eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jaworzno › Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa w zakresie zorganizowania i przeprowadzenia grupowych szkoleń osób bezrobotnych ze środków Funduszu Pracy

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-06-04

Jaworzno: Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa w zakresie zorganizowania i przeprowadzenia grupowych szkoleń osób bezrobotnych ze środków Funduszu Pracy
Numer ogłoszenia: 186840 - 2012; data zamieszczenia: 04.06.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy w Jaworznie , ul. Północna 9B, 43-600 Jaworzno, woj. śląskie, tel. 032 6181924, faks 032 6181901.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pupjaworzno.internetdsl.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa w zakresie zorganizowania i przeprowadzenia grupowych szkoleń osób bezrobotnych ze środków Funduszu Pracy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa w zakresie zorganizowania i przeprowadzenia grupowych szkoleń osób bezrobotnych ze środków Funduszu Pracy w następujących zakresach: Zakres I: Sprzedawca - 12 osób w I edycji, Zakres II: Pracownik administracyjno - biurowy -6 osób w I edycji, Zakres III: Księgowość w małych i średnich przedsiębiorstwach z elementami kadr i płac-5 osób w I edycji, Zakres IV: Pomoc kuchenna z elementami kelnera - 1 osoba, Zakres V: Kelner-barman - 1 osoba, Zakres VI: Kelner-barman z elementami pomocy kuchennej - 5 osób w I edycji, Zakres VII: Kelner-barman z elementami pomocy kuchennej - 2 osoby w I edycji, Zakres VIII: Kucharz małej gastronomii -5 osób w I edycji, Zakres IX: Kosmetyczka - 4 osoby w I edycji, Zakres X: Podstawy przedsiębiorczości - 10 osób w I edycji,.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia spełnienia warunku wymagane jest by Wykonawca wykazał, że posiada aktualny wpis do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzony przez Wojewódzki Urząd Pracy właściwy ze względu na siedzibę Wykonawcy - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 27 października 2004r. w sprawie rejestru instytucji szkoleniowych /Dz. U. Nr 236 poz. 2365/. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w rozdziale 6 ust.3 pkt 3.1. SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia spełnienia warunku wymagane jest by Wykonawca wykazał, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - wykonał co najmniej trzy usługi, odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń, o których mowa w rozdziale 6 ust.4 pkt 4.1-4.3 SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Wykonawca wyznaczy do realizacji przedmiotu zamówienia kadrę wykładowczą, spełniającą następujące warunki: 1) wykładowcy prowadzący zajęcia teoretyczne muszą posiadać wykształcenie wyższe związane z kierunkiem szkolenia lub wykształcenie wyższe oraz minimum 5 letnie doświadczenie zawodowe z zakresu objętego szkoleniem; 2) wykładowcy prowadzący zajęcia praktyczne oraz ćwiczenia muszą posiadać co najmniej wykształcenie średnie związane z kierunkiem szkolenia lub wykształcenie średnie oraz minimum 5 letnie doświadczenie zawodowe z zakresu objętego szkoleniem; 3) każda z osób prowadzących zajęcia musi posiadać co najmniej 2 letnie doświadczenie zawodowe w prowadzeniu zajęć zgodnych z kierunkiem szkolenia; 4) każda z osób prowadzących zajęcia musi posiadać uprawnienia pedagogiczne lub co najmniej 2 letnie doświadczenie zawodowe w prowadzeniu zajęć dydaktycznych. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń, o których mowa w rozdziale 6 ust.5 pkt 5.1-5.2 SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie Wykonawcy w trybie art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych - (załącznik nr 5 do SIWZ.)

