eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bielsko-Biała › Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Ośrodków Wsparcia dla Osób Starszych w Bielsku-Białej



Ogłoszenie z dnia 2023-01-05


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Ośrodków Wsparcia dla Osób Starszych w Bielsku-Białej

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 070810575

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Karola Miarki 11

1.5.2.) Miejscowość: Bielsko-Biała

1.5.3.) Kod pocztowy: 43-300

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL225 - Bielski

1.5.7.) Numer telefonu: 334995600

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@mops.bielsko.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.bielsko.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

Strona internetowa prowadzonego postępowania: http://www.mops.bielsko.pl, zawierająca odesłanie na Platformę przetargową pod adresem: mops-bielsko-biala.ezamawiajacy.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


pomoc społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Ośrodków Wsparcia dla Osób Starszych w Bielsku-Białej

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4aabe3b5-7630-11ed-b4ea-f64d350121d2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00012231

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00005304/11/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.10 Usługi cateringowe dla Ośrodków Wsparcia dla Osób Starszych

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00482463

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: MOPS.DA-PSU.3211.25.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na wytworzeniu i dostarczaniu posiłków w następującym zakresie: posiłki jednodaniowe oraz posiłki dwudaniowe.
1.1 Usługa cateringowa – posiłki jednodaniowe
1.1.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na wytworzeniu i dostarczeniu posiłku jednodaniowego dla:
• Klubu Samopomocy ,,Przystań” przy ul. Piastowskiej 86 w Bielsku-Białej
Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy).
Szacunkowa ilość posiłków 2170 przez okres trwania umowy, (średnio 35 porcji dziennie).
• Klubu Samopomocy „Klub Seniora” przy ul. Komorowickiej 336D w Bielsku-Białej
Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy).
Szacunkowa ilość posiłków 1550 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie).
• Klubu Senior + przy ul. Jesionowej 13 w Bielsku-Białej
Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy).
Szacunkowa ilość posiłków 1550 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie).
• Klubu Senior + przy ul. Jutrzenki 20 w Bielsku-Białej
Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy).
Szacunkowa ilość posiłków 1550 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie).
• Klubu Seniora „SIXT Wam” przy ul. Mickiewicza 24 w Bielsku-Białej
Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy).
Szacunkowa ilość posiłków 1240 przez okres trwania umowy, (średnio 20 porcji dziennie).
1.1.2. Obiad jednodaniowy w postaci zupy z wkładką ma składać się z:
• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi warzywami,
• minimalnej zawartości ziemniaków/kaszy/makaronu/ryżu – 80 g,
• minimalnej zawartości mięsa – 100 g,
• pieczywa (2 kromki chleba lub bułka).
1.1.3. Obiad jednodaniowy w postaci zupy ma składać się z:
• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi warzywami,
• minimalnej zawartości ziemniaków/kaszy/makaronu/ryżu – 80 g,
• pieczywa (2 kromki chleba lub bułka).
1.1.4. Obiad jednodaniowy jarski ma składać się z:
• drugiego dania typu: pierogi, kluski, naleśniki, krokiety – 350 g.
1.1.5. Obiady jednodaniowe będą przygotowywane w proporcji: 2 razy w tygodniu zupa z porcją mięsa, 2x w tygodniu zupa, 1 raz w tygodniu obiad jarski.
1.1.6. Dostawa posiłków będzie realizowana od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym. Posiłki będą odbierane przez pracowników Zamawiającego od godz. 12.00 do godz. 12.50.
1.2. Usługa cateringowa – posiłki dwudaniowe
1.2.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłku dwudaniowego dla:
• Domu Dziennego Pobytu dla Osób Starszych i Niepełnosprawnych przy ulicy Sterniczej 8a w Bielsku-Białej.
Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Szacunkowa ilość posiłków 2170 przez okres trwania umowy, (średnio 35 porcji dziennie).
