Og³oszenie z dnia 2021-03-19
Powi±zane og³oszenia:
- 2021/BZP 00037923/01 - Wynik z dnia 2021-04-22
Og³oszenie nr 2021/BZP 00020535 z dnia 2021-03-19 |
Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦wiadczenie us³ug cateringowych na rzecz Krajowej Szko³y S±downictwa i Prokuratury w Krakowie
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Krajowa Szko³a S±downictwa i Prokuratury
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 140580428
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Przy Rondzie 5
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Kraków
1.5.3.) Kod pocztowy: 31-547
1.5.4.) Województwo: ma³opolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków
1.5.7.) Numer telefonu: 126179655
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@kssip.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://www.kssip.gov.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
¦wiadczenie us³ug cateringowych na rzecz Krajowej Szko³y S±downictwa i Prokuratury w Krakowie
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-c5811f63-8727-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00020535
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2021-03-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://www.soldea.pl/epz/epz/indexpostepowaniazamawiajacy.php?s=c941e9395041fb7c0f49af02f02ef9069355d2023.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://www.soldea.pl/epz/epz/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja wykonawców z Zamawiaj±cym, w szczególno¶ci sk³adanie ofert, wszelkich o¶wiadczeñ, wniosków, zawiadomieñ oraz informacji odbywa siê przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, za po¶rednictwem kana³u elektronicznej komunikacji pod adresem: https://www.soldea.pl/epz/epz/ .2. Oferta sk³adana jest pod rygorem niewa¿no¶ci w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.3. Szczegó³owe informacje s± zawarte w rozdziale 8 SWZ.
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Klauzule informacyjne z art. 13 i art. 14 RODO znajduj± siê w SWZ, w za³. nr 1 do SWZ.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: BA-X.2611.1.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak
4.1.5.) £±czna warto¶æ poszczególnych czê¶ci zamówienia: 676030,04 PLN
4.1.6.) Warto¶æ zamówienia stanowi±cego przedmiot tego postêpowania (bez VAT): 303955,80 PLN
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug cateringowych na rzecz Krajowej Szko³y S±downictwa i Prokuratury w Krakowie, ul. Przy Rondzie 5, 31-547 Kraków.Przez us³ugê cateringow± Zamawiaj±cy rozumie organizacjê ¶niadañ, obiadów, kolacji i przerw kawowych zg³aszanych Wykonawcy zgodnie z zapotrzebowaniem w ramach ¶wiadczonej us³ugi cateringowej.Wykonawca:a) przygotowuje i dostarczy potrawy transportem przeznaczonym do przewozu ¿ywno¶ci;b) wyeksponuje potrawy w miejscu wskazanym przez organizatora c) zapewni profesjonaln± obs³ugê d) zapewni sprzêt i przygotuje miejsce serwowaniae) dostarczy jednorazowe opakowania zamykane i papierowe torebki do pakowania ¿ywno¶ci,f) utrzyma miejsce poczêstunku, bufety na bie¿±co w czysto¶ci oraz zapewni sprz±tanie po realizacji us³ugi i wywóz na w³asny koszt odpadów konsumpcyjnych i poprodukcyjnych;g) zapewnieni inne narzêdzia niezbêdne do wykonywania zamówienia np. przed³u¿acze, kable itp. do pod³±czenia urz±dzeñ grzewczych.2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegó³owo okre¶lony w za³±czniku nr 2 do SWZ.3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegó³owo okre¶lony we wzorze umowy, który stanowi za³±cznik nr 3 do SWZ.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55320000-9 - Us³ugi podawania posi³ków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Us³ugi gotowania posi³ków
55510000-8 - Us³ugi bufetowe
55511000-5 - Us³ugi bufetowe oraz us³ugi kawiarniane dla ograniczonej grupy klientów
