eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czu³ów › ¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby Szko³y Podstawowej w Czu³owie, w okresie od dnia 01.01.2022 r. do dnia 31.12.2022 r.



Og³oszenie z dnia 2022-01-05


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o wyniku postêpowania
Us³ugi
¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby Szko³y Podstawowej w Czu³owie, w okresie od dnia 01.01.2022 r. do dnia 31.12.2022 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Szko³a Podstawowa im. Antoniego Sewio³ka w Czu³owie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001234616

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: Czu³ów

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Czu³ów

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-060

1.5.4.) Województwo: ma³opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski

1.5.7.) Numer telefonu: 12 280 53 06

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@szkolaczulow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: szkolaczulow.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/caf7c19d-e19f-425d-8fee-22733eeb97c2

1.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby Szko³y Podstawowej w Czu³owie, w okresie od dnia 01.01.2022 r. do dnia 31.12.2022 r.

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-0cc51558-579c-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00006899

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2022-01-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00302738/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.3.1 ¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby Szko³y Podstawowej w Czu³owie, w okresie od dnia 01.01.2022 r. do dnia 31.12.2022 r.

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00304348/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: SPCz.271.1.2021

4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.3.) Warto¶æ zamówienia: 191666,67 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie us³ugi pn. „¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby Szko³y Podstawowej w Czu³owie, w okresie od dnia 01.01.2022 r. do dnia 31.12.2022 r.”.
2. Us³uga cateringu – przygotowanie i dostawa wy¿ywienia bêdzie realizowana dla 55 dzieci (ilo¶æ dzieci mo¿e ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 2,5-6 lat.
3. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posi³ków dziennie, tj. ¶niadanie + II ¶niadanie, obiad dwudaniowy i podwieczorek dla grupy 55 dzieci (ilo¶æ dzieci mo¿e ulec zmianie) w okresie od dnia w okresie od dnia 01.01.2022 r. do dnia 31.12.2022 r., z wy³±czeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2022 r. do dnia 31.07.2022 r.
4. Warto¶æ kaloryczna posi³ków: 950 - 1050 kcal.
5. Wykonawca bêdzie dostarcza³ posi³ki od poniedzia³ku do pi±tku w godzinach:
1) ¶niadania – godz. 8:00;
2) obiad i podwieczorek – godz. 11:00 – 11:30;
6. Zamawiaj±cy okre¶la wielko¶æ przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy – 230 dni, tj. 12 650 ¶niadañ +II ¶niadañ, 12 650 obiadów dwudaniowych oraz 12 650 podwieczorków.
7. Produkty w dziennym jad³ospisie musz± byæ zgodne z Rozporz±dzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154) oraz musz± obejmowaæ:
1) ¶niadanie + II ¶niadanie- zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko - pochodne, kanapka, herbata, owoc, itp.:;
2) obiad - zupa, drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ry¿, kasza, kopytka, makaron itp.) - dania miêsne np. sztuka miêsa, udziec kurczaka, pier¶ z indyka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wo³owe, gulasz itp. ryba, pierogi, nale¶niki, knedle itp. – surówka, kompot lub napój;
3) podwieczorek – kanapka lub ciasto i desery mleczne, owoce (w tym sezonowe) kisiel, budyñ, herbata lub napój mleczny itp.: woda mineralna.
