eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › DOSTAWY ARTYKUŁÓW MIĘSNYCH DROBIOWYCH



Ogłoszenie z dnia 2022-04-25


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
DOSTAWY ARTYKUŁÓW MIĘSNYCH DROBIOWYCH

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ARESZT ŚLEDCZY W GDAŃSKU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000626490

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Kurkowa 12

1.5.2.) Miejscowość: Gdańsk

1.5.3.) Kod pocztowy: 80-803

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_gdansk@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://sw.gov.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


Areszt Śledczy

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWY ARTYKUŁÓW MIĘSNYCH DROBIOWYCH

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-adf0120d-b17e-11ec-baa2-b6d934483bfb

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00133447

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-04-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00044243/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.4 ARTYKUŁY MIĘSNE DROBIOWE

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00106640/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: TP/03/2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 404323,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

MIELONKA DROBIOWA – Drobno lub średnio rozdrobniona, o zawartości: białka nie mniej niż 11%, tłuszczu nie więcej niż 20%: 2 200 kg

MORTADELA DROBIOWA – Drobno rozdrobniona, parzona, homogenizowana, o zawartości: białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25%: 3 200 kg

PARÓWKI CIENKIE DROBIOWE – Drobno rozdrobnione, parzone, homogenizowane, o zawartości: białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25%: 1 750 kg

PASZTETOWA DROBIOWA – Konsystencja dość ścisła, dopuszcza się nieliczne pęcherze powietrza pod osłonką. Zawartość: mięso drobiowe nie mniej niż 50%, wątroba drobiowa, sól, przyprawy. Smak charakterystyczny dla wyrobu. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone, niedopuszczalne są skupiska jednego ze składników i nadmierne zacieki z tłuszczu: 1 000 kg

PIECZEŃ DROBIOWA – Średnio rozdrobniona, bez przypraw, o zawartości: mięsa drobiowego w wyrobie gotowym nie mniej niż 60%, białka nie mniej niż 11%, tłuszczu nie więcej niż 20%. Dopuszcza się pakowanie w foremki: 1 350 kg

PIERŚ DROBIOWA – Wyrób otrzymany z całych lub rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych indyka lub kurczaka z dodatkiem wody, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, parzona: 350 kg

POLĘDWICA DROBIOWA – Wyłącznie z drobiu, średnio rozdrobniona, o zawartości: mięsa drobiowego w wyrobie gotowym nie mniej niż 60%, białka nie mniej niż 11%, tłuszczu nie więcej niż 20%: 400 kg

SERDELKI DROBIOWE – Drobno rozdrobnione, parzone, homogenizowane, o zawartości: białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25%: 2 800 kg

SZYNKA DROBIOWA – Wyrób otrzymany z całych lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych indyka lub kurczaka z dodatkiem wody, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, parzona: 400 kg

SZYNKA MIELONA DROBIOWA – Średnio rozdrobniona, o zawartości: mięsa drobiowego w wyrobie gotowym nie mniej niż 60%, białka nie mniej niż 11%, tłuszczu nie więcej niż 20%: 1 350 kg

ŚNIADANIOWA DROBIOWA – Wyrób w formie „batonu”, zamykany klipsem. Pakowany w atmosferze ochronnej. Wygląd na przekroju: surowce równomiernie rozłożone, niedopuszczalne są skupiska jednego ze składników i nadmierne zacieki z tłuszczu. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. Konsystencja: ścisła, plaster grubości 3 mm nie powinien się rozpadać: 750 kg

TYROLSKA DROBIOWA – Wyrób w formie „batonu”, zamykany klipsem. Pakowany w atmosferze ochronnej. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone, niedopuszczalne są skupiska jednego ze składników i nadmierne zacieki z tłuszczu. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. Konsystencja: ścisła, plaster grubości 3 mm nie powinien się rozpadać: 800 kg

ZWYCZAJNA DROBIOWA – Średnio rozdrobniona, parzona, o zawartości: białka nie mniej niż 11%, tłuszczu nie więcej niż 20%: 1 200 kg

4.5.3.) Główny kod CPV: 15131135-0 - Wędliny drobiowe

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15131310-1 - Pasztety

4.5.5.) Wartość części: 229145,00 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

FILET Z KURCZAKA ŚWIEŻY – Mięso świeże, niemrożone, uzyskane z tuszek kurcząt, zawierające mięśnie piersiowe bez: skóry, kości klatki piersiowej, grzbietu i ścięgien; filety powinny być właściwie umięśnione, mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, zapach naturalny dla mięsa drobiowego świeżego; powierzchnia czysta, gładka, niepostrzępiona, bez opiłków kości i tłuszczu: 150 kg

KURCZAK CAŁY MROŻONY – Tuszka kurczaka cała, patroszona, bez podrobów, mięso mrożone. Waga 1 szt. około 2 kg. Mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek opierzenia, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego, barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni drobiowych: 3 000 kg

KURCZAK CAŁY ŚWIEŻY – Tuszka kurczaka cała, patroszona, bez podrobów, mięso świeże, niemrożone. Waga 1 szt. około 2 kg. Mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek opierzenia, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego, barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni drobiowych: 1 000 kg

MIĘSO MIELONE DROBIOWE – Mięso mielone wyłącznie z drobiu, niemrożone, rozdrobnione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane, czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zawartość tłuszczu nie więcej niż 7%: 1 800 kg

SERCA DROBIOWE MROŻONE – Uzyskane z tuszek kurcząt. Prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, czyste, bez zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa brązowowiśniowa: 1 600 kg