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ udzielenia przez Wykonawcê wyja¶nieñ tre¶ci z³o¿onych przez niego ofert.2. Zamawiaj±cy bêdzie ocenia³ oferty wed³ug nastêpuj±cych kryteriów:1) Cena oferty – 60%Punkty w kryterium „cena oferty” zostan± obliczone wed³ug nastêpuj±cego wzoru:Cena oferty = [cena z oferty z najni¿sz± cen±] : [cena z oferty ocenianej] x 60 pkt.2) Aspekt spo³eczny (integracja zawodowa i spo³eczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 pkt 1, 2, 3, 9 ustawy Pzp) – 40 %Punkty w kryterium aspekt spo³eczny zostan± przyznane w nastêpuj±cy sposób:Za zatrudnienie bezpo¶rednio do ¶wiadczenia us³ug ¶wiadczenia us³ug gotowania/przygotowania posi³ków w czasie trwania umowy osoby/osób:a) niepe³nosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i spo³ecznej oraz zatrudnianiu osób niepe³nosprawnych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1172, 1495, 1696 i 1818), lubb) bezrobotnych w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. z 2019 r. poz. 1482, 1622 i 1818), lubc) poszukuj±cych pracy, niepozostaj±cych w zatrudnieniu lub niewykonuj±cych innej pracy zarobkowej, w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, lubd) do 30. roku ¿ycia oraz po ukoñczeniu 50. roku ¿ycia, posiadaj±cych status osoby poszukuj±cej pracy, bez zatrudnienia,Wykonawca otrzyma odpowiednio: 20 punktów za 1 osobê, 40 punktów za 2 osoby.Ka¿da w/w osoba bêdzie zatrudniona u Wykonawcy przez ca³y okres trwania umowy na podstawie stosunku pracy zgodnie z ustaw± z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy.Ocena oferty w niniejszym kryterium dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (za³±cznik numer 1 do SWZ). W przypadku nie wype³nienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki wskazuj±cej czy zatrudniona osoba/osoby bêd± osobami z katalogu osób wskazanego powy¿ej oferta otrzyma 0 punktów w niniejszym kryterium.3. Do oceny bêd± brane pod uwagê ceny oferty brutto.4. Wyniki powy¿szych dzia³añ zostan± zaokr±glone do dwóch miejsc po przecinku.5. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, spo¶ród ofert spe³niaj±cych warunki okre¶lone w SWZ, która uzyska najwy¿sz± sumê punktów w kryteriach wskazanych w ust. 2.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
aspekty spo³eczne, w tym integracja zawodowa i spo³eczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt spo³eczny (integracja zawodowa i spo³eczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 pkt 1, 2, 3, 9 ustawy Pzp)
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak
4.3.11.) Okre¶lenie aspektów spo³ecznych, ¶rodowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty spo³eczne
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mog± siê ubiegaæ Wykonawcy, którzy nie podlegaj± wykluczeniu.2. O udzielenie zamówienia mog± siê ubiegaæ Wykonawcy, którzy spe³niaj± nastêpuj±ce warunki dotycz±ce: 1) zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym:Zamawiaj±cy nie okre¶la warunku w tym zakresie; 2) uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów:Zamawiaj±cy nie okre¶la warunku w tym zakresie;3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiaj±cy nie okre¶la warunku w tym zakresie;4) zdolno¶ci technicznej lub zawodowej:Zamawiaj±cy uzna ww. warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca:a) w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, wykona³ lub wykonuje nale¿ycie 3 us³ugi cateringowe (zestawy cateringowe, bufety kawowe) ¶wiadczone dla grup licz±cych minimum 15 osób ka¿da grupa;b) dysponuje lub bêdzie dysponowa³ 1 kucharzem skierowanym przez Wykonawcê do realizacji zamówienia publicznego posiadaj±cym do¶wiadczenie minimum 2 lat w zawodzie kucharza.Ocena spe³nienia tego warunku bêdzie dokonana na zasadzie spe³nia/nie spe³nia na podstawie o¶wiadczenia Wykonawcy z³o¿onego wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 4 do SWZ.2. W celu potwierdzenia spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu, wykonawca mo¿e polegaæ na potencjale podmiotu trzeciego na zasadach opisanych w art. 118–123 ustawy Pzp. Podmiot trzeci, na potencja³ którego wykonawca powo³uje siê w celu wykazania spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu, nie mo¿e podlegaæ wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 ustawy Pzp.3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, warunki okre¶lone w rozdziale 6 ust. 2 musi spe³niaæ co najmniej jeden Wykonawca samodzielnie lub wszyscy Wykonawcy ³±cznie. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia do³±czaj± odpowiednio do oferty o¶wiadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub us³ugi wykonaj± poszczególni wykonawcy.5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:
