i Przedszkola Samorządowego w Gminie Izbica”. Przewidywana liczba obiadów wynosi 147 dziennie we wszystkie dni nauki szkolnej określone przez Ministra Edukacji Narodowej w kalendarzu roku szkolnego 2021/2022 z uwzględnieniem przerw w nauce, tj. przyjmuje się 192 dni, razem 28 224 posiłków. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków. Ewentualne zmiany ilości Zamawiający będzie zgłaszać Wykonawcy najpóźniej do godziny 9:00
danego dnia. W imieniu Zamawiającego z Wykonawcą kontaktować się będą pracownicy poszczególnych szkół i przedszkola. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wyłącznie za posiłki rzeczywiście wydane, zgodnie z
codziennym zapotrzebowaniem. Dostawa posiłków będzie się odbywać od dnia podpisania umowy do dnia 24.06.2022r. (bez uwzględniania dni rozpoczęcia oraz zakończenia roku szkolnego) od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od nauki. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą
organizacji dnia szkoły/przedszkola, dostawa obiadu odbędzie się w inny dzień i o innej godzinie – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia tygodniowego jadłospisu, z co najmniej 3-
dniowym wyprzedzeniem, do akceptacji Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym jadłospisem. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. 2020 poz. 2021 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy – Rozporządzenie
Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Bezwzględnie przestrzegać należy norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywności i Żywienia. Obiady muszą być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
Posiłki dostarczane będą naprzemiennie tj. zupa z pieczywem, w następnym dniu: danie mięsne/rybne z ziemniakami/kaszą/ryżem, surówką i napojem/kompotem lub danie jarskie/półmięsne z napojem/kompotem.
Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe i ilościowe:
– jadłospis dwudekadowy winien być urozmaicony – rodzaj zupy nie może się powtarzać w ciągu tygodnia, natomiast rodzaj drugiego dania w dekadzie;
– w ciągu tygodnia co najmniej dwa razy powinien być dostarczany obiad z drugim daniem mięsnym/rybnym, a jeden raz danie jarskie/półmięsne (wykluczając risotto z mięsem i bigos);
– potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z wysokiej jakości składników – świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych
– konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;
– w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Mięso powinno być miękkie;
– do przygotowania posiłków zaleca się stosowanie tłuszczów roślinnych (co za tym idzie – ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców,
w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj,
cukru i soli;
– zupy winny być sporządzone na wywarze warzywno-mięsnym;
– istotna jest estetyka potraw i posiłków;
– posiłki powinny być przygotowane ze składników wcześniej nieprzetworzonych (świeżego
mięsa, surowych warzyw i owoców). W sezonie zimowym dopuszcza się przygotowanie
posiłków na bazie półproduktów;
– nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków w proszku typu
puree.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 211678,65 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 211680,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 211680,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Spółdzielnia Socjalna Polka
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5641795444
7.3.4) Miejscowość: Izbica Wieś
7.3.5) Kod pocztowy: 22-375
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-09-13
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 211680,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2022-06-24PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ DZIECI ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 9 WE WROCŁAWIU
- SP 77/5/2024 Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 77 im. T. Różewicza we Wrocławiu
- Świadczenie usługi przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków
- świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie obiadów i wydaniu posiłków oraz obsłudze stołówek w szkołach podstawowych na terenie Gminy Tarnowo Podgórne
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 im. Henryka Sucharskiego we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- Świadczenie usługi przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.