eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZU ROŚLINNEGO DO SMAROWANIA PIECZYWA



Ogłoszenie z dnia 2022-05-20


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZU ROŚLINNEGO DO SMAROWANIA PIECZYWA

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ARESZT ŚLEDCZY W GDAŃSKU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000626490

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Kurkowa 12

1.5.2.) Miejscowość: Gdańsk

1.5.3.) Kod pocztowy: 80-803

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_gdansk@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://sw.gov.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


Areszt Śledczy

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZU ROŚLINNEGO DO SMAROWANIA PIECZYWA

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4b4bdd1a-d040-11ec-9ed6-82024ae9c4d2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00169793

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-05-20

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00044243/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.5 PRODUKTY MLECZARSKIE I TŁUSZCZ ROŚLINNY DO SMAROWANIA PIECZYWA

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00151160/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: TP/05/2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 596300,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

BLOK ŻÓŁTY – Wyrób seropodobny typu ser twardy, o zawartość tłuszczu – nie mniejszej niż 17% w 100 g produktu, bez oczek lub małe oczka nieregularne, łagodny: 400 kg

JOGURT NATURALNY - Konsystencja jednolita w całej masie, kremowa, bez grudek, lekko luźna, barwa jednolita biała do lekko kremowej, smak i zapach: czysty, lekko kwaśny; bez cukru, o zawartości tłuszczu od 1,5% do 2,5% w 100 g produktu; w opakowaniach jednostkowych (kubek) od 120 g do 180 g netto: 420 kg

MLEKO W PROSZKU ODTŁUSZCZONE – Rozpuszczalne (granulowane, instant), wygląd: sypki proszek, jednolity, drobno rozpylony, barwa białokremowa; w opakowaniach (worek) w przedziale od 0,5 kg do 50 kg netto, o zawartości: tłuszczu – nie większej niż 1,5%; wody – nie większej niż 5% w 100 g produktu: 6 100 kg

SER TOPIONY KREMOWY ŚMIETANKOWY, KOSTKA LUB BATON – Barwa naturalna; smak i zapach: charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia; w opakowaniach jednostkowych 100 g netto: 2 420 kg

SER TOPIONY KREMOWY ŚMIETANKOWY, KRĄŻEK – Barwa naturalna; smak i zapach: charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia; zapakowane w okrągłe kartonikowe opakowanie, porcjowany w 8 trójkącików po 15 – 25 g netto/szt.: 600 kg

SER TOPIONY KREMOWY ŚMIETANKOWY, W PLASTRACH – Barwa naturalna; smak i zapach: charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia; każdy plaster oddzielnie foliowany, zawartość netto od 120 g do 180 g: 350 kg

SER ŻÓŁTY TWARDY – Tłusty lub półtłusty. Kształt: płaski cylinder lub blok, skórka gładka, mocna, pokryta parafiną ściśle przylegająca do skórki; bez oczek lub małe oczka nieregularne; barwa naturalna, w serach barwionych żółta, jednolita w całej masie; smak i zapach: delikatny, łagodny, lekko orzechowy, aromatyczny; o zawartości tłuszczu w suchej masie – nie mniejszej niż 40%; masa cylindra/ bloku około 3 kg: 300 kg

SEREK HOMOGENIZOWANY NATURALNY – Barwa biała do lekko kremowej; struktura i konsystencja jednolita, dobra do smarowania; smak i zapach: czysty, łagodny, lekko kwaśny; bez cukru, o zawartości tłuszczu – nie mniejszej niż 5% w suchej masie; w opakowaniach jednostkowych (kubek) od 120 g do 150 g netto: 450 kg

SEREK HOMOGENIZOWANY WANILIOWY – Barwa lekko kremowa; struktura i konsystencja jednolita, dobra do smarowania; smak i zapach: czysty, łagodny, lekko kwaśny; bez cukru, o zawartości tłuszczu – nie mniejszej niż 5% w suchej masie; w opakowaniach jednostkowych (kubek) od 120 g do 150 g netto: 4 800 kg

