Ogłoszenie z dnia 2023-01-24
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00482954/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-12-08
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
„Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły podstawowej Nr 2 w Głownie”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 2 IM. ADAMA MICKIEWICZA W GŁOWNIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000732281
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. gen. Władysława Andersa 37
1.5.2.) Miejscowość: Głowno
1.5.3.) Kod pocztowy: 95-015
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL712 - Łódzki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp2glowno2@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://sp2glowno.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły podstawowej Nr 2 w Głownie”2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-09597cc9-7689-11ed-94da-6ae0fe5e7159
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00055571
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-24
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00482953/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły podstawowej Nr 2 w Głownie”
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00482954
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: SP2/1/2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 146341,45 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 1: Produkty gotowe: kluski leniwe, śląskie, kopytka, pampuchy, paszteciki, pierogi, uszka itp.
Kod CPV: 15894300-4 Dania gotowe,
Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż:
1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp.
2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.
3. Postanowienia dodatkowe:
3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.
3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego.
3.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;
3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;
3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.
4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:
4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 29.12.2023 r.
4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.
4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.
4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.
4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.
4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.
4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:
4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,
4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2022 r., poz. 2132 ze zm.),
4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe
4.5.5.) Wartość części: 20325,20 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 2: Pieczywo: bułka angielka, bułka grahamka, kajzerka, bułka słodka, chleb pszenny krojony, chleb słonecznikowy krojony, chleb sojowy krojony, chleb wieloziarnisty krojony, chleb razowy krojony, chleb żytni krojony itp.
Kod CPV: 15811000-6 Pieczywo, 15812000-30 Wyroby ciastkarskie i ciasta, 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż:
1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp.
2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.
3. Postanowienia dodatkowe:
3.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.
3.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego.
3.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
3.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;
3.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;
3.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.
4. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:
4.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 29.12.2023 r.
4.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.
4.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.
4.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.
4.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.
4.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.
4.7. Wykonawca zobowiązany jest do:
4.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,
4.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2022 r., poz. 2132 ze zm.),
4.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.5.5.) Wartość części: 2439,02 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 71. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 3: Mrożonki: warzywa mrożone np. brokuły, bukiet warzyw, fasola szparagowa, szpinak, marchewka z groszkiem, mieszanka chińska, warzywa na patelnie, włoszczyzna w paski oraz owoce mrożone np. maliny, owoce leśne, truskawki,
Kod CPV: 15896000-5 Produkty głęboko mrożone, 15331170-9 Warzywa mrożone, 15331170-9 warzywa i owoce mrożone
Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż:
1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp.
2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.
4. Postanowienia dodatkowe:
4.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.
4.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego.
4.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
4.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;
4.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;
4.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.
5. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:
5.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 29.12.2023 r.
5.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.
5.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.
5.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.
5.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.
5.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.
5.7. Wykonawca zobowiązany jest do:
5.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,
5.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2022 r., poz. 2132 ze zm.),
5.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.
Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 Ustawy, to jest zatrudnienia
4.5.3.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
4.5.5.) Wartość części: 12195,12 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 4: Ryby: filet z dorsza mrożony, filet z mintaja mrożony, paluszki rybne, steki rybne, ryba miruna filet mrożona:
Kod CPV: 15221000-3: Ryby mrożone
Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż:
1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp.
2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.
4. Postanowienia dodatkowe:
4.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.
4.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego.
4.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
4.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;
4.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;
4.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.
5. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:
5.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 29.12.2023 r.
5.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.
5.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.
5.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.
5.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.
5.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.
5.7. Wykonawca zobowiązany jest do:
5.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,
5.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2022 r., poz. 2132 ze zm.),
5.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.
Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 Ustawy, to jest zatrudnienia
4.5.3.) Główny kod CPV: 15221000-3 - Ryby mrożone
4.5.5.) Wartość części: 8130,08 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 5: Artykuły spożywcze: ananas puszka, barszcz biały butelka, barszcz biały w proszku, bułka mielona, chrzan w słoiku, cukier trzcinowy, cukier waniliowy, kasze, ryż, herbata, makarony, marmolady, mąka, masło, miód, ocet, olej, oliwki, przyprawy, sery, sosy, zupy w proszku, jogurt, kefir, woda mineralna, itp.