1. Wykonawca do³±cza do oferty o¶wiadczenie, wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 4 do SWZ, o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie wskazanym w rozdziale 6 SWZ. 1) O¶wiadczenie sk³adane jest pod rygorem niewa¿no¶ci w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym, lub podpisem osobistym.2) O¶wiadczenie sk³adaj± odrêbnie:a) wykonawca/ka¿dy spo¶ród wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku o¶wiadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia wykonawcy oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie, w jakim ka¿dy z wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu;b) podmiot trzeci, na którego potencja³ powo³uje siê wykonawca celem potwierdzenia spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu. W takim przypadku o¶wiadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia podmiotu oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie, w jakim podmiot udostêpnia swoje zasoby wykonawcy;2. Do oferty wykonawca za³±cza równie¿:1) Dokumenty rejestrowe / pe³nomocnictwo a) W celu potwierdzenia, ¿e osoba dzia³aj±ca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania, Zamawiaj±cy wymaga od wykonawcy z³o¿enia wraz z ofert± odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru S±dowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej lub innego w³a¶ciwego rejestru.Wykonawca nie jest zobowi±zany do z³o¿enia je¿eli Zamawiaj±cy mo¿e je uzyskaæ za pomoc± bezp³atnych i ogólnodostêpnych baz danych, o ile wykonawca wskaza³ dane umo¿liwiaj±ce dostêp do tych dokumentów. b) Gdy umocowanie osoby sk³adaj±cej ofertê nie wynika z dokumentów rejestrowych, wykonawca, który sk³ada ofertê za po¶rednictwem pe³nomocnika, powinien do³±czyæ do oferty dokument pe³nomocnictwa obejmuj±cy swym zakresem umocowanie do z³o¿enia oferty lub do z³o¿enia oferty i podpisania umowy. c) W przypadku wykonawców ubiegaj±cych siê wspólnie o udzielenie zamówienia wykonawcy zobowi±zani s± do ustanowienia pe³nomocnika. Dokument pe³nomocnictwa, z tre¶ci którego bêdzie wynika³o umocowanie do reprezentowania w postêpowaniu o udzielenie zamówienia tych wykonawców nale¿y za³±czyæ do oferty. 2) O¶wiadczenie wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówieniaWykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia mog± polegaæ na zdolno¶ciach tych z wykonawców, którzy wykonaj± roboty budowlane lub us³ugi, do realizacji których te zdolno¶ci s± wymagane. W takiej sytuacji wykonawcy s± zobowi±zani do³±czyæ do oferty o¶wiadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub us³ugi wykonaj± poszczególni wykonawcy.3) Zobowi±zanie podmiotu trzeciegoZobowi±zanie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby lub inny podmiotowy ¶rodek dowodowy potwierdza, ¿e stosunek ³±cz±cy wykonawcê z podmiotami udostêpniaj±cymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostêp do tych zasobów oraz okre¶la w szczególno¶ci:- zakres dostêpnych wykonawcy zasobów podmiotu udostêpniaj±cego zasoby;- sposób i okres udostêpnienia wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostêpniaj±cego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;- czy i w jakim zakresie podmiot udostêpniaj±cy zasoby, na zdolno¶ciach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udzia³u w postêpowaniu dotycz±cych wykszta³cenia, kwalifikacji zawodowych lub do¶wiadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub us³ugi, których wskazane zdolno¶ci dotycz±.4) Zastrze¿enie tajemnicy przedsiêbiorstwa – w sytuacji, gdy oferta lub inne dokumenty sk³adane w toku postêpowania bêd± zawiera³y tajemnicê przedsiêbiorstwa, wykonawca, wraz z przekazaniem takich informacji, zastrzega, ¿e nie mog± byæ one udostêpniane, oraz wykazuje, ¿e zastrze¿one informacje stanowi± tajemnicê przedsiêbiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawca