eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wilkowice › Świadczenie usług polegających na wytwarzaniu i dostarczaniu całodziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Wilkowicach



Ogłoszenie z dnia 2021-07-22


Powiązane ogłoszenia:
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00123728 z dnia 2021-07-22

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług polegających na wytwarzaniu i dostarczaniu całodziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Wilkowicach

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W WILKOWICACH

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 070403568

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Kościelna 5

1.5.2.) Miejscowość: Wilkowice

1.5.3.) Kod pocztowy: 43-365

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL225 - Bielski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: slawomir.duraj@powiat.bielsko.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.powiat.bielsko.pl/5384

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://powiat-bielsko.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług polegających na wytwarzaniu i dostarczaniu całodziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Wilkowicach

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c7bd4b59-bfa6-11eb-911f-9ad5f74c2a25

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00123728

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-07-22

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00066268/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Świadczenie usług polegających na wytwarzaniu i dostarczaniu całodziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Wilkowicach

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00068474/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: DPS-ZP-3/PN-1/2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 300402,30 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie i dostawa posiłków podopiecznym Domu Pomocy Społecznej w Wilkowicach.
2) Posiłki w ilości trzech na dobę, tj. śniadania, obiady i kolacje muszą być dostarczane na czas tak, aby były wydawane w niżej podanych godzinach:
 śniadanie – o godzinie 9:00;
 obiad – o godzinie 13:00;
 kolacja – o godzinie 18:00.
W uzasadnionych wypadkach dopuszcza się 30 minutową zwłokę w wydawaniu posiłków.
3) Posiłki muszą być wytwarzane i dostarczane zgodnie z obowiązującymi przepisami, a zwłaszcza wyszczególnionymi w projekcie umowy.
4) Dzienna stawka żywieniowa składać się będzie z następujących składników: koszty obsługi, tj: przygotowywania (wytwarzania) posiłków, kosztów transportu i dostarczania, wydawania posiłków, postępowania z zagospodarowaniem odpadów, myciem pojemników i dezynfekcją pojemników, w których posiłki będą dostarczane oraz pomieszczeń, z których będzie korzystał Wykonawca.
5) Proporcje cenowe dziennej stawki żywieniowej muszą odpowiadać następującym wymogom:
 Śniadanie – 25 % dziennej stawki żywieniowej;
 Obiad – 55 % dziennej stawki żywieniowej;
 Kolacja – 20 % dziennej stawki żywieniowej.
6) Posiłki muszą być przygotowywane w oparciu o uzgodnione z przedstawicielem Zamawiającego jadłospisy. Wykonawca zobowiązuje się do sporządzenia jadłospisu na cały tydzień (poniedziałek – niedziela) i dostarczenie go do uzgodnienia najpóźniej do czwartku poprzedzającego dany tydzień.
7) Ilość posiłków, gramatura, ilość i rodzaj poszczególnych diet będzie ustalana na podstawie dziennego zamówienia, zgłaszanego przez przedstawiciela Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00.
8) Jadłospisy winny być modyfikowane z uwzględnieniem sezonowości artykułów rolnospożywczych, urozmaicenia menu, zawierającego odpowiednie proporcje podstawowych wartości odżywczych zawierających: węglowodany, białko (pochodzenia roślinnego i zwierzęcego), tłuszcze zarówno roślinne jak i zwierzęce oraz składniki mineralne i witaminy. Każdy posiłek musi mieć odpowiednią wartość kaloryczną i odżywczą.
9) Zamawiający wymaga żeby w skład każdego posiłku wchodził ciepły napój w ilości 250 ml. Rodzaj napoju będzie uzgadniany z przedstawicielem Zamawiającego.
10) Zamawiający wymaga dostarczenia chleba w ilości 150 g do każdego posiłku, o ile stanowi on podstawowy element tegoż posiłku.
11) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia pierwszego dania obiadu w postaci zupy, w ilości 400 ml na osobę + 5 porcji zupy dodatkowo, nieodpłatnie jako dokładkę dla mieszkańców.
12) Siedmiodniowy jadłospis powinien uwzględniać między innymi:
 zróżnicowanie napojów na bazie mleka (kawa zbożowa, kakao);
 zupę mleczną;
 pieczywo mieszane;
 ryby;
 produkty nabiałowe;
 przetwory owocowe niskosłodzone;
 warzywa i owoce z uwzględnieniem sezonowości;
 różnorodny asortyment wędlin oraz potraw mięsnych;
 podawanie masła świeżego lub produktów masłopodobnych (w zależności od ustaleń);
 podawanie deseru do obiadu;
13) Przeciętna ilość wydawanych posiłków na dobę – 56, z czego 40 posiłków posiadających dietę normalną, 7 dietę cukrzycową, 9 dietę lekkostrawną. Ilość i rodzaj diet może ulegać okresowym wahaniom.
14) Wykonawca zapewni codzienny nadzór dietetyka posiadającego uprawnienia w zakresie żywienia zbiorowego tak, że przez cały okres trwania umowy gwarantuje codzienny nadzór dietetyka nad procesem produkcji posiłków.
15) W zależności od potrzeb mogą być stosowane również inne diety, które będą uzgadniane z przedstawicielem Zamawiającego.
16) Odbiór naczyń i pojemników w których będą dostarczane posiłki, ich umycie połączone z dezynfekcją należy do Wykonawcy.
17) Odpady pokonsumpcyjne zagospodaruje Wykonawca we własnym zakresie.
18) Nadzór ze strony Zamawiającego nad żywieniem mieszkańców DPS pełnić będzie osoba wyznaczona przez Zamawiającego.
19) Nadzór nad rozliczeniem wyżywienia ze stromy Zamawiającego pełnić będzie Główny Księgowy DPS w Wilkowicach.
20) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał wdrożony system HACCP we wszystkich miejscach wytwarzania posiłków.
2. Wymagania w zakresie zatrudniania przez wykonawcę lub podwykonawcę osób na podstawie stosunku pracy
Zamawiający na podstawie art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, określa wymagania związane z realizacją zamówienia w zakresie zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie stosunku pracy osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia, których wykonanie polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (Dz. U. z 2019 r. poz. 1040, 1043 i 1495).
Zamawiający wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie stosunku pracy osób wykonujących niezbędne czynności do realizacji zamówienia związane z przygotowywaniem i dostarczaniem posiłków oraz dietetyka/ów.
Szczegółowy sposób dokumentowania zatrudnienia tych osób, sposób weryfikacji zatrudnienia oraz uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez wykonawcę wymagań związanych z zatrudnianiem tych osób oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań zawarte są w projekcie umowy.
Zamawiający nie określa innych niż określone w art. 95 ust. 1 wymagania związane z realizacją zamówienia, które mogą obejmować aspekty gospodarcze, środowiskowe, społeczne, związane z innowacyjnością, zatrudnieniem lub zachowaniem poufnego charakteru informacji przekazanych wykonawcy w toku realizacji zamówienia.
3. Gwarancja
Wykonawca udzieli gwarancji na przedmiot zamówienia, co do jego jakości i ilości. Szczegóły realizacji uprawnień Zamawiającego w zakresie udzielonej gwarancji szczegółowo określa projekt umowy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 312118,80 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 320090,40 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 312118,80 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo KOMPOL Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 7810041193

7.3.3) Ulica: ul. gen. Pułaskiego 4a/1-2

7.3.4) Miejscowość: Bielsko-Biała

7.3.5) Kod pocztowy: 43-300

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-07-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 312118,80 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

2021-07-22 Biuletyn Zamówień PublicznychOgłoszenie o wyniku postępowania - - Usługi

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.