eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Postępowanie na sukcesywną dostawę warzyw i owoców do obiektów Centrum Usług Logistycznych

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-07-24

Warszawa: Postępowanie na sukcesywną dostawę warzyw i owoców do obiektów Centrum Usług Logistycznych
Numer ogłoszenia: 188690 - 2015; data zamieszczenia: 24.07.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 133334 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Usług Logistycznych, ul. Słoneczna 37, 00-789 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 601 33 29, faks 22 601 50 11.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: instytucja gospodarki budżetowej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie na sukcesywną dostawę warzyw i owoców do obiektów Centrum Usług Logistycznych.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i owoców do obiektów Centrum Usług Logistycznych, położonych w miejscach określonych w punkcie 1.2 Asortyment szczegółowo określono w załącznikach od nr 1a do nr 1g do SIWZ Formularz kalkulacji cenowej dla poszczególnych części. Wykonawca nie może dostarczać Zamawiającemu produktów innych niż zaoferowane w odpowiednim do części zestawieniu FORMULARZA CENOWEGO. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający podał opis ze wskazaniem na typ należy przyjąć, że Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych o parametrach nie gorszych niż podane w opisie Przedmiotu Zamówienia - podstawa prawna art. 29 ust. 3 ustawy PZP. Zamawiający ustala następujące cechy wyrobów równoważnych: 1) gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż wskazane w formularzu cenowym 2) zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja); Zamawiający w asortymencie PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA określonego w specyfikacjach stanowiących załączniki nr 1a do nr 1g do SIWZ, wymaga aby: - dostarczane produkty były dopuszczone do sprzedaży, - wszystkie dostarczane produkty nosiły nazwę (logo) producenta na opakowaniach zbiorczych oraz opakowaniach jednostkowych, - dostarczane produkty były pierwszego gatunku, - dostarczane produkty posiadały certyfikat - handlowy dokument identyfikacyjny (HDI). Wykonawca zobowiązany jest do: 1.1.1. sukcesywnego dostarczania PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA w asortymencie i ilości zgodnej ze złożonym zamówieniem przez Zamawiającego, - częstotliwość dostaw: średnio 5 razy w tygodniu, - godziny dostaw: 7.00 - 15.00, 1.1.2. dostarczania produktów dopuszczonych do obrotu, pierwszej jakości, świeżych, nie zwiędniętych, bez uszkodzeń mechanicznych, zmian mikrobiologicznych, płukanych bez śladu piachu i brudu (dla roślin okopowych tj. ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, buraki itd.), opakowanych i przewożonych w odpowiednich warunkach zgodnie z wymaganiami HACCP, 1.1.3. dostarczania towarów zgodnie z wymaganiami i warunkami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z 25 sierpnia 2006 r. Dz. U. z dnia 27 września 2006r. 1.1.4. dostarczania towarów środkiem transportu określonym w dokumentach dopuszczających środek transportu do przewozu towaru, 1.1.5. dostarczania towarów do magazynów w obiektach wymienionych w pkt. 1.2 Zamawiającego, transportem na własny koszt i ryzyko, 1.1.6. dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczanego towaru do pomieszczeń magazynowych w obiektach wymienionych w pkt. 1.2 Zamawiającego, 1.1.7. dołączania do każdej dostawy faktury VAT, z wyszczególnieniem rodzaju i nazwy produktu, ich ilości, ceny jednostkowej, kwoty VAT i kwoty brutto, 1.1.8. terminowego dostarczania zamówionych towarów. W przypadku nie dostarczenia przez Wykonawcę towarów w terminie, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu danego towaru u innego podmiotu i obciążenia Wykonawcy różnicą między ceną zakupu u innego podmiotu, a ceną wynikającą z umowy - w takim przypadku Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia towaru dostarczonego po terminie. Zamawiający składać będzie cząstkowe zamówienia telefonicznie, faksem lub e-mailem wynikające z bieżącego zapotrzebowania. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia lub zwiększenia ilościowego dostaw towarów wyszczególnionych w FORMULARZACH CENOWYCH - załącznikach do SIWZ o nr 1a do 1g do obiektywnie istniejących potrzeb. Wykonawca oświadcza, że nie będzie występował względem Zamawiającego z roszczeniami z tytułu niezrealizowanych dostaw produktów wskazanych w Załącznikach od nr 1a do 1g Ostateczna wartość dostaw wynikać będzie z faktycznej ilości dostarczonego PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA, według cen obliczonych na podstawie marż procentowych zawartych w FORMULARZACH CENOWYCH - załącznikach od nr 1a do 1g do SIWZ Należność za dostarczone towary regulowana będzie przelewem na konto Wykonawcy w ciągu 30 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego faktury VAT. Zamówienie podlega sukcesywnej realizacji, w miarę potrzeb Zamawiającego, do 31.12.2015r., jeżeli wcześniej nie nastąpi wyczerpanie kwoty brutto umowy. 