eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świnoujście › Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pacjentów w SPZOZ Szpital Miejski przy ul. Mieszka I 7 w Świnoujściu- II tura

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-07-11

Świnoujście: Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pacjentów w SPZOZ Szpital Miejski przy ul. Mieszka I 7 w Świnoujściu- II tura
Numer ogłoszenia: 188783 - 2011; data zamieszczenia: 11.07.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 156917 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Miejski im. Jana Garduły, ul. Mieszka I 7, 72-600 Świnoujście, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3267 345, faks 091 3214174.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pacjentów w SPZOZ Szpital Miejski przy ul. Mieszka I 7 w Świnoujściu- II tura.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pacjentów w SPZOZ Szpital Miejski przy ul. Mieszka I 7 w Świnoujściu 1. Realizacja przedmiotu zamówienia musi być wykonana na bazie własnych pomieszczeń kuchennych Wykonawcy, spełniających wszelkie wymogi Inspekcji Sanitarnej. 2. Wszystkie produkty do przygotowania posiłków zapewnia we własnym zakresie Wykonawca. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli - przez wyznaczonego przedstawiciela - stanu sanitarno - higienicznego kuchni i zaplecza kuchennego, kontrolę jakości i ilości wydawanych surowców z magazynu, uczestnictwo przy produkcji posiłków, ocenę ich jakości i przygotowaniu do transportu. 4. Posiłki winny być przygotowane zgodnie z wymaganą minimalną gramaturą poszczególnych posiłków i produktów. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo sprawdzenia gramatury wydawanych posiłków oraz ocenę kosztów wsadu do kotła. 6. Wykonawca dostarczy posiłki we własnych termosach i pojemnikach do poszczególnych oddziałów Zamawiającego. Pojemniki i termosy muszą być szczelne i nieuszkodzone, a za ich stan higieniczno - sanitarny odpowiada Wykonawca. 7. Posiłki powinny być przygotowane przed dostarczeniem i dowiezione do Zamawiającego o ściśle określonych porach: - śniadanie godz. 8.00 - 8.30 + II śniadanie (dla diabetyków i dla dzieci) - obiad godz. 13.00 - 13.30 + podwieczorek (dla diabetyków i dla dzieci) - kolacja godz. 17.30 - 18.00 8. Sporządzanie posiłków odbywać się będzie na podstawie 10-dniowych jadłospisów przygotowanych wg ściśle określonych norm przez dietetyka i zatwierdzonych przez przedstawiciela Zamawiającego (na trzy dni przed wprowadzeniem jadłospisu). Jadłospis dzienny winien zawierać gramaturę i kaloryczność poszczególnych składników posiłków. Zamawiający dopuszcza zmiany w jadłospisie tylko w zakresie owoców i warzyw sezonowych. 9. Zamawianie posiłków odbywać się będzie przez pracowników Zamawiającego z poszczególnych oddziałów z wyprzedzeniem jednodniowym na podstawie pisemnych zapotrzebowań zgodnych z Ruchem chorych odbieranych przez Wykonawcę do godz. 14.00. Wykonawca w godz. 7.00 - 7.30 telefonicznie ustali z Zamawiającym korektę ilości zamawianych posiłków na dzień bieżący. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych posiłków w ciągu dnia związanych z potrzebami dietetycznymi chorych i ruchem chorych, które będą zgłaszane telefonicznie przez Zamawiającego na co najmniej 2 godziny przed wydaniem posiłku. 11. Dzienna szacunkowa ilość pełnych posiłków wynosi 80 (65 składających się z 3 posiłków i 15 składających się z 5 posiłków). Ilość ta będzie ulegała zmianie w zależności od ilości pacjentów przebywających w danym dniu w Szpitalu. 