eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lubliniec › Usługa gastronomiczna w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków całodziennych dla pacjentów Szpitala, z wykorzystaniem dzierżawy kuchni szpitalnej wraz z wyposażeniem

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-09-10

Lubliniec: Usługa gastronomiczna w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków całodziennych dla pacjentów Szpitala, z wykorzystaniem dzierżawy kuchni szpitalnej wraz z wyposażeniem
Numer ogłoszenia: 193899 - 2012; data zamieszczenia: 10.09.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 183633 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Neuropsychiatryczny im. dr Emila Cyrana w Lublińcu, ul. Grunwaldzka 48, 42-700 Lubliniec, woj. śląskie, tel. 34 3532800; 34 3532810, faks 34 3562880.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa gastronomiczna w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków całodziennych dla pacjentów Szpitala, z wykorzystaniem dzierżawy kuchni szpitalnej wraz z wyposażeniem.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków całodziennych dla pacjentów Szpitala z wykorzystaniem dzierżawy kuchni szpitalnej wraz z wyposażeniem. 2. W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: A. Świadczenia usługi gastronomicznej w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków całodziennych obejmujących swoim zakresem: 1) zakupienie i magazynowanie produktów żywnościowych, 2) planowanie i rozpisywanie diet zgodnie z zasadami żywienia zbiorowego w Szpitalach, 3) przygotowanie posiłków, składających się na całodzienne żywienie pacjentów (śniadania, obiady i kolacje) w ilości ok. 62100 osobodni w okresie trwania umowy od 01.09.2012 (na okres pełnych miesięcy kalendarzowych) nie dłużej niż 3 miesiące z wykorzystaniem kuchni Szpitala wraz z jej wyposażeniem, 4) transport posiłków i czystych naczyń na oddziały Szpitala, 5) dostarczanie do kuchenek oddziałowych pożywienia z wykorzystaniem zastawy Wykonawcy - naczynia poliwęglanowe i sztućce odporne na temperaturę, przebarwienia i zarysowania, dostosowane do zmywania w zmywarkach automatycznych, zapewniające estetykę i higienę podawania posiłków. B. Dzierżawy pomieszczeń kuchni znajdującej się na terenie Szpitala. W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do dzierżawy kuchni wraz z wyposażeniem, parkiem maszynowym i sprzętem stanowiącym własność Zamawiającego, ich eksploatacji, konserwacji i naprawy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.08.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ISS Facility Services Sp. z o.o., ul. Flisa 2, 02-247 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 707506,80 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 735956,02

  • Oferta z najniższą ceną: 735956,02 / Oferta z najwyższą ceną: 735956,02

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a, art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zamawiający zmuszony jest podjąć decyzję o niezwłocznym uruchomieniu procedury udzielenia zamówienia w trybie art. 67 ust. 1 pkt 1) lit. a) w związku z art. 5 ust 1a pkt 3) i 4) z dotychczasowym wykonawcą firmą ISS Facility Services Sp. z o.o. Udzielenie zamówienia jest konieczne ze względu na zachowanie ciągłości wyżywienia pacjentów szpitala, ponieważ zaistniały okoliczności w toku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na usługę gastronomiczna w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków całodziennych dla pacjentów Szpitala, z wykorzystaniem dzierżawy kuchni szpitalnej wraz z wyposażeniem, nr sprawy DZP-751/14/2012, których nie dało się przewidzieć. Na skutek postępowania odwoławczego sygn. akt KIO 1722/12 Zamawiający zobligowany jest do unieważnienia wyboru oferty najkorzystniejszej oraz do ponownego przeprowadzenia czynności badania i oceny ofert. Zamówienie w trybie art. 67 ust. 1 pkt 1) lit. a) może być udzielone wyłącznie Wykonawcy obecnie realizującemu usługę, ze względu, iż ani Zamawiający ani żaden inny Wykonawca nie dysponuje potencjałem technicznym niezbędnym do zabezpieczenia potrzeb Zamawiającego. Mając na uwadze powyższe, należy rozumieć, iż wykonanie przedmiotowego zamówienia przez inny podmiot niż wskazany przez zamawiającego nie byłoby fizycznie możliwe lub mogłoby wiązać się z podjęciem przez szpital niczym nie uzasadnionego ryzyka wykonania przedmiotu zamówienia w sposób sprzeczny z interesem zamawiającego, którym przede wszystkim jest dobro pacjentów zamawiającego.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.