eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Przemyśl › Dostawa warzyw, kiszonek, mąki, jaj, jabłek, mleka w proszku i in. art. spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-10-16

Przemyśl: Dostawa warzyw, kiszonek, mąki, jaj, jabłek, mleka w proszku i in. art. spożywczych
Numer ogłoszenia: 196230 - 2007; data zamieszczenia: 16.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital w Przemyślu, ul. Monte Cassino 18, 37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie, tel. 016 6775065, fax 016 6775064.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw, kiszonek, mąki, jaj, jabłek, mleka w proszku i in. art. spożywczych.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 1 - Warzywa - 11 pozycji asortymentowych w różnych ilościach; Zad. 2 - Warzywa korzenne - 6 pozycji asortymentowych w różnych ilościach; Zad. 3 - Ziemniaki - 1 pozycja asortymentowa w ilości 24 000 kg; Zad. 4 - Warzywa kiszone - 3 pozycje asortymentowe w różnych ilościach; Zad. 5 - Jajka - 1 pozycja asortymentowa w ilości 13 000 szt.; Zad. 6 - Jabłka deserowe - 1 pozycja asortymentowa w ilości 3 700 kg; Zad. 7 - Mleko w proszku Bebiko - 4 pozycje asortymentowe w różnych ilościach; Zad. 8 - Mleko w proszku NAN - 5 pozycji asortymentowych w różnych ilościach; Zad. 9 - Zupy jarzynowe - 2 pozycje asortymentowe w różnych ilościach; Zad. 10 - Jogurt i kefir - 2 pozycje asortymentowe w różnych ilościach; Zad. 11 - Mąka pszenna - 1 pozycja asortymentowa w ilości 1 500 kg.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.10.00.00 - 01.10.00.00 01.12.11.10 - 01.12.11.10 01.11.21.00 - 01.11.21.00 Oryginalny kod CPV: 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona 01.24.20.00 - 01.24.20.00 01.13.13.21 - 01.13.13.21 Oryginalny kod CPV: 15.81.10.00 - Pieczywo Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.10.00 - Pieczywo Oryginalny kod CPV: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Oryginalny kod CPV: 15.61.21.00 - Mąka pszenna Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.21.00 - Mąka pszenna .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 11.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 6.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium..

