eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Otyń › Usługa cateringowa w Dziennym Domu Opieki

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-03-24


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa cateringowa w Dziennym Domu Opieki

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Otyń

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000548471

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Rynek 1

1.5.2.) Miejscowość: Otyń

1.5.3.) Kod pocztowy: 67-106

1.5.4.) Województwo: lubuskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL432 - Zielonogórski

1.5.7.) Numer telefonu: 683559400

1.5.8.) Numer faksu: 683559401

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@otyn.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.otyn.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa cateringowa w Dziennym Domu Opieki

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4f7862b4-9f8c-11ec-80f8-1ad70aec7fa4

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00096803

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-24

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00011006/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Usługa cateringowa w Dziennym Domu Opieki

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.12.) Nazwa projektu lub programu:

Projekt „Dom Opieki w Otyniu – edycja II", współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Regionalnego Programu Operacyjnego - Lubuskie 2020, Oś Priorytetowa 7. Równowaga Społeczna 7.5. Usługi Społeczne.

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00080131/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: RIiZP.271.5.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 194480,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa (wyżywienia) dla 30 uczestników Dziennego Domu Opieki w Modrzycy, ul. Świerkowa 13, 67-106 Otyń w ramach projektu „Dom Opieki w Otyniu – edycja II", współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Regionalnego Programu Operacyjnego - Lubuskie 2020, Oś Priorytetowa 7. Równowaga Społeczna 7.5. Usługi Społeczne.
2. Wykonawca zapewnia realizację zamówienia, a w szczególności:
1) Przygotowanie i dostarczenie dwóch posiłków dziennie dla każdego z 30 uczestników projektu, do pomieszczenia wyznaczonego przez zamawiającego w opakowaniach zbiorczych transportowych, utrzymujących odpowiednią świeżość i temperaturę dostarczanych posiłków, tj.
a) „Drugie śniadanie - obejmujące zamiennie: 2 rodzaje pieczywa, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, dżem/konfitura, masło (przygotowane na pieczywie), mleko, płatki do mleka, co najmniej 3 rodzaje warzyw, owoce, soki.
b) obiad jednodaniowy - zawierające zamiennie:
 pożywną zupę - nie mniej niż 400ml, lub
 danie mięsne (zamiennik niemięsny dla wegetarian) o gramaturze nie mniejszej niż 100g bez kości, dodatek warzywny (surówka, warzywa gotowane) oparty o produkty sezonowe, o gramaturze nie mniejszej niż 100g, makaron/kaszę/ryż/ nie mniejszej niż 200g, ziemniaki o gramaturze nie mniejszej niż 200g, kompot - nie mniej niż 200ml;
3. W każdym miesiącu Wykonawca zobowiązuje się przygotować zbilansowane i równomiernie podzielone posiłki rodzajowo tj.:
1) obiady rybne (z wykluczeniem fileta panga),
2) obiady półmięsne (bigos, pierogi, krokiety, łazanki lub podobne),
3) obiady bezmięsne (naleśniki, placki ziemniaczane, knedle, kopytka itp.),
4) obiady mięsne;
4. Wykonawca ma obowiązek uzgodnić z Zamawiającym miesięczny jadłospis.
5. Posiłki dla uczestników projektu winny być dostarczane według harmonogramu:
1) drugie śniadanie - o godz. 10.00 - 11.00,
2) obiad - o godz. 13:00 - 14.00.
6. Przy realizacji niniejszego zamówienia Zamawiający wymaga w piątki oraz w wielką środę, wielką sobotę i wigilię potraw postnych, a przy okazji świąt oraz okazjonalnych uroczystości uwzględnienia tradycyjnych potraw.
7. Wykonawca zapewnia własny transport i dowóz cateringu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi o ustalonej godzinie we wskazane miejsce - zgodnie z ustalonym programem i harmonogramem, koszt dojazdu oraz wszelkie inne koszty związane z realizacją zamówienia są po stronie Wykonawcy i powinny być wliczone w oferowaną cenę.
8. Wykonawca jest zobowiązany do prowadzenia poprawnej dokumentacji świadczenia usługi i terminowego przekazywania jej Zamawiającemu.
9. Usługa cateringu będzie obejmować przygotowanie i dostarczanie dwóch posiłków dziennie do Domu Opieki w Modrzycy przez pięć dni w tygodniu, w dni powszednie, dla grupy łącznie 30 osób, w terminie od podpisania umowy do 30.06.2023 r.
10. Przy kalkulacji ceny należy uwzględnić następujące dane: całkowita liczba pakietów posiłków obejmujących drugie śniadanie i obiad wynosi 9 480 w okresie realizacji umowy.
11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby zamówionych pakietów w stosunku miesięcznym w zależności od potrzeb w danym miesiącu, co nie będzie powodowało żadnych roszczeń po stronie Wykonawcy, który otrzyma wynagrodzenie za rzeczywiście wydane posiłki.
