Ogłoszenie z dnia 2024-01-04
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00009121/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-01-04
- 2024/BZP 00028461/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-11
- 2024/BZP 00077278/01 - Wynik z dnia 2024-01-30
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Sekcji Żywienia
WS SP ZOZ w Nowej Soli
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Wielospecjalistyczny Szpital Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 970774733
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Chałubińskiego 7
1.4.2.) Miejscowość: Nowa Sól
1.4.3.) Kod pocztowy: 67-100
1.4.4.) Województwo: lubuskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL432 - Zielonogórski
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: a.szpet@szpital-nowasol.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-nowasol.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00010404
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-01-04
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00009121
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych Przed zmianą:
1 Wymagany HACCP. Do oferty musi być dołączony dokument potwierdzający stosowanie sytemu HACCP.
2 Oświadczenia Wykonawcy, że oferowany przedmiot zamówienia posiada odpowiednią jakość oraz dokumenty dopuszczające do obrotu i używania na terenie RP, które przedłoży Zamawiającemu na każde żądanie.
3 Oświadczenia Wykonawcy, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (DZ. U. z 2022r. poz.2132 z póź. zm.)
5. Specyfikacja produktu dla każdego zaoferowanego produktu w zakresie potrzebnym do przeprowadzenia analizy zagrożeń z uwzględnieniem ich cech np.
a) biologicznych, chemicznych, fizycznych,
b) składu opracowanych składników, w tym substancji dodatkowych oraz substancji pomagających w przetwarzaniu ,
c) pochodzenia,
d) warunków i okresu przechowywania,
W przypadku zmiany specyfikacji danego produktu w okresie realizacji umowy Wykonawca zobowiązany jest do jej uaktualnienia, którego dokona w formie pisemnej przy pierwszej dostawie produktu o zmienionej specyfikacji.
6 Załączyć do oferty oświadczenie o następującej treści: „Wykonawca wyraża zgodę na przesłanie próbek oferowanego asortymentu, na wezwanie Zamawiającego, celem potwierdzenia zgodności zaoferowanego produktu z wymaganiami SWZ”. Próbki zostaną sprawdzone w toku badania i oceny ofert pod kątem zgodności parametrów oferowanego produktu z wymogami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia niniejszej SWZ. Próbki powinny być zapakowane i opisane w sposób pozwalający na jednoznaczne ustalenie, której pozycji z pakietu dotyczą. Ilość przesłanych próbek Zamawiający wykaże w piśmie wzywającym do przesłania próbek.
7 Wymagany Certyfikat producenta IFC – dotyczy Pakietu 2 poz. 3, 5, 6
Po zmianie:
1 Wymagany HACCP. Do oferty musi być dołączony dokument potwierdzający stosowanie sytemu HACCP.
2 Oświadczenia Wykonawcy, że oferowany przedmiot zamówienia posiada odpowiednią jakość oraz dokumenty dopuszczające do obrotu i używania na terenie RP, które przedłoży Zamawiającemu na każde żądanie.
3 Oświadczenia Wykonawcy, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (DZ. U. z 2022r. poz.2132 z póź. zm.)
5. Specyfikacja produktu dla każdego zaoferowanego produktu w zakresie potrzebnym do przeprowadzenia analizy zagrożeń z uwzględnieniem ich cech np.
a) biologicznych, chemicznych, fizycznych,
b) składu opracowanych składników, w tym substancji dodatkowych oraz substancji pomagających w przetwarzaniu ,
c) pochodzenia,
d) warunków i okresu przechowywania,
W przypadku zmiany specyfikacji danego produktu w okresie realizacji umowy Wykonawca zobowiązany jest do jej uaktualnienia, którego dokona w formie pisemnej przy pierwszej dostawie produktu o zmienionej specyfikacji.
6 Załączyć do oferty oświadczenie o następującej treści: „Wykonawca wyraża zgodę na przesłanie próbek oferowanego asortymentu, na wezwanie Zamawiającego, celem potwierdzenia zgodności zaoferowanego produktu z wymaganiami SWZ”. Próbki zostaną sprawdzone w toku badania i oceny ofert pod kątem zgodności parametrów oferowanego produktu z wymogami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia niniejszej SWZ. Próbki powinny być zapakowane i opisane w sposób pozwalający na jednoznaczne ustalenie, której pozycji z pakietu dotyczą. Ilość przesłanych próbek Zamawiający wykaże w piśmie wzywającym do przesłania próbek.
7 Wymagany Certyfikat producenta IFS – dotyczy Pakietu 2 poz. 3, 5, 13
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.10. Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu Przed zmianą:
1 Wymagany HACCP. Do oferty musi być dołączony dokument potwierdzający stosowanie sytemu HACCP.
2 Oświadczenia Wykonawcy, że oferowany przedmiot zamówienia posiada odpowiednią jakość oraz dokumenty dopuszczające do obrotu i używania na terenie RP, które przedłoży Zamawiającemu na każde żądanie.
