Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-08-20
Warszawa: Zakup i dostawa artykułów spożywczych i napojów
Numer ogłoszenia: 194317 - 2008; data zamieszczenia: 20.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Al. Jana Pawła II 70, 00-175 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 5950050; 5950001, fax 022 8602903; 6361677,3185411.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.arimr.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Agencja płatnicza.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów spożywczych i napojów.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kawa rozpuszczalna, Liofilizowana, opakowanie 200g, opakowanie szklane, hermetycznie zapakowane, np. Nescafe Gold 2500 op.; 2. Kawa rozpuszczalna, Liofilizowana 200g, opakowanie 200g, 100% kawy naturalnej, opakowanie szklane, hermetycznie zapakowane, np. Jacobs Cronat Gold 1500 op.; 3. Kawa ziarnista, opakowanie 1 kg, skład: 40% Arabica, 60% Robusta, np. Lavazza Crema Aroma 80 op.; 4. Kawa mielona, opakowanie 250g, skład: 100% Arabica, do ekspresu ciśnieniowego, np. Lavazza Qualita Oro 200 op.; 5. Kawa mielona, opakowanie 250g, do ekspresu przelewowego, zawierająca przeciwutleniacze, np. Jacobs Kronung 1300 op.; 6. Herbata expresowa, 25 saszetek w op., saszetka z zawieszką, każda saszetka zapakowana w hermetyczną kopertę, np. Dilmah 4000 op.; 7. Herbata expresowa, malinowa, 25 saszetek w op., saszetka z zawieszką, każda saszetka zapakowana w hermetyczną kopertę, np. Dilmah 150 op.;. 8. Herbata expresowa, miętowa, 25 saszetek w op., saszetka z zawieszką, każda saszetka zapakowana w hermetyczną kopertę, np. Dilmah 150 op.; 9. Herbata expresowa, wielowocowa, 25 saszetek w op. (5 różnych gatunków x 5 torebek w op.), saszetka z zawieszką, każda saszetka zapakowana w hermetyczną kopertę, np. Dilmah 200 op.; 10. Herbata expresowa, zielona, 25 saszetek w op., saszetka z zawieszką, każda saszetka zapakowana w hermetyczna kopertę, np. Dilmah 100 op.; 11. Herbata expresowa dzika róża, skład: hibiskus 30%, dzika róża 70%, 25 saszetek w op., saszetka z zawieszką, każda saszetka zapakowana w kopertę, np. Dilmah 150 op.; 12. Cukier paczkowany, opakowanie 1 kg netto. 2500 op.; 13. Ciastka-biszkopty z galaretką owocową, oblewane czekoladą, zawartość galaretki min. 53% (zawartość procentowa galaretki powinna być umieszczona na opakowaniu), zawartość tłuszczu w 100g produktu max. 7,5 g, opakowanie 147g netto (+/- 1g), np. Delicje Szampańskie 5000 op.; 14. Herbatniki dekorowane cukrem, opakowanie 148 g netto (+/- 1g), bez konserwantów, zawartość tłuszczu w 100 g produktu max. 21 g, np. Łakotki San 3700 op.; 15. Herbatniki z wiórkami kokosowymi, opakowanie 148 g netto (+/- 1g), bez konserwantów, zawartość tłuszczu w 100 g produktu max. 29 g, np. Łakotki San 3100 op.; 16. Paluszki słone, opakowanie 70 g netto, zawartość tłuszczu w 100 g produktu max. 4 g, np. Lajkonik 4500 op.; 17. Mleko UHT, zawartość tłuszczu w 100 ml produktu min. 3,1 % - max 3,2 %, zawartość wapnia w 100 ml produktu min. 120 mg, np. Łowickie 12000 op. po 0,5 l.; 18. Woda niegazowana, średniomineralizowana, skład w 1 l.: wapń min. 108 mg, magnez min. 21 mg, sód max. 10 mg, potas min. 2 mg, węglowodany min. 430 mg, np. Nałęczowianka 1200 but. po 1,5 l.; 19. Woda gazowana, wysokonasycona, średniomineralizowana, skład w 1 l: wapń min. 108 mg, magnez min. 21 mg, sód max. 10 mg, potas min. 2 mg, węglowodany min. 430 mg, np. Nałęczowianka 40000 but. po 0,5 l.; 20. Woda niegazowana, średniomineralizowana, skład w 1 l.: wapń min. 108 mg, magnez min. 21 mg, sód max. 10 mg, potas min. 2 mg, węglowodany min. 430 mg, np. Nałęczowianka 60000 but. po 0,5 l.; 21. Nektar z białych grejpfrutów, op. szklane 0,3 l., pasteryzowany, zawartość owoców min. 50%, zawartość tłuszczu w 100 ml produktu max. 0,05 g, np. Tarczyn 2300 szt.; 22. Sok, 100% pomarańczowy, op. szklane 0,3 l., pasteryzowany, zawartość tłuszczu w 100 ml produktu max. 0,1 g, np. Tarczyn 2800 op.; 23. Sok, 100% jabłkowy, op. szklane 0,3 l., pasteryzowany, zawartość tłuszczu w 100 ml produktu max. 0,1 g, np. Tarczyn 2500 op.; 24. Nektar z czarnej porzeczki, op. szklane 0,3 l., zawartość owoców min. 25%, pasteryzowany, zawartość tłuszczu w 100 ml produktu max. 0,1 g, np. Tarczyn 2200 op.; 25. Sok, 100% pomidorowy, op. szklane 0,3 l., pasteryzowany, bez cukru, warzywny, przecierowy, zawartość tłuszczu w 100 ml produktu max. 0,1 g, potas min. 200 mg, np. Fortuna 2000 op.; 26. Nektar wiśniowy, op. szklane 0,3 l., pasteryzowany, zawartość owoców min. 35%, zawartość tłuszczu w 100 ml produktu max. 0,1 g, np. Tarczyn 1300 op.; 27. Napój wieloowocowy multi witamina, op. szklane 0,3 l., pasteryzowany, skład: zagęszczone soki owocowe i przeciery min. 20%, zawartość tłuszczu w 100 ml produktu 0 g, np. Tarczyn 2500 op.; 28. Sok, wiśniowo-jabłkowy, niegazowany, op.szklane. 