eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › Dostawa wêdlin wieprzowych, wo³owych, podrobowych

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2007-10-10

Olsztyn: Dostawa wêdlin wieprzowych, wo³owych, podrobowych
Numer og³oszenia: 189222 - 2007; data zamieszczenia: 10.10.2007
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 1106, ul. Saperska 1, 10-073 Olsztyn, woj. warmiñsko-mazurskie, tel. 089 5423856, fax 089 5422815.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.jw1106.netax.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Obrona Narodowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa wêdlin wieprzowych, wo³owych, podrobowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: wêdliny wieprzowe, wo³owe, podrobowe.

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z miêsa Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z miêsa .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakoñczenia: 31.12.2007.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Warunkiem udzia³u w postêpowaniu jest wniesienie wadium w wysko¶ci 4900PLN.

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1.O udzielenie niniejszego zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy spe³niaj±cy nastêpuj±ce warunki udzia³u w postêpowaniu: 1)posiadaj±cy uprawnienia do wykonywania dzia³alno¶ci w zakresie produkcji lub wprowadzania do obrotu ¶rodków spo¿ywczych w³a¶ciwej dla przedmiotu zamówienia, 2)posiadaj±cy zarejestrowan± dzia³alno¶æ gospodarcz±, a ¶rodki spo¿ywcze znajduj± siê w zakresie jego dzia³alno¶ci, 3)dostarczaj±cy ¶rodki spo¿ywcze w³a¶ciwe dla przedmiotu zamówienia od Podmiotów posiadaj±cych uprawnienia w przypadku, gdy Wykonawca nie jest ich producentem, 4)posiadaj±cy ubezpieczon± od odpowiedzialno¶ci cywilnej dzia³alno¶æ gospodarcz±, 5)nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy. 2.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia wymaga siê, aby przynajmniej jeden z Wykonawców (lub wspólnie) spe³nia³ wymagania, o których mowa w SIWZ. W przypadku konsorcjum ¿aden z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia nie mo¿e podlegaæ wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy. 3.Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca spe³nia warunki okre¶lone w ust. 1, je¿eli z³o¿y o¶wiadczenia i dokumenty wymienione w SIWZ. 4.Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu bêdzie dokonana przez Zamawiaj±cego na podstawie tre¶ci przedstawionych o¶wiadczeñ i dokumentów na zasadzie spe³nia nie spe³nia wymaganego warunku. Wykonawcy, którzy nie spe³ni± wymaganych warunków lub nie z³o¿± o¶wiadczeñ i dokumentów potwierdzaj±cych ich spe³nianie zostan± wykluczeni z postêpowania, a ich oferty zostan± uznane za odrzucone.
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Zamawiaj±cy ¿±da z³o¿enia wraz z ofert±: 1)o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, okre¶lonych w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy . O¶wiadczenie to zobowi±zany jest z³o¿yæ ka¿dy z przedsiêbiorców bêd±cy wspólnikiem spó³ki cywilnej i cz³onkiem konsorcjum, 2)o¶wiadczenia o poddaniu siê rygorom procedur bezpieczeñstwa. 2.W celu potwierdzenia, ¿e Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy, Zamawiaj±cy ¿±da nastêpuj±cych dokumentów (podstawa: § 1 ust. 1 rozporz±dzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich mo¿e ¿±daæ zamawiaj±cy od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mog± byæ sk³adane Dz. U. 06.87.605): 1)decyzji administracyjnej o spe³nianiu wymagañ w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzêcego wydanej na podstawie ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego Dz. U. 06.17.127 z dnia 2 lutego 2006 r. przez w³a¶ciwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej lub decyzjê w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia lub przed³u¿enia warunkowego zatwierdzenia zak³adów, które wprowadzaj± do obrotu produkty pochodzenia zwierzêcego nieobjêtych urzêdow± kontrol± organów Inspekcji Weterynaryjnej w trybie i na zasadach okre¶lonych w rozporz±dzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 i rozporz±dzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady 882/2004 na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia, Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ oraz za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotycz±cych rejestracji i zatwierdzania zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych do obrotu ¿ywno¶æ podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z dnia 15 czerwca 2007 r.) - Dz.U.07.106.730, 2)za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o wprowadzeniu i utrzymywaniu procedur opartych o zasady HACCP (podstawa: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225), 3)za¶wiadczenie o zg³oszeniu dzia³alno¶ci gospodarczej w zakresie produkcji, sk³adowania, konfekcjonowania i obrotu artyku³ami rolno-spo¿ywczymi (ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno-spo¿ywczych) wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jako¶ci Handlowej Artyku³ów Rolno-Spo¿ywczych, w³a¶ciwego ze wzglêdu na miejsce zamieszkania lub siedzibê Wykonawcy, 4)aktualnego odpisu z w³a¶ciwego rejestru albo aktualnego za¶wiadczenia o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. W przypadku spó³ek cywilnych za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej wystawione dla ka¿dego wspólnika w okresie wskazanym wy¿ej oraz umowê spó³ki, 2. W celu potwierdzenia opisanego przez Zamawiaj±cego warunku posiadania przez Wykonawcê niezbêdnej wiedzy i do¶wiadczenia oraz dysponowania potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Zamawiaj±cy ¿±da: wykazu Podmiotów, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jw1106.netax.pl

Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Specyfikacje istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Olsztyn ul. Saperska 1 bud. 2, p. 218. Wniosek o SIWZ przes³aæ na fax. 089-5422815 od poniedzia³ku do pi±tku w godz. 08:00 - 12:00.

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 18.10.2007 godzina 08:00, miejsce: Olsztyn ul. Saperska 1 kancelaria jednostki bud. Nr 1 pokój nr 18 parter..

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.