SEREK TWAROGOWY FROMAGE NATURALNY – Konsystencja smarowalna, jednolita, zwarta, bez grudek, barwa naturalna – biała, smak i zapach: czysty, łagodny, lekko kwaśny; w opakowaniach jednostkowych (kubek lub kostka) od 75 g do 100 g netto: 1 200 kg

SEREK TWAROGOWY FROMAGE SMAKOWY – Konsystencja smarowalna, jednolita, zwarta, bez grudek; różne smaki (z chrzanem, papryką, czosnkiem, ziołami), barwa charakterystyczna dla użytych dodatków, smak i zapach: czysty, lekko kwaśny, wyraźny dla użytych dodatków; widoczne cząstki użytych dodatków; w opakowaniach jednostkowych (kubek lub kostka) od 75 g do 100 g netto: 2 100 kg

SEREK TWAROGOWY KANAPKOWY NATURALNY – Konsystencja smarowalna, jednolita, bez grudek, o miękkiej strukturze, smak i zapach: czysty, typowy dla twarożku, lekko kwaśny; w opakowaniach jednostkowych (kubek) od 120 g do 150 g netto: 250 kg

SEREK TYPU GRANI, WIEJSKI – Ser twarogowy ziarnisty, struktura i konsystencja jednolita, porowata, z wyraźnymi kształtnymi grudkami przypominającymi swym wyglądem rozdrobniony styropian, w lekko płynnym serze, barwa biała; smak i zapach: czysty, łagodny, lekko kwaśno–słonawy, wyraźny smak i zapach mleczny; zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 30%; w opakowaniach jednostkowych (kubek) w wadze 150 g netto: 830 kg

ŚMIETANKA UHT 12% - Płyn jednorodny, bez grudek; barwa jednolita jasnokremowa do kremowej, konsystencja płynna, smak i zapach: czysty, lekko słodki; w opakowaniach jednostkowych (kartonik) od 0,5 do 1 l: 2 550 l

TWARÓG PÓŁTŁUSTY – Struktura i konsystencja jednolita, zwarta, barwa biała, smak i zapach: czysty, łagodny, lekko kwaśny, w kostce o wadze jednostkowej od 0,2 do 1 kg, o zawartości tłuszczu nie mniej niż 3,5% w 100 g produktu: 4 800 kg

4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15551300-8 - Jogurt

15511700-0 - Mleko w proszku

15545000-0 - Pasty serowe do smarowania

15544000-3 - Ser twardy

15512000-0 - Śmietana

15542100-0 - Ser twarogowy

4.5.5.) Wartość części: 410800,00 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

TŁUSZCZ ROŚLINNY DO SMAROWANIA PIECZYWA - Konsystencja jednolita, zwarta, łatwa do smarowania, podczas krojenia nie może się kruszyć, o zawartości tłuszczu – poniżej 80%, produkt nie może zawierać w składzie mleka i produktów na bazie mleka, w kostce o wadze jednostkowej od 200 g do 250 g netto, opakowanie jednostkowe: papier pergaminowy, folia aluminiowa laminowana lub papier parafinowany: 26 500 kg

4.5.3.) Główny kod CPV: 15431200-0 - Beztłuszczowe lub niskotłuszczowe produkty do smarowania

4.5.5.) Wartość części: 185500,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Wszystkie oferty przewyższają kwotę, jaką Zamawiający przeznaczył na realizację zamówienia. Oferta z najniższą ceną (Firma Marit Julita Laga, ul. Jana Karwasza 19, 84–107 Starzyński Dwór) przewyższa o 21 834,00 zł kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zamówienia.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 432634,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 455665,00 PLN

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Wszystkie oferty przewyższają kwotę, jaką Zamawiający przeznaczył na realizację zamówienia. Oferta z najniższą ceną (OL–TRADE s.c. M. Olek, R. Pająk, D. Gorycki, ul. Powstańców 127, 31–670 Kraków) przewyższa o 21 200,00 zł kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zamówienia.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 206700,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 235850,00 PLN

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.