eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wińsko › Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Publicznego Gimnazjum im. Jana Pawła II w Wińsku w roku szkolnym 2016/2017

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-08-19

Wińsko: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Publicznego Gimnazjum im. Jana Pawła II w Wińsku w roku szkolnym 2016/2017
Numer ogłoszenia: 184509 - 2016; data zamieszczenia: 19.08.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 122599 - 2016r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Gimnazjum im. Jana Pawła II, ul. Nowa 2, 56-160 Wińsko, woj. dolnośląskie, tel. 0-71 3898337, faks 0-71 3898337.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Publicznego Gimnazjum im. Jana Pawła II w Wińsku w roku szkolnym 2016/2017.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - część od 1 do 11. 2. Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na wybraną przez siebie część lub części. 3. Opis przedmiotu zamówienia Przedmiot zamówienia obejmuje 11 części z możliwością składania ofert na poszczególne części. Część Nr 1 - Dostawa jaj - (CPV: 03142500-3) Część Nr 2 - Dostawa artykułów mleczarskich i nabiałów-(CPV: 15500000-3) Część Nr 3 - Dostawa artykułów z przemiału zbóż -(CPV: 15600000-4) Część Nr 4 - Dostawa pieczywa świeżego oraz wyrobów piekarskich i ciastkarskich-(CPV: 15821000-9) Część Nr 5 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i wędlin-(CPV: 15100000-9) Część nr 6 - Dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich - (15112000-6; 15112100-7) Część Nr 7 - Dostawa przypraw, makaronów, tłuszczy, herbat i innych-(CPV: 15870000-7) (CPV: 15850000-1)(CPV: 15863000-5) (CPV: 15412200-1) Część Nr 8 -Dostawa warzyw i owoców-(CPV: 15300000-1) Część Nr 9 - Dostawa mrożonek-(CPV: 15220000-6) (CPV: 15330000-0) (CPV: 15331170-9) Część Nr 10 - Dostawa pozostałych art. żywnościowych-(CPV: 15800000-6) (CPV: 15400000-2)(CPV: 15300000-1) (CPV: 15600000-4) (CPV: 15240000-2) Część nr 11 - Dostawa wyrobów garmażeryjnych - CPV: 15000000-8; 15800000-6; 15851000-815890000-3; 15894200-3) Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do stołówki Publicznego Gimnazjum w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego. Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami. Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Publicznego Gimnazjum w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie. Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Zgodnie z art.29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał.nr.6 do SIWZ. UWAGA: Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części. 4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych 5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających. 7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom. Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne. W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akeptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ. 8.Wymagania stawiane Wykonawcy: 8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymii jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, 8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 9. Wymagania organizacyjne - produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii; 1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym2016/2017, zgodnie z organizacją roku szkolnego 2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Publicznego Gimnazjum, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do stołówki; 3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym; 4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym; 5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym; 6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP 7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 - Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji); 8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru w terminach: a) w okresie od 1 września 2016 roku do 31 grudnia 2016 roku dwa razy w miesiącu, tj. pierwsza faktura do 15 dnia każdego miesiąca, a druga do ostatniego dnia miesiąca, b) w okresie od 1 stycznia 2017 roku do 31 sierpnia 2017 roku przy każdej dostawie towaru dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT. 9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji - telefonicznie lub fax. 10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-3, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.82.10.00-9, 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7, 15.87.00.00-7, 15.85.00.00-1, 15.86.30.00-5, 15.41.22.00-1, 15.30.00.00-1, 15.22.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.33.11.70-9, 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.30.00.00-1, 15.60.00.00-4, 15.24.00.00-2.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Dostawa jaj

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ZHiU Kama Paweł Kaczan, Łaszczyn 25A, 63-900 Rawicz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1440,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 1530,00

  • Oferta z najniższą ceną: 1530,00 / Oferta z najwyższą ceną: 1530,00

  • Waluta: PLN .


Część NR: 2   

Nazwa: Dostawa artykułów mleczarskich i nabiałów

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ZHiU Kama Paweł Kaczan, Łaszczyn 25A, 63-900 Rawicz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 26927,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 25934,30

  • Oferta z najniższą ceną: 25934,30 / Oferta z najwyższą ceną: 25934,30

  • Waluta: PLN .


Część NR: 3   

Nazwa: Dostawa artykułów z przemiału zbóż

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ZHiU Kama Paweł Kaczan, Łaszczyn 25A, 63-900 Rawicz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 5245,70 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4893,11

  • Oferta z najniższą ceną: 4893,11 / Oferta z najwyższą ceną: 4893,11

  • Waluta: PLN .


Część NR: 4   

Nazwa: Dostawa pieczywa świeżego oraz wyrobów piekarskich i ciastkarskich

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.W. Smak - G. Dorosz i B. Dorosz - Sp. j., ul. Grunwaldzka 44, 56-330 Cieszków, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 11558,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 13154,90

  • Oferta z najniższą ceną: 13154,90 / Oferta z najwyższą ceną: 13154,90

  • Waluta: PLN .


Część NR: 5   

Nazwa: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i wędlin

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Hurtownia Producentów Drobiu, Wędlin, Konserw, Hurt-Detal Elżbieta Krzyżosiak, ul. Wrocławska 23, 67-100 Nowa Sól, kraj/woj. lubuskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 35877,25 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 29677,20

  • Oferta z najniższą ceną: 29677,20 / Oferta z najwyższą ceną: 33321,63

  • Waluta: PLN .


Część NR: 6   

Nazwa: Dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Hurtownia Producentów Drobiu, Wędlin, Konserw, Hurt-Detal Elżbieta Krzyżosiak, ul. Grunwaldzka 44, 67-100 Nowa Sól, kraj/woj. lubuskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 19446,76 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 15739,50

  • Oferta z najniższą ceną: 15739,50 / Oferta z najwyższą ceną: 17644,29

  • Waluta: PLN .


Część NR: 7   

Nazwa: Dostawa przypraw, makaronów, tłuszczy, herbat i innych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ZHiU Kama Paweł Kaczan, Łaszczyn 25A, 63-900 Rawicz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 49936,19 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 60695,29

  • Oferta z najniższą ceną: 60695,29 / Oferta z najwyższą ceną: 60695,29

  • Waluta: PLN .


Część NR: 8   

Nazwa: Dostawa warzyw i owoców

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • F.H.U. Cegliński Jacek Cegliński, ul. Sportowa 5, 56-120 Brzeg Dolny, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 80559,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 81147,00

  • Oferta z najniższą ceną: 81147,00 / Oferta z najwyższą ceną: 81147,00

  • Waluta: PLN .


Część NR: 9   

Nazwa: Dostawa mrożonek

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ZHiU Kama Paweł Kaczan, Łaszczyn 25A, 63-900 Rawicz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 22119,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 20466,10

  • Oferta z najniższą ceną: 20466,10 / Oferta z najwyższą ceną: 20466,10

  • Waluta: PLN .


Część NR: 10   

Nazwa: Dostawa pozostałych art. żywnościowych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ZHiU Kama Paweł Kaczan, Łaszczyn 25A, 63-900 Rawicz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 15606,60 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 16988,65

  • Oferta z najniższą ceną: 16988,65 / Oferta z najwyższą ceną: 16988,65

  • Waluta: PLN .


Część NR: 11   

Nazwa: Dostawa wyrobów garmażeryjnych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ZHiU Kama Paweł Kaczan, Łaszczyn 25A, 63-900 Rawicz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 15040,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 17063,80

  • Oferta z najniższą ceną: 17063,80 / Oferta z najwyższą ceną: 17063,80

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.