12. Dodatkowe wymagania, jakie musi spełniać Wykonawca przy realizacji przedmiotu zamówienia:
1) kuchnia musi spełniać wymogi higieniczno-sanitarne,
2) samochód, którym będą przewożone obiady musi być dostosowany do przewozu żywności oraz posiadać pozytywną opinię Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej,
3) przewożenie posiłków musi być w termosach gwarantujących utrzymanie temperatury zgodnie z obowiązującymi przepisami,
4) minimalna temperatura podawanych posiłków winna wynosić dla: zupy 75 stopni Celsjusza, drugie danie 65 stopni Celsjusza, surówki, warzywa gotowane 15 stopni Celsjusza, napoje gorące 80 stopni Celsjusza
5) codzienny dowóz posiłków wraz z wniesieniem do pomieszczeń wyznaczonych przez Zamawiającego będzie wykonywany przez Wykonawcę na własny koszt,
6) codzienny odbiór i utylizacja odpadów niezależnie od ich ilości,
7) przechowywanie prób żywności zgodnie z obowiązującymi wymogami przepisów prawa,
8) posiłki należy przygotowywać codziennie na bieżąco ze świeżych naturalnych produktów wysokiej jakości,
9) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
10) przy realizacji żywienia zbiorowego należy brać pod uwagę wymagania sanitarno-higieniczne i jakość zdrowotną żywności, aby wyeliminować ryzyko zatruć i zakażeń pokarmowych,
11) posiłki przygotowywać zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, podawane regularnie i atrakcyjne pod względem organoleptycznym, planowane pod kątem żywieniowej grupy wiekowej, wykorzystywania produktów sezonowych,
12) w planowaniu jadłospisu należy wykorzystywać sezonowe owoce i warzywa,
13) należy dbać nie tylko o urozmaicenie pod względem doboru produktów, lecz także sposobu ich przyrządzania,
14) posiłki należy przygotowywać codziennie na bieżąco ze świeżych naturalnych produktów wysokiej jakości,
15) niedopuszczalne jest przygotowywanie posiłków z koncentratów obiadowych w proszku oraz potraw w skład których wchodzi mięso oddzielone mechanicznie MOM (z uwagi na niską wartość odżywczą oraz dużą zawartość tłuszczu),
16) Wykonawca zobowiązuje się do nie stosowania gotowych potraw konserwowych oraz dostępnych na rynku ulepszaczy smaków, jak również gotowych dań w torebkach. Niedopuszczalne jest stosowanie w procesie przyrządzania posiłków następujących
produktów:
a) konserw,
b) przypraw typu Vegeta,
c) kostek rosołowych,
d) tłuszczów utwardzonych tj. margaryn,
e) produktów z glutaminianem sodu i innych chemicznych środków smakowych ,
f) produktów z zawartością syropu glukozowo – fruktozowego,
g) produktów masłopodobnych i seropodobnych,
h) herbat granulowanych,
i) napojów instant (np. puchatek),
j) napojów w proszku lub na bazie suszu,
k) pieczywo tostowe,
l) ciasta paczkowane z długim terminem ważności,
m) mięso odkostnione mechanicznie (MMO),
n) wędlin z dodatkiem preparatów białkowych (soja) lub skrobi modyfikowanej (z jadłospisu dziennego wyklucza się wędliny z mielonek),
o) posiłki sporządzane na bazie półproduktów,
p) posiłki na bazie Fast Food,
q) mrożonych potraw ,
r) artykuły zawierające, środki spulchniające.
17) drugie danie musi składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane),
18) należy używać jak najmniej konserwantów spożywczych,
19) posiłki obiadowe w okresie dwutygodniowym nie powinny powtarzać się,
20) jadłospis miesięczny - zaakceptowany przez dietetyka, należy przedstawiać na 5 dni przed pierwszym dniem dostawy i każdym następnym miesięcznym okresem żywienia, w celu akceptacji. Zamawiający w jak najszybszym czasie naniesie ewentualne poprawki, które Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić. Zaakceptowany jadłospis stanowi podstawę do realizacji zamówienia,
21) zamawiający ma prawo dokonywać korekty w jadłospisie, w przypadku nagminnie powtarzających się tych samych potraw lub niewłaściwych zestawów obiadowych.
13. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, w sposób zgodny z obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, Dz. U. z 2018r. poz. 1541).
14. Usługi będą świadczone zgodnie z:
1) ustawą z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1508 ze zm.),
2) rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012 r. w sprawie domów pomocy społecznej (tj. Dz. U. z 2018 r., poz. 734 ze zm.),
3) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2018r., poz. 1541 ze zm.) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy.
15. Zamawiający nie przewiduje organizacji wizji lokalnej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Działając na podstawie art. 255 pkt. 1 ustawy z 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych, zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego o numerze referencyjnym RIiZP.271.5.2022 pod nazwą „Usługa cateringowa w Dziennym Domu Opieki”, ponieważ w terminie składania ofert określonym w Specyfikacji Warunków Zamówienia nie wpłynęła żadna oferta.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.