eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pilchowice › Przygotowanie i dostawy posiłków dla pacjentów Szpitala w Pilchowicach - postępowanie II



Ogłoszenie z dnia 2022-01-10


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie i dostawy posiłków dla pacjentów Szpitala w Pilchowicach - postępowanie II

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: SZPITAL CHORÓB PŁUC IM. ŚW. JÓZEFA W PILCHOWICACH

1.3.) Oddział zamawiającego: Dział ZP

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 276215293

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Dworcowa 31

1.5.2.) Miejscowość: Pilchowice

1.5.3.) Kod pocztowy: 44-145

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL229 - Gliwicki

1.5.7.) Numer telefonu: 323319903

1.5.8.) Numer faksu: 323319908

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: szpital@szpital-pilchowice.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-pilchowice.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://e-propublico.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Przygotowanie i dostawy posiłków dla pacjentów Szpitala w Pilchowicach - postępowanie II

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f5ddb2fc-50e6-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00008307

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-01-10

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004238/15/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.6 Przygotowanie i dostawy posiłków dla pacjentów Szpitala w Pilchowicach - postępowanie II

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00287701/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: 33/ZP/2021/K

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest:
a) świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Chorób Płuc w Pilchowicach przez wszystkie dni w okresie realizacji umowy,
b) doposażenie kuchenki oddziałowej w 1 wózek bemarowy do dystrybucji posiłków 3x1/1 GN – zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Zamówienia (Załącznik nr 6 do SWZ).
Wykonawca ma obowiązek świadczenia usługi zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2020 r., poz. 2021 ze zm), Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych oraz innymi określonymi przepisami prawa w odniesieniu do przedmiotu umowy.
Wykonawca zobowiązuje się przestrzegać zaleceń i zarządzeń Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.
Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia usługi z zachowaniem zasad systemu HACCP oraz Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej.
Zamawiający żywienie chorych opiera na następujących dietach:
a) Dieta podstawowa.
b) Dieta łatwo strawna.
c) Dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu
d) Dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie
soku żołądkowego.
e) Dieta łatwo strawna papkowata.
f) Dieta łatwo strawna płynna.
g) Dieta łatwo strawna płynna wzmocniona.
h) Dieta do żywienia przez sondę.
i) Dieta bogatobiałkowa.
j) Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.
k) Dieta wysokokaloryczna.
l) Dieta ubogoenergetyczna 1500; 1800 kcal.
m) Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych (przeciwmiażdżycowa)
n) Dieta niskopurynowa.
o) Dieta niskosodowa.
Szczegółowy opis diet znajduje się w Szczegółowym Opisie Zamówienia (Załącznik nr 6 do SWZ).
Zamawiający dopuszcza wystąpienie innych diet wyżej nie wymienionych, w przypadku specjalnych zaleceń lekarskich (np. dieta bezmleczna, niskobiałkowa, bezglutenowa, wegetariańska). Diety te będą realizowane przez Wykonawcę na podstawie zaleceń dietetyka Zamawiającego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15894220-9 - Posiłki szpitalne

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 473798,35 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 596097,18 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 473798,35 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Awangarda Catering Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7481587346

7.3.3) Ulica: ul. Raciborska 24

7.3.4) Miejscowość: Kietrz

7.3.5) Kod pocztowy: 48-130

7.3.6.) Województwo: opolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-21

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 473798,35 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.