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 0.7
  • 2 - doświadczenie w prowadzeniu szkoleń - 0.2
  • 3 - posiadanie certyfikatu jakości usług - 0.1

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy, po wzajemnym uzgodnieniu stron, w zakresie: 1) osób prowadzących szkolenie. Po uzyskaniu pisemnej zgody Zamawiającego, w szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. choroba, zgon lub inna sytuacja losowa, której nie można było wcześniej przewidzieć) Wykonawca może dokonać wymiany osób delegowanych do wykonania przedmiotu umowy. W takiej sytuacji Wykonawca przedstawi Zamawiającemu pisemnie propozycję zmiany wraz z jej uzasadnieniem, wskazując osobę/y o co najmniej porównywalnych kwalifikacjach. Jednocześnie Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zwrot kosztów wynikających bezpośrednio lub pośrednio z wymiany osób, wyznaczonych przez Wykonawcę do wykonania przedmiotu zamówienia. 2) terminu realizacji przemiotu zamówienia. Po uzyskaniu pisemnej zgody Zamawiającego w szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. choroba, zgon lub inna sytuacja losowa, której nie można było wcześniej przewidzieć) Zamawiający może wyrazić zgodę na zmianę terminu realizacji szkolenia. W takiej sytuacji Wykonawca przedstawi Zamawiającemu pisemnie propozycję zmiany wraz z jej uzasadnieniem. 3) miejsca przeprowadzenia szkolenia. Po uzyskaniu pisemnej zgody Zamawiającego, w szczególnie uzasadnionych przypadkach, Wykonawca może dokonać zmiany miejsca przeprowadzenia szkolenia. W takiej sytuacji Wykonawca przedstawi Zamawiającemu pisemnie propozycję zmiany wraz z jej uzasadnieniem, wskazując propozycję miejsca szkolenia o co najmnie porównywalnych warunkach. Jednocześnie Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zwrot kosztów wynikających bezpośrednio lub pośrednio ze zmiany miejsca szkolenia. 4) zmniejszenia ilości osób przewidzianych do przeszkolenia - w szczególnie uzasadnionych przypadkach tj. rezygnacja osoby zakwalifikowanej na szkolenie w terminie uniemożliwiającym dokonanie kolejnego naboru, Zamawiający może zmniejszyć ilość skierowanych na szkolenie maksymalnie o 1 osobę ( dotyczy szkoleń realizowanych dla grupy minimum 5 osobowej).

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pupjaworzno.internetdsl.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowy Urząd Pracy w Jaworznie, ul. Północna 9b, 43-600 Jaworzno.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.06.2012 godzina 10:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Powiatowego Urzędu Pracy w Jaworznie przy ulicy Północnej 9b, I piętro, pokój nr 124,.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zakres I: Sprzedawca -12 osób w I edycji.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 4 tygodnie. Program szkolenia: minimalna ilość godzin -180, w tym minimum 110 godzin ćwiczeń. Program szkolenia musi zawierać: 1. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: sprzedawca, z zakresu: pracownik działu sprzedaży (kod zawodu: 522107) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w jednostce handlowej - minimum 6 godzin, 2) organizacja handlu w gospodarce rynkowej - minimum 25 godzin, 3) wyposażenie punktu sprzedaży detalicznej - minimum 18 godzin, 4) organizacja zaopatrzenia i przyjmowanie dostaw towarów - minimum 20 godzin, 5) wykonywanie i dokumentowanie podstawowych obliczeń sklepowych - minimum 20 godzin, 6) obsługiwanie klienta, przebieg sprzedaży detalicznej- minimum 12 godziny. Uwaga: Każda jednostka modułowa musi zawierać wszystkie jednostki szkoleniowe zgodnie z modułowym programem szkolenia dostępnym na stronie www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl. 2. jednostkę modułową: obsługa kasy fiskalnej i terminali płatniczych - minimum 15 godzin, 3. jednostkę modułową: podstawowe zasady higieny- minimum 10 godzin, 4. jednostkę modułową: obsługa programu SUBIEKT dla WINDOWS do prowadzenia gospodarki magazynowej- minimum 10 godzin, 5. jednostkę modułową: nowoczesne techniki sprzedaży- minimum 14 godzin, 6. jednostkę modułową: lektorat języka angielskiego (słownictwo związane z tematem szkolenia)- minimum 30 godzin. Dodatkowe wymagania: Wykonawca zakupi dla każdego uczestnika szkolenia książkę, której tematyka zgodna będzie z zakresem szkolenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 24.