8. Napoje przygotowane na miejscu musz± byæ s³odzone cukrem w ilo¶ci nieprzekraczaj±cej 10 g cukrów w 250 ml produktu gotowego do spo¿ycia. Do sma¿enia nale¿y u¿ywaæ olej rafinowany o zawarto¶ci kwasów jednonienasyconych powy¿ej 50% i zawarto¶ci kwasów wielonienasyconych poni¿ej 40%. Zupy, sosy nale¿y sporz±dzaæ z naturalnych sk³adników bez u¿ycia koncentratów spo¿ywczych z wy³±czeniem koncentratów z naturalnych sk³adników. Do ka¿dego posi³ku nale¿y dodaæ porcjê ¶wie¿ych warzyw lub owoców. Co najmniej raz w tygodniu nale¿y podaæ rybê.
9. Wykonawca najpó¼niej na 7 dni roboczych przed rozpoczêciem ka¿dego kolejnego miesi±ca ¶wiadczenia us³ug ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiaj±cemu propozycje jad³ospisu na okres kolejnego miesi±ca; Zamawiaj±cy ma prawo do dokonania zmian w jad³ospisie, które Wykonawca ma obowi±zek uwzglêdniæ.
10. Posi³ki musz± byæ urozmaicone, wysokiej jako¶ci zarówno co do warto¶ci od¿ywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzglêdniaæ polsk± tradycjê kulinarn±. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do dokonywania badañ sprawdzaj±cych posi³ki, zarówno pod wzglêdem higienicznym, jak i kalorycznym.
11. Posi³ki musz± spe³niaæ wymogi ¿ywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 2,5 do 6 lat oraz Instytutu ¯ywno¶ci i ¯ywienia. Posi³ki nie mog± byæ przygotowywane z pó³produktów.
12. Wykonawca dostarcza posi³ki w³asnym transportem, spe³niaj±cym warunki sanitarne zatwierdzone przez Pañstwow± Stacjê Sanitarno-Epidemiologiczn± i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o w³a¶ciwy stan dostarczania posi³ków (posi³ki gor±ce, ¶wie¿e, smaczne i estetyczne) oraz w³a¶ciwie dobrane do wieku dzieci.
13. Posi³ki dla dzieci nale¿y dostarczaæ w pojemnikach indywidualnych zgrzewanych (przeznaczonych do zgrzewu), spe³niaj±cych normy w zakresie transportu i dostarczania posi³ków gor±cych. Pojemniki powinny posiadaæ wewnêtrzne przegrody, by zawarto¶æ posi³ków siê nie miesza³a. Równie¿ pojemniki zbiorcze musz± spe³niaæ normy w zakresie transportu i dostarczania posi³ków gor±cych. Napoje ciep³e nale¿y dostarczaæ w termosach. Nale¿y tak¿e dostarczaæ sztuæce jednorazowe, serwetki, talerzyki tekturowe, kubki na napoje.
14. Stan posi³ków i sposób dowo¿enia musi spe³niaæ wymogi Pañstwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
15. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeñ Wykonawca jest zobowi±zany zapewniæ posi³ki o nie gorszej jako¶ci na swój koszt z innych ¼róde³.
16. Zamówienie obejmuje równie¿ przygotowanie i dostarczenie ewentualnych posi³ków dietetycznych w razie konieczno¶ci.
17. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do zmiany w ilo¶ciach przedmiotu zamówienia, np. w przypadku wzmo¿onej zachorowalno¶ci lub nieobecno¶ci dzieci. Zamawiaj±cemu przys³uguje prawo do ograniczenia ilo¶ci posi³ków z zastrze¿eniem dokonania uprzedzenia Wykonawcy co najmniej na 1 dzieñ przed wprowadzeniem zmian. Zamawiaj±cy nie ponosi odpowiedzialno¶ci za zmniejszenie ilo¶ci posi³ków i w takiej sytuacji Wykonawcy nie przys³uguje z tego tytu³u ¿adne roszczenie finansowe wobec Zamawiaj±cego.
18. Wykonawca ponosi pe³n± odpowiedzialno¶æ za jako¶æ przedmiotu umowy i wszelkie spowodowane nimi szkody, tak wobec Zamawiaj±cego, jak i wobec osób trzecich, na rzecz których przedmiot umowy jest bezpo¶rednio wykonywany.

4.5.3.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków

SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA

5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 161920,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 208472,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 161920,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiêbiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Jacek Spó³ka Jawna Szpak&Sobczyk

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 350012710

7.3.3) Ulica: ul. Nawoja 67

7.3.4) Miejscowo¶æ: Nawojowa Góra

7.3.5) Kod pocztowy: 32-065

7.3.6.) Województwo: ma³opolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-01-03

8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 161920,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

8.4.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okoliczno¶ciach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.