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, których oferta odpowiada warunkom określonym w ustawie Prawo zamówień publicznych i spełnia wymagania określone w niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia zwanej w dalszej części SIWZ. 2. Ofertę należy sporządzić w formie pisemnej w języku polskim z podpisem wykonawcy tzn. osoby / osób upoważnionych do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu. W przypadku załączenia do oferty dokumentów w innym języku niż polski zamawiający wymaga załączenia do oferty tłumaczenia na język polski. 3. Wykonawca poniesie wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty. 4. Ewentualne zadawanie wszelkich pytań niezbędnych do prawidłowego przygotowania oferty. 5. Wykonawca zabezpieczy we własnym zakresie, na własny koszt wszystkie niezbędne materiały, środki transportowe potrzebne do prawidłowej realizacji dostawy przedmiotu zamówienia. 6. Wykonawca zobowiązany jest wypełnić i złożyć dokumenty ofertowe określone treścią załączników do SIWZ - w takiej formie i treści w jakiej zostały pobrane od zamawiającego. 7. Wykonawca zobowiązany jest do utrzymania stałości cen jednostkowych w ciągu całego okresu trwania umowy. 8. W przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT cena netto pozostanie niezmieniona, a cena brutto ulegnie zmianie o wielkość proporcjonalną do zmienionej stawki podatku VAT. W takim przypadku Wykonawca poinformuje o tym zamawiającego w formie pisemnego oświadczenia dołączając go do pierwszej faktury, którą obciąży Zamawiającego zaraz po dokonaniu wzrostu cen i poda dane publikacji aktu prawnego wprowadzającego zmianę stawki VAT. 9. Termin ważności produktu będzie nie krótszy niż 6 miesięcy od momentu każdej dostawy - dot. zad. 7,8 i 9. 10. Dostarczane produkty muszą spełniać wymogi higieniczno - sanitarne w obrocie art. spożywczymi. Wykonawca będzie zobowiązany w razie żądania zamawiającego przedstawić dokumenty potwierdzające spełnianie w/w wymogów. 11. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać towar od godz. 630 do godz. 1600 następnego dnia od zamówienia telefonicznego lub faksowego, w ilościach wcześniej uzgodnionych. 12. W przypadku powierzenia podwykonawstwa, wykonawca musi więc wskazać w ofercie (zał. nr 1 SIWZ) części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcy(-om), wskazując nazwy i adresy podwykonawcy(-ów) lub nie powierza - przez wpisanie, np. 0 lub --- .
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełnione i podpisane załączniki nr 1 i 2 specyfikacji istotnych warunków zamówienia; 2. Zbiorcze zestawienie kosztów realizacji zamówienia wg treści załącznika nr 3 specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 3. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 4 SIWZ. 4. Zaświadczenie, że wykonawca jest pod stałym nadzorem sanitarnym i spełnia warunki do zapewnienia higieny w obrocie art. Spożywczymi - dot. zad. 4 - 11. 5. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. a. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 6. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów w/w niezbędnych do złożenia oferty, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 7. W przypadku podpisywania dokumentów ofertowych przez osoby upoważnione przez wykonawcę do składania oświadczeń woli w jego imieniu należy obowiązkowo dołączyć upoważnienie do podpisywania dokumentów w imieniu wykonawcy. 8. W przypadku spółki cywilnej lub konsorcjum oferta oraz wszystkie jej załączniki winna być podpisana przez wszystkich wspólników spółki lub konsorcjum lub przez jednego ze wspólników, upoważnionego na piśmie. Upoważnienie powinno być dołączone do oferty, o ile nie wynika z innych dokumentów załączonych przez wykonawcę. 9. Dokumenty, o których mowa w pkt. od 16 do 20 mogą być przedstawione w formie kserokopii, ale muszą być opatrzone klauzulą za zgodność z oryginałem - przez wykonawcę.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wrota.podkarpackie.pl/pl/bip/wzoz/sprzemysl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Szpital w Przemyślu, ul. Monte Cassino 18, 37-700 Przemyśl woj. podkarpackie, tel.: (016) 677 50 65, tel./fax: (016) 677 50 64 Dział Zamówień Publicznych.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.10.2007 godzina 09:45, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie zamawiającego: lok. sekretariat w budynku D pok. 232.Otwarcie ofert: o godz. 1000 w siedzibie zamawiającego - sala konferencyjna - budynek D pok. 228 a..

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 1 - Warzywa - 11 pozycji asortymentowych w różnych ilościach;.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.10.00.00-5.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa korzenne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 2 - Warzywa korzenne - 6 pozycji asortymentowych w różnych ilościach;.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.11.10-5.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ziemniaki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 3 - Ziemniaki - 1 pozycja asortymentowa w ilości 24 000 kg;.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa kiszone.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 4 - Warzywa kiszone - 3 pozycje asortymentowe w różnych ilościach;.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jajka.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 5 - Jajka - 1 pozycja asortymentowa w ilości 13 000 szt.;.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Jabłka deserowe.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 6 - Jabłka deserowe - 1 pozycja asortymentowa w ilości 3 700 kg;.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.13.21-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mleko w proszku Bebiko.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 7 - Mleko w proszku Bebiko - 4 pozycje asortymentowe w różnych ilościach;.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Mleko w proszku NAN.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 8 - Mleko w proszku NAN - 5 pozycji asortymentowych w różnych ilościach;.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Zupy jarzynowe.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 9 - Zupy jarzynowe - 2 pozycje asortymentowe w różnych ilościach;.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Jogurt i kefir.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 10 - Jogurt i kefir - 2 pozycje asortymentowe w różnych ilościach;.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.10.00-5.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Mąka pszenna.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zad. 11 - Mąka pszenna - 1 pozycja asortymentowa w ilości 1 500 kg..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.12.10-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.