0,25 l., bez środków konserwujących, pasteryzowany, kapsel z zawleczką, zawartość tłuszczu w 100 ml produktu max. 0,1 g, np. Tymbark 1300 op.; 29. Napój gazowany, op. plastikowe 0,5 l., zawartość tłuszczu w 100 ml produktu max. 0 g, zawartość sodu w 100 ml produktu max. 0 g, zawartość cukru w 100 ml produktu max. 27 g, np. Coca-Cola 4000 op.; W opisie przedmiotu zamówienia za pomocą nazw własnych wskazano jedynie przykładowe artykuły.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 8.000,00 zł (osiem tysięcy złotych).
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają poniższe warunki: (a) Spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy. (b) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte we właściwych dokumentach wyszczególnionych w rozdziale VIII SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnił. Zamawiający, na podstawie art. 26 ust. 3 ustawy wezwie wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożą oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub którzy złożyli dokumenty, o których mowa w art. 25 ust. 1, zawierające błędy do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie chyba, że mimo ich uzupełnienia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu lub konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Oświadczenia lub dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez oferowane usługi wymagań określonych przez zamawiającego, nie później niż w dniu wyznaczonym przez zamawiającego jako termin uzupełnienia oświadczeń lub dokumentów. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta musi zawierać następujące dokumenty i oświadczenia: (a) Wypełniony Formularz Ofertowy (wg Załącznika Nr 1do SIWZ); (b) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert); (c) Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy (wg Załącznika Nr 2 do SIWZ); (d) Pełnomocnictwo (oryginał lub potwierdzoną za zgodność z oryginałem przez Notariusza kopię) do podpisania oferty, jeżeli oferta nie została podpisana przez osoby upoważnione do tych czynności dokumentem rejestracyjnym. 2. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 1 litera (b) składa dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości (dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa pkt 2 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokumenty sporządzone w języku obcym muszą być złożone wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczone przez wykonawcę. 3. Wszystkie dokumenty przedstawione w formie kserokopii muszą być poświadczone za zgodność z oryginałem przez uprawnione osoby z wyjątkiem pełnomocnictwa, o którym mowa w pkt 1 lit (d).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.arimr.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, ul. Żelazna 59, 00-848 Warszawa, I piętro, pok. 172.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.09.2008 godzina 11:30, miejsce: Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, ul. Żelazna 59, 00-848 Warszawa, parter, Kancelaria Główna.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Naprawa 9 świetlików w dachu hali sportowej w budynku Ośrodka Sportu i Rekreacji m.st. Warszawy w Dzielnicy Włochy przy ul. Gładkiej 18, 02-172 Warszawa
- Remont pustostanów lokali mieszkalnych: gen. W. Andersa 13 m 17, Jana Pawła II 32 m 41 (w podziale na 2 części)
- Skwer przy filii Bielańskiego Ośrodka Kultury ul. Estrady
- Remont balkonów wraz z wykonaniem nowej wyprawy elewacyjnej od spodu balkonów (bez balkonów w lokalu nr 15 i 40) w budynku mieszkalnym przy ul. Włókienniczej 51 w Warszawie.
- Remont lokali mieszkalnych - pustostanów na terenie Dzielnicy Ochota m.st. Warszawy
- Dostawa artykułów spożywczych do bielańskich placówek
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy różnych produktów spożywczych do Internatu Zespołu Szkół Mechanicznych, Elektrycznych i Elektronicznych w Toruniu
- Sukcesywne dostawy pieczywa
- Dostawy artykułów ogólnospożywczych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie na II półrocze 2024 roku.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki MOPS w Lipnie w drugiej połowie 2024 r.
- Dostawa artykułów spożywczych do bielańskich placówek
- Sukcesywna dostawa soków, napojów i wody dla Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.