eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Cieszyn › Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych do Zakładu Karnego w Cieszynie



Ogłoszenie z dnia 2022-01-17


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych do Zakładu Karnego w Cieszynie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W CIESZYNIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000319776

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Bolesława Chrobrego 2

1.5.2.) Miejscowość: Cieszyn

1.5.3.) Kod pocztowy: 43-400

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL225 - Bielski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_cieszyn@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


zakład karny

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych do Zakładu Karnego w Cieszynie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3a5054e7-5ce2-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00021546

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-01-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00018135/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00315188/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.4.2021.KK

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

A. Część I – Dostawa produktów mleczarskich

Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15500000-3, w następujących ilościach:

L.p. Nazwa j.m. Ilość
1. Kefir kg. 130
2. Mleko granulowane kg. 665
3. Twaróg półtłusty kg. 1400
4. Serek naturalny homogenizowany kg. 705
5. Produkt topiony do smarowania
– kostka 100g/szt. Kg. 595
6. Produkt topiony do smarowania – kiełbaska 100g/szt. kg. 190
7. Serek „maślany” kanapkowy kg. 175
8. Serek Fromage kg. 725
9. Produkt seropodobny Kg. 570
10. Jogurt naturalny Kg. 155
11. Śmietana 12% kg. 375

KEFIR - naturalny, bez dodatku substancji smakowych.
Produkt otrzymany w wyniku fermentacji mleka i/lub innych surowców pochodzenia mlecznego z użyciem odpowiedniej mikroflory.
Wygląd: płyn jednolity z pęcherzykami dwutlenku węgla lub bez pęcherzyków, dopuszcza się lekkie wydzielenie serwatki (do 3 mm). Barwa biała z odcieniem lekko kremowym. Smak i zapach lekko kwaśny, do kwaśnego charakterystyczny dla kefiru – lekko drożdżowy. Konsystencja jednolita, zawiesista.
Skład: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii, zawartość tłuszczu 1,5%-2,5%.
Opakowanie jednostkowe - waga od 200 g/szt. do 500g/szt.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

MLEKO GRANULOWANE- odtłuszczone rozpuszczalne.
Opakowanie jednostkowe 0,2 kg do 25 kg.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 30dni

TWARÓG PÓŁTŁUSTY

Ser twarogowy niedojrzewający zwany twarogiem, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki.
Smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny, posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta bez gródek.
Skład: ser biały wytwarzany z mleka, o białej barwie i grudkowatej bądź kremowej konsystencji, bez dodatków.
Opakowanie jednostkowe od 0,20kg/szt. do 0,25kg/szt. Zawartość tłuszczu 13% - 17%.
Na każdym bloku etykietowany z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

SEREK NATURALNY HOMOGENIZOWANY
Skład: mleko odtłuszczone, śmietanka, zawartość tłuszczu 3%.
Opakowanie jednostkowe 100 do 150g./sztuka
Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

PRODUKT TOPIONY DO SMAROWANIA
Produkt powstały z sera oraz mleka w proszku odtłuszczonego, częściowo utwardzonego/uwodornionego tłuszczu roślinnego, zawierający 14-30% tłuszczu. Barwa jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna. Smak i zapach swoisty. Niedopuszczalny jest smak piekący, mdły, mydlasty, gorzki.
Opakowanie typu kostka, opakowanie jednostkowe 50 do 100 g/sztuka
Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 30 dni.

PRODUKT TOPIONY DO SMAROWANIA typu kiełbaska
Produkt powstały z sera oraz mleka w proszku odtłuszczonego, częściowo utwardzonego/uwodornionego tłuszczu roślinnego, zawierający 14-30% tłuszczu. Barwa jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna. Smak i zapach swoisty. Niedopuszczalny jest smak piekący, mdły, mydlasty, gorzki.
Opakowanie typu kiełbaska, opakowanie jednostkowe 50 do 100 g/sztuka
Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 30 dni.

SEREK MAŚLANY-KANAPKOWY – naturalny bez dodatku substancji smakowych. Ser twarogowy z mleka pełnego, zawierający czyste kultury mleczarskie, produkt homogenizowany. Barwa charakterystyczna dla rodzaju dodatku lub biała. Smak swoisty. Niedopuszczalny smak obcy, gorzki piekący. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, rozwodnienie, obcy zapach.
Skład: twaróg, tłuszcz mleczny 15% - 21 %, skrobia modyfikowana, zagęstnik.
Opakowanie jednostkowe od 100 do 150g./sztuka. Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

SEREK FROMAGE
Ser twarogowy z dodatkiem tłuszczu roślinnego, różnych przypraw i cząstek warzyw.
Smak i zapach czysty, właściwy, typowy dla dodanych dodatków, lekko kwaśny, bez obcych posmaków i zapachów. Konsystencja kremowa, jednolita, smarowna z lekkim opływem serwatki. Barwa niejednolita w zależności od dodanych przypraw i innych składników.
Skład: Ser twarogowy, tłuszcz roślinny, sól, skrobia, substancje zagęszczające. Zawartość tłuszczu nie mniej niż 15%.
Opakowanie jednostkowe od 80 do100 g/sztuka.
Każda sztuka etykietowana z naniesioną przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

PRODUKT SERPOPODOBNY - blok
Substytut sera żółtego, otrzymywany z obróbki mieszaniny mleka z tłuszczem roślinnym lub też mlekiem w proszku i skrobią pszenną.
Foliowany w opakowaniu jednostkowym do 4 kg/blok.
Każdy blok etykietowany z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 30 dni.