12. Posiłki winny być przygotowane wg następujących wymogów kalorycznych: - dieta podstawowa ogólna - 2600 kcal (+,- 20%) - dieta łatwostrawna - 2000 kcal (+, - 20%) - diety specjalistyczne - 1200 - 3200 kcal (+, - 20%) - cukrzycowa, wysokobiałkowa, nerkowa, wątrobowa itd. 13. Diety dla dzieci winny być rozdzielane zgodnie z zapotrzebowaniami oddziałów na podstawowe, łatwostrawne, oraz specjalistyczne i dotyczyć muszą każdego z pięciu posiłków, skład podwieczorku i II śniadania musi być uzgodniony z przedstawicielem Zamawiającego na podstawie przedstawionych do zatwierdzenia 10-dniowych jadłospisów. W skład podwieczorku i II śniadania nie mogą wchodzić: lizaki, małe cukierki typu draże, groszki, cukierki twarde, owoce cytrusowe. 14. Diety dla dzieci muszą codziennie zawierać w swoim składzie zupę mleczną (śniadanie i kolacja), a do smarowania pieczywa Wykonawca zapewni masło bez dodatku oleju roślinnego. 15. Zamawiający zastrzega sobie prawo zapotrzebowania każdej z diet jako pojedynczej, przecieranej (papkowatej) lub płynnej. 16. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania każdego dnia dwóch zup na bazie wywaru mięsno - jarzynowego (bez kości) i jarzynowego, w tym jedna bez warzyw wzdymających. 17. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania świeżego pieczywa, urozmaicania posiłków, uwzględniania warzyw i owoców w ramach zamawianych diet. 18. Nie dopuszcza się stosowania zup i ziemniaków z komponentów proszkowych. 19. W przypadku diet składających się z kleiku, sucharów, kisielu strony dopuszczają wydawanie suchego prowiantu dostarczanego z posiłkami głównymi. 20. Napoje muszą być dostarczone w termosach, gotowe do spożycia, niesłodzone do każdego z trzech głównych posiłków. Cukier należy dostarczyć osobno w formie suchego prowiantu wraz ze śniadaniem. 21. Posiłki i napoje zamawiane do Szpitalnego Oddziału Ratunkowego muszą być pakowane pojedynczo w opakowania jednorazowego użytku z załączonymi jednorazowymi sztućcami. 22. Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać składu drugiego dania obiadowego wg niżej wymienionych zaleceń: - potrawy mięsne (kotlety, pulpety, pieczeń, drób itp.) - co najmniej cztery razy w dekadzie - potrawy półmięsne i bezmięsne (gołąbki, pierogi z nadzieniem, pierogi leniwe, pyzy itp.) - cztery razy w dekadzie - filet z ryby (ryba smażona, gotowana, w jarzynach itp.) - dwa razy w dekadzie - zamiast ziemniaków - ryż, kasza, makaron - nie częściej niż pięć razy w miesiącu 23. Wymagane jest aby dostarczane posiłki miały niżej wskazaną minimalną temperaturę: - zupa - 75oC - drugie danie - 65oC - napoje gorące - 80oC 24. Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywnościowych przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego). 25. Posiłki powinny zawierać niezbędne składniki odżywcze określone a art. 3 ust. 3 pkt 33 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2010 r., nr 136, poz. 914) oraz gramaturę wg załącznika nr 2 do umowy. 26. Za wszelkie szkody spowodowane złą jakością produktów stosowanych do przygotowania posiłków, nieprawidłowym cyklem produkcyjnym, nieprzestrzeganiem wymogów sanitarno - higienicznych odpowiada Wykonawca. 27. Wykonawca musi bezwzględnie zapewnić wyżywienie przez wszystkie dni trwania umowy bez względu na okoliczności zależne lub niezależne od niego. 28. Wykonawca w ofercie poda koszt dziennego wyżywienia jednej osoby za trzy i pięć posiłków. 29. W cenę posiłków wliczony jest suchy prowiant tj. kleik, suchary i kisiel. Zamawiający szacuje następujące średnie miesięczne zapotrzebowanie suchego prowiantu: a) kleik - 30 opakowań (1 opakowanie-160-200g) b) suchary - 16 opakowań (1 opakowanie - 450g) c) kisiel - 1 opakowanie (1 opakowanie - 1kg)..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.07.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Gastronomiczno-Handlowa, Restauracja BRYZA, ul. Gdyńska 28, 72-600 Świnoujście, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 210629,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 190512,00

  • Oferta z najniższą ceną: 161481,60 / Oferta z najwyższą ceną: 190512,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.