Kod CPV: 15.80.00.00-6; 15.40.00.00-2; 15.33.00.00-0; 15.60.00.00-4; 15.83.00.00-5; 15.84.00.00-8; 15.86.00.00-4; 15.87.00.00-7, 15851000-8, 15.50.00.00-3; 15.51.00.00-6; 15.53.00.00-2; 15.55.13.00-8; 15.54.21.00-0; 15.54.40.00-3.
Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż:
1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp.
2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.
4. Postanowienia dodatkowe:
4.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.
4.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego.
4.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
4.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;
4.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;
4.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.
5. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:
5.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 29.12.2023 r.
5.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.
5.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.
5.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.
5.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.
5.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.
5.7. Wykonawca zobowiązany jest do:
5.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,
5.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2022 r., poz. 2132 ze zm.),
5.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.
Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 Ustawy, to jest zatrudnienia
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15851000-8 - Produkty mączne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15510000-6 - Mleko i śmietana
15530000-2 - Masło
15551300-8 - Jogurt
15542100-0 - Ser twarogowy
15544000-3 - Ser twardy
4.5.5.) Wartość części: 40650,41 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 6: Owoce i warzywa CPV: 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty, 03.11.00.00-5; 03.22.10.00-6; 03.22.13.00-9; 03.22.14.00-0; 03.22.21.10-7; 03.22.21.11-4; 03.22.22.00-5; 03.22.23.13-0; 03.22.23.14-7; 03.22.23.21-9;
Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż:
1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp.
2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.
4. Postanowienia dodatkowe:
4.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.
4.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego.
4.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
4.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;
4.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;
4.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.
5. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:
5.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 29.12.2023 r.
5.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.
5.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.
5.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.
5.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.
5.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.
5.7. Wykonawca zobowiązany jest do:
5.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,
5.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2022 r., poz. 2132 ze zm.),
5.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.
Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 Ustawy, to jest zatrudnienia
4.5.3.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
03110000-5 - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
03221000-6 - Warzywa
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221400-0 - Warzywa kapustne
03222110-7 - Owoce tropikalne
03222111-4 - Banany
03222313-0 - Truskawki
03222314-7 - Maliny
03222321-9 - Jabłka
4.5.5.) Wartość części: 16260,16 PLN
Część 7
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 7: świeży drób: filet drobiowy z kurczaka, kurczak, udko drobiowe z kurczaka, udziki z kurczaka, filet z indyka, porcja rosołowa z kurczaka, porcja rosołowa z indyka,
Kod CPV: 15131500-0 Produkty drobiowe, 15112000-60 Drób, 15112120-3 Indyki,
Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż:
1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp.
2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.
4. Postanowienia dodatkowe:
4.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.
4.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego.
4.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
4.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;
4.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;
4.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.
5. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:
5.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 29.12.2023 r.
5.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.
5.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.
5.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.
5.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.
5.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.
5.7. Wykonawca zobowiązany jest do:
5.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,
5.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2022 r., poz. 2132 ze zm.),
5.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.
Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 Ustawy, to jest zatrudnienia
4.5.3.) Główny kod CPV: 15131500-0 - Produkty drobiowe
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
15112120-3 - Indyki
4.5.5.) Wartość części: 26016,26 PLN
Część 8
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do siedziby Zamawiającego wysokiej jakości artykułów – towarów, zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik od Nr 7.1. do Nr 7.8., dla danej grupy towarowej. Ilości podane w opisie przedmiotu zamówienia są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych produktów w ramach grupy towarowej. Zamówienie zostało podzielone na grupy towarowe. Przedmiot zamówienia obejmuje osiem odrębnych części, w tym m.in.:Część Nr 8: świeże mięso: boczek surowy, boczek wędzony, karczek bez kości, kiełbasa wiejska, łopatka, od szynki, schab bez kości, wołowina, słonina, szynka wędzona, szponder wołowy,
Kod CPV: 15111100-0 Wołowina, 15111000-9 mięso wołowe, 15131200-7 Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane, 15131100-6 Produkty mięsno-wędliniarskie
Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu w ramach grupy towarowej, na inny asortyment w ramach ilości określonej dla danej grupy towarowej, z zastrzeżeniem iż:
1) zmiana wynika z potrzeb Zamawiającego, w związku z zmianą jadłospisu, indywidualnych potrzeb żywieniowych itp.
