eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Częstochowa › Zakup i nieodpłatne sukcesywne dostarczanie wędlin i przetworów mięsnych oraz mięsa wieprzowego i wołowego.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-06-12

Częstochowa: Zakup i nieodpłatne sukcesywne dostarczanie wędlin i przetworów mięsnych oraz mięsa wieprzowego i wołowego.
Numer ogłoszenia: 189266 - 2009; data zamieszczenia: 12.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralna Szkoła Państwowej Straży Pożarnej , ul. Sabinowska 62/64, 42-200 Częstochowa, woj. śląskie, tel. (034) 378 53 00, 378 53 01, faks (034) 378 53 32.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cspsp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: PAŃSTWOWA JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA NIEPOSIADAJĄCA OSOBOWOŚCI PRAWNEJ.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i nieodpłatne sukcesywne dostarczanie wędlin i przetworów mięsnych oraz mięsa wieprzowego i wołowego..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Zakup i sukcesywne nieodpłatne dostarczanie, wg aktualnych potrzeb Zamawiającej: ZADANIE A: wędlin, przetworów mięsnych, ZADANIE B: mięsa wieprzowego i wołowego, których szczegółowe zestawienie asortymentowo-ilościowe stanowią załączniki nr: 1A wędliny i przetwory mięsne, 1B mięso wieprzowe i wołowe, do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, a szczegółowy opis minimalnych parametrów wymaganych przez Zamawiającą stanowi załącznik nr 1.1A i 1.1B - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2. Oferowany do sprzedaży towar winien być świeży, odpowiednio schłodzony i w pierwszym gatunku. 3. Dostawy realizowane będą partiami wg aktualnego zapotrzebowania zamawiającej, po uprzednim złożeniu zamówienia - telefonicznie lub za pomocą faksu. Ilości oraz asortyment przedmiotu zamówienia przedstawiają zestawienia asortymentowo-ilościowo-cenowe, stanowiące załącznik nr 1A, 1B, do siwz. 4. Dostawy realizowane będą od jednej do dwóch w tygodniu, od poniedziałku do soboty w godzinach 7:30 - 15:00 5. Transport i dostawę na miejsce zapewnia Wykonawca nieodpłatnie własnym środkiem transportu dostosowanym do przewozu żywności w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. 6. Wymagany termin wykonania zamówienia: każdorazowa dostawa będzie realizowana w ilości i asortymencie według aktualnego zapotrzebowania Zamawiającej w okresie obowiązywania umowy, lub do wyczerpania wartości całkowitej zamówienia, określonej przez Wykonawcę, lub ilości maksymalnych określonych przez zamawiającą. 7. Miejscem realizacji zamówienia (dostaw) będzie stołówka na terenie Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie przy ul. Sabinowskiej 62/64. 8. Podane w w/w zestawieniu ilości są ilościami maksymalnymi i mogą ulec zmianie w zależności od ilości osób aktualnie szkolonych i żywionych przez Zamawiającą, a także w przypadku zaistnienia sytuacji, których Zamawiająca nie mogła przewidzieć. 9. Wymagany termin płatności - 30 dni od daty odbioru przedmiotu umowy przez osoby upoważnione po stronie Zamawiającej i Wykonawcy i doręczenia faktury. 10. Zamawiająca dopuszcza wystawianie faktur częściowych za każdą dostawę. 11. Wykonawca zobowiązany jest do utrzymania stały cen netto przez minimum 3 miesiące od dnia podpisania umowy i zagwarantowania, iż zmiana cen nie nastąpi częściej niż co 3 miesiące..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zadanie 1 (A): 4.000,00 zł (cztery tysiące złotych 00/100), Zadanie 2 (B): 3.200,00 zł (trzy tysiące dwieście złotych 00/100)

