Łowicz: Dostawy przetworów owocowo - warzywnych, przypraw, zup, koncentratów spożywczych, herbaty do Zakładu Karnego w Łowiczu
Numer ogłoszenia: 185079 - 2014; data zamieszczenia: 29.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Łowiczu , ul. Wiejska 3, 99-400 Łowicz, woj. łódzkie, tel. 046 8309740.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna Służby Więziennej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy przetworów owocowo - warzywnych, przypraw, zup, koncentratów spożywczych, herbaty do Zakładu Karnego w Łowiczu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostarczone produkty muszą posiadać etykiety z informacją zawierającą nazwę asortymentową zgodną ze specyfikacją oraz fakturą VAT, numer partii oraz datę przydatności do spożycia. Część I - przyprawy, herbata, sól 1. pieprz naturalny mielony op. jednostkowe 1 - 4kg PN-A-86952:1997Az1:2002, 50 kg 2. pieprz ziołowy mielony op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86952:1997Az1:2002, 50 kg 3. papryka ostra mielona op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86955:1997Az1:2002, 50 kg 4. liść laurowy op. jednostkowe 1 - 4kg, BN-678132-10, 45 kg 5. majeranek op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86958, 45 kg 6. koper suszony op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-72A-77603, 50 kg 7. przyprawa uniw. typu JARZYNKA lub równoważne op. jed. 1 - 4kg, PN-A-79008, 400 kg 8. przyprawa do bigosu op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86967:1998Az1:2002 120kg 9. przyprawa do drobiu op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86967:1998Az1:2002 120 kg 10. przyprawa do gulaszu op. jednostkowe 1 - 4 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002 150 kg 11. przyprawa do zup w płynie op. jednostkowe 1 - 5kg, PN-A-86967:1998Az1:2002 750 kg 12. ocet op. jednostkowe 0,5 - 1 l, PN-A-79733:1996Az1:1999, 500 l 13. musztarda op. jednostkowe 5 kg, PN-A-86964:2002 1 800 kg 14. sól op. jednostkowe 25 kg, PN-C-84081-2:1998, 1 350 kg 15. herbata granulowana op. jednostkowe 25 kg, PN-ISO 3720, 550 kg część II - zupy i buliony bulion drobiowy op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 700 kg zupa bieszczadzka op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 280 kg zupa biały barszcz op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 280 kg zupa grzybowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 280 kg zupa kalafiorowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 200 kg zupa ogonowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 280 kg zupa pieczarkowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 280 kg zupa selerowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 280 kg zupa żurek op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 280 kG zupa cebulowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 220 kg zupa szparagowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 220 kg zupa porowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 220 kg bulion wołowy op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 700 kg Część III- przetwory warzywne leczo pieczarkowe op. Jednostkowe 0,9-10 kg PN-A-75032A1:1996, 2050 kg szczaw konserwowy op. Jednostkowe 0,9-5 kg PN-A-77807:1997, 600 kg Przecier ogórkowy op. Jednostkowe 0,9-5 kg PN-A-77701:1997, 600 kg konc. pomidorowy 30% op. Jednostkowe 0,9-5 kg PN-75A-77601, 1800 kg Wskazane ilości poszczególnych artykułów są ilościami przewidywanymi, które posłużą do określenia wartości przedmiotu zamówienia wg poszczególnych ofert. W trakcie realizacji zamówienia - faktyczne ilości poszczególnych artykułów mogą odbiegać od określonych powyżej, jednakże łączna wartość realizowanej umowy nie przekroczy wartości określonej ofertą wykonawcy..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 15.89.10.00 - Zupy i buliony .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców warunków na podstawie informacji zawartych w oświadczeniach żądanych do załączenia do oferty, wg formuły spełnia - nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców warunków na podstawie informacji zawartych w oświadczeniach żądanych do załączenia do oferty, wg formuły spełnia - nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców warunków na podstawie informacji zawartych w oświadczeniach żądanych do załączenia do oferty, wg formuły spełnia - nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców warunków na podstawie informacji zawartych w oświadczeniach żądanych do załączenia do oferty, wg formuły spełnia - nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców warunków na podstawie informacji zawartych w oświadczeniach żądanych do załączenia do oferty, wg formuły spełnia - nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Wzór umowy stanowi załącznik nr 2 do SIWZ. W czasie trwania umowy następujące postanowienia mogą ulec zmianie: 1. W czasie realizacji niniejszej umowy strony dopuszczają możliwość zmiany cen jednostkowych, jednak nie wcześniej niż po miesiącu lutym 2015r. w przypadku zmiany cen artykułów o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w danym kwartale w stosunku do kwartału poprzedniego, w oparciu o komunikat Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego publikowany w Monitorze Polskim. 2. Zmiana ceny, zgodnie z ust. 4 umowy, może nastąpić na pisemny wniosek wykonawcy lub zamawiającego. Każdorazowa zmiana ceny przez Wykonawcę wymaga uprzedniej akceptacji ze strony Zamawiającego. 3. W przypadku spadku cen na rynku artykułów spożywczych, Zamawiający zastrzega sobie prawo do obniżenia cen wynikających z umowy, stosownie do cen obowiązujących na rynku. 4. Wykonawca podpisując umowę w sprawie zamówienia publicznego, godzi się na jej warunki. Ponosi jednocześnie ryzyko zmiany cen na rynku czy dekoniunktury.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Łowiczu
ul. Wiejska 3
99-400 Łowicz.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.09.2014 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny w Łowiczu ul. Wiejska 3 99-400 Łowicz pokój nr 120 sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z ŁOWICZA
więcej: przetargi w Łowiczu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych na potrzeby ZAZ w Czarnem
- Sukcesywne dostawy warzyw do Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie
- Dostawy artykułów spożywczych gr. II, art. mącznych i cukru do Zakładu Karnego we Wronkach
- Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych na potrzeby Śląskiego Centrum Rehabilitacji i Prewencji
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych na potrzeby Powiatowej Bursy Szkolnej w Człuchowie
- Dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Dębicy i Oddziału Zewnętrznego w Chmielowie
więcej: Warzywa przetworzone »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.