2) zmiana nie powoduje przekroczenia wartości umowy brutto.
4. Postanowienia dodatkowe:
4.1. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji asortymentu objętego przedmiotem umowy.
4.2. Dostawa towarów do siedziby Zamawiającego łącznie z wniesieniem zamówionych towarów do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego.
4.3. Przy każdej dostawie wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
4.3.1. środka transportu odpowiedniego dla przewożonego przedmiotu umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa;
4.3.2. odpowiedniego zabezpieczenia przedmiotu umowy na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;
4.3.3. przestrzegania przepisów prawa obowiązujących w zakresie przewozu tego typu przedmiotu umowy.
5. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi:
5.1. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie, od poniedziałku do piątku z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, zgodnie z potrzebami Zamawiającego zgłaszanymi Wykonawcy, w szczególności w formie elektronicznej w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 29.12.2023 r.
5.2. Wykonawca będzie gwarantował dostawę (transport) przedmiotu zamówienia, środkiem transportu odpowiednio przystosowanym do przewozu art. spożywczych, zgodnie z obowiązującymi normami oraz posiadającym wymagane zezwolenie oraz zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe produktu przed czynnikami pogodowymi i innymi uszkodzeniami.
5.3. Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą̨ uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością̨.
5.4. Wykonawca zobowiąże się do realizacji dostawy w wyznaczonym terminie do siedziby Zamawiającego ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku.
5.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem.
5.6. Miejsce realizacji usługi: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Głownie, ul. Gen. Andersa 37, 95-015 Głowno.
5.7. Wykonawca zobowiązany jest do:
5.7.1. używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,
5.7.2. przechowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2022 r., poz. 2132 ze zm.),
5.7.3. dbania o to, by wszystkie artykuły dostarczane Zamawiającemu były świeże.
Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 Ustawy, to jest zatrudnienia
4.5.3.) Główny kod CPV: 15111100-0 - Wołowina
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15111000-9 - Mięso wołowe
15131200-7 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
4.5.5.) Wartość części: 20325,20 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Postępowanie zostało unieważnione, w związku z tym, iż na przedmiotowa części zamówienia nie wpłynęły oferty.
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Postępowanie zostało unieważnione, w związku z tym, iż na przedmiotowa części zamówienia nie wpłynęły oferty.
Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 9948,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 9948,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 9948,50 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: TRANS-MER SP. J., A. i S. Kaczmarek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7321762823
7.3.3) Ulica: ul. Bukowa 51A
7.3.4) Miejscowość: Smardzew, Glinnik
7.3.5) Kod pocztowy: 95-002
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-10
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 9948,50 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-10 do 2023-12-29Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Postępowanie zostało unieważnione, w związku z tym, iż oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.
Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Postępowanie zostało unieważnione, w związku z tym, iż oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.
Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Postępowanie zostało unieważnione, w związku z tym, iż na przedmiotowa części zamówienia nie wpłynęły oferty.
Część 7
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Postępowanie zostało unieważnione, w związku z tym, iż na przedmiotowa części zamówienia nie wpłynęły oferty.
Część 8
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 8)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Postępowanie zostało unieważnione, w związku z tym, iż na przedmiotowa części zamówienia nie wpłynęły oferty.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa produktów nabiałowych do COS-OPO w Giżycku
- "Dostawa produktów suchych, konserwowych kawy i herbaty do Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego "Bażyna" w Pogorzelicy w 2024 roku" - II postępowanie
- Sukcesywna dostawa mięsa świeżego oraz produktów wędliniarskich do COS-OPO
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Przedszkolu Miejskim Nr 2 w podziale na części.
- DOSTAWA ŻYWNOŚCI NA POTRZEBY KUCHNI SP ZOZ GARWOLIN
- Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku oraz do Oddziału Zewnętrznego w Sierakowie Śląskim
więcej: Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.