eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bobolice › Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla Zakładu Karnego w Starem Bornem oraz Oddziału Zewnętrznego w Opatówku



Ogłoszenie z dnia 2021-07-09


Powiązane ogłoszenia:
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00109850 z dnia 2021-07-09

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla Zakładu Karnego w Starem Bornem oraz Oddziału Zewnętrznego w Opatówku

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W STAREM BORNEM

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320986

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: STARE BORNE

1.5.2.) Miejscowość: Bobolice

1.5.3.) Kod pocztowy: 76-020

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL426 - Koszaliński

1.5.7.) Numer telefonu: 94 316 08 20

1.5.8.) Numer faksu: 94 318 76 80

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_stare_borne@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://portal.smartpzp.pl/zkstareborne

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


zakład karny

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla Zakładu Karnego w Starem Bornem oraz Oddziału Zewnętrznego w Opatówku

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e01d322a-d57d-11eb-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00109850

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-07-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00019604/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa mięsa i wędlin

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00095381/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: D/KW 2232.02.2021.KP

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 164890 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych w ilości i asortymencie wskazanych w tabeli poniżej do magazynów żywnościowych w Zakładzie Karnym w Starem Bornem oraz Oddziale Zewnętrznym w Opatówku:
Lp. Przedmiot zamówienia J.m. Kod CPV Ilość
1. Mięso gulaszowe wieprzowe kg 15113000-3 1850
2. Mięso gulaszowe wołowe kg. 15114000-9 220
3. Mięso gulaszowe drobiowe kg. 15112000-6 200
4. Salceson kg 15131133-6 1200
5. Kaszanka kg 15131130-5 750
6. Podgardle wędzone kg 15131400-9 100
7. Kiełbasa zwyczajna kg 15131130-5 1900
8. Kiełbasa mielonka wieprz. kg 15131120-2 1200
9. Kiełbasa mortadela kg 15131130-5 1200
10. Kiełbasa piwna kg 15131120-2 300
11. Parówka wp kg 15131130-5 800
12. Metka kg 15131310-1 1200
13. Pasztet wieprzowy kg 15131120-2 1200
14. Pieczeń wieprzowa kg 15131120-2 1000
15. Pieczeń drobiowa kg 15131135-0 200
16. Blok drobiowy kg 15131120-2 120
17. Mielonka drobiowa kg 15131135-0 1300
18. Mortadela drobiowa kg 15131135-0 1300
19. Parówka drobiowa kg 15131135-0 400
20. Kurczak faszerowany kg 15131135-0 200
21. Polędwica drobiowa kg 15131135-0 200
22. Kiełbasa szynkowa dr. kg 15131135-0 120
23. Baleron drobiowy kg 15131135-0 100
24. Kiełbasa drobiowa cienka kg 15131135-0 300
25. Baton tyrolski drobiowy kg 15131130-5 200
26. Kurczak świeży kg 15112000-6 600

Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych
Podane ilości szacunkowe odpowiadają ilościom w stosunku do planowanych potrzeb dla jednostki. Podana ilość towaru jest wartością maksymalną, której Zamawiający nie może przekroczyć. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłoszenia roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia jednak nie więcej niż 30%. W tym wypadku Wykonawca
otrzyma jedynie zapłatę należną mu z tytułu dostarczonego towaru.
Wymagania zamawiającego dotyczące asortymentu.
1. Temperatura przechowywania:
• mięsa chłodzone 0 – 4ºC
• kiełbasy i wędliny podrobowe 2 – 8ºC
2. Termin przydatności do spożycia: minimum 7 dni liczone od dnia dostawy.
3. Asortyment należy dostarczyć w skrzynkach przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Asortyment, który nie jest zabezpieczony folią należy zabezpieczyć dodatkowo folią ochronną.1. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami i posiadać aktualny Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, musi posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Przedmiot zamówienia musi pochodzić z najświeższych dat produkcji, wszystkie artykuły muszą posiadać kreślone terminy przydatności do spożycia i muszą być znakowane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych.
2. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar opisany w niniejszej specyfikacji, na warunkach w niej określonych, zgodnie ze składanym zamówieniem do magazynu żywnościowego znajdującego się na terenie Zamawiającego tj. Zakład Karny w Starem Bornem, Stare Borne 14,
76-020 Bobolice oraz Oddział Zewnętrzny w Opatówku, Opatówek 4, 76-020 Bobolice.
3. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy na podstawie telefonicznej informacji, przekazywanej każdorazowo przez zamawiającego z 2 dniowym wyprzedzeniem .
4. Dostawy realizowane będą 2 razy w tygodniu.
5. Dowóz dostaw gwarantuje Wykonawca (Dostawca) własnym transportem i na własny koszt, pojazdem spełniającym obowiązujące wymagania sanitarne do przewozu żywności dla środków transportu artykułów spożywczych.
6. Zapłata za dostarczony towar będzie następowała w terminie do 30 dni liczonych od daty dostawy prawidłowo wystawionej faktury, płatne przelewem na konto wykonawcy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

15131130-5 - Wędliny

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 181104,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 181104,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 181104,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: "PAULADROB - BACHOROWSKA&BACHOROWSKI" SPÓŁKA JAWNA

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6721787200

7.3.3) Ulica: NIEDZIAŁKOWSKIEGO 13

7.3.4) Miejscowość: śWIDWIN

7.3.5) Kod pocztowy: 78-300

7.3.6.) Województwo: zachodniopomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-07-09

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 181104,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2021-08-01 do 2022-07-30
2021-07-09 Biuletyn Zamówień PublicznychOgłoszenie o wyniku postępowania - - Dostawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.