eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grębocice › Przygotowanie i dostawa obiadów do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy w roku 2016.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-12-23

Grębocice: Przygotowanie i dostawa obiadów do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy w roku 2016.
Numer ogłoszenia: 188819 - 2015; data zamieszczenia: 23.12.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 326516 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy, Rzeczyca 1, 59-150 Grębocice, woj. dolnośląskie, tel. 76 831 51 40, faks 76 832 52 23.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła podstawowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa obiadów do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy w roku 2016..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa obiadów na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia i załącznikiem 1A do SIWZ. Oferowane obiady muszą być przygotowywane zgodnie z wytycznymi ustawy z dnia 02. sierpnia. 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z2006 r. Nr 171, poz. 1225) oraz ustawy z dnia 28 listopada 2014 r. o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r.. poz. 35) oraz z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie: 1. pierwsze danie - zupa około 0,5 l 2. drugie danie około 320 g, w tym: a)ziemniaki ,kasza, ryż lub makaron ( zamiennie) - około150 g, b)mięso, ryba (zamiennie) - około 100 g, c)surówka lub jarzyny gotowane (zamiennie) - około 100 g. d) naleśniki, pierogi, kopytka, itp. (zamiennie)-200 g. e) sos z mięsem około 200 g w tym: mięso 100 g i sos 100 g. 3. kompot - 200 ml z produktów świeżych i wartościowych lub sok bez konserwantów. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednej dekady (10 dni). Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiekcie, dla którego posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Posiłki do szkół Dostawca dowozi na swój koszt ( wraz z załadunkiem i rozładunkiem). Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i przechowanie. Wytyczne dotyczące dostawy: a) posiłki należy dostarczać w ściśle określonych godzinach od 10.00 do 10.15, b) obiady muszą być zgodne z jadłospisem stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ; w przypadku wycieczek szkolnych możliwa jest zamiana obiadu na prowiant suchy, c) dostawca zapewnia termosy do przewozu posiłków gwarantujące utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw, d) dostawca zapewnia mycie, wyparzanie i odbiór termosów, e) dostawca zobowiązuje się do odbioru zlewek, f) dostawca dodatkowo przywozi próbki posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami, g) zamówienie ilości obiadów - telefoniczne do godz. 9.00 (ilość obiadów bieżącego dnia, po odliczeniu nieobecnych uczniów zadeklarowanych na obiady na dany miesiąc). Wykonawca nie może mieć w stosunku do zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania posiłków w przypadku, gdy są niezgodne z SIWZ oraz z umową. O fakcie zgłosi niezwłocznie reklamację osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Zamawiający zastrzega sobie, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie. Posiłki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej (ok. 167 dni nauki szkolnej). Obiady będą dowożone do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy - około 80 obiadów dziennie. W/w ilość została oszacowana na podstawie średniej ilości posiłków wydawanych w roku 2015 r. Ilość obiadów może ulec zmianie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Maksymalną dzienną liczbę obiadów oszacowano na 133...

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Przygotowanie i dostawa obiadów do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy w roku 2016.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.12.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Raphael Jakub Debert, ul. Sobieskiego 13, 67-112 Siedlisko, kraj/woj. lubuskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 198122,12 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 155477,00

  • Oferta z najniższą ceną: 155477,00 / Oferta z najwyższą ceną: 201453,77

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.