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zakres II: Pracownik administracyjno - biurowy -6 osób w I edycji..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 5 tygodni. Program szkolenia: minimalna ilość godzin- 150, w tym minimum 90 godzin ćwiczeń. 1. Program szkolenia powinien być dostosowany do standardów kwalifikacji zawodowych dla zawodu: pracownik administracyjny (kod zawodu: 343101) i pracownik biurowy (kod zawodu:419101) oraz musi zawierać następujące jednostki modułowe: 1) organizowanie pracy własnej zgodnie z zasadami ergonomii, bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska oraz zarządzanie w jednoste organizacyjnej, 2) organizowanie pracy własnej na stanowisku technika administracji, usprawnianie pracy oraz doskonalenie osobistych kompetencji, 3) organizowanie spotkań służbowych, z kontrahentami, pracownikami i klientami oraz innych prac związanych z funkcjonowaniem przedsiębiorstwa, 4) przyjmowanie i obsługiwanie interesantów, 5) wykonywanie prac admninistracyjnych związanych z ogólną działalnością jednostki organizacyjnej, 6) zapewnianie przepływu informacji i dokumentów wewnątrz i na zewnątrz organizacji, 7) sporządzanie dokumentacji prawnej oraz dokumentacji spraw pracowniczych związanej z działalnością jednostki organizacyjnej zgodnie z przyjętym systemem kancelaryjnym, 8) przygotowanie i udostępnianie dokumentacji do kontroli, 9) redagowanie korespondencji biurowej w języku polskim, 10) sporządzanie umów, dokumentacji spraw kancelaryjno - biurowych, pracowniczej oraz finansowej związanej z działalnością jednostki gospodarczej, 11) przechowywanie i archiwizowanie informacji, dokumentów oraz akt spraw, 12) gromadzenie i wykorzystywanie informacji ekonomicznych i statystycznych w pracy pracownika administracyjnego, 13) tworzenie i prowadzenie bazy danych kontrahentów, 14) stosowanie przepisów prawa w pracy zawodowej, 15) wykonywanie prac biurowych, 16) współpraca z innymi komórkami organizacyjnymi jednostki, 17) współpraca z otoczeniem zewnętrznym jednostki organizacyjnej, 18) kierowanie zespołem pracowników administracyjno-biurowych, 19) ocenianie jakości i efektywności własnych działań zawodowych, 20) obsługa komputera (edytor tekstów, arkusz kalkulacyjny, bazy danych, program do prezentacji multimedialnych, poczta elektroniczna, Internet), 21) obsługa urządzeń biurowych. 2. jednostkę modułową: lektorat języka angielskiego (słownictwo związane z tematem szkolenia)- minimum 30 godzin. Dodatkowe wymagania: Wykonawca zakupi dla każdego uczestnika szkolenia książkę, której tematyka zgodna będzie z zakresem szkolenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zakres III:Księgowość w małych i średnich przedsiębiorstwach z elementami kadr i płac -5 osób w I edycji.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 5 tygodni. Program szkolenia: minimalna ilość godzin - 150, w tym minimum 120 godzin ćwiczeń. Program szkolenia musi zawierać: 1. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: księgowy (samodzielny), z zakresu:  księgowy bilansista (kod zawodu: 343201) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) ogólne zasady rachunkowości, 2) środki gospodarcze i źródła ich pochodzenia, 3) ewidencja operacji gospodarczych, 4) organizacja rachunkowości w jednostkach gospodarczych, 5) ogólne zasadu inwentaryzacji, 6) ewidencja obrotu gotówkowego, 7) ewidencja obrotu bezgotówkowego, 8) ewidencja innych środków pieniężnych. 2. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: księgowy (samodzielny), z zakresu:  księgowość dla MŚP z wykorzystaniem komputera (kod zawodu: 343201) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) organizacja księgowości małych i średnich przedsiębiorstw, 2) ewidencja księgowa w małych i średnich przedsiębiorstwach. 3. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: księgowy (samodzielny), z zakresu:  księgowy ds. płac i rozliczeń ZUS (kod zawodu: 343201) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) wynagrodzenie za pracę, 2) ochrona wynagrodzenia za pracę i obowiązki pracodawców, 3) rozliczenie składek ZUS, 4) zasiłki z ubezpieczenia społecznego, 5) kompletowanie wniosków o emerytury i renty oraz ustalenie kapitału początkowego, 6) posługiwanie się oprogramowaniem do rozliczeń z ZUS Płatnik. Uwaga: Każda jednostka modułowa musi zawierać wszystkie jednostki szkoleniowe zgodnie z modułowym programem szkolenia dostępnym na stronie www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl. 4. jednostkę modułową : obsługa programu SYMFONIA- minimum 20 godzin. Dodatkowe wymagania: Wykonawca zakupi dla każdego uczestnika szkolenia minimum 2 książki, których tematyka zgodna będzie z zakresami szkolenia (księgowość MŚP; kadry i płace)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zakres IV: Pomoc kuchenna z elementami kelnera - 1 osoba.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 8 tygodni. Program szkolenia:  minimalna ilość godzin - 200, w tym minimum 150 godzin ćwiczeń, przy czym co najmniej 50% ćwiczeń powinno odbyć się na stanowisku pracy (w jednostce żywienia zbiorowego). Program szkolenia musi zawierać: 1. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: kucharz, z zakresu: wykonywanie zadań w kuchni pod nadzorem kucharza (512201) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami, 2) czynności porządkowe w kuchni, 3) przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej, 4) obróbka wstępna jaj, 5) obróbka wstępna ryb, 6) obróbka wstępna jarzyn, 7) obróbka wstępna drobiu i dzikiego ptactwa, 8) obróbka wstępna mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny, 9) obróbka wstępna podrobów, 10) przygotowanie surówek, 11) obróbka termiczna produktów, 12) przygotowanie sałatek, 13) przygotowanie potraw mlecznych, 14) obróbka termiczna jarzyn, 15) przygotowanie potraw z kaszy, 16) przygotowanie potraw z mąki, 17) przygotowanie potraw z jaj, 18) sporządzanie zup i dodatków do zup - suma godzin dla jednostek modułowych 1-18 - minimum 90 godzin 2. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: kelner, z zakresu: samodzielne wykonywanie zadań w sali konsumpcyjnej (kod zawodu: 512302) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przestrzeganie zasad bhp, p.poż. w sali konsumenckiej, 2) wykazywanie kultury osobistej i przestrzeganie etyki zawodowej, 3) wyposażenie i obsługa sprzętu kelnerskiego w części konsumenckiej i ekspedycyjnej, 4) przygotowanie poprzedzające obsługę, 5) przygotowanie sali konsumenckiej, 6) obsługiwanie w sali konsumenckiej, 7) noszenie zastawy, 8) serwowanie potraw, 9) wydawanie śniadań, 10) przygotowanie potraw w obecności konsumenta, 11) serwowanie napojów bezalkoholowych zimnych i gorących, 12) serwowanie napojów alkoholowych, 13) organizacja przyjęć okolicznościowych, 14) obsługa gości hotelowych przez kelnera, 15) wystawianie rachunków - suma godzin dla jednostek modułowych 1-15 - minimum 40 godzin Uwaga: Każda jednostka modułowa musi zawierać wszystkie jednostki szkoleniowe zgodnie z modułowym programem szkolenia dostępnym na stronie www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl. 3. jednostkę modułową: obsługa kasy fiskalnej oraz programu komputerowego do obsługi punktu gastronomicznego- minimum 20 godzin, 4. jednostkę modułową: podstawowe zasady higieny- minimum 10 godzin, 5. jednostkę modułową: lektorat języka angielskiego (słownictwo związane z tematem szkolenia)- minimum 30 godzin. 