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą się ubiegać wykonawcy, którzy spełniają postanowienia art. 22 ust. 1pkt 1-4 tj.: 1)Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności dotyczącej przedmiotu objętego zamówieniem, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawia pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3)Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4)Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, 5)Są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymaganiami ustawowymi; 6)Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia między innymi na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 prawa zamówień publicznych, oraz spełniają warunki określone w niniejszej siwz; 7) Wnieśli wymagane wadium przed upływem terminu składania ofert. W celu potwierdzenia spełnienia warunków Zamawiająca żąda od wykonawców oświadczeń i dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania, wymienionych w poniższej tabeli, następnie dokona oceny spełnienia warunków poprzez określenie spełnia lub nie spełnia na podstawie kryteriów zapisanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)Wypełniony, ostemplowany i podpisany przez Wykonawcę lub osobę(y) upoważnioną(e) do reprezentowania firmy formularz OFERTOWY wykonany wg wzoru stanowiącego ZAŁĄCZNIK Nr 0 do siwz. Dopuszcza się wypełnienie formularza sporządzonego przez Zamawiającą, pod warunkiem, iż będzie on czytelny. Dokument musi zostać złożony w formie oryginału. 2)Oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 prawa zamówień publicznych (wg wzoru - ZAŁĄCZNIK Nr 2 do siwz), złożone w formie oryginału ostemplowane i podpisane przez osobę(y) uprawnioną(e). 3)Oświadczenie zgodne z art. 24 prawa zamówień publicznych (wg wzoru - ZAŁĄCZNIK Nr 3 do siwz), złożone w formie oryginału ostemplowane i podpisane przez osobę(y) uprawnioną(e). 4)Odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, złożone w formie oryginału lub kserokopii. Kserokopia winna zostać potwierdzona za zgodność z oryginałem. Dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert. 5)Dokumenty(upoważnienia)pełnomocnictwa uprawniające osobę(y) podpisujące ofertę do jej podpisania w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynika to z przepisów prawa lub z dokumentów, o których mowa powyżej, złożone w formie oryginału dokumentu lub kserokopii pełnomocnictwa udzielonego w obecności notariusza potwierdzona za zgodność z oryginałem przez osobę upoważnioną. Z dokumentu musi wynikać zakres udzielonego pełnomocnictwa. 6)W przypadku podmiotów występujących wspólnie, w celu wspólnego ubiegania się o zamówienie i ustalenia pełnomocnika należy zaznaczyć, które podmioty występują wspólnie, oraz przedstawić pełnomocnictwo dla osoby reprezentującej te podmioty. Oryginał, z treści którego musi wynikać sposób reprezentacji w niniejszym postępowaniu. (Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia. Zamawiająca wymaga od podmiotów występujących wspólnie potwierdzenia powyższego przez złożenie oświadczeń). 7)Uchwałę wspólników zgodnie z art. 230 kodeksu spółek handlowych.Dotyczy Wykonawców zarejestrowanych jako Sp. z o.o. i przypadków, w których taka uchwała jest wymagana tj. gdy cena oferty przekracza dwukrotną wartość kapitału zakładowego spółki. W celu potwierdzenia odpowiedniego umocowania do złożenia oferty wykonawca winien złożyć kopię takiej uchwały wspólników w przedmiotowym zakresie, złożoną w formie oryginału lub kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem. 8)Decyzję zezwalającą (pozwolenie) na prowadzenie działalności gospodarczej odpowiedniej dla niniejszego zamówienia, wydane przez Państwowego Inspektora Sanitarnego lub jednostkę posiadającą równoważne uprawnienia do wydania w/w pozwolenia. Dokument aktualny, złożony w formie oryginału lub kserokopii. Wszystkie strony kopii dokumentu poświadczone za zgodność z oryginałem. Podmioty występujące wspólnie zaświadczenie składają każdy oddzielnie. 