ŚMIETANA 12%
Produkt mleczny w formie emulsji tłuszczu w mleku odtłuszczonym, otrzymywany przez separację tłuszczu metodami fizycznymi, pasteryzowany o zawartości tłuszczu nie mniej niż 12%, poddany procesowi fermentacji z użyciem kultur startowych bakterii kwasu mlekowego powodujących obniżenie pH i koagulację.
Produkt jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki. Barwa jednolita, od jasnokremowej do kremowej. Smak czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęstawa, jednolita w całej masie, homogenizowana – zawiesista.
Opakowanie jednostkowe o wadze od 200 do 500g/szt.
Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym. Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

JOGURT NATURALNY
Napój wyprodukowany z mleka znormalizowanego, zagęszczonego przez dodatek odtłuszczonego mleka w proszku, białek mleka lub odparowanie części wody, poddanego procesowi pasteryzacji, a następnie ukwaszonego zakwasem czystych kultur bakterii.
Skrzep jednolity, zwarty, dopuszcza się lekki podcinek serwatki oraz nieznaczne gazowanie, przy metodzie zbiornikowej – skrzep rozbity. Barwa biała do lekko kremowej. Konsystencja jednolita, zwarta w przekroju galaretowata, skrzep dający się kroić przy metodzie zbiornikowej – jednolita, gęsta. Smak i zapach czysty, orzeźwiający, lekko kwaśny, dopuszcza się lekko cierpki.
Zawartość tłuszczu nie mniej niż 2 %.
Opakowanie jednostkowe 100-150g.
Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym. Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni

Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.13 00 w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową oraz ilości wskazanych przez Zamawiającego.
Częstotliwość realizacji dostaw 1 raz w tygodniu.

Miejsce dostaw:
1. Zakład Karny w Cieszynie ul. Bolesława Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn
2. Oddział Zewnętrzny w Bielsku-Białej Zakładu Karnego w Cieszynie ul. Juliusza Słowackiego 15A, 43-300 Bielsko-Biała.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.5.) Wartość części: 62280,35 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II: Dostawa olejów i tłuszczów zwierzęcych i roślinnych

Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa olejów i tłuszczów zwierzęcych i roślinnych, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15400000-2, w następujących ilościach:
L.p. Nazwa j.m. Ilość
1. Margaryna kg. 2650
2. Tłuszcz roślinny kg. 4250
3. Smalec kg. 75
4. Olej roślinny kg. 775

MARGARYNA o zawartości ¾ tłuszczu. Produkt otrzymywany z tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych zawartości tłuszczu nie mniej niż 60% ale nie więcej niż 62% . Opakowanie jednostkowe kostka 0,2 lub 0,25 kg. Minimalny okres przydatności do spożycia 30 dni od dnia dostawy.

TŁUSZCZ ROŚLINNY do smarowania pieczywa o niskiej zawartości tłuszczu od 30 do 50%,/ opakowanie jednostkowe kostka 0,2 lub o,25 kg. Minimalny okres przydatności do spożycia 30 dni od dnia dostawy.

SMALEC wieprzowy składający się w całości z tłuszczu wieprzowego, w opakowaniach jednostkowych 0,2kg. Minimalny okres przydatności do spożycia 30 dni od dnia dostawy.

OLEJ ROŚLINNY RZEPAKOWY
Olej otrzymany z surowego oleju rzepakowego, który został poddany następującym procesom rafinacyjnym: odśluzowaniu (odszlamowaniu), odkwaszaniu (neutralizacji i/lub destylacji), odbarwianiu (bieleniu) oraz odwanianiu (dezodoryzacji). Olej przejrzysty, bez osadu.
Opakowania jednostkowe od 1 litra do 5 litrów. Minimalny okres przydatności do spożycia 60 dni od dnia dostawy.

Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.13 00 w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową oraz ilości wskazanych przez Zamawiającego.
Częstotliwość realizacji dostaw 1 raz w tygodniu.

Miejsce dostaw:
1. Zakład Karny w Cieszynie ul. Bolesława Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn
2. Oddział Zewnętrzny w Bielsku-Białej Zakładu Karnego w Cieszynie ul. Juliusza Słowackiego 15A, 43-300 Bielsko-Biała.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.5.5.) Wartość części: 50255,91 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 71549,64 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 77571,38 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 71549,64 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Tak

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia (dotyczy pełnomocnika, o którym mowa w art. 58 ust. 2 ustawy): OL-TRADE s. c. M. Olek, R. Pająk, D. Gorycki

Nazwy (firmy) pozostałych wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: Michal Olek Ol-Trade, Ryszard Pająk Dallpol Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Handlowe, Dariusz Gorycki Ol-Trade

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9452170691

7.3.3) Ulica: Powstańców

7.3.4) Miejscowość: Kraków

7.3.5) Kod pocztowy: 31-670

7.3.6.) Województwo: małopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-29

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 71549,64 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2022-01-01 do 2022-12-31

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 54600 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 61923,76 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 54600 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: FH Jaro Jarosław Lorke

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 410115711

7.3.3) Ulica: Osiedlowa

7.3.4) Miejscowość: Kościan

7.3.5) Kod pocztowy: 64-000

7.3.6.) Województwo: wielkopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-29

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 54600 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2022-01-01 do 2022-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.