Ogłoszenie z dnia 2023-03-15
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00122335/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-03-06
- 2023/BZP 00131077/01 - Modyfikacja z dnia 2023-03-10
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie oraz wydawanie gorących posiłków w punkcie żywieniowym.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy
1.3.) Oddział zamawiającego: Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 010847964
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Jana Cybisa 7
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 02-784
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.7.) Numer telefonu: 22 5441200
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@ops-ursynow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://ops-ursynow.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-2168d8f7-b8ee-11ed-9236-36fed59ea7dd1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie oraz wydawanie gorących posiłków w punkcie żywieniowym.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-2168d8f7-b8ee-11ed-9236-36fed59ea7dd
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00137389
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-03-15
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00032123/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu, porcjowaniu i wydawaniu gorących posiłków w punkcie żywieniowym na terenie dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00122335
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 1/2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowywaniu oraz wydawaniu gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy w punkcie żywieniowym na terenie Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w Załączniku nr 4 do SWZ.
3. Zamówienie musi być realizowane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz.U. z 2022 r., poz. 213 z późn. zm.).
4. Łączna liczba gorących posiłków będzie wynosić 11 640. Szacowana miesięczna liczba zamawianych gorących posiłków będzie wynosić około 970.
5. Liczba gorących posiłków będzie ulegać zmianie w zależności od bieżących potrzeb osób kwalifikujących się do tego rodzaju pomocy społecznej. Przewiduje się, iż zamówienie zostanie zrealizowane na poziomie nie mniejszym niż 70% całkowitej wartości zamówienia.
6. Wykonawca będzie wydawał posiłki 7 dni w tygodniu od godz. 12.00 do godz. 15.00.
7. Wykonawca na żądanie Zamawiającego zobowiązany będzie zapewnić posiłki dietetyczne, w szczególności lekkostrawne, cukrzycowe, niskobiałkowe, wysokobiałkowe lub wegetariańskie. Ich ilość uzależniona będzie od rzeczywistych potrzeb zgłaszanych przez osoby uprawnione do korzystania z nich, jednakże nie więcej niż 60% wszystkich posiłków, o których mowa w ust. 4.
8. Wykonawca może przygotowywać posiłki w kuchni w punkcie żywieniowym lub w kuchni zlokalizowanej w odrębnej lokalizacji. Wykonawca, który nie posiada kuchni w miejscu wydawania gorących posiłków, zobowiązany jest do dowozu posiłków środkiem transportu przeznaczonym wyłącznie do tego celu. W tym przypadku jakość i temperatura posiłków muszą również spełniać wymagania Zamawiającego.
Uzupełnienie Opisu Przedmiotu Zamówienia stanowią warunki realizacji Przedmiotu Zamówienia zawarte w Wzorze Umowy, stanowiących Załącznik nr 5 do SWZ.
Szczegóły w Rozdziale IV SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Do Zamawiającego wpłynęła jedna oferta złożona przez Wykonawcę Agencja Służby Społecznej Kościelak Spółka Jawna z siedzibą przy ul. Kwiatowej 9 w Warszawie (kod pocztowy: 02-579), która opiewa na kwotę 302.640,00 zł brutto (kwota podana w Informacji z otwarcia ofert). Wartości jedynej oferty znacząco przekracza możliwości finansowe Zamawiającego. Kwota jaką Zamawiający zamierzał przeznaczyć na realizację zamówienia wynosiła bowiem 227.664,44 zł brutto. Zamawiający nie ma możliwości zwiększenia tej kwoty.Z uwagi na fakt, iż Zamawiający nie posiada środków na zwiększenie kwoty zabezpieczonej na realizację zamówienia postanowiono o unieważnieniu niniejszego postępowania.
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 302640 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 302640 PLN
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa narzędzi chirurgicznych na potrzeby Szpitala Czerniakowskiego sp. z o.o.
- "Modernizacja systemu monitoringu m.st. Warszawy tj. wymiana 17 analogowych punktów kamerowych na cyfrowe Full HD wraz z modernizacją szafek"
- Zakup usługi dostępu do platformy e-learningowej wraz z elektronizacją treści
- Remont pięciu lokali mieszkalnych - pustostanów na terenie Dzielnicy Ochota m.st. Warszawy
- Usługa serwisu serwerowni kontenerowej (kontenery i całe wyposażenie techniczne) oraz wydłużenia gwarancji producenta urządzeń znajdujących się w serwerowni IFPS
- Kompleksowa obsługa zakupu biletów lotniczych
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi cateringowe w ramach poddziałania 1.2 "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych" w zakresie produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka na cele paszowe.
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu oraz Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym SPZZOZ w Przysusze (w systemie cateringowym)/2
- Prowadzenie stołówki w Samorządowym Przedszkolu w Skomielnej Białej
- "Realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomicznych na terenie miasta Zabrze z podziałem na 8 części"
- ŚWIADCZENIE USŁUG ŻYWIENIA W ZAKRESIE PRZYGOTOWYWANIA I DOSTARCZANIA GOTOWYCH POSIŁKÓW (CAŁODOBOWE WYŻYWIENIE) DLA PACJENTÓW SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO ZESPOŁU ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ W SIERPCU
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dla studentów AWF Warszawa zaliczających przedmiot "Obóz letni" w Ośrodku Dydaktyczno - Sportowym AWF Piękna Góra / k. Giżycka
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.