1.2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę do jednej lub większej ilości części. Zamówienie zostało podzielone na 7 niżej wymienionych części: 1.2.1. Część nr 1 Międzyzdroje - dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego w Międzyzdrojach, położonego przy ul. Krótka 1, 72-500 Międzyzdroje, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1a do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla części nr a; 1.2.2. Część nr 2 Dziwnów - dostawa warzyw i owoców do OSW Dziwnów, położonego przy ul. Kpr. Koniecznego 13, 72-420 Dziwnów, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1b do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla części nr 2. 1.2.3. Część nr 3 Świnoujście - dostawa warzyw i owoców do OSW Cyranka w Świnoujściu, położonego przy ul. Kasprowicza 9 i do OSW Rybitwa Delfin, położonego przy ul. Słowackiego 4-6, 72-600 Świnoujście, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1c do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla części nr 3. 1.2.4. Część nr 4 Jurata - dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Kaper w Juracie, położonego przy ul. Mestwina 45, 84-141 Jurata, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1d do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla części nr 4; 1.2.5. Część nr 5 Polańczyk - dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Jawor w Polańczyku, położonym przy ul. Zdrojowa 21, 38-610 Polańczyk, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1e do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla części nr 5. 1.2.6. Część nr 6 Ustka - dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Morskie Uroczysko, położonego w Ustce-Uroczysko, 76-270 Ustka, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1f do SIWZ - Formularz ofertowy dla części nr 5. 1.2.7. Część nr 7 Poznań - dostawa warzyw i owoców do hotelu Olimpia w Poznaniu, położonego przy ul. Taborowa 8, 60-790 Poznań i Hotel JOWISZ w Poznaniu, położonego przy ul. Dojazd 34, w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1g do SIWZ - Formularz kalkulacji cenowej dla części nr 7; Wszystkie zapisy specyfikacji istotnych warunków zamówienia jednakowo dotyczą wszystkich części chyba, że w poszczególnych punktach zostały określone odmienne zapisy dla poszczególnych części zamówienia. 1.3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę do jednej albo większej ilości części zamówienia. 1.4. Kod CPV przedmiotu zamówienia: 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty 1.5. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 PZP. 1.6. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 1.7. Wykonawca może powierzyć wykonanie zamówienia podwykonawcom. Zamawiający wymaga wskazania w załączniku nr 1 (Oferta) części (zakresu) zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. 1.8. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne normom, aprobatom, specyfikacjom technicznym i systemom odniesienia, o których a mowa w art. 30 ust. 1-3 PZP, zawartym w SIWZ. Wykonawca powołujący się na te rozwiązania jest zobowiązany wykazać w ofercie, że oferowane usługi spełniają wymagania określone przez zamawiającego. 1.9. Wszystkie zapisy specyfikacji istotnych warunków zamówienia jednakowo dotyczą wszystkich części chyba, że w poszczególnych punktach zostały określone odmienne zapisy dla poszczególnych części zamówienia.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 4   

Nazwa: Jurata

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.06.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • F.H.U. Stemar Srok Wiesław, ul. Św. Agaty 38, 84-132 Połchowo, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 79686,56 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 67235,80

  • Oferta z najniższą ceną: 67235,80 / Oferta z najwyższą ceną: 87706,66

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: Ustka

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.06.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Jadwiga Żmudzka Hurtownia Warzyw i Owoców Piotrek, ul. Marii Konopnickiej 11, 77-200 Miastko, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 29384,44 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 21495,90

  • Oferta z najniższą ceną: 21495,90 / Oferta z najwyższą ceną: 21495,90

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.