Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-06-04
Warszawa: Usługi cateringowe oraz wynajęcie sali szkoleniowej podczas szkoleń dla klientów i pracowników UDT. Znak sprawy: ZP-DS-21/14
Numer ogłoszenia: 189144 - 2014; data zamieszczenia: 04.06.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Dozoru Technicznego , ul. Szczęśliwicka 34, 02-353 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 5722100, faks 022 5722388.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.udt.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Osoba Prawna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi cateringowe oraz wynajęcie sali szkoleniowej podczas szkoleń dla klientów i pracowników UDT. Znak sprawy: ZP-DS-21/14.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych oraz wynajem sali szkoleniowej wraz z usługą cateringową podczas szkoleń dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego - odpowiednio dla danej części przedmiotu zamówienia.
II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego - polegających na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień - o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy Pzp, do wysokości nie większej niż 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamawiający może, ale nie musi udzielić ww. zamówienia uzupełniającego. Ewentualne zamówienie uzupełniające będzie udzielone w trybie z wolnej ręki, na podstawie odrębnej umowy
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2, 70.22.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 20.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium ani wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dla każdej z części przedmiotu zamówienia: Wykonawca wykaże, że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - co najmniej jedną usługę cateringową o wartości nie mniejszej niż 10 000,00 zł brutto Przez usługi cateringowe Zamawiający rozumie: przygotowanie we własnym zakresie dań, ich dostarczenie oraz podanie wraz z dodatkami do dań (np. napojów, serwetek), w miejscu wskazanym przez odbiorcę Usługi wykonywane cyklicznie (wielokrotnie) dla jednego podmiotu w ciągu ostatnich trzech lat można sumować, aby wykazać łączną kwotę co najmniej 10.000 zł brutto W przypadku składania ofert na więcej niż jedną część przedmiotu zamówienia ww. warunek zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże doświadczenie równe iloczynowi ilości części i warunkowi dla każdej pojedyńczej części zamówienia (np. 3 części razy 1 usługa) Jeżeli usługi są nadal wykonywane wartość zrealizowanych usług na dzień składania ofert musi wynosić co najmniej 10 000,00 zł brutto
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
- określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
Wykonawca wykaże, że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - co najmniej jedną usługę cateringowe o wartości nie mniejszej niż 10 000,00 zł brutto Usługi wykonywane cyklicznie (wielokrotnie) dla jednego podmiotu w ciągu ostatnich trzech lat można sumować, aby wykazać łączną kwotę co najmniej 10.000 zł brutto W przypadku składania ofert na więcej niż jedną część przedmiotu zamówienia ww. warunek zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże doświadczenie równe iloczynowi ilości części i warunkowi dla każdej pojedynczej części (np. 3 części razy 1 usługa);
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1) Formularz ofertowy - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego Załącznik Nr 1 do SIWZ, 2) Formularz cenowy, odpowiednio dla części - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego Załącznik Nr 2 do SIWZ
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy, Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany w umowie w następujących przypadkach: 1. wystąpienia siły wyższej uniemożliwiającej wykonanie przedmiotu umowy zgodnie z SIWZ; 2. zmiany będące następstwem okoliczności leżących po stronie Zamawiającego, w szczególności: - wprowadzenie koniecznych zmian w zakresie przedmiotu/sposobu realizacji zamówienia 3. rezygnacja przez Zamawiającego z realizacji części przedmiotu umowy. 4. w przypadku zmiany stawki podatku VAT, przy czym w takim przypadku cena netto nie ulegnie zmianie, a cena brutto ulegnie zmianie, w wysokości i w terminie wynikającymi z aktu prawnego wprowadzającego nową stawkę
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.udt.gov.pl, zakładka O NAS, zakładka ZAMÓWIENIA PUBLICZNE I SPRZEDAŻ MAJĄTKU
