eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kołobrzeg › sukcesywne dostawy mięsa wołowego, wieprzowego oraz przetworów.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-06-10

Kołobrzeg: sukcesywne dostawy mięsa wołowego, wieprzowego oraz przetworów.
Numer ogłoszenia: 186814 - 2009; data zamieszczenia: 10.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA w Kołobrzegu , ul. Portowa 22, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3544620, faks 094 3544621.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywne dostawy mięsa wołowego, wieprzowego oraz przetworów..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy mięsa wołowego, wieprzowego oraz przetworów przez okres jednego roku licząc od dnia podpisania umowy, transportem wykonawcy na jego koszt.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.11.33 - 15.13.11.33 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenia zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy: a) są uprawnieni do występowania w obrocie gospodarczym, b) posiadają niezbędne uprawnienia i zezwolenia na prowadzenie działalności w zakresie będącym przedmiotem zamówienia, c) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, d) dysponują niezbędną wiedzą i doświadczeniem niezbędnym do wykonania zamówienia, e) dysponują niezbędnym potencjałem technicznym, w tym transportem i gwarantują dostawy w uzgodnionych terminach, na własny koszt i ryzyko, f) powiadają wdrożony system HACCP, g) produkcja lub działalność Wykonawcy znajduje się pod stałym nadzorem sanitarnym lub weterynaryjnym oraz kontroli jakości produkcji właściwych służb i instytucji, h) zobowiążą się dostarczać świadectwo weterynaryjne wraz z każdą dostawą, i) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia i posiadają środki bądź zdolność kredytową na niezbędnym do wykonania zamówienia poziomie, j) posiada ubezpieczenie w zakresie odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzenia działalności będącej przedmiotem niniejszego postępowania o zamówienie publiczne, z rozszerzeniem na OC - produkt, k) wykonawcy, którzy dadzą gwarancję realizacji dostawy na podstawie zamówienia wyprzedzającego je o 24 godziny, a w sytuacjach wyjątkowych nawet tego samego dnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dokumenty i oświadczenia, jakie maja złożyć Wykonawcy, w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu w zakresie: 1. Posiadania przez Wykonawcę uprawnień do wykonywania działalności oraz że nie jest wykluczony z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych z 29 stycznia 2004 roku (potwierdzenie warunków określonych w Rozdziale V pkt. 1 lit. a-c): a) aktualny odpis z rejestru sądowego (KRS), albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty w niniejszym postępowaniu, b) oświadczenie o spełnianiu warunków przez wykonawcę, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do specyfikacji, c) aktualna informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8 oraz pkt. 9 ustawy Prawo zamówień publicznych, d) aktualne zaświadczenie naczelnika właściwego dla Wykonawcy urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków i opłat lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonanie decyzji w tym zakresie, e) aktualne zaświadczenie właściwego dla Wykonawcy Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonanie decyzji w tym zakresie, f) w przypadku gdy Wykonawca ma siedzibę poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ppkt. a, c-e, składa dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji, ani nie ogłoszono upadłości, 2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie publiczne, 3) nie zalega z uiszczeniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji odpowiedniego organu. g) decyzję właściwego organu lub inny równoważny dokument zatwierdzający przetwórstwo mięsa wołowego i wieprzowego przez wykonawcę lub podwykonawcę zamówienia (w przypadku gdy wykonawca zamówienia nie jest producentem). 2. Posiadania przez Wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia, pracowników zdolnych do wykonania zamówienia oraz potencjału technicznego (potwierdzenie warunków określonych w Rozdziale V pkt. 1 lit. d-h): h) wykaz wykonanych w ciągu ostatnich trzech lat dostaw o podobnym zakresie i wielkości, dla zamawiającego prowadzącego działalność o takim samym lub zbliżonym charakterze (domy wczasowe, hotele, sanatoria) z podaniem ich wartości, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających należyte wykonanie dostaw na druku stanowiącym załącznik nr 4 do specyfikacji, przy czy Zamawiający przyjmuje, że spełni ten warunek ten z Wykonawców, który w tym okresie realizował co najmniej 3 zamówienia, i) odpis dokumentu potwierdzającego wdrożenie w firmie Wykonawcy zamówienia, systemu HACCP oraz stałego nadzoru weterynaryjnego lub sanitarnego, j) odpis decyzji właściwego organu lub dokument równoważny, dopuszczający środki transportu będące w dyspozycji wykonawcy do transportu środków spożywczych zwierzęcego pochodzenia, k) odpis zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji i obrotu artykułami rolno - spożywczymi, do właściwe organu kontroli jakości handlowej, dotyczy to również podwykonawców zamówienia. 3. Potwierdzenia przez Wykonawcę, że znajduje się sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (potwierdzenie warunków określonych w Rozdziale V pkt. 1 lit. i - j): l) oświadczenie o pozostawaniu przez Wykonawcę w sytuacji finansowej i ekonomicznej umożliwiającej wykonanie niniejszego zamówienia wg wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji, m) odpis polisy ubezpieczenia Wykonawcy od odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzenia działalności będącej przedmiotem niniejszego postępowania na sumę nie niższą w zakresie OC z rozszerzeniem na OC - produkt, o wartości nie niższej od wartości zamówienia oraz oświadczenie o zobowiązaniu się do przedłużenia tego ubezpieczenia na okres realizacji zamówienia wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 6 do niniejszej specyfikacji..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mswia-kolobrzeg.sanatoria.com.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA w Kołobrzegu, 78-100 Kołobrzeg, ul. Portowa 22..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.06.2009 godzina 09:00, miejsce: Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA w Kołobrzegu, 78-100 Kołobrzeg, ul. Portowa 22 - sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.