3 Oświadczenia Wykonawcy, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (DZ. U. z 2022r. poz.2132 z póź. zm.)
5. Specyfikacja produktu dla każdego zaoferowanego produktu w zakresie potrzebnym do przeprowadzenia analizy zagrożeń z uwzględnieniem ich cech np.
a) biologicznych, chemicznych, fizycznych,
b) składu opracowanych składników, w tym substancji dodatkowych oraz substancji pomagających w przetwarzaniu ,
c) pochodzenia,
d) warunków i okresu przechowywania,
W przypadku zmiany specyfikacji danego produktu w okresie realizacji umowy Wykonawca zobowiązany jest do jej uaktualnienia, którego dokona w formie pisemnej przy pierwszej dostawie produktu o zmienionej specyfikacji.
6 Załączyć do oferty oświadczenie o następującej treści: „Wykonawca wyraża zgodę na przesłanie próbek oferowanego asortymentu, na wezwanie Zamawiającego, celem potwierdzenia zgodności zaoferowanego produktu z wymaganiami SWZ”. Próbki zostaną sprawdzone w toku badania i oceny ofert pod kątem zgodności parametrów oferowanego produktu z wymogami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia niniejszej SWZ. Próbki powinny być zapakowane i opisane w sposób pozwalający na jednoznaczne ustalenie, której pozycji z pakietu dotyczą. Ilość przesłanych próbek Zamawiający wykaże w piśmie wzywającym do przesłania próbek.
7 Wymagany Certyfikat producenta IFC – dotyczy Pakietu 2 poz. 3, 5, 6
Po zmianie:
1 Wymagany HACCP. Do oferty musi być dołączony dokument potwierdzający stosowanie sytemu HACCP.
2 Oświadczenia Wykonawcy, że oferowany przedmiot zamówienia posiada odpowiednią jakość oraz dokumenty dopuszczające do obrotu i używania na terenie RP, które przedłoży Zamawiającemu na każde żądanie.
3 Oświadczenia Wykonawcy, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (DZ. U. z 2022r. poz.2132 z póź. zm.)
5. Specyfikacja produktu dla każdego zaoferowanego produktu w zakresie potrzebnym do przeprowadzenia analizy zagrożeń z uwzględnieniem ich cech np.
a) biologicznych, chemicznych, fizycznych,
b) składu opracowanych składników, w tym substancji dodatkowych oraz substancji pomagających w przetwarzaniu ,
c) pochodzenia,
d) warunków i okresu przechowywania,
W przypadku zmiany specyfikacji danego produktu w okresie realizacji umowy Wykonawca zobowiązany jest do jej uaktualnienia, którego dokona w formie pisemnej przy pierwszej dostawie produktu o zmienionej specyfikacji.
6 Załączyć do oferty oświadczenie o następującej treści: „Wykonawca wyraża zgodę na przesłanie próbek oferowanego asortymentu, na wezwanie Zamawiającego, celem potwierdzenia zgodności zaoferowanego produktu z wymaganiami SWZ”. Próbki zostaną sprawdzone w toku badania i oceny ofert pod kątem zgodności parametrów oferowanego produktu z wymogami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia niniejszej SWZ. Próbki powinny być zapakowane i opisane w sposób pozwalający na jednoznaczne ustalenie, której pozycji z pakietu dotyczą. Ilość przesłanych próbek Zamawiający wykaże w piśmie wzywającym do przesłania próbek.
7 Wymagany Certyfikat producenta IFS – dotyczy Pakietu 2 poz. 3, 5, 13
INNE PRZETARGI Z NOWEJ SOLI
- Wydzielenie pożarowo klatek schodowych oraz wykonanie systemu oddymiania klatek schodowych w budynku Przedszkola nr 11 przy ul. Matejki 28 w Nowej Soli.
- Sprzątanie budynku A Szkoły Podstawowej nr 1 przy ul. Szkolnej w Nowej Soli.
- Dostawa i montaż instalacji klimatyzacji w poczekalni Zakładu Radiologii w Wielospecjalistycznym Szpitalu SP ZOZ w Nowej Soli.
- Budowa przyszkolnej hali sportowej przy Szkole Podstawowej nr 5 w Nowej Soli w ramach rządowego programu Olimpia.
- Budowa drogi gminnej w ciągu ulic Ogrodowej i Akacjowej w m. Rudno
- Dostawa drukarek i urządzeń wielofunkcyjnych na potrzeby Wielospecjalistycznego Szpitala SP ZOZ w Nowej Soli.
więcej: przetargi w Nowej Soli »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI dla Uzdrowiska Lądek - Długopole S.A.
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Dostawy artykułów ogólnospożywczych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie na II półrocze 2024 roku.
- Dostawa artykułów spożywczych do bielańskich placówek
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 6 w Bełchatowie
- Sukcesywne dostawy mrożonek i ryb do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2024 roku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.