• Dziennego Domu Senior + przy ul. Partyzantów 62 w Bielsku-Białej.
Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Szacunkowa ilość posiłków 1550 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie).
1.2.2. Obiad dwudaniowy – danie mięsne ma składać się z:
• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi ziemniakami, makaronem, ryżem, kaszą oraz świeżymi warzywami,
• porcji mięsa 120 g,
• porcji ziemniaków, kaszy, ryżu czy makarony – 200 g,
• surówki ze świeżych warzyw lub jarzyn gotowanych – 150 g
1.2.3. Obiad dwudaniowy jarski ma składać się z:
• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą oraz świeżymi warzywami,
• drugiego dania (np. pierogów, krokietów, naleśników, klusek) 350 g.
1.2.4. Obiady dwudaniowe będą przygotowywane w proporcji: 2 razy w tygodniu obiady z porcją mięsa, 3 raz w tygodniu obiad jarski.
1.2.5. Dostawa posiłków będzie realizowana od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym. Posiłki będą odbierane przez pracowników Zamawiającego od godz. 12.00 do godz. 12.50.
1.3. Posiłki będą dostarczane w pojemnikach zbiorczych Wykonawcy utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowe do spożycia po ich dostarczeniu.
1.4. Posiłki dostarczane przez Wykonawcę są przeznaczone dla osób starszych, muszą być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone z wykorzystaniem produktów naturalnych. Zakazuje się użycia produktów:
• wysoko przetworzonych – typu instant – sosy, zupy w proszku, kostki rosołowe i dodatki smakowe, puree ziemniaczane w proszku, gotowe dania w słoikach, puszkach itp.
• gotowych wyrobów mrożonych (np. pierogi, krokiety, naleśniki, paluszki/kostki rybne, mięso).
• tłuszczy zwierzęcych dodawanych do potraw, tłuszczy typu trans (margaryny, tłuszcze roślinne utwardzane, frytury).
Wykonawcę zobowiązuje się do ograniczenia produktów wysoko glikemicznych tj. cukier, słodycze i słodzone dżemy.
1.5. Posiłki dostarczane przez Wykonawcę muszą być lekkostrawne i ugotowane do miękkości (w szczególności dotyczy to mięs oraz warzyw). Smak potraw powinien być łagodny oraz nie kwaśny tzn. bez nadmiaru przypraw, w tym soli oraz pieprzu, unikać dań ostrych.
1.6. Środki żywnościowe przeznaczone do realizacji zamówienia muszą posiadać, w przypadku istnienia takiego wymogu, niezbędne certyfikaty i atesty pochodzące od odpowiednich służb.
1.7. Dostarczane posiłki muszą być sycące, smaczne, kaloryczne, zdrowe, urozmaicone i gorące.
W momencie odbioru przez Zamawiającego zupa powinna mieć temperaturę minimum 75ºC, a drugie danie temperaturę minimum 65ºC. Wykonawca powinien starannie zaplanować sposób dowożenia posiłków i sposób utrzymania ich wysokiej temperatury.
1.8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia posiłków spełniających szczególne wymagania dietetyczne (np. niska zawartość soli, dieta bezglutenowa, dieta cukrzycowa, dieta łatwostrawna).
1.9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian do jadłospisu, w tym części obiadów dietetycznych. Zmiany te zostaną każdorazowo uzgodnione z Wykonawcą.
1.10. Zamawiający ma prawo ustalić dokładną ilość obiadów do dostarczenia danego dnia, telefonicznie do godziny 09:30 danego dnia.
1.11. Ilości posiłków szacunkowo podane przez Zamawiającego stanowią maksymalną liczbę posiłków, które Zamawiający może zamówić w ciągu trwania umowy. Ostateczny zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, nie mniej jednak niż do wysokości 25% ilości maksymalnej przyjętej przez Zamawiającego, a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie względem Zamawiającego o dokonanie zamówienia maksymalnej liczby posiłków.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 137410,60 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 140120,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 140120,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości Społecznej Być Razem

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5482544800

7.3.3) Ulica: Wałowa 4

7.3.4) Miejscowość: Cieszyn

7.3.5) Kod pocztowy: 43-400

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-30

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 140120,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 3 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.