eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piła › Kompleksowa obsługa gastronomiczna Wojewódzko-Diecezjalnych Dożynek Wielkopolskich w dniu 30 sierpnia 2009 r.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-06-12

Piła: Kompleksowa obsługa gastronomiczna Wojewódzko-Diecezjalnych Dożynek Wielkopolskich w dniu 30 sierpnia 2009 r.
Numer ogłoszenia: 189808 - 2009; data zamieszczenia: 12.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Pilski reprezentowany przez Zarząd Powiatu w Pile , al. Niepodległości 33/35, 64-920 Piła, woj. wielkopolskie, tel. 067 2109330, 2109337, faks 067 2109332.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.pila.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Kompleksowa obsługa gastronomiczna Wojewódzko-Diecezjalnych Dożynek Wielkopolskich w dniu 30 sierpnia 2009 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia stanowią usługi pn. Kompleksowa obsługa gastronomiczna Wojewódzko-Diecezjalnych Dożynek Wielkopolskich w dniu 30 sierpnia 2009 r. Główne obchody dożynek odbędą się na stadionie przy ul. Bydgoskiej w Pile. W dniu obchodów dożynek Zamawiający - Powiat Pilski zamawia następujące usługi: 1) budynek Starostwa Powiatowego w Pile: - zapewnienie nakrycia i zastawy na 50 osób, - zapewnienie obsługi, - zapewnienie cateringu, - posprzątanie po zakończeniu, 2) stadion przy ul. Bydgoskiej: a) teren stadionu: - zapewnienie namiotu o powierzchni minimum 200 m2 wraz z wyposażeniem w stoły, ławki, krzesła dla minimum 300 osób i zastawę jednorazową na minimum 900 osób, - zapewnienie cateringu (karkówka, kiełbasa itp. z grila, bułki, przyprawy) z obsługą i rozliczeniem na podstawie wydanych bonów żywnościowych, - zapewnienie utrzymania czystości podczas trwania imprezy i po jej zakończeniu, b) sala sportowa przy stadionie: - zapewnienie wyposażenia w stoły i krzesła dla 400 osób, - zapewnienie nakrycia i zastawy porcelanowej dla 400 osób, - zapewnienie cateringu i obsługi kelnerskiej, - zapewnienie utrzymania czystości podczas trwania imprezy i po jej zakończeniu, c) teren pawilonu na stadionie: - zapewnienie wyposażenia w stoły i krzesła dla 40 osób, - zapewnienie nakrycia i zastawy porcelanowej dla 40 osób, - zapewnienie cateringu i obsługi kelnerskiej, -zapewnienie utrzymania czystości podczas i po zakończeniu imprezy..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.40.00.00 - Usługi podawania napojów .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 30.08.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udział w postępowaniu mogą ubiegać się podmioty, które: a) posiadają uprawnienia do prowadzenia działalności gospodarczej związanej z żywieniem zbiorowym, b) posiadają wiedzę i doświadczenie w organizowaniu imprez zbiorowych związanych z obsługą żywieniową; w tym zakresie udokumentują, że obsługiwali co najmniej 2 imprezy masowe w zakresie zapewnienia bazy i cateringu dla co najmniej 800 osób, c) dysponują osobami z ważnymi badaniami dopuszczającymi je do styku z żywnością, d) dysponują odpowiednim potencjałem technicznym i w tym zakresie udokumentują zapewnienie wymaganego wyposażenia - namiot, stoły krzesła , ławki, zastawa stołowa, nakrycia, obrusy - wystarczające do obsługi przewidywanej ilości osób, określonej w opisie przedmiotu zamówienia, e) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia i w tym względzie udokumentują, że są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, f) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający oceni spełnianie warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych dokumentów, których Zamawiający wymaga na potwierdzenie spełniania warunków. Ocena spełniania poszczególnych warunków odbędzie się na zasadzie spełnia, nie spełnia. Nie spełnienie choćby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, b) aktualne pozwolenie SANEPID na prowadzenie cateringu c) wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie usług polegających na obsłudze imprez zbiorowych związanych z zabezpieczeniem bazy oraz cateringu; Zamawiający wymaga dołączenia dokumentów potwierdzających, że usługi te wykonane zostały należycie, d) oświadczenie o dysponowaniu osobami z ważnymi badaniami dopuszczającymi do kontaktu z żywnością, e) wykaz niezbędnego do obsługi dożynek sprzętu (stoły, krzesła, ławki, zastawa stołowa) którym dysponuje Wykonawca,; jeżeli Wykonawca nie posiada wystarczającej ilości sprzętu, może przedstawić pisemne zobowiązanie innych podmiotów, że udostępnią Wykonawcy niezbędny do wykonania zamówienia sprzęt. f) polisa lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, g) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Dokumenty mogą być złożone w formie oryginału, lub kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez podpisującego wniosek, natomiast oświadczenia Wykonawcy muszą być złożone w oryginale..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: negocjacje z ogłoszeniem.

IV.1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 5.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Starostwo Powiatowe Al. Niepodległości 33/35 64-920 Piła.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.06.2009 godzina 12:00, miejsce: Starostwo Powiatowe Al. Niepodległości 33/35 64-920 Piła pokój 111.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamawiający dopuści do udziału w postępowaniu pięciu Wykonawców. Jeżeli liczba Wykonawców, którzy zgłoszą wnioski o dopuszczenie w postępowaniu i spełniających warunki w postępowaniu będzie większa niż 5, Zamawiający oceni stopień spełnienia przez tych Wykonawców warunku doświadczenia i potwierdzonego odpowiednimi dokumentami. Zamawiający uzna za najlepiej spełniających warunki udziału w postępowaniu i zaprosi do składania ofert wstępnych Wykonawców, którzy przedstawią w wykazie wykonanych usług odpowiadających warunkowi (obsługa z zapewnieniem sprzętu i cateringu dla co najmniej 800 osób każdej usługi) kolejno największą ilość wykonanych usług. Zamawiający nie będzie brał pod uwagę usług wykazanych w wykazie, do których nie zostaną załączone dokumentu, że usługi te zostały wykonane należycie. Wraz z zaproszeniem do składania ofert wstępnych Zamawiający przekaże specyfikację istotnych warunków zamówienia.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.