do³±cza do oferty o¶wiadczenie, wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 4 do SWZ, o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie wskazanym w rozdziale 6 SWZ. 2) O¶wiadczenie sk³adaj± odrêbnie:a) wykonawca/ka¿dy spo¶ród wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku o¶wiadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia wykonawcy oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie, w jakim ka¿dy z wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu;2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, warunki okre¶lone w rozdziale 6 ust. 2 musi spe³niaæ co najmniej jeden Wykonawca samodzielnie lub wszyscy Wykonawcy ³±cznie. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia do³±czaj± odpowiednio do oferty o¶wiadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub us³ugi wykonaj± poszczególni wykonawcy.6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostan± wprowadzone do umowy w sprawie zamówienia publicznego – wzór umowy zawarty jest w za³±czniku nr 3 do SWZ.2. Wprowadzenie jakichkolwiek zmian i nowych postanowieñ do umowy mo¿liwe jest tylko w granicach unormowania art. 455 ustawy Pzp.3. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ dokonania istotnych zmian postanowieñ zawartej umowy w przypadkach opisanych w §7 wzoru umowy.4. Wykonawca wnioskuj±cy o zmianê umowy, przedk³ada Zamawiaj±cemu pisemne uzasadnienie konieczno¶ci wprowadzenia zmian do umowy.5. Inicjatorem zmian w umowie mog± byæ obie strony umowy, z tym ¿e ostateczna decyzja co do wprowadzenia zmian i ich zakresu nale¿y do Zamawiaj±cego.7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Tak
7.6.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okoliczno¶ciach, o których mowa w art. 95 ustawy
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-03-29 10:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: Oferty nale¿y sk³adaæ za po¶rednictwem kana³u elektronicznej komunikacji pod adresem: https://www.soldea.pl/epz/epz/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-03-29 10:05
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2021-04-27
SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE
Zamówienie bêdzie realizowane przez okres 12 miesiêcy licz±c od dnia podpisania umowy lub do wyczerpania kwoty, w zale¿no¶ci od tego, które zdarzenie nast±pi jako pierwsze.2021-03-19 Biuletyn Zamówieñ Publicznych | Og³oszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Us³ugi |
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- ¦wiadczenie us³ug sprz±tania i utrzymania czysto¶ci w budynku Akademii Muzycznej im. Krzysztofa Pendereckiego przy ul. ¶w. Tomasza 43 w Krakowie oraz terenu wokó³ tego budynku
- Obs³uga Szkolenia Doskonalenie Audytowania w ramach Systemu KZR INiG organizowanego przez Instytut Nafty i Gazu - Pañstwowy Instytut Badawczy w dniach 12-13 grudnia 2024 r.
- Wykonanie robót budowlanych polegaj±cych na dostosowaniu do obowi±zuj±cych przepisów przeciwpo¿arowych budynków przy ul. Cegielskiego 2 w My¶lenicach oraz przy ul. Budowlanych 2 w Olkuszu
- Dostawa samochodów dla Stra¿y Miejskiej Miasta Krakowa
- DOSTARCZANIE SUROWCÓW RECEPTUROWYCH - WG 6 PAKIETÓW
- ¦wiadczenie us³ug w zakresie badañ sprawdzaj±cych ¶rodki do odladzania dostarczone przez firmê UAB Airstiga
wiêcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Prowadzenie sto³ówki w Szkole Podstawowej w Tenczynie
- Us³uga kompleksowego ¿ywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu w Ostródzie S. A.
- Przygotowanie i podawanie wy¿ywienia uczestnikomprojektu Tomaszowskie Centrum Us³ug ¦rodowiskowych w okresie od 19.06.2024 r. do 31.12.2024 r.
- Us³uga po¶rednictwa polegaj±ca na sukcesywnej rezerwacji us³ug cateringowych na rzecz Sieci Badawczej £ukasiewicz - Instytut Lotnictwa
- Us³uga cateringu dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zespo³u Opieki Zdrowotnej w Tomaszowie Lubelskim, realizowana w oparciu o program Ministerstwa Zdrowia ,,Dobry posi³ek w szpitalu"
- "Us³uga w zakresie ¿ywienia pacjentów SP ZOZ Szpitala Powiatowego w Piszu"
wiêcej: Us³ugi podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.