SERCA DROBIOWE ŚWIEŻE – Uzyskane z tuszek kurcząt. Prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, czyste, bez zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa brązowowiśniowa: 700 kg

SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA MROŻONE – Mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek opierzenia, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego, barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni drobiowych: 1 600 kg

UDZIEC Z KURCZAKA MROŻONY – BIODERKO – Mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek opierzenia, uda powinny być właściwie umięśnione, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego, barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni drobiowych: 450 kg

UDZIEC Z KURCZAKA ŚWIEŻY – BIODERKO – Mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek opierzenia, uda powinny być właściwie umięśnione, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego, barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni drobiowych: 450 kg

WĄTRÓBKA DROBIOWA MROŻONA – Uzyskana z tuszek kurcząt, składająca się z czterech płatów, pozbawiona woreczka żółciowego, z odciętą żyłą główną. Powierzchnia gładka, lekko błyszcząca i wilgotna, dopuszcza się zmatowienie powierzchni wątroby spowodowane częściowym obeschnięciem, struktura nieznacznie ziarnista; czysta, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, dokładnie oczyszczona ze skrzepów krwi, barwa brązowowiśniowa, konsystencja jędrna, zapach swoisty, charakterystyczny dla wątroby, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia: 1 600 kg

WĄTRÓBKA DROBIOWA ŚWIEŻA – Uzyskana z tuszek kurcząt, składająca się z czterech płatów, pozbawiona woreczka żółciowego, z odciętą żyłą główną. Powierzchnia gładka, lekko błyszcząca i wilgotna, dopuszcza się zmatowienie powierzchni wątroby spowodowane częściowym obeschnięciem, struktura nieznacznie ziarnista; czysta, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, dokładnie oczyszczona ze skrzepów krwi, barwa brązowowiśniowa, konsystencja jędrna, zapach swoisty, charakterystyczny dla wątroby, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia: 600 kg

ŻOŁĄDKI DROBIOWE ŚWIEŻE – Uzyskane z tuszek kurcząt, żołądki całe, właściwie umięśnione, przecięte, oczyszczone
z błony wewnętrznej i treści żołądkowej, odcięte na wysokości wpustu i zwieracza żołądka. Prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa ciemnoróżowa do fioletowej: 700 kg

4.5.3.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15112130-6 - Kurczęta

15112300-9 - Wątróbki drobiowe

15114000-0 - Podroby

4.5.5.) Wartość części: 143060,00 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

PASZTET DROBIOWY – Konserwa ze zrywanym wieczkiem – puszka samootwieralna, o wadze jednostkowej 100 – 140 g netto: 860 kg

PASZTET DROBIOWY Z POMIDORAMI – Konserwa ze zrywanym wieczkiem – puszka samootwieralna, o wadze jednostkowej 100 – 140 g netto: 800 kg

PASZTET DROBIOWY Z PIECZARKAMI – Konserwa ze zrywanym wieczkiem – puszka samootwieralna, o wadze jednostkowej 100 – 140 g netto: 860 kg

PASZTET DROBIOWY Z PAPRYKĄ – Konserwa ze zrywanym wieczkiem – puszka samootwieralna, o wadze jednostkowej 100 – 140 g netto: 800 kg

4.5.3.) Główny kod CPV: 15131300-8 - Konserwy wątrobiane

4.5.5.) Wartość części: 32118,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 194175,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 194175,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 194175,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Masarnictwo SINKO Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5791000765

7.3.3) Ulica: Traugutta 39

7.3.4) Miejscowość: Dzierzgoń

7.3.5) Kod pocztowy: 82-440

7.3.6.) Województwo: pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-04-25

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 194175,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2022-04-29 do 2023-04-28

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 134640,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 143575,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 134640,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: EL-HURT Produkcja i Handel

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5781003354

7.3.3) Ulica: Kochanowskiego 11

7.3.4) Miejscowość: Elbląg

7.3.5) Kod pocztowy: 82-300

7.3.6.) Województwo: pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-04-25

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 134640,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2022-05-12 do 2023-04-28

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający na sfinansowanie zamówienia przeznaczył kwotę w wysokości 32 118,00 zł brutto. W przedmiotowym postępowaniu, w części nr 3 zamówienia, złożono dwie oferty, z których oferta Wykonawcy „ROLNIK” Sp z o.o., ul. Spółdzielcza 1A, 43–196 Mikołów (oferta z najniższą ceną) podlegała odrzuceniu na mocy art. 226 ust. 1 pkt 10 ustawy Pzp, który stanowi: „Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli zawiera błędy w obliczeniu ceny lub kosztu”. W Rozdziale XVI ust. 3 SWZ (Sposób obliczenia ceny) Zamawiający zastrzegł, że Wykonawca powinien wpisać w formularzu oferty stawkę podatku VAT właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Zgodnie z ustawą z dnia 13 stycznia 2022 r. o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2022 r. poz. 196) stawka podatku VAT dla produktów spożywczych w okresie od dnia 01 lutego 2022 r. do 31 lipca 2022 r. wynosi 0%. W stanie faktycznym, Wykonawca w cenie oferty uwzględnili niewłaściwą 5% stawkę podatku VAT.
Oferta najkorzystniejsza – Wykonawcy HURT–DETAL „MAŁ–MAR” Józef Kwieciński, Żłobizna, 49–305 Brzeg przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Cena oferty najkorzystniejszej wynosi 32 436,40 zł brutto, a Zamawiający przeznaczył na sfinansowanie zamówienia kwotę 32 118,00 zł brutto. Zamawiający nie zwiększa kwoty na realizację zamówienia do ceny najkorzystniejszej oferty.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 32436,40 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 32436,40 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.