6. jednostkę modułową: nowoczesne techniki sprzedaży- 10 godzin. Dodatkowe wymagania: Wykonawca zapewni uczestnikowi szkolenia odzież ochronną (roboczą) oraz zakupi minimum 2 książki, których tematyka zgodna będzie z zakresami szkolenia (kucharz, kelner)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 48.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zakres V: Kelner-barman -1 osoba.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 6 tygodni. Program szkolenia:  minimalna ilość godzin - 200, w tym minimum 150 godzin ćwiczeń, przy czym co najmniej 50% ćwiczeń powinno odbyć się na stanowisku pracy (w jednostce żywienia zbiorowego). Program szkolenia musi zawierać: 1. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: kelner, z zakresu: samodzielne wykonywanie zadań w sali konsumpcyjnej (kod zawodu: 512302) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przestrzeganie zasad bhp, p.poż. w sali konsumenckiej, 2) wykazywanie kultury osobistej i przestrzeganie etyki zawodowej, 3) wyposażenie i obsługa sprzętu kelnerskiego w części konsumenckiej i ekspedycyjnej, 4) przygotowanie poprzedzające obsługę, 5) przygotowanie sali konsumenckiej, 6) obsługiwanie w sali konsumenckiej, 7) noszenie zastawy, 8) serwowanie potraw, 9) wydawanie śniadań, 10) przygotowanie potraw w obecności konsumenta, 11) serwowanie napojów bezalkoholowych zimnych i gorących, 12) serwowanie napojów alkoholowych, 13) organizacja przyjęć okolicznościowych, 14) obsługa gości hotelowych przez kelnera, 15) wystawianie rachunków - suma godzin dla jednostek modułowych 1-15 - minimum 60 godzin 2. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: bufetowy (barman) z zakresu: samodzielne wykonywanie zadań w bufecie (kod zawodu: 512301) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przestrzeganie zasad bhp, p.poż. w bufecie, 2) przygotowanie bufetu do pracy, 3) przygotowanie bufetu do obsługi, 4) sporządzanie kart menu, 5) sporządzanie deserów lodowych i owocowych, 6) sporządzanie wybranych dań garmażeryjnych i barowych, 7) przygotowanie coctaili, 8) obsługa konsumenta przy bufecie, 9) komunikowanie się z konsumentami, 10) planowanie i rolizczanie bufetu, 11) kalkulowanie cen i rozliczenie finansowe bufetu, 12) zapewnienie jakości usług - suma godzin dla jednostek modułowych 1-12 - minimum 55 godzin Uwaga: Każda jednostka modułowa musi zawierać wszystkie jednostki szkoleniowe zgodnie z modułowym programem szkolenia dostępnym na stronie www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl. 3. jednostkę modułową: obsługa kasy fiskalnej - minimum 10 godzin, 4. jednostkę modułową: podstawowe zasady higieny- minimum 10 godzin, 5. jednostkę modułową: lektorat języka angielskiego (słownictwo związane z tematem szkolenia)- minimum 50 godzin, 6. jednostkę modułową: zagadnienia z zakresu zawodu sommelier- minimum 15 godzin. Dodatkowe wymagania: Wykonawca zapewni uczestnikowi szkolenia odzież ochronną (roboczą) oraz zakupi książkę, której tematyka zgodna będzie z zakresem szkolenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 36.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zakres VI: Kelner-barman z elementami pomocy kuchennej - 5 osób w I edycji.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 11 tygodni. Program szkolenia:  minimalna ilość godzin - 400, w tym minimum 300 godzin ćwiczeń, przy czym co najmniej 50% ćwiczeń powinno odbyć się na stanowisku pracy (w jednostce żywienia zbiorowego). Program szkolenia musi zawierać: 1. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: kelner, z zakresu: samodzielne wykonywanie zadań w sali konsumpcyjnej (kod zawodu: 512302) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przestrzeganie zasad bhp, p.poż. w sali konsumenckiej, 2) wykazywanie kultury osobistej i przestrzeganie etyki zawodowej, 3) wyposażenie i obsługa sprzętu kelnerskiego w części konsumenckiej i ekspedycyjnej, 4) przygotowanie poprzedzające obsługę, 5) przygotowanie sali konsumenckiej, 6) obsługiwanie w sali konsumenckiej, 7) noszenie zastawy, 8) serwowanie potraw, 9) wydawanie śniadań, 10) przygotowanie potraw w obecności konsumenta, 11) serwowanie napojów bezalkoholowych zimnych i gorących, 12) serwowanie napojów alkoholowych, 13) organizacja przyjęć okolicznościowych, 14) obsługa gości hotelowych przez kelnera, 15) wystawianie rachunków - suma godzin dla jednostek modułowych 1-15 - minimum 100 godzin 2. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: bufetowy (barman) z zakresu: samodzielne wykonywanie zadań w bufecie (kod zawodu: 512301) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przestrzeganie zasad bhp, p.poż. w bufecie, 2) przygotowanie bufetu do pracy, 3) przygotowanie bufetu do obsługi, 4) sporządzanie kart menu, 5) sporządzanie deserów lodowych i owocowych, 6) sporządzanie wybranych dań garmażeryjnych i barowych, 7) przygotowanie coctaili, 8) obsługa konsumenta przy bufecie, 9) komunikowanie się z konsumentami, 10) planowanie i rolizczanie bufetu, 11) kalkulowanie cen i rozliczenie finansowe bufetu, 12) zapewnienie jakości usług - suma godzin dla jednostek modułowych 1-12 - minimum 100 godzin 1. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: kucharz, z zakresu: wykonywanie zadań w kuchni pod nadzorem kucharza (512201) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami, 2) czynności porządkowe w kuchni, 3) przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej, 4) obróbka wstępna jaj, 5) obróbka wstępna ryb, 6) obróbka wstępna jarzyn, 7) obróbka wstępna drobiu i dzikiego ptactwa, 8) obróbka wstępna mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny, 9) obróbka wstępna podrobów, 10) przygotowanie surówek, 11) obróbka termiczna produktów, 12) przygotowanie sałatek, 13) przygotowanie potraw mlecznych, 14) obróbka termiczna jarzyn, 15) przygotowanie potraw z kaszy, 16) przygotowanie potraw z mąki, 17) przygotowanie potraw z jaj, 18) sporządzanie zup i dodatków do zup - suma godzin dla jednostek modułowych 1-18 - minimum 100 godzin Uwaga: Każda jednostka modułowa musi zawierać wszystkie jednostki szkoleniowe zgodnie z modułowym programem szkolenia dostępnym na stronie www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl. 4. jednostkę modułową: obsługa kasy fiskalnej oraz programu komputerowego do obsługi punktu gastronomicznego - minimum 25 godzin, 5. jednostkę modułową: podstawowe zasady higieny- minimum 10 godzin, 6. jednostkę modułową: lektorat języka angielskiego (słownictwo związane z tematem szkolenia)- minimum 50 godzin, 7. jednostkę modułową: zagadnienia z zakresu zawodu sommelier- minimum 15 godzin. Dodatkowe wymagania: Wykonawca dla każdego uczestnika szkolenia zapewni odzież ochronną (roboczą) oraz zakupi dla każdego uczestnika szkolenia minimum 2 książki, których tematyka zgodna będzie z zakresami szkolenia (kelner-barman, kucharz)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 66.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zakres VII: Kelner-barman z elementami pomocy kuchennej - 2 osoby w I edycji.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 5 tygodni. Program szkolenia:  minimalna ilość godzin - 150, w tym minimum 90 godzin ćwiczeń, przy czym co najmniej 50% ćwiczeń powinno odbyć się na stanowisku pracy (w jednostce żywienia zbiorowego). Program szkolenia musi zawierać: 1. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: kelner, z zakresu: samodzielne wykonywanie zadań w sali konsumpcyjnej (kod zawodu: 512302) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przestrzeganie zasad bhp, p.poż. w sali konsumenckiej, 2) wykazywanie kultury osobistej i przestrzeganie etyki zawodowej, 3) wyposażenie i obsługa sprzętu kelnerskiego w części konsumenckiej i ekspedycyjnej, 4) przygotowanie poprzedzające obsługę, 5) przygotowanie sali konsumenckiej, 6) obsługiwanie w sali konsumenckiej, 7) noszenie zastawy, 8) serwowanie potraw, 9) wydawanie śniadań, 10) przygotowanie potraw w obecności konsumenta, 11) serwowanie napojów bezalkoholowych zimnych i gorących, 12) serwowanie napojów alkoholowych, 13) organizacja przyjęć okolicznościowych, 14) obsługa gości hotelowych przez kelnera, 15) wystawianie rachunków - suma godzin dla jednostek modułowych 1-15 - minimum 35 godzin 2. