Ogłoszenie z dnia 2024-02-13
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00090549/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-02-05
- 2024/BZP 00099187/01 - Modyfikacja z dnia 2024-02-09
- 2024/BZP 00245916/01 - Wynik z dnia 2024-03-15
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Usługi społeczne w zakresie przygotowywania i dystrybucji całodobowych posiłków dla pacjentów Zachodniego Centrum Medycznego sp. Z o.o. w Krośnie Odrz.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Zachodnie Centrum Medyczne sp. zo.o.
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 366423412
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Piastów 3
1.4.2.) Miejscowość: Krosno Odrzańskie
1.4.3.) Kod pocztowy: 66-600
1.4.4.) Województwo: lubuskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL432 - Zielonogórski
1.4.7.) Numer telefonu: 684197580
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@szpitalzcm.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalzcm.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00103203
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-02-13
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00090549
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 2) Przed zmianą:
Czas reakcji na reklamację
Po zmianie:
Doświadczenie osoby na stanowisku dietetyka
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 2) Przed zmianą:
20
Po zmianie:
40,00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą:
Doświadczenie osoby na stanowisku dietetyka
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 3) Przed zmianą:
20
Po zmianie:
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
10.2.2 Warunek II - uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
O zamówienie może się ubiegać wykonawca, którego zakład, w którym będzie przygotowywany przedmiot zamówienia, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.. U. z 2023 r., poz. 1448.), jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej co najmniej w zakresie nadzoru nad przygotowaniem i wydaniem wyżywienia.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki określone w powyższym muszą być spełnione przez tego z Wykonawców, który będzie odpowiedzialny za wykonanie zakresu prac, dla których wymagane jest posiadanie ww. dokumentów
10.2.4 Warunek IV - zdolności technicznej lub zawodowej:
O zamówienie może ubiegać się Wykonawca, który:
1) dysponuje lub będzie dysponował zapleczem technologicznym, tj.: obiektem zawierającym niezbędne pomieszczenia, wyposażenie i sprzęt, w którym będzie realizowany przedmiot zamówienia, pozwalającym na przygotowywanie minimum 130 posiłków całodobowych codziennie zlokalizowanym w odległości nie większej niż 60 km od lokalizacji Zamawiającego; w którym będzie realizowana usługa, zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (T.J. Dz. U. z 2023r. poz. 1448.),
2) dysponuje lub będzie dysponował co najmniej 1 osobą, posiadającą co najmniej wykształcenie w zawodzie dietetyk, która w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert wykonywała lub wykonuje zawód dietetyka, przez okres minimum 6 miesięcy. Dietetyk zobowiązany będzie co najmniej do bieżącego sporządzania jadłospisów oraz nadzorowania ich realizacji, zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia w obszarze zamawianych diet.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki określone w powyższym ppkt 10.2.4 muszą być spełnione przez tego z Wykonawców, który będzie realizował zakres zamówienia dla którego niezbędne jest posiadanie ww. zasobów
Po zmianie:
O zamówienie może się ubiegać wykonawca, którego zakład, w którym będzie przygotowywany przedmiot zamówienia, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.. U. z 2023 r., poz. 1448.), jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej o ile przepisy prawa w odniesieniu do wykonawcy tego wymagają, lub zakład ten podlega kontroli sanitarnej na podstawie odrębnych przepisów co najmniej w zakresie nadzoru nad przygotowaniem i wydaniem wyżywienia.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki określone w powyższym muszą być spełnione przez tego z Wykonawców, który będzie odpowiedzialny za wykonanie zakresu prac, dla których wymagane jest posiadanie ww. dokumentów
10.2.4 Warunek IV - zdolności technicznej lub zawodowej:
O zamówienie może ubiegać się Wykonawca, który:
1) dysponuje lub będzie dysponował zapleczem technologicznym, tj.: obiektem zawierającym niezbędne pomieszczenia, wyposażenie i sprzęt, w którym będzie realizowany przedmiot zamówienia, pozwalającym na przygotowywanie minimum 130 posiłków całodobowych codziennie zlokalizowanym w odległości nie większej niż 65 km od lokalizacji Zamawiającego; w którym będzie realizowana usługa, zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (T.J. Dz. U. z 2023r. poz. 1448.),
2) dysponuje lub będzie dysponował co najmniej 1 osobą, posiadającą co najmniej wykształcenie w zawodzie dietetyk, która w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert wykonywała lub wykonuje zawód dietetyka, przez okres minimum 6 miesięcy. Dietetyk zobowiązany będzie co najmniej do bieżącego sporządzania jadłospisów oraz nadzorowania ich realizacji, zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia w obszarze zamawianych diet.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki określone w powyższym ppkt 10.2.4 muszą być spełnione przez tego z Wykonawców, który będzie realizował zakres zamówienia dla którego niezbędne jest posiadanie ww. zasobów
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup usług cateringowych na potrzeby obsługi konferencji i sympozjów organizowanych przez MSWiA
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie czterech szkoleń z zakresu doskonalenia techniki jazdy dla 150 kierowców.
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola Nr 2 "Leśny Zakątek" w Ząbkach
- Sukcesywne świadczenie usług dostarczania i podawania posiłków (usługa typu catering) w Mazurskim Centrum Bioróżnorodności i Edukacji KUMAK w Urwitałcie
- Zapewnienie gorącego posiłku w ramach realizacji projektu "Aktywna przemiana" - II postępowanie
- Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.