9) Dowód wniesienia wadium przed upływem terminu składania ofert. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu, dokument złożony w formie oryginału lub kserokopii dowodu wpłaty poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę-y uprawnioną-e. W pozostałych przypadkach Zamawiająca dopuszcza wpięcie w ofertę potwierdzonej kopii dowodu wniesienia wadium w formie innej niż pieniądz. W takim przypadku oryginał tegoż dokumentu musi być dołączony do oferty luzem i złożony w kopercie, wraz z ofertą. Wadium musi obejmować termin związania ofertą tj. 30 dni od terminu składania ofert. Kopia dowodu wpłaty winna zostać poświadczona za zgodność z oryginałem przez osobę-y uprawnioną-e. 10) Wypełnione, ostemplowane i podpisane przez Wykonawcę lub osobę-y upoważnioną-e do reprezentowania firmy Zestawienie asortymentowo-ilościowo-cenowe, wykonane wg wzoru stanowiącego ZAŁĄCZNIK Nr 1. A ilub B. Dopuszcza się wypełnienie formularza sporządzonego przez Zamawiającą, pod warunkiem, iż będzie on czytelny. Dokument musi zostać złożony w formie oryginału..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://cspsp.pl/przetargi/.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Sabinowska 62/64, Częstochowa, Budynek administracyjny pok. 6.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.06.2009 godzina 12:00, miejsce: ul. Sabinowska 62/64, 42-200 Częstochowa, Sekretariat Komendanta w Budynku Administracyjnym.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zakup i sukcesywne nieodpłatne dostarczanie według aktualnych potrzeb Zamawiającej wedlin i przetworów mięsnych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Kaszanka gryczana kg 900 2 Pasztetowa extra kg 400 3 Salceson cielęco-wieprzowy kg 200 4 Salceson ozorkowy kg 250 5 Parówka cielęca cienka (osłonka naturalna) kg 600 6 Parówka gruba (kiełbasa parówkowa) kg 300 7 Serdelki kg 200 8 Boczek wędzony kg 500 9 Szynka dębicka kg 500 10 Szynka wiejska kg 400 11 Szynka gotowana kg 500 12 Szynka tyrolska kg 550 13 Szynka konserwowa kg 350 14 Szynka kapitańska kg 250 15 Szynka dziadziuni kg 200 16 Baleron indyczy kg 300 17 Frankfurterki kg 400 18 Baleron gotowany - sopel kg 600 19 Kabanosy kg 250 20 Salami śląskie kg 350 21 Rolada schabowa kg 350 22 Schab pieczony kg 200 23 Bekon boczkowy kg 300 24 Kurczak faszerowany kg 300 25 Wędzonka chłopska kg 500 26 Pasztet wieprzowy kg 500 27 Kiełbasa chłopska kg 1200 28 Kiełbasa śląska kg 350 29 Kiełbasa rzeszowska kg 200 30 Kiełbasa jałowcowa kg 200 31 Kiełbasa zwyczajna kg 450 32 Kiełbasa biała surowa kg 250 33 Kiełbasa żywiecka kg 500 34 Kiełbasa krakowska sucha kg 150 35 Kiełbasa krakowska parzona kg 550 36 Mielonka pieczona wieprzowa kg 550 37 Mortadela kg 200 38 Kiełbasa drobiowa (gruba) kg 200 39 Filet z indyka wędzony kg 300 40 Kiełbasa piwna kg 300 41 Kiełbasa myśliwska kg 100 42 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 450 43 Polędwica sopocka kg 100 44 Polędwica wędzona surowa kg 100 45 Ogonówka kg 200 46 Boczek pieczony kg 200 47 Kiełbasa grillowa kg 400.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zakup i sukcesywne nieodpłatne dostarczanie według aktualnych potrzeb Zamawiającej mięsa wieprzowego i wołowego..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Flaki wołowe kg 650 2.Golonka wieprzowa b/k kg 600 3.Karczek wieprzowy b/k kg 1150 4.Karczek wieprzowy na grill kg 1300 5.Łopatka wieprzowa b/k kg 1600 6.Nogi wieprzowe kg 200 7.Ozory wieprzowe kg 250 8.Polędwica wołowa kg 100 9.Schab wieprzowy b/k kg 1300 10.Serca wieprzowe kg 200 11.Słonina kg 450 12.Smalec kg 1300 13.Wątroba wieprzowa kg 400 14.Wołowina z/k kg 500 15.Wołowina b/k kg 1400 16.Żeberka wieprzowe kg 500 17.Schab wieprzowy z/k kg 500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.