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: bufetowy (barman) z zakresu: samodzielne wykonywanie zadań w bufecie (kod zawodu: 512301) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przestrzeganie zasad bhp, p.poż. w bufecie, 2) przygotowanie bufetu do pracy, 3) przygotowanie bufetu do obsługi, 4) sporządzanie kart menu, 5) sporządzanie deserów lodowych i owocowych, 6) sporządzanie wybranych dań garmażeryjnych i barowych, 7) przygotowanie coctaili, 8) obsługa konsumenta przy bufecie, 9) komunikowanie się z konsumentami, 10) planowanie i rolizczanie bufetu, 11) kalkulowanie cen i rozliczenie finansowe bufetu, 12) zapewnienie jakości usług - suma godzin dla jednostek modułowych 1-12 - minimum 35 godzin 3. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: kucharz, z zakresu: wykonywanie zadań w kuchni pod nadzorem kucharza (512201) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami, 2) czynności porządkowe w kuchni, 3) przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej, 4) obróbka wstępna jaj, 5) obróbka wstępna ryb, 6) obróbka wstępna jarzyn, 7) obróbka wstępna drobiu i dzikiego ptactwa, 8) obróbka wstępna mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny, 9) obróbka wstępna podrobów, 10) przygotowanie surówek, 11) obróbka termiczna produktów, 12) przygotowanie sałatek, 13) przygotowanie potraw mlecznych, 14) obróbka termiczna jarzyn, 15) przygotowanie potraw z kaszy, 16) przygotowanie potraw z mąki, 17) przygotowanie potraw z jaj, 18) sporządzanie zup i dodatków do zup - suma godzin dla jednostek modułowych 1-18 - minimum 20 godzin Uwaga: Każda jednostka modułowa musi zawierać wszystkie jednostki szkoleniowe zgodnie z modułowym programem szkolenia dostępnym na stronie www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl. 4. jednostkę modułową: obsługa kasy fiskalnej - minimum 10 godzin, 5. jednostkę modułową: podstawowe zasady higieny- minimum 10 godzin, 6. jednostkę modułową: lektorat języka angielskiego (słownictwo związane z tematem szkolenia)- minimum 30 godzin, 7. jednostkę modułową: zagadnienia z zakresu zawodu sommelier- minimum 10 godzin. Dodatkowe wymagania: Wykonawca dla każdego uczestnika szkolenia zapewni odzież ochronną (roboczą) oraz zakupi dla każdego uczestnika szkolenia minimum 2 książki, których tematyka zgodna będzie z zakresami szkolenia (kelner-barman, kucharz)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Zakres VIII: Kucharz małej gastronomii - 5 osób w I edycji.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 11 tygodni. Program szkolenia: minimalna ilość godzin - 400, w tym minimum 300 godzin ćwiczeń, przy czym co najmniej 50% ćwiczeń powinno odbyć się na stanowisku pracy (w jednostce żywienia zbiorowego). Program szkolenia musi zawierać: 1. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: kucharz, z zakresu: samodzielne wykonywanie zadań w kuchni (kod zawodu: 512201) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) obróbka termiczna mięsa, 2) sporządzanie potraw z mięsa, zwierząt rzeźnych i dziczyzny, 3) sporządzanie potraw z drobiu i dzikiego ptactwa, 4) sporządzanie potraw z ryb, 5) sporządzanie potraw z podrobów, 6) sporządzanie potraw półmięsnych i jarskich, 7) przygotowanie sosów gorących, 8) przygotowanie deserów oraz napojów zimnych i gorących, 9) przygotowanie zakąsek, 10) sporządzanie potraw dietetycznych, 11) sporządzanie potraw kuchni staropolskiej oraz kuchni innych narodów, 12) sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne Uwaga: Każda jednostka modułowa musi zawierać wszystkie jednostki szkoleniowe zgodnie z modułowym programem szkolenia dostępnym na stronie www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl. 2. jednostkę modułową: obsługa kasy fiskalnej - minimum 10 godzin; 3. jednostkę modułową: podstawowe zasady higieny- minimum 10 godzin; 4 jednostkę modułową: sporządzanie kalkulacji i ustalanie cennika potraw- minimum 5 godzin; 5. jednostkę modułową: zakładanie i prowadzenie działalności gastronomicznej- minimum 15 godzin. 