Ogłoszenie z dnia 2022-02-28
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00028114/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-01-20
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego Domu "Senior+" oraz Klubu Senior + w roku 2022.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA ĆMIELÓW
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 830409910
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Ostrowiecka 40
1.5.2.) Miejscowość: Ćmielów
1.5.3.) Kod pocztowy: 27-440
1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki
1.5.7.) Numer telefonu: 15 861 20 18
1.5.8.) Numer faksu: 15 861 20 18
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@cmielow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.cmielow.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego Domu "Senior+" oraz Klubu Senior + w roku 2022.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-15a3035e-79e1-11ec-beb3-a2bfa38226ab
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00070604
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-02-28
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00028114/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.I.271.1.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 156875,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego Domu "Senior+" oraz Klubu Senior + w roku 2022, polegające na wykonaniu i dostarczeniu gorących posiłków (jednodaniowych) dla uczestników Dziennego Domu "Senior +" z siedzibą: 27-440 Ćmielów, ul. Ostrowiecka 25.
Zamówienie będzie realizowane według następujących zasad:
1) Przygotowanie w okresie trwania umowy maksymalnie 11.295 posiłków, tj. maksymalnie 45 posiłków dziennie - z zastrzeżeniem jak w ppkt 4.
2) Wykonawca przygotuje posiłki w zakładzie posiadającym wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej i dostarczy je do Dziennego Domu "Senior +" oraz Klubu Senior + w Ćmielowie w stanie gotowym do spożycia, własnym środkiem transportu i na własny koszt. Środek transportu musi być zgłoszony do właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub zarejestrowany i zatwierdzony przez ten organ. Wykonawca zobowiązany jest do przewożenia posiłków w termosach z wkładami ze stali nierdzewnej.
3) Posiłki będą wydawane w naczyniach jednorazowych, a Wykonawca obowiązany jest zabezpieczyć odpowiednią ilość naczyń, w zakresie niezbędnym do prawidłowego wykonania niniejszej umowy.
4) Posiłki, o których mowa w ust. 1 dostarczane będą do siedziby obu instytucji pięć razy w tygodniu, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, na godzinę 12.30. W wyjątkowych sytuacjach, za zgodą i/lub na wniosek Zamawiającego dostawa posiłków może odbywać się w innych godzinach po uprzednim uzgodnieniu z Wykonawcą.
5) Posiłki, o których mowa w ust. 1 składać się będą z zupy lub drugiego dania, przy czym drugie danie dostarczane będzie dwa razy w tygodniu jako danie mięsne, jeden raz jako danie półmięsne i raz w tygodniu jako bezmięsne.
2. Wymagane parametry jednej porcji obiadowej:
• zupa – 500 ml/os. z wkładką i pieczywem,
• drugie danie, w tym:
− ziemniaki (kasza, ryż, makaron) – 300 g/os.
− mięsa (kotlet schabowy, drobiowy, mielony, gulasz) – 130 g/os. lub porcje z kurczaka (udko, 3 skrzydełka) – 150 g/os. lub ryba – 130 g/os. lub naleśniki z dodatkami – 300 g/os. lub pierogi/ kluski (typu śląskie lub z mięsem) – 300 g/os. - surówka lub jarzyny gotowane – 100 g/os.
3. Temperatura dostarczanych posiłków powinna wynosić: - zupy 75°C - mięsa 70°C - ziemniaki 70°C.
4. Zamawiający zaleca stosowanie surówek – warzyw gotowanych lub parzonych, stosowanie do surówek warzyw miękkich,. Sosu dodatkowo w ilości 40 ml przy potrawach ziemniaczanych, kaszy, ryżu.
5. Wykonawca zobowiązany jest z tygodniowym wyprzedzeniem przedłożyć pracownikowi Dziennego Domu "Senior +" lub Klubu Senior + do uzgodnienia tygodniowy jadłospis dla posiłków, które będą dostarczone w następnym tygodniu i dostarczać posiłki zgodnie z uzgodnionym jadłospisem. Zmiana tygodniowego jadłospisu jest możliwa wyłącznie za zgodą pracownika Dziennego Domu" Senior +" lub Klubu Senior +. W planowaniu jadłospisu Wykonawca uwzględni pory roku, tak aby posiłki wysokoenergetyczne i tłuste nie były podawane w czasie upałów.
6. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru odpadów kuchennych pochodzących z danego dnia w tym samym dniu do godziny 16:00 , a najpóźniej do godz. 13:30 następnego dnia.
7. Zamawiający zastrzega, że liczba obiadów jest zmienna i Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie.
8. Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154)
9. Usługa będzie wykonywana codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy oraz sobót lub momentu zrealizowania 11.295 posiłków.
Uwaga: W związku z przeprowadzanym naborem uczestników do Dziennego Domu "Senior +" i Klubu Senior + liczba posiłków będzie zmienna.
10. Wykonawcy winni posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawne nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: w tym powinni być wpisani do „Rejestru Zakładów” podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 ze zm.), powinni dysponować odpowiednim potencjałem technicznym, a także osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia oraz znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej pozwalającej na realizowanie przedmiotu zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 161518,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 161518,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 161518,50 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowo-Usługowa „Baba Jaga” Magdalena Karbowniczek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6612177690
7.3.3) Ulica: Kilińskiego 57
7.3.4) Miejscowość: Ostrowiec Świętokrzyski
7.3.5) Kod pocztowy: 27-400
7.3.6.) Województwo: świętokrzyskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Firma Handlowo Usługowa "Baba Jaga" Magdalena Karbowniczek
jakie przetargi wygrała firma
Firma Handlowo Usługowa "Baba Jaga" Magdalena Karbowniczek
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-02-14
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 161518,50 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-02-14 do 2022-12-31PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
- Usługa kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu w Ostródzie S. A.
- Świadczenie usług cateringowych w trakcie szkoleń organizowanych w ramach interwencji I.14.1 Doskonalenie zawodowe rolników - moduł 1 Szkolenia podstawowe dla rolników (I 14.1.1) - II etap.
- Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 6 im. Józefa Mackiewicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnej rezerwacji usług cateringowych na rzecz Sieci Badawczej Łukasiewicz - Instytut Lotnictwa
- Świadczenie kompleksowych usług całodziennego żywienia chorych w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie.
więcej: Usługi dostarczania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.