eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zamość › Dostawa artykułów spożywczych i pieczarek do Zakładu Karnego w Zamościu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-09-25

Zamość: Dostawa artykułów spożywczych i pieczarek do Zakładu Karnego w Zamościu
Numer ogłoszenia: 196519 - 2013; data zamieszczenia: 25.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Zamościu , ul. Okrzei 14, 22-400 Zamość, woj. lubelskie, tel. 0-84 6380070, faks 0-84 6395047.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych i pieczarek do Zakładu Karnego w Zamościu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych i pieczarek do Zakładu Karnego w Zamościu. Część I: 1. Kawa zbożowa - 900 kg; 2. Herbata granulowana - 600 kg; 3. Ocet - 200 l; 4. Ketchup łagodny - 900 kg; 5. Musztarda - 600 kg; 6. Sól spożywcza - 1500 kg; 7. Przyprawa do zup w płynie - 1100 l; 8. Przyprawa warzywna - 1100 kg; 9. Rosół z kury (kostka) - 550 kg; 10. Bulion jarzynowy w proszku -140 kg; 11. Sos biały w proszku - 150 kg; 12. Sos węgierski w proszku - 170 kg; 13. Fasola biała łuskana - 2200 kg; 14. Groch łuskany - 1200 kg; 15. Woda mineralna niegazowana (butelka 1,5 l) - 4000 l; 16. Koncentrat pomidorowy 30% - 4000 kg; 17. Chrzan tarty (słoik) - 350 kg. Część II: 1. Koper suszony, opakowanie do 1 kg - 30 kg; 2. Liść laurowy suszony, opakowanie do 1 kg - 30 kg; 3. Natka pietruszki suszona, opakowanie do 1 kg - 30 kg; 4. Pieprz ziołowy mielony, opakowanie do 1 kg - 55 kg; 5. Pieprz czarny mielony, opakowanie do 1 kg - 55 kg; 6. Ziele angielskie suszone, opakowanie do 1 kg - 30 kg; 7. Papryka ostra mielona, opakowanie do 1 kg - 10 kg; 8. Papryka łagodna mielona, opakowanie do 1 kg - 10 kg; 9. Majeranek mielona, opakowanie do 1 kg - 25 kg; 10. Czosnek granulowany, opakowanie do 1 kg - 25 kg. Cześć III: 1. Pieczarka świeża - czysta, wolna od szkodników, obcego zapachu, pozbawiona ciał obcych. Nie dopuszcza się produktów nadgniłych, albo o jakości obniżonej w stopniu powodującym niezdatność do spożycia. - 4000 kg. Część IV: 1. Mąka pszenna - 1400 kg; 2. Kasza gryczana - 1100 kg; 3. Kasza jęczmienna drobna - 1500 kg; 4. Kasza manna - 450 kg; 5. Ryż - 2500 kg; 6. Płatki owsiane - 250 kg. Cześć V: 1. Margaryna do smarowania pieczywa (kostka) 250g. - 5000 kg; 2. Olej roślinny - 800 l. Część VI: 1. Marmolada wieloowocowa - 1400 kg; 2. Dżem wiśniowy - 1000 kg; 3. Dżem truskawkowy - 1000 kg; 4. Dżem z czarnej porzeczki - 1000 kg; Część VII: 1. Cukier - 3000 kg; 2. Makaron świderki - 3000 kg; 3. Makaron nitki - 400 kg; 4. Kostka sojowa - 500 kg; 5. Kotlet sojowy - 400 kg..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.10.00-1, 15.86.30.00-5, 15.87.11.20-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 15.87.24.00-5, 15.87.10.00-4, 15.87.10.00-4, 15.89.15.00-5, 15.87.12.60-4, 01.12.12.13-7, 01.12.12.20-9, 15.98.10.00-8, 15.33.14.27-6, 15.33.11.10-1, 15.87.10.00-4, 15.87.21.00-2, 15.87.10.00-4, 15.87.23.00-4, 15.87.10.00-4, 01.12.12.60-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: zamawiający odstępuje od pobierania wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 3 do SIWZ. Ocena spełnieniawedług formuły spełnia / nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 3 do SIWZ. Ocena spełnieniawedług formuły spełnia / nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 3 do SIWZ. Ocena spełnieniawedług formuły spełnia / nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 3 do SIWZ. Ocena spełnieniawedług formuły spełnia / nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 3 do SIWZ. Ocena spełnieniawedług formuły spełnia / nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Prawidłowo wypełniony i podpisany formularz ofertowy - załącznik nr 1. 2. Wypełnione i podpisane oświadczenie o danych wykonawcy - załącznik nr 2.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. W trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmiany cen w przypadku zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulega wyłącznie cena brutto, cena netto pozostaje bez zmian. 