6. jednostkę modułową: lektorat języka angielskiego (słownictwo związane z tematem szkolenia)- minimum 30 godzin. Dodatkowe wymagania: Wykonawca dla każdego uczestnika szkolenia zapewni odzież ochronną (roboczą) oraz zakupi dla każdego uczestnika szkolenia książkę, której tematyka zgodna będzie z zakresem szkolenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 66.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Zakres IX: Kosmetyczka - 4 osoby w I edycji.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 4 tygodnie. Program szkolenia:  minimalna ilość godzin - 180, w tym minimum 130 godzin ćwiczeń, przy czym co najmniej 50% ćwiczeń powinno odbyć się na stanowisku pracy (w zakładzie kosmetycznym). Program szkolenia musi zawierać: 1. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: kosmetyczka, z zakresu: wykonywanie zabiegów z zakresu kosmetyki pielęgnacyjnej, leczniczej i upiększającej (kod zawodu: 514103) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) pielęgnowanie dłoni, manicure; 2) pielęgnowanie stóp, pedicure; 3) farbowanie rzęs i brwi z regulacją łuku brwiowego; 4) pielęgnacja twarzy; 5) depilowanie wybranych części ciała; 6) pielęgnowanie wybranych części ciała; 7) wykonywanie zabiegów modelujących sylwetkę i redukujących defekty skóry; 8) zarządzanie w gabinecie kosmetycznym Uwaga: Każda jednostka modułowa musi zawierać wszystkie jednostki szkoleniowe zgodnie z modułowym programem szkolenia dostępnym na stronie www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl. 2. jednostkę modułową: stylizacja paznokci metodą żelową- minimum 25 godzin, 3. jednostkę modułową: stylizacja paznokci metodą akrylową- minimum 25 godzin, 4. jednostkę modułową: zdobnictwo paznokci, w tym: nakładanie tipsów, malowanie paznokci- minimum 28 godzin Dodatkowe wymagania: Wykonawca dla każdego uczestnika szkolenia zapewni odzież ochronną (roboczą) oraz zakupi dla każdego uczestnika szkolenia książkę, której tematyka zgodna będzie z zakresem szkolenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 24.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Zakres X: Podstawy przedsiębiorczości -10 osób w I edycji.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 3 tygodnie Program szkolenia: minimalna ilość godzin - 100, w tym minimum 60 godzin ćwiczeń. Program szkolenia musi zawierać następujące jednostki modułowe: 1. czynności związane z rozpoczęciem działalności gospodarczej- minimum 10 godzin, 2. tworzenie biznes planu - minimum 5 godzin, 3. zasady ubezpieczenia w ZUS-ie - minimum 10 godzin, 4. promocja i marketing - minimum 10 godzin, 5. aspekty prawne prowadzenia działalności gospodarczej i prawo pracy - minimum 10 godzin, 6. dodatkowe źródła finansowania działalności gospodarczej- minimum 10 godzin, 7. prawo podatkowe wraz z windykacją należności- minimum 5 godzin, 8. elementy kadr i płac- minimum 12 godzin, 9. księgowość mikro i małych firm- minimum 10 godzin, 10.obsługa komputera (edytor tekstów, arkusz kalkulacyjny, system obsługi baz danych, program do prezentacji multimedialnych, poczta elektroniczna, obsługa Internetu) - minimum 18 godzin. Dodatkowe wymagania: Wykonawca zakupi dla każdego uczestnika szkolenia książkę, której tematyka zgodna będzie z zakresem szkolenia. UWAGA! Podane ilości godzin szkolenia oznaczają godziny zegarowe! Godzina zegarowa kursu liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut. Długość przerw może być ustalana w sposób elastyczny..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 18.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.