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Odpłatnie w Urzędzie Dozoru Technicznego - 0,50 gr za stronę A4 lub bezpłatnie ze strony www.udt.gov.pl, zakładka O NAS, zakładka ZAMÓWIENIA PUBLICZNE I SPRZEDAŻ MAJĄTKU.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.06.2014 godzina 12:00, miejsce: Urząd Dozoru Technicznego ul. Szczęśliwicka 34 02-353 Warszawa pok. nr 7.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Termin realizacji przedmiotu zamówienia: od momentu podpisania umowy przez 24 miesiące (2 lata) lub do dnia wykorzystania kwoty, o której mowa w § 4 ust. 2 wzoru umowy, stanowiącej załącznik nr 9 do SIWZ.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Bielsko-Biała.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na terenie miasta Bielsko-Biała.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Bydgoszcz.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Bydgoszcz.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Częstochowa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Częstochowa.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Dąbrowa Górnicza.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Dąbrowa Górnicza.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Gorzów Wielkopolski.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Gorzów Wielkopolski.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Katowice.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Katowice.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Lublin.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Lublin.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Łódź.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Łódź.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Wynajem sali szkoleniowej wraz z usługą cateringową na terenie miasta Płock.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wynajem sali szkoleniowej wraz z usługą cateringową na terenie miasta Płock.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2, 70.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Piotrków Trybunalski.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Piotrków Trybunalski.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Radom.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Radom.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Wynajem sali szkoleniowej wraz z usługą cateringową na terenie miasta Rzeszów.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wynajem sali szkoleniowej wraz z usługą cateringową na terenie miasta Rzeszów.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2, 70.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Wynajem sali szkoleniowej wraz z usługą cateringową na terenie miasta Siedlce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wynajem sali szkoleniowej wraz z usługą cateringową na terenie miasta Siedlce.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2, 70.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Szczecin.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na terenie miasta Szczecin.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Wynajem sali szkoleniowej wraz z usługą cateringową na terenie miasta Tarnów.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wynajem sali szkoleniowej wraz z usługą cateringową na terenie miasta Tarnów.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2, 70.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: usługa cateringowa na terenie miasta Wałbrzych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Wałbrzych.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Warszawa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Warszawa.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 18 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Wrocław.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Wrocław.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 19 NAZWA: Usługa cateringowa na terenie miasta Zielona Góra.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Zielona Góra.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 20 NAZWA: usługa cateringowa na terenie miasta Zielona Góra.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: usługa cateringowa na terenie miasta Zielona Góra.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 55.32.00.00-9, 55.33.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Remont tarasu w budynku Przedszkola nr 191 im. Marii Kownackiej przy ul. Zawrat 22 w Warszawie wraz z malowaniem sal dydaktycznych.
- Zwiększenie zdolności retencyjnej zlewni rzeki Bobrówka poprzez remont budowli piętrzącej - jazu w km 5+000, Nadzór Wodny Parczew
- Dostawa sprzętu komputerowego - wg 2 pakietów.
- Sukcesywne dostawy materiałów opatrunkowych i gazików do dezynfekcji dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Warszawa Wola - Środmieście
- Zakup samochodu osobowego z napędem 4x4.
- Budowa placówki dla bezdomnych przy ul. Nieświeskiej
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Obsługa cateringowa wydarzeń organizowanych przez Wydział Geodezji i Kartografii PW w podziale na 4 części
- Świadczenie usług cateringowych.
- Usługa żywienia pacjentów SP ZOZ MSWiA w Katowicach im. sierżanta G. Załogi hospitalizowanych w oddziale zlokalizowanym w Częstochowie
- Dostarczanie posiłków dla Mieszkańców Zamawiającego wraz z dzierżawą kuchni
- DZP.261.24.2024 - świadczenie usługi cateringowej oraz zakwaterowania w ramach realizacji przez FRSE konkursu regionalnego SkillsPoland 2024 w konkurencji Opieka zdrowotna w dn. 14-15.06 we Wrocławiu.
- ZP.74.2024 - Świadczenie usług zakwaterowania, wyżywienia oraz wynajmu sali konferencyjnej dla uczestników szkolenia
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.