2. Nowa stawka podatku VAT obowiązuje od dnia wejścia przepisów ją wprowadzających. 3. Ceny poszczególnych artykułów zostaną automatycznie zmienione i dostosowane do obowiązujących przepisów. Odbiorca zapłaci Dostawcy cenę netto powiększoną o należny podatek VAT.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Zamościu ul. Okrzei 14, 22-400 Zamość.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.10.2013 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny w Zamościu /sekretariat/ ul. Okrzei 14, 22-400 Zamość.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kawa zbożowa - 900 kg; 2. Herbata granulowana - 600 kg; 3. Ocet - 200 l; 4. Ketchup łagodny - 900 kg; 5. Musztarda - 600 kg; 6. Sól spożywcza - 1500 kg; 7. Przyprawa do zup w płynie - 1100 l; 8. Przyprawa warzywna - 1100 kg; 9. Rosół z kury (kostka) - 550 kg; 10. Bulion jarzynowy w proszku -140 kg; 11. Sos biały w proszku - 150 kg; 12. Sos węgierski w proszku - 170 kg; 13. Fasola biała łuskana - 2200 kg; 14. Groch łuskany - 1200 kg; 15. Woda mineralna niegazowana (butelka 1,5 l) - 4000 l; 16. Koncentrat pomidorowy 30% - 4000 kg; 17. Chrzan tarty (słoik) - 350 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.10.00-1, 15.86.30.00-5, 15.87.11.20-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 15.87.24.00-5, 15.87.10.00-4, 15.89.15.00-5, 15.87.12.60-4, 01.12.12.13-7, 01.12.12.20-9, 15.98.10.00-8, 15.33.14.27-6, 15.33.11.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Koper suszony, opakowanie do 1 kg - 30 kg; 2. Liść laurowy suszony, opakowanie do 1 kg - 30 kg; 3. Natka pietruszki suszona, opakowanie do 1 kg - 30 kg; 4. Pieprz ziołowy mielony, opakowanie do 1 kg - 55 kg; 5. Pieprz czarny mielony, opakowanie do 1 kg - 55 kg; 6. Ziele angielskie suszone, opakowanie do 1 kg - 30 kg; 7. Papryka ostra mielona, opakowanie do 1 kg - 10 kg; 8. Papryka łagodna mielona, opakowanie do 1 kg - 10 kg; 9. Majeranek mielona, opakowanie do 1 kg - 25 kg; 10. Czosnek granulowany, opakowanie do 1 kg - 25 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4, 15.87.21.00-2, 15.87.23.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część III.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Pieczarka świeża - czysta, wolna od szkodników, obcego zapachu, pozbawiona ciał obcych. Nie dopuszcza się produktów nadgniłych, albo o jakości obniżonej w stopniu powodującym niezdatność do spożycia. - 4000 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.12.60-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część IV.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mąka pszenna - 1400 kg; 2. Kasza gryczana - 1100 kg; 3. Kasza jęczmienna drobna - 1500 kg; 4. Kasza manna - 450 kg; 5. Ryż - 2500 kg; 6. Płatki owsiane - 250 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.61.30.00-8, 15.61.41.00-6, 15.61.33.80-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.02.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część V.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Margaryna do smarowania pieczywa (kostka) 250g. - 5000 kg; 2. Olej roślinny - 800 l..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.02.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część VI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Marmolada wieloowocowa - 1400 kg; 2. Dżem wiśniowy - 1000 kg; 3. Dżem truskawkowy - 1000 kg; 4. Dżem z czarnej porzeczki - 1000 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.30-5, 15.33.22.94-1, 15.33.22.96-5, 15.33.22.93-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.02.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Część VII.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier - 3000 kg; 2. Makaron świderki - 3000 kg; 3. Makaron nitki - 400 kg; 4. Kostka sojowa - 500 kg; 5. Kotlet sojowy - 400 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.85.11.00-9, 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.02.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.