eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Radom › zakup i dostawa mleka i przetworów mlecznych dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-08-26

Radom: zakup i dostawa mleka i przetworów mlecznych dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego.
Numer ogłoszenia: 200048 - 2008; data zamieszczenia: 26.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Radomski Szpital Specjalistyczny im. dr Tytusa Chałubińskiego, ul. Tochtermana 1, 26-610 Radom, woj. mazowieckie, tel. 048 3615285, 3615284, fax 048 3615213.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.radom.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: zakup i dostawa mleka i przetworów mlecznych dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko, masło, sery, śmietana, jogurty, kefir, maślanka.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.51.10.00 - Mleko Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.10.00 - Mleko Oryginalny kod CPV: 15.41.22.00 - Tłuszcze roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.22.00 - Tłuszcze roślinne Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło Oryginalny kod CPV: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Oryginalny kod CPV: 15.55.13.00 - Jogurt Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.13.00 - Jogurt Oryginalny kod CPV: 15.55.15.00 - Maślanka Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.15.00 - Maślanka Oryginalny kod CPV: 15.54.22.00 - Ser miękki Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.22.00 - Ser miękki .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 24.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: wadium nie jest wymagane.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki ogólne: Wykonawca nie może podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24, ust. 1 i ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. Warunki szczegółowe: Potencjał kadrowy: Wykonawca dysponuje osobami zdolnymi do wykonania przedmiotu zamówienia. Powyższy warunek winien być spełniony łącznie przez składających ofertę wspólną. Doświadczenie: Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania przedmiotu zamówienia. Powyższy warunek powinien być spełniony łącznie przez podmioty składające wspólną ofertę. Potencjał techniczny: Wykonawca dysponuje potencjałem niezbędnym do wykonania przedmiotu zamówienia.Wykonawca wykaże, iż dysponuje min. 1 środkiem transportu spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu, żywności, substancji pomagających przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 r. nr 21, poz. 179 z późn. zm.). Powyższy warunek winien być spełniony łącznie przez składających wspólną ofertę. Potencjał finansowo-ekonomiczny: Dysponowanie środkami finansowymi zapewniającymi wykonanie zamówienia. Powyższy warunek winien być spełniony łącznie przez składających wspólną ofertę. Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia na podstawie załączonych do oferty oświadczeń i dokumentów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24, ust. 1 i ust. 2 ustawy Pzp. 2.Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22, ust. 1, pkt. 1-3 ustawy Pzp. 3.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, a w przypadku wykonawcy, który ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej - dokument wystawiony w kraju w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono jego upadłości, jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej zastępuję się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiedniego kraju pochodzenia osoby lub kraju w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4.Aktualna opinia sanitarna wydana przez właściwe służby sanitarno - epidemiologiczne dopuszczająca środek transportu drogowego do przewozu środków spożywczych na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu, żywności, substancji pomagających przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 r. nr 21, poz. 179 z późn. zm.). 5.Oświadczenie wykonawcy, iż do każdej dostawy mleka i przetworów mlecznych dostarczy Handlowy Dokument Identyfikacyjny. Dokument ten wymagany jest na podstawie Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 sierpnia 2004 r. w sprawie wymagań weterynaryjnych dla mleka oraz produktów mlecznych (Dz. U. z 2004 r. nr 188, poz. 1946 z późn. zm.) 6.Pełnomocnictwo do reprezentowania o ilę ofertę składa pełnomocnik.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.radom.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Radomski Szpital specjalistyczny ul. Lekarska 4 26-610 Radom Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia III piętro pok. 309 A.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.09.2008 godzina 10:00, miejsce: Radomski Szpital Specjalistyczny ul. Lekarska 4 26-610 Radom Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia III piętro pok. nr 309A.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko 1,5-2% oriętacyjna ilośc na dwa lata 162 000 litrów.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: przetwory mleczne I, tj. śmietana, twaróg, masło.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Twaróg półtłusty-orientacyjna ilośc na 2 lata-8.640 kg 2. Śmietana 18% -orientacyjna ilość na 2 lata 5.280 i. 3. Masło roślinne kubekKcal - 721, białko 00,5 g, węglowodany - 0,25, tłuszcze - 80g- orientacyjna ilość na 2 lata 9.600kg 4.Masło ex. 82,5%- orientacyjna ilość na 2 lata 2.640 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.22.00-1, 15.51.20.00-0, 15.53.00.00-2, 15.54.21.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: przetwory mleczne II, tj. sery, jogurty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Serek homogenizowany - or.ilośc na 2 lata- Szt. 720 2.Serek twardy żółty Kg- or.ilośc na 2 lata 960 3.Ser topiony Kg-or.ilośc na 2 lata 1.200 4.Ser topiony mix Rolmlecz Kg-or.ilośc na 2 lata 120 5.Jogurt naturalny Szt.-or.ilośc na 2 lata 5.040 6.Jogurt owocowy Szt.-or.ilośc na 2 lata 3.600 7.Jogurt owocowy duży Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 8.Śmietanka do kawy 30% Szt.-or.ilośc na 2 lata 2.400 9.Śmietanka do kawy Szt.-or.ilośc na 2 lata 264 10.Jogurt kremowy Bakoma Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 11.Jogurt Bakoma b/c Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 12.Jogurt Bakoma Premium Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 13.Jogurt Bakoma Twist Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 14.Jogurt Bakoma 7 zbóż Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 15.Bakoma mix set topiony 1 op. zawiera 8 szt.or.ilośc na 2 lata- Op. 48 16.Serek danio Szt.or.ilośc na 2 lata- 240 17.Jogurt naturalny zott Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 18.Jogurt Danone z ziarnami Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 19.Jogurt Danone Activia 4-paki Op.-or.ilośc na 2 lata 24 20.Jogurt Danone Gratka 4-paki Op.-or.ilośc na 2 lata 24 21.Jogurt Jogobella Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 22.Jogurt Jogobella ze zbożem Szt.or.ilośc na 2 lata- 240 23.Pątnica twarożek domowy Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 24.Pątnica serek wiejski lekki Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 25.Pątnica Twój Smak twarożek Szt-or.ilośc na 2 lata.-240 26.Masło extra Olmlek Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 27.Gostyń mleko zagęszczone niesłodzone Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 28.Ser topiony plastry Hochland Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 29.Ser topiony Hochland Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 30.Ser topiony mix Hochland 1 op. zawiera 8 szt. Op.-or.ilośc na 2 lata 48 31.Kanapkowy ser topiony Hochland Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 32.Ser w plastrach żółty Hochalnd Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 33.Fantazja wiejska Rolmlecz Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 34.Maślanka Figand Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 35.Kefir Rolmlecz Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 36.Serek wanilinowy Rolmlecz Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 37.Serek Radomski Rolmlecz Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 38.Serek wiejski Rolmlecz Szt.-or.ilośc na 2 lata 240 39.Masło extra Lactima Szt.-or.ilośc na 2 lata 2.400.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.13.00-8, 15.55.15.00-0, 15.53.00.00-